5600x 4070 ti darboğaz
Merhabalar,
5600x ve 4070ti çoğu oyunda güzel bir şekilde performans vermesine rağmen çok oyunculu işlemciye yük binecek oyunlarda yetersiz kalıyor. Warzone ve battlefield 2042 de ekran kartına darboğaz oluşuyor.
Anakart değiştirmeden 5800x3d bu problemi çözüyor gibi gözüküyor. Ancak bir nesil bekleme niyetimde var.
5800x3d almayıp bekleme durumunda yeni nesillerde anakart ve ddr5 sebebiyle ram değişikliği söz konusu olabilir. Bu konudaki fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Sistem:
16gb ram
750w plat psu
B550-a pro am4 anakart
4070ti
5600x
Asus tuf 4070 ti oc edition vs standart edition
Merhaba,
Arkadaşlar bugün asus tuf 4070ti siparişi verdim sonradan farkettim ki oc edition diye bir başka modeli var. Normalde bunlara çok takılmam ama araştırmalarımda bu ikisi arasında sağlam test bulamadım o yüzden merak uyandırdı bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
İkinci konuda rog strix beklememek. Bildiğiniz üzere Türkiye de bir şey istiyorsan ve imkanın o an varsa hemen alacaksın yoksa fiyatlar faiş derecede artabiliyor. Bu düşünceden dolayı rog strix 27k-30+k aralarında geziyor indirim beklemek risk olarak geldi sizler ne düşünürsünüz rog vs tuf konusunda.
Bilgisayar Topluyorum Yorumlar mısınız ?
Baştaki düşüncelerimden araştıra araştıra başka yerlere gittim yeni sistemi inceleyelim. Link veremiyorum intel olan eski kasamı sattığım için mobildeyim (evladım evden gitmiş gibi hissettim :) )
Edit: Araştırmalarım sonucu son halini yazıyorum.
Alacağım sistem şu şekilde:
İŞLEMCİ :
AMD 5600X
ANAKART :
Msi b550-a pro
RAM :
Crucial ballistix 2x8 3600mhz cl16
SSD :
Crucial p5 NVMe 1tb
GÜÇ KAYNAĞI :
Corsair hx750 80+ platinum tam modüler
KASA :
Corsair 5000d airflow white + 2 Fan
SIVI SOĞUTMA :
ARCTIC AR-ACFRE00046A 240 Sıvı Soğutucu
Terör Nasıl Biter?
|
|
KK Kalmalımı Gitmelimi ? [ANKET]
|
G-sync monitör 500-600₺
|
Anakart CHK Kodu Nedir ?
|
Windows aşırı yavaş açılma sorunu
|
Superonline rezilliği! Ve Bitmeyen Mahkeme!
|
Kahramanlar can verir,Yurdu yaşatmak için. |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 124
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 9.656 (Bu ay: 221)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 373 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware