Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sağ tık

quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

quote:

vergi vermiyorsunuz mu dedim. ispatlayamazsam ..... gerisini yazsana erkeksen.. erkeksen tabi

Birazda vergi kanunlarını bilseydin bari. Milletin eline geçen paradan gelir vergisi kesiliyor. Yurtdışından alınan üründe satan kendi ülkesine vergi ödüyor gelen üründen gümrük vergisi alıyorsun daha ne istiyorsun?

ben bugüne kadar yaptığım hiç bir alışverişde (yurtdışı) gümrük vergisi ödemedim. hepsi kapıma kadar bedava geldi. 3-5 lira devlet vergi kesecek diye cıyaklamanın anlamı yok.

30 euro aşağısında ürün aldıysan tabi kesmezler önceden de 75 euro.
    Ben maliye mezunuyum muhasebecilik yaptım vergi konularını bilirim. 100 lira kazancın 50 lirası devlete dönüyor. Devletin her parasız kaldığında vatandaşı yolması doğru değil. Gitsin çok kazanan vergi vermeyenlerden alsın kuyumcuya, muayenehanesi olan doktora baksınlar onlar asgari ücretten gelir gösteriyorlar.300 liraya muayene edip makbuz kesmeyen kesse bile 30 lira kesen adam ödemesin internetten üç kuruşluk parça alalım biz ödeyelim ne ala memleket.

• Bunlar daha baslangic. Madalyonun gorunen yuzu..

Referandum meyvelerini erken vermeye basladi

Yeni Turkiye ye hoşgeldiniz....!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her zaman 50 TL lik alıyorum

• Bip ini biptiminim bip leri

Oto kontrol

• Yakında maaşı aldığım gibi maliyeye yatıracağım birader. Bokunu çıkardılar iyice, tüm kaynakları tüket, fabrika kurma sadece milletin vergilerini arttırıp soy soğana çevir.

Gerçi müstehak, seçenler düşünsün bunları.
  • Aliexpress'e paypal geçiyor. Sorun yok 😁 catlayin

• Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

• BÖZ BÖRÖYÖ HÖZMÖT ÖTMÖYÖ GÖLDÖK. Diyorlar bide siz bizi s... gelmişsiniz o iktidara belli Türkiyede ekonomik kriz var beyler daha bunlar iyi günlerimiz.

• Egonomi düzgün derken boşuna demiyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

vergi vermiyorsunuz mu dedim. ispatlayamazsam ..... gerisini yazsana erkeksen.. erkeksen tabi

Birazda vergi kanunlarını bilseydin bari. Milletin eline geçen paradan gelir vergisi kesiliyor. Yurtdışından alınan üründe satan kendi ülkesine vergi ödüyor gelen üründen gümrük vergisi alıyorsun daha ne istiyorsun?

ben bugüne kadar yaptığım hiç bir alışverişde (yurtdışı) gümrük vergisi ödemedim. hepsi kapıma kadar bedava geldi. 3-5 lira devlet vergi kesecek diye cıyaklamanın anlamı yok.

Ben maliye mezunuyum muhasebecilik yaptım vergi konularını bilirim. 100 lira kazancın 50 lirası devlete dönüyor. Devletin her parasız kaldığında vatandaşı yolması doğru değil. Gitsin çok kazanan vergi vermeyenlerden alsın kuyumcuya, muayenehanesi olan doktora baksınlar onlar asgari ücretten gelir gösteriyorlar.300 liraya muayene edip makbuz kesmeyen kesse bile 30 lira kesen adam ödemesin internetten üç kuruşluk parça alalım biz ödeyelim ne ala memleket.

hiç bilmiyordum.. iyiki söyledin

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Günün sonunda kazanan halk ve demokrasi olacak. İnsan hiç düşünmez bu vergilere laf ederken anlamıyorum.

Otoyolda gez, tertemiz denize gir, bütün avrupa amerika ve rusya bizim topraklarımıza geliyor tatil için. Cazibe merkezi haline geldi dünya'da bu topraklar 15 yılda 1 çiçek bile açmıyorken.

Bütün dünya'da ana konu türkiye artık, askeri teknoloji'de japonya çin ve rusya gibi ülkeleri geride bıraktık.

Yeni projeler ile 2023'te dünya lideri olacağız bütün konularda.

Bütün dünya birleşti ekonomiyi bozamadılar çünkü güçleri yok.

Darbe yaptılar halkı durduramadılar anladılar 1 türk dünya'ya bedeldir. Korktular. Tankın durduran halktan korktular.

Şimdi çaresiz bir şekilde türk buyruğuna girmeyi bekliyorlar. Zaten avrupa halkı yüzyıllardır türk buyruğu hayali ile yaşıyor. Sokaklarında herkes türkiyeden bahsediyor. barcelona, paris, berlin, prag..

2023 çok önemli bir tarih arkadaşlar. Ab dağılıp abd parçalanacak ve rusya bize bağlanacak orta doğu'da dönen bütün muhabbet aslında bundan ibaret. Hesapta çırpınıyorlar işte ama engelleyemiyorlar.

"İnsan hiç düşünmez bu vergilere..."

Yok efendim. İnsanlar hiç düşünmüyor. Sadece siz düşünüyorsunuz. Siyoniszmin gölgesinde yok olmuş bu milleti illüminati teşkilatının karanlık amellerine maşa olmaktan kurtaran bu yorumunuz beni derinden etkiledi. Dilerim ki ülkemizin üzerinde oynanan siyasi oyunları bu vatan haYinleri de görür de yaptıklarını hatadan vazgeçer. Ama nerdeeeee... Gözleri vardır, görmezler. Kulakları vardır, duymazlar. Akılları vardır, kullanmazlar. Çoğusu Allah'a bile iman etmiyor. Allah'a iman etmeyenler nasıl görsün reyisimizin yaptığı güzel şeyleri? Boşverin efendim. Bunlar zaten ahirette çatır çatır yanacak. Bu dünya bizim umrumuzda olmamalı. İstedikleri kadar vergi alsınlar. Onu mal mülk derdi olanlar düşünsün. Dünya onların, ahiret bizim; unuttunuz mu? Daha da vergiye bağlasınlar ülkeyi bence. İyice çıldırsın bu kafirler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence sen bilmiyordun. Hatta hiçbirşey bilmeyip sadece altta kalmamak için boş boş cevaplar yazan birisin.
    Neyse seninle uğraşamam forum ergenleri senle uğraşıp parçalasın seni onlar senin dilinden anlar.

• Ya bilader ne uzattiniz sadice turkiye uzerinden alinan kartlarda gecerli demisler alin bi tane yurt disinda e kart xD ordan odeyin gecin herseyin bi yolu var yordami var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence sen bilmiyordun. Hatta hiçbirşey bilmeyip sadece altta kalmamak için boş boş cevaplar yazan birisin.
    Neyse seninle uğraşamam forum ergenleri senle uğraşıp parçalasın seni onlar senin dilinden anlar.

hadi açalım aliexpres hesaplarını. kimin alışverişi daha az ise diğerine 1000 tl versin..hodri meydan

• AKK gibi bu tarz değişiklikler ile ilgili fikirlerimizi de ortak şekilde belirteceğimiz bir grup kurabiliriz.
  • Adamlar 15 yıldır ağır başak geçiyor halkla ama bunu farkeden vatandaş sayısı zaten az. Özellikle Ağbal söylemleri ile bunu net ortaya koyuyor. O yüzden söverek normal karşılayın. Ülke zaten komple bitmiş. Batıyoruz diye bas bas bağıran bir ekonomi yönetimi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Haziran 2017; 14:38:29 >
  • bu halka az bile. daha fazlasını istiyoruz.bankadan aynı bankaya 100 tl havale 20 tl kargo ile gönderirsen 7 tl. bu halka nasıl dayamazsın hülooooo ver mehteri

• ıııı nereye domalıyorduk?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Önceden 75 Euro'ydu, Amazon açılım yapınca 30 Euro'ya çektiler. Şimdi birde üstüne satıcıdan vergi alma peşindeler. Böyle bir uygulamanın örneği var mıdır acaba dünyada?
    Yakında hava vergisi gelecek benden söylemesi.

bir zamanlar (2010-2011 gibi) kdv ve nakliye hariç 150 euro'ydu. parfüm vb. serbestti.
  • Tarım çöktü et bile zengin yemeği oldu artık, millet undan,hamurdan, somuncu olmuş proteinsizlikten kafası çalışamaz hale gelmiş, saçma sapan şeylere kılıf uydurma derdindeler. Halbuki buradaki adamlarında hepimizin iyiliğini düşündüğünü göremeyecek kadar da gözleri bozulmuş, vicdanı taşlaşmış, fanatik bir şekilde ideolojisini savunmaya çalışıyor hala, yanlışların üzerine gidipte düzeltmeye çalışacağı yerde.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.