Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uygulama eksik olmuş yurtdışı sitelere girenlerden stopaj alacaz deseler amaçlarını daha iyi anlatırlardı..
    amazon vasıtası ile değişik sitelerde 3mmm amazon.shop açan aç çomarlar bu alışveriş işini fazlaca abartılar,tabiki bu abartı herkesin dikkatini çekti,neyse olan oldu artık,eller cebe..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 13 Haziran 2017; 23:44:20 >
  • Teddy-westside kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bir beklentim yok açıkçası, sadece gerçekten merak ediyorum o yılda neler olacak diye.
  • ''Does not ship turkey''ile sonuçlanan araştırmalarımıza onlarcası daha eklenir galiba.Vergiyi umarım minimum da tutarlarda en azından türkiyede resmen bizi düzmeye kalkan satıcılardan almak zorunda kalmayız.Hiç ülke içindeki alışveriş iyidir v.s diye zırvaya gerek yok ben son kullanıcıyım aynı şey başka bir noktada daha ucuzsa önceliğim ona gider.
  • bu yollar bir işe yaramaz, yurtdışı kart bir yana bitcoin de iş görür. yani tümden dövizi yasaklamadan ve gümrükleri kapatmadan bir çözümü yok bu işin. nafile uğraşıyor bu cahiller.
  • Maliyeye bu aklı kimler veriyor merak ediyorum

Yakında ülkede vergisiz ayak basamayacağımız/gidemeyeceğimiz/giremeyeceğimiz vs yer kalmayacak
  • böyle foruma yazıyolar ama aslında millet halinden memnun yoksa 15 senedir ülkeyi bu adamlar yönetmezdi vergiler yüksek ama milletin kazancıda yüksek demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 14 Haziran 2017; 0:36:8 >
  • Trt vergisi de ödemezsek gönlüm kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Türk milleti çok garip valla,

Devletin yaptığı tünelden geç, hastaneye git, köprüyü kullan, polis güvenliğini sağlasın, asker düşman topraklarında korku salsın ama verg, vermeye gelince

"yaaaa vermicem ühühüh"

Vergi kutsaldır arkadaşlar, verginize sahip çıkın, ne kadar vergi artarsa o kadar hizmet geliyor devletimizden.

Siz biraz ergensiniz galiba. Zira başka türlü o saydıklarınız için deve yüküyle vergi verdiğimizi bilemeyecek kadar yalaka olamazsınız.

Devletin yaptığı tünelden geçiyormuşum. Bir kere devlet yapmadı, özel bir şirket yaptı o tüneli, parasını da çaaatııır çatııır alıyor her geçtiğimde. Vergi verdiğim devlet, tünelden, köprüden geçerken para ödetiyor bana.

Hastaneye gidiyormuşum. Bedava mı gidiyorum? Her ay hastaneye gideyim gitmeyim, 400 tl ye yakın SGK primi kesiliyor brüt maaşımdan. Ki ülkenin çok methedilen ama bombok olan sağlık sistemi aylar sonrasına randevu verdiğinden, bir de özel sağlık sigortam var Allahtan ki özele gidiyorum gitmem gerekirse de.

Polis güvenliğimi mi sağlıyormuş? Son zamanlarda başınızdan bir hırsızlık geçti de polise gittiniz mi? İnşallah polise bir işiniz düşer. Gerçi polisimiz şu aralar İnsan Hakları heykelini gözaltına almakla meşgul.

Asker düşman topraklarında korku salıyormuş. Hangi düşman toprağı orası yahu? En son Katar'a asker yollamaya karar vermiştik, ne halt yiyeceksek orda.. Benim vergilerim; kıçı yağlı Arabı, diğer Araptan korumak için harcanıyor. Vallahi müthiş be. Eminim sizimkilerin resmi yayın organı gazetelerin üfürdüğü 300 milyon km menzilli süpersonik füzelerimizle de gurur duyuyorsunuzdur, Katar'da onları kullanırız belki fijuuv fijuuv diye.

O lafı da yanlış biliyorsunuz: Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Ota boka vergi kutsal değildir. Ben gelir vergisi ödüyorum, SGK primi ödüyorum, ÖTV ödüyorum, yetmiyor ÖTVnin KDVsini ödüyorum. Hükümetin parti borazanlığını daha çok yapsın, tarafsız basın yayın ilkelerinin içine sıçsın diye TRT için bile ayrı vergi ödüyorum.

Sahiplerinizi savunacaksınız, toz kondurtmayacaksanız diye abuk subuk laflar buyurmayınız.

Önce siz gidin; devletin bunca gereksiz harcamasının, cumhurbaşkanlığının saçma sapan bütçesinin, diyanete ayrılan ödeneğin nereye gittiğinin, diyanet işleri başkanından kçı kırık ilçe belediye başkanına kadar altına mercedes çeken yandaş bürokratlarınızın, son alınan yeni ultra lüks başkanlık uçağının falan paralarını sorun, sonra gelir burda millete vergi kutsaldır edebiyatı çekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 14 Haziran 2017; 1:9:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Victoяiatus

Adam Belçika'da yaşayıp aliexpressten pisiklet alıyor

Alacagim bisiklet burda 400 katlamali ne var bunda sasircak

• Mümkünse yurtdışında yaşayan arkadaşlar bu konuda ahkam kesmesin tok açın halinden anlamaz çünkü. Gel burada yaşayın desek yaşamazlar işine gelmez çünkü, fersah fersah hayat koşullarının daha iyi olduğunu biliyorum. İşim ve tatil gereği senede 4 kez toplamda 27 kez yurtdışına çıktığımı da belirteyim bu arada.

Buyrun bu da ülkenin çoğunluğunun yaşadığı yaşam standartının özeti,

• quote:

Orijinalden alıntı: iasonion

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Türk milleti çok garip valla,

Devletin yaptığı tünelden geç, hastaneye git, köprüyü kullan, polis güvenliğini sağlasın, asker düşman topraklarında korku salsın ama verg, vermeye gelince

"yaaaa vermicem ühühüh"

Vergi kutsaldır arkadaşlar, verginize sahip çıkın, ne kadar vergi artarsa o kadar hizmet geliyor devletimizden.

Siz biraz ergensiniz galiba. Zira başka türlü o saydıklarınız için deve yüküyle vergi verdiğimizi bilemeyecek kadar yalaka olamazsınız.

Devletin yaptığı tünelden geçiyormuşum. Bir kere devlet yapmadı, özel bir şirket yaptı o tüneli, parasını da çaaatııır çatııır alıyor her geçtiğimde. Vergi verdiğim devlet, tünelden, köprüden geçerken para ödetiyor bana.

Hastaneye gidiyormuşum. Bedava mı gidiyorum? Her ay hastaneye gideyim gitmeyim, 400 tl ye yakın SGK primi kesiliyor brüt maaşımdan. Ki ülkenin çok methedilen ama bombok olan sağlık sistemi aylar sonrasına randevu verdiğinden, bir de özel sağlık sigortam var Allahtan ki özele gidiyorum gitmem gerekirse de.

Polis güvenliğimi mi sağlıyormuş? Son zamanlarda başınızdan bir hırsızlık geçti de polise gittiniz mi? İnşallah polise bir işiniz düşer. Gerçi polisimiz şu aralar İnsan Hakları heykelini gözaltına almakla meşgul.

Asker düşman topraklarında korku salıyormuş. Hangi düşman toprağı orası yahu? En son Katar'a asker yollamaya karar vermiştik, ne halt yiyeceksek orda.. Benim vergilerim; kıçı yağlı Arabı, diğer Araptan korumak için harcanıyor. Vallahi müthiş be. Eminim sizimkilerin resmi yayın organı gazetelerin üfürdüğü 300 milyon km menzilli süpersonik füzelerimizle de gurur duyuyorsunuzdur, Katar'da onları kullanırız belki fijuuv fijuuv diye.

O lafı da yanlış biliyorsunuz: Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Ota boka vergi kutsal değildir. Ben gelir vergisi ödüyorum, SGK primi ödüyorum, ÖTV ödüyorum, yetmiyor ÖTVnin KDVsini ödüyorum. Hükümetin parti borazanlığını daha çok yapsın, tarafsız basın yayın ilkelerinin içine sıçsın diye TRT için bile ayrı vergi ödüyorum.

Sahiplerinizi savunacaksınız, toz kondurtmayacaksanız diye abuk subuk laflar buyurmayınız.

Önce siz gidin; devletin bunca gereksiz harcamasının, cumhurbaşkanlığının saçma sapan bütçesinin, diyanete ayrılan ödeneğin nereye gittiğinin, diyanet işleri başkanından kçı kırık ilçe belediye başkanına kadar altına mercedes çeken yandaş bürokratlarınızın, son alınan yeni ultra lüks başkanlık uçağının falan paralarını sorun, sonra gelir burda millete vergi kutsaldır edebiyatı çekersiniz.

boşuna dil dökmüşsün. anlamak işine gelmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hem bu stopaj yine bize patlayacak adamlar enayimi 20lira satacağına 25e satar aynı kar ı eder biz hem gümrük vergisi öderiz hemde dolaylı yoldan stopaj madem gümrük vergisini kaldırsınlar direk stopaj olsun buna ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaniler -- 14 Haziran 2017; 3:19:24 >
  • Bir nesil maliye nefret ile yetişiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde ekonomik sıkıntı yaşayan çok kişi vardır sanırım ama metrobüs ile yolculuk yaparken camdan bakıyorum da 5 yaşın üzerinde araba neredeyse yok gibi bir şey ve Yollar inanılmaz trafik. Metrobüsün içine bakıyorum milletin elinde gıcır telefonlar nereden baksanız en kötüsü 1500 gayme vardır. Sonra iktidara bakıyorum yıllardır hep iktidarda muhalefete bakıyorum yıllardır hep muhalefette demekki halk onlardan onlarda yerinden memnun . Yani ülkede sorun yok gibi gözüküyor. Siz neden kasıyorsunuz bu kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bin bir emeklerle kazandigimiz paralari yurt disina akitiyoruz tercih meselesidir sorun yok ancak bu paralari goturen cakallarin ulkemize tek kurus katkilari yok, ne istihdam sagliyorlar ne de vergi oduyorlar. Olayi siyasi dusunmeyin, milli dusunun. Hepimiz ayni gemideyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Hem bu stopaj yine bize patlayacak adamlar enayimi 20lira satacağına 25e satar aynı kar ı eder biz hem gümrük vergisi öderiz hemde dolaylı yoldan stopaj madem gümrük vergisini kaldırsınlar direk stopaj olsun buna ne dersiniz ?

siz sistemin açığını bulmuşsunuz diyorsunuz ki, ben ucuz getireyim ürünümü bu ülkede yaşayanlarda salak gibi gitsinler pahalı alsınlar. bilgisayar parçası satışı yapanlarda gebersinler. doğru olan bir sistem ve sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. adaletsizlik var ortada ben vergisini ödeyerek alıyorum buradan, satıcı tüm zararını satışa yansıtıyor ama sen direk alıyorsun ve ne bir vergi ne bir şey.

• Ver mehteri! Mehteri ver ulan!

• Evet kazanınca ülke şaha kalkacak sanan saflar, bunlar iyi günler biz hiç yanılmadık, yine yanılmayacağız göreceksiniz her geçen gün eski Türkiye'yi mumla arayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratmeister

quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Hem bu stopaj yine bize patlayacak adamlar enayimi 20lira satacağına 25e satar aynı kar ı eder biz hem gümrük vergisi öderiz hemde dolaylı yoldan stopaj madem gümrük vergisini kaldırsınlar direk stopaj olsun buna ne dersiniz ?

siz sistemin açığını bulmuşsunuz diyorsunuz ki, ben ucuz getireyim ürünümü bu ülkede yaşayanlarda salak gibi gitsinler pahalı alsınlar. bilgisayar parçası satışı yapanlarda gebersinler. doğru olan bir sistem ve sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. adaletsizlik var ortada ben vergisini ödeyerek alıyorum buradan, satıcı tüm zararını satışa yansıtıyor ama sen direk alıyorsun ve ne bir vergi ne bir şey.

Yani diyosun ki, enayi gibi yerli saticiyi zengin edelim. Adam yuzde 50 kar koysun ama yinede biz ondan olmak ozrunda kalalim. Superrrrrr

• bartabbeyaz kullanıcısına yanıt
    Ülke sermayesini ülkede tutmak doğru olan madem ekonomi bilgin simit hesabına dayanıyor o zaman bu işe soyunma lütfen. Madem zengin etmek istemiyorsun halk olarak alma? Sen almazsan, o almazsa 2 ay sonra fiyatlara güncelleme gelmek zorunda.

Sen bu ürünü zaten ithal getiriyorsun. O firmaya ürünün gelmesi, taşınması, dükkanın kirası, deposu, çalışanın maaşı, zartı, zurtu zaten senin o %50 kâr dediğin şeyin %30unu götürüyor. %20lik kâr sağlıyor ve buda normal. Eğer çok şikayet ediyorsan bir firma açıp hemen üretime başla ve kâr gütmeden sat bize. Biz seni tercih ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 14 Haziran 2017; 9:20:57 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.