Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeter ya yeter. Ona buna herseye vergi. Maas bol olsun bol bol besleneyim istedigimi alabileyim vereyim vergiyi. Para yok hersey pahali ama vergi bol. Azicik tereyagini butun ekmege suremeyiz ki. Osmanli asiri vergi yapti halk fakirlesti isteyen okusun tarih kitaplarindan istanbulun son halini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=erpwsJz2wro

Kıdem tazminatı da kaldırılsın da daha fazla günahkar olmayalım, bunun da kılıfı hazırlanıyor yavaş yavaş, oh olsun.
  • insanlar evine et alamıyor
    kıyma alan seviniyor
    Fakirin boğazı sıkıldı, daha fazla sıkılıyor.
    Meyve hayal olmuş

ve hala zenginlere peşkeş çekilen bir mentalite.

YAZIK
  • Osmanlı diriliyor yehuuuu! Bunlar Osmanlı'nın doğom sancıları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vergiler sadece turkiyede yok sacmalamayin belcikada yasiyorum evinde televizyon olan vergi oduyor luks e geciyormus televizyon gecen aliexpress den bisiklet aldim belcika gumrugunde 160 euroluk bisiklete 190 euro vergi cikardilar yok giris izni 30 euro yok yurt disindan alisveris yaptigim icin 50 euro ceza 20 euro islem masrafi hadin ordan dedim paket sizin olsun dedim saticiya soyledim iade etti sagolsun gumruk odememi bekliyordu 190 euro yu sizin olsun deyin sasirdilar
  • Beyler ülkeyi terk etme zamanı gelince haber verin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hll knk süper daha nerden vergi alacaksın acaba hava oksijen soluma parası devam devam
  • forumagir F kullanıcısına yanıt
    Sadece bu konu için demedim. Genel olarak nereye kadar devam edecek bütün herkes zengin değil ya
  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Kardesim sen evine et alirken ayin sonunu nasil getirecez diye dusunmuyorsun problem o. Bizde neredeyse hicbir sey iyi olmadigi icin her sey daha kotu olmaya devam ediyor. turkiye de verginin vergisi var bunun neresi savunulabilir ki?
  • Su apple pay ile yurt disina para gonderebilinecek mi ? Almanyada kuzene aldirip apple pay den parayi ona gondersek ?

• Çalsın ama iş yapsın diyen ülke insanına bunlar az

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche55

Kardesim sen evine et alirken ayin sonunu nasil getirecez diye dusunmuyorsun problem o. Bizde neredeyse hicbir sey iyi olmadigi icin her sey daha kotu olmaya devam ediyor. turkiye de verginin vergisi var bunun neresi savunulabilir ki?

millet agliyor et tavuk alamiyoruz diye benim elimdeki telefon 150 euro turkiyedekilere bakiyorum 3500-4000 tl ye telefon aliyorlar benim canim gidiyor ama alamiyorum gucumde var
  • 4 gozle yeni cikacak telefonlari bekleyen milletiz aglamayin iphone 8 i bekliyorsunuz demi almak icin
  • Diğer tarafta iki elim bu kansızların yakasında olacak.Hakkımı helal etmeyeceğim.Yazık be günah utanmanızdamı yok hadi yok kendi ailenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz be
  • verKİYE.
  • Çok güzel bir önlem. İnsanları ve paralarını yurtdışına çıkarmaları için bol bol imkan veriyor olmaları hoş.

Globalleşmenin devlet gücünü zayıflattığının farkına varmaları, insanlara pranga vurmaya çalışmak yerine biraz daha akılcı çözümler bulmaları gerektiğini öyle ya da böyle anlayacaklar.

Stopajı alışveriş sırasında banka tarafından kestirip, gümrüğü çok zorlamazlar ise benim işime gelir. Zira Malta'da açtığım çeşitli online hesaplarım mevcut. Gümrüğü de kassınlar. Gene çok fark etmez. O hesaplardan sanal karta para aktar, sanal kart ile paypal ile alışveriş yap, yurtdışına giden, Türkiye'ye dönecek olan zilyon tane tanıdığa yolla. Gelirken getirsinler.

Neler yaptım bugüne kadar... Kız arkadaşımın kalacağı otele çeşitli elektronik aletler yolladım mesela. O oraya gittiğinde hepsini toplayıp geldi. Sonu mu var bu işin? Kıprıs'lı arkadaşım var. Yollarım ona, o getirir... ABD'de 3-4 tane var. Yollarım onlara onlar getirir...

Devletimizin şunu kafasına sokması lazım: Yasakladıkça, zorlaştırdıkça bir grubu daha derine gömüyorsun. Siteleri de yasakladıkça her gün daha çok insan VPN kullanıyor. Internette kontrolü kendin için daha da zorlaştırıyorsun mesela... Biraz kalın kafalı işler bunlar. Online alışverişi gündelik hayatında sık kullanan kimseyi engelleyecek önlemler de değil. Zor iş o. En ekstrem durumda yurtdışındaki arkadaşına para yollarsın. O senin için kendisi alır. Gelirken getirir. Ne yapacaksın? Ülkeye giren her bavulun içindeki malzemeye vergi mi alacaksın? Veya kayda mı alacaksın? "Bu adam bir fotoğraf makinesi, iki laptop, bir kulaklık, bir tablet, iki telefonla girmiş, çıkarken de kontrol edelim" mi diyeceksin? Sonu yok bu işin.

O yüzden değişimi kabullenin. Ne kadar çabuk olursa, sizin için o kadar acısız olur.

• Ülkede özelleştirilecek bir şeyde kalmadı galiba
  • e-Vergi derler bunada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar42

4 gozle yeni cikacak telefonlari bekleyen milletiz aglamayin iphone 8 i bekliyorsunuz demi almak icin

Valla o salaklar var evet. Ben de şaşıyorum. Ama Dünya global bir köy. Buna alışamayanın da düzeni dikiş tutmaz benden söylemesi.

Ben şöyle yapıyorum: 3-4 yılda bir yurtdışından ikinci el telefon alıyorum. Genelde ABD'den alıyorum. Mesela M10 çıktığında M9 alıyorum. Leş fiyata alıyorum. Burada hala 1900TL'ye satılırken 450TL'ye alıyorum. 100 küsür de kayıt ücreti... Temiz. Arkadaş ABD'den gelirken getiriyor. Ben de yılda bir yurtdışına gezmeye gidiyorum. O gidişimden sonra pasaportuma kaydettiriyorum. Temiz... Türkiye'de ikinci el de saçma şekilde pahalı. Milletin alım gücünün olmadığının kanıtı aslında ikinci ellerin yüksek olması.

Son bilgisayarımı da böyle topladım. Burada ikinci elde i5 alamayacağım paraya ABD'den k serisi i7 işemci aldım. Üzerine ram, ssd hdd falan aldım. Buradan sadece anakart aldım. Sapık bir bilgisayar kurdum. Hatta şu anda onu kullanarak yazıyorum bu mesajı.

Ben harcama kültürüne karşıyım. 2 yılda yavaşlamak ve şarj öldürmek için özel olarak dizayn edilmiş telefona neden çok para vereyim? Büyük mallık telefona para vermek. Ancak GPS, internet ve temel akıllı telefon özelliklerini kullanmam için şart. Normal şartlar altında özel bir uğraş sergilemeseler 2009'da aldığım Iphone 3gs'i hala kullanıyor olurdum. Ancak kasten kastırıyorlar aletleri. Bu da bilinçli tüketici olarak beni sinir ediyor. Bu angut düzen devam ederse yakın gelecekte bayacağım. Kapaklı telefona geçeceğim. Yanımda 3g'li windows tablet taşıyacağım. Bakalım onu yavaşlatabiliyorlar mı? Yavaşlatsalar da sorununu giderebiliyor muyuz? Sonuçta windows. Zilyon tane sürümü var. İstedikleri çakallığı yapsınlar, donanımsal bir çakallık yapmadıkları sürece windows'u yavaşlatamazlar.

Neyse, dünya açık pazar olsa, Türkiye elektroniğe şu anda harcadığından çok daha az para harcardı. Bizim kalın kafalı yöneticiler bunu anlamıyor. Alım gücü bu kadar düşükken bir sürü insan dünyanın çeşitli ülkelerindeki ikinci ellere yönelir, ihtiyacını giderir, sonuçta çok daha az ithalat yapılırdı. Ancak buna kısıt getire getire bu ürünleri kendi elleri ile değere bindirdiler. Bugün vergileri sıfırlasan tüketim patlaması yaşanır. Bunu kendi elleri ile yaptılar. Bu açıdan da çok vasıfsız buluyorum kendilerini.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.