Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda hükümeti eleştirenler önce gitsin yurt dışında ki uygulamaları görsün derim.

Mesela araştırın bakalım almanya'da gümrük vergisi ne kadar? Limiti ne kadar?

Yurt içinde bile her şey aşırı pahalı, üstüne birde gümrük ödüyorlar. Halk perişan durumda, zaten commerzbank deutsche bank filan hep iflas etmiş durumda.

Eeee allah onlardan alıp bize veriyor, onlar düştükçe biz yükseliyoruz ama 2 kuruş vergi ödeyecek diye kutsal olan bir şeyi eleştiriyorlar yazık

vergi kutsaldır arkadaşlar, vergi devleti güçlendirir vergiler arttıkça devlet güçlenir. Güçlenen devlet ise vatandaşa daha iyi bir gelecek verir bunu unutmayın
  • Nasıl ki deprem vergisini kalıcı hale getirip adını ötv yaptılar!o zaman oy verdiğiniz gibi vergi vereceksiniz.Kimse de laf salatası yapmasın yok hizmetler arttı falan.Belki kimse hatırlamaz o dönemleri ama sgk eczanelerinden neredeyse parasız veya çok ama çok ucuza ilaç alabilirdiniz.Ama şimdi sağlıkta devrim adına hastanede fark eczanede hastane muayene ücreti ve 3 kalem ilaç üstü her ek kutu için 1 tl ücret ve üstüne ilaç yüzdesi ödüyorsunuz.Eğitim sistemine gelince her şehire üniversite dediler ve kurdular ama hiç düşünmediler içlerine yerleştirdikleri eğitim görevlilerinin eğitim kalitesini.Sanki müezzin eksiğimiz varmış gibi gidip imam hatip açtılar her tarafa.4+4+4 diye ne dolduğu meçhul bir temel okul sisteminde direttiler imam hatipleri daha etkin hale getirmek için.Kusura bakmayın ama hükümet artık bu ülkede yaşamayı külfete dönüştürüyor attığı bu kaliteli adımlarla!

• yatlardan, kotralardan, elmaslardan alma, 3 kuruşluk alışverişten para kes.

• devletin kasasında para kalmadı tabii,olan yine vatandaşa oluyor..
  • Kulağımın arkasına kayganlaştırıcı sürdüm bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemsul

Acaba inşaat sektörünü de yakından takip edecekler mi. Mütahitlerin alayı evi daha düşük bir değerde gösterip az vergi veriyor. Bunu bilmeyen de yoktur. Burda bir ucak dolusu 1-2 dolarlık malzemeden alacakları vergiye bir daireden kaçan vergi ile geri alabilirler. Acaba bu mütahitlerin çoğu kendine yakın olduğu için mi bunları görmezden geliyorlar. Ev ilanını arıyorsun evin değeri 500 k adam diyor en fazla 200 k kredi çekilebilir. O zaman gerisi ne oluyor. Adalet sizin sadece tabelalarınızda

Bunu haberde bakan da diyor... Bu düşünce vergisiz bir hayatın olmayacağını inandırılmış insanların kısır döngüsüdür

her satıştan vergiye gerek yoktur. Evin değerinden her yıl vergi yeterlidir zaten buda islama uygun olandır

her satışta vergi beğenmediğim evde kalmaya mahkum edilmemdir, beğenmedim araçta yaşamak zorunda bırakılmamdır... beğenmediğim evi, aracı istediğim zaman satabilmeliyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Front-Back

bir kulağımın arkası kalmıştı ...dikleri
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Gumruk vergisini senden alınıyor. Satışı yapan firmaya herhangi bir vergilendirme yapılmıyor bilmem farkında mısınız? Size kalsa gümrük vergiside kaldırılsın hatta Türkiye diye bir devlet olmasın dimi? Herkes istediği gibi satsın malını cebine indirsin paraları.

• Hayatta güzel şeyler olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Mesela ya havale parası almayan banka olmasaydı ne yapardın ? Senin düşüncene göre biz düzgün olarak işlerimizi görmeyip illa uğraşıp hatta kaçamaklarla bundan kurtulabilir eğer doğru anladıysam.

Serbest piyasa fiyatları olması gereken değere çeker ,devlet bunun için vardır

1 porsiyon köfteyi 50-100 liraya satanda olabilir ama serbest piyasa varsa 10 liraya satanda çıkmalıdır eğer yoksa bir sorun vardır devlet bu sorunu çözmelidir

havale 20 liraysa, posta çekiyle çalışırım eskiden postayla yada kargoyla gönderenlerde varmış fakat asıl sorun bankaların serbest piyasaya uymamasıdır devlet buna enstrümanlarıyla ( kamu bankaları ) tekelleşmeyi engelleyebilir

konuda geçen ise devletin tekel oldugu vergilendirmedir , tekel olduğu için istediği vergiyi koyma hakkını kendinde görmektedir. Fakat aslında kendi masraflarını azaltması gerekirdi 200.000 makam aracı kiralık bakanlık binaları imam ordusu, emmniyet ordusu gibi şeyler olmasa KDV ve ÖTV Türkiyede tarih olabilir

ayrıca konuda geçen şey saçma ve uygulanabileceğini de sanmıyorum bunu engellemenin de yolları var düşünen kolaylıkla bulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:32:26 >

• Oy vermeyin o zaman arkadaşlar. Başa getiriyorsunuz sonra söyleniyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Burda hükümeti eleştirenler önce gitsin yurt dışında ki uygulamaları görsün derim.

Yurt içinde bile her şey aşırı pahalı, üstüne birde gümrük ödüyorlar. Halk perişan durumda, zaten commerzbank deutsche bank filan hep iflas etmiş durumda.

Eeee allah onlardan alıp bize veriyor, onlar düştükçe biz yükseliyoruz ama 2 kuruş vergi ödeyecek diye kutsal olan bir şeyi eleştiriyorlar yazık

vergi kutsaldır arkadaşlar, vergi devleti güçlendirir vergiler arttıkça devlet güçlenir. Güçlenen devlet ise vatandaşa daha iyi bir gelecek verir bunu unutmayın

/>

• 2 tane ironi yapan troll haricinde konuya hiç bir akpli yazmamış çok ilginç. Forumun en popüler konusunu gözden mi kaçırdılar acaba yoksa Ülke Gündemi bölümünde AKP'yi övmekle mi meşguller? Hmm. Çağıralım bakalım forumun her konuda akpyi savunanlar neler düşünüyorlar bu konu hakkında?

Beyler gelin defansa millet hükümeti eleştiriyor çabuk

@Treth @sistemli adam @haydarali34 @drejtc @ŞAKACI @asau @flowerhorn @atmaca57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 13 Haziran 2017; 16:46:19 >

• quote:

Burda hükümeti eleştirenler önce gitsin yurt dışında ki uygulamaları görsün derim.

Dalgamı geciyorsunuz yoksa ciddimisiniz

Almanya, ingiltere, fransa ve italya vergi sistemini biliyorum, o ülkelere ithalatta ihracatta yaptım. Dedikleriniz ile alakası yok

Avrupa birliği içindeki ülkelere gümrük vergisi uoktur

Türkiye gibi anlaşmalı ülkelerle %18

Anlaşma olmiyan ülkelerle %20

Başkada vergi ödemezsiniz o ürünü ülkeye sokarken

• quote:

Orijinalden alıntı: Rietveld

Oy vermeyin o zaman arkadaşlar. Başa getiriyorsunuz sonra söyleniyorsunuz.

zaten vermiyorlar... şehirler ve gençler HAYIR demişti

sadece sosyal yardım alan sayısı 15 milyon buda %30 oy ediyor... %10-15te devletten avanta alanlar var, buraya gelip Türkiye dünyayı ele geçirmek üzere diye millete gaz veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:45:39 >
  • Zeki Müren'de bizi görecek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

quote:

/>

cuk oturmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 13 Haziran 2017; 16:53:23 >

• avrupada ve dünyada boyle bir uygulama yok gümrük sınırı neyse okadar alışveriş yapabilirsin tabi tr de çoğu şey 4-5 katına satılınca esnaf odaları filan rahatsız olmuştur allahınızdan bulun anlaşılan 0.5 cente aldığın birşeye bile para haraç kesçekler ..tam burası türkiye dencek bir olay... bunun nenedeni ucuz yurtdışı alışverişden soğ türkiyeden kazıklan politikasıdır başka birşey değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Haziran 2017; 17:2:0 >
  • Aaa gerçekten vergi mi alacakmış devlet? oh iyi olmuş süper olmuş, çok hoşuma gitti hatta. Ben destekliyorum her şeye vergi alınsın benim maaşımdan nasıl dehşet bir gelir vergisi kesiliyorsa yurt dışından ucuz mal alıp burada fahiş fiyata satmaya çalışandan da alınsın kardeşim.
  • Bu hükümet öncesi vergilendirmeyi inceleyin bence. Bu hükümet geldiğinde sürekli bu rakamı düşürdüler. En son 30€'ya düşürmüşlerdi. Şimdi de stopaj ekleyeceğiz derlerse o zaman 50€ olan ürün 60€ olacak.. Sonrada gelecek gümrüğe takılacak! Yani Eti yandaşlara ithal ettiriyorlarya mesela. Gönderen firma değilde yandaşlar kazansın. Zeytine'de aynısını yapıyorlar. Şimdi de yurt dışından getirilenlere. X kişi yakinimdir diye imzalı bir kart edinirseniz yurt dışından malları ucuza getirir fahiş fiyatlara bu milleti kandırırsınız kimsenin de gıkı çıkmaz! Ata sözü der ki: "Alışmış kudurmuştan beterdir!" (Siyasete karışmayayım diyorum ama bazen adamı deli ediyorlar!!!)

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.