Şimdi Ara

Sistem Güncelledim Yorumlayalım Lütfen (DDR5 Geçiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese 5600x, 4070ti'lı ddr4 bir sistemim vardı ve ddr5 geçmek istiyordum dün siparişimi verdim.

(İade şansım var ürünler elime ulaşmadı)

Yeni parçalar şu şekilde:

Anakart: Msi b850 tomahawk

Ram: Xpg lancer (2x16) 32gb 6000mhz cl30

İşlemci: 9800x3d

Hali hazırda elimdeki eski parçalar:

Kasa: Corsair 5000d airflow

Ekran Kartı: Asus tuf 4070ti

PSU: Corsair hx750 platinum

Sıvı Soğutma: Arctic 240mm

Evet elimdeki sistem son durumda bu şekilde. Sipariş verirken aklıma takılan bazı şeyler oldu ama yinede uyguna sipariş verdim diyebilirim.

Aklıma takılan sormak istediklerim:

1- Anakart x870 tomahawk ve bu model arasında kaldım aralarında 4k fiyat farkı var bu farka değermiydi merak ediyorum. Farklarını bilenler yorumlarsa sevinirim.

2- XPG ram ilk defa kullanacağım güvenilir mi bilemedim sizce nasıldır. Daha önce kullandığım güvendiğim markalar corsair ve crucial. Bu söylediğim ram chipset SK hynix araştırmalarıma göre piyasadaki en iyi üretici.

3- İşlemciyi tebilon sitesinden söyledim ilk alışverişim inşallah güvenilirdir uğraştırmaz beni.

Okuduğunuz için teşekkürler, Yorumlayalım tartışalım yeni toplayacaklara rehber olalım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metekhann -- 24 Şubat 2025; 13:39:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzer modeller ,b850 de usb 4 yok

Ramleri kullanan cok ddr5de ,tebilonda guvenilir satici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Anakartı detaylı araştırayım dedim şimdi, dediğiniz gibi aralarında sadece usb giriş farkları var. m2 çift yuva hız bölünmeden direkt cpu bağlı çalıştırabiliyor ikiside. Fazladan usb ihtiyacım şuanlık yok zaten doğru tercih olmuş.

• Hynix bellek ise 8000mt e kadar oc imkanınız var. Parçalar kaliteli, uyumlu. Hayırlı olsun.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Araştırıp almaya çalıştım beğenmenize sevindim.

• tam kıvamında olmuş ne eksik ne fazla ekran kartıda 4080-4080s daha uyumlu olurdu tabi :)

• anakartı b650 de alabilirdin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDR5 Sistem için Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Şuanda ekran kartları parasını haketmiyor bence, ve ortalık fırsatçı dolu. Bu kartı çıktığı zamanlar almasam şuan alamazdım yeni kart. 12 gb sorun olur mu demiştim başta ama hiç öyle bi durum olmadı.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Tomahawk serisini seviyorum ve baktım ocak çıkışlı son anakart bu direkt bunu seçtim valla.

• Metekhann kullanıcısına yanıt
    Ne zaman haketti ? 3000 serisi ilk çıktığında alınmaz fiyatlar çok yüksek diye ağlayanlar vardı forumda.
    3070 7 bin 3080 9 bin di mining patlayınca kartlar 5x olunca dahası güzel ağladılar .
    O an alabiliyosan akacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 25 Şubat 2025; 11:36:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Her zaman bizde fiyatlar fazla ama bugünkü kadar değildi. Yeni 5 serisi 2k dolarken bizde 4-4.5k dolar. Nvidia tekel oldu talep arttı fiyatlar uçtu. Amd aynı şekilde oyun tarafı için tekel oldu oda uçtu. Şuan sıfır pc toplamak için çok kötü dönem bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.