Şimdi Ara

5600x 4070 ti darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5600x ve 4070ti çoğu oyunda güzel bir şekilde performans vermesine rağmen çok oyunculu işlemciye yük binecek oyunlarda yetersiz kalıyor. Warzone ve battlefield 2042 de ekran kartına darboğaz oluşuyor.

Anakart değiştirmeden 5800x3d bu problemi çözüyor gibi gözüküyor. Ancak bir nesil bekleme niyetimde var.

5800x3d almayıp bekleme durumunda yeni nesillerde anakart ve ddr5 sebebiyle ram değişikliği söz konusu olabilir. Bu konudaki fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Sistem:

16gb ram

750w plat psu

B550-a pro am4 anakart

4070ti

5600x

• 13700k veya 7700x üzeri işlemci olmadan zaman zaman o gpunun %15-20 lik kısmını kullanamaz yada drop yersin.

(lütfen kendi fikrinizi yazın, bu satırda yazan doğru yada yanlış, beyan ettiğim fikire musallat olmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 13 Mayıs 2023; 23:7:45 >
  • Yeni nesil bekleyip işlemci anakart değişikliği daha mantıklı gibi. Şuan herhangi bir performans sıkıntım yok zaten boşa masraf yapmasam daha iyi.

• 5800x3d sizi kurtarır
  • Metekhann kullanıcısına yanıt

önceki ekran akrtın neydi? yani 20bin GPU ya vermek yerine altyapı CPu ya 20bin verseydin, önceki ekran kartın orta halli bile olsa %100 lere dayardın. "Süper bi GPU alayım tüm dertler bitsin" akımı var...

(lütfen kendi fikrinizi yazın, bu satırda yazan doğru yada yanlış, beyan ettiğim fikire musallat olmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 13 Mayıs 2023; 23:7:30 >
  • Metekhann kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabı sen vermişsin.5600x satıp 5800x3d almak çok mantıklı ama ikinci el.seni baya bir götürür.zen 5 geçersen anakart ram ve işlemci derken 10-15 k lik olursun.
  • Planetside 2 oyununu ryzen 7900 + 64GB RAM + gt 1030 ile denedim, düşük ayarda 1600x900 çözünürlükte çok akıcı, işlemci kullanımı %14.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Mayıs 2023; 11:29:27 >
  • Am4 sistem ile devam edilcekse 5800x3d ile değişim olabilir anakart değişmeden. Hatta bunu kendinizde belirtmişsiniz. 2. elde düzgün fiyatla satan bir satıcıdan alınabilinir.

Kullanılan çözünürlük full hd galiba veya ben gözden kaçırdım. Ben bir süre 2k da 5600 ile 4070 ti yi büyük sorun yaşamadan kullandım ama ben hikayeli oyunlar oynuyorum.

Onun için 2k da hikayeli oyunlarda sorun pek görmedim. Şimdi am4 platformu elden çıkarttım am5 ryzen 7700 var gayet iyi. Ama ben sorun yaşadım diye çıkarmadım. O zaman paraya ihtiyaç vardı

sistemi sonra topladım am5 i. Am5 şimdi sıfırdan ramlerle toplamak sizin için maliyetli olur.

5600x ten memnun deilseniz 5800x3d ile yükseltme yapabilirsiniz. Veya bütçe olur derseniz ilerde am5 sistemde olabilir.

• o işlemci zaten ne 2k'da ne 1080P oyunculukta hiçbir şekilde tam performans veremez ekran kartına bunu kabul ederek aldığınızı varsayıyorum   önerim AM5 geçmeniz zaten Ryzen 5 7600x bile neredeyse darboğaz yapacak utanmasa 2k'da

• o işlemciden o ekran kartını beslemesini bekliyorsan büyük hata yapıyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.