Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bunu yazmaya gelmiştim şimdi geri çıkıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

suçlusu gene sizlersiniz ,böyle herkese açık forumlarda fırsat başlığı açıyosunuz cümle aleme reklam ediyosunuz ,ondan sonra maliye vergi aldı hükümet şöyle böyle yaptı ,bunu yapacaksınız sessiz olacaksınız üyelikli forumlarda paylaşın en azından yada özelde paylaşın whatsup kanallarında paylaşın ,hükümete en çok muhalif internette ve bu forumlarda bunu bildiklerinden hergün forumları tarıyolar ne var ne yok bizim hakkımızda ne düşünüyorlar ne yiyorlar ne içiyolar ,demirelin ecevitin ve nice eski devlet erkanın böyle bir şansı olmadı ,internet lamuoyu düşünceleribi toplu almak için bulunmamz fırsat.

benim olmayan şey başkasın da olmasın düşüncesi yanlış, neden vergi geliyor diye eleştirmek yerine sessiz kalmamız lazım? forum paylaşma yeridir bugün senin haberin olur yarın benim ikimizde birbirimize söylememiz lazım ki yararlanalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gümrük vergisinden ayrı bir vergi olacağını sanmıyorum

• Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnız_adam11 -- 13 Haziran 2017; 15:13:2 >
  • Böyle daha iyi o zaman ? ben paylaşmayın demiyorum ama ışığı gören geliyo şeklinde değil gizli platformlarda paylaşın ,yada naparsanız yapın banane ya demekki buraya kadarmış.
  • Aslında yurt dışı alışveriş siteleri Türkiye'ye tüm gönderimleri kapatacak ve uzun süre öyle kalacak. Bak daha sonra bunların aklı nası başına geliyor. Kimse sesini çıkarmadıkça yakında oksijen vergisi de alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Günün sonunda kazanan halk ve demokrasi olacak. İnsan hiç düşünmez bu vergilere laf ederken anlamıyorum.

Otoyolda gez, tertemiz denize gir, bütün avrupa amerika ve rusya bizim topraklarımıza geliyor tatil için. Cazibe merkezi haline geldi dünya'da bu topraklar 15 yılda 1 çiçek bile açmıyorken.

Bütün dünya'da ana konu türkiye artık, askeri teknoloji'de japonya çin ve rusya gibi ülkeleri geride bıraktık.

Yeni projeler ile 2023'te dünya lideri olacağız bütün konularda.

Bütün dünya birleşti ekonomiyi bozamadılar çünkü güçleri yok.

Darbe yaptılar halkı durduramadılar anladılar 1 türk dünya'ya bedeldir. Korktular. Tankın durduran halktan korktular.

Şimdi çaresiz bir şekilde türk buyruğuna girmeyi bekliyorlar. Zaten avrupa halkı yüzyıllardır türk buyruğu hayali ile yaşıyor. Sokaklarında herkes türkiyeden bahsediyor. barcelona, paris, berlin, prag..

2023 çok önemli bir tarih arkadaşlar. Ab dağılıp abd parçalanacak ve rusya bize bağlanacak orta doğu'da dönen bütün muhabbet aslında bundan ibaret. Hesapta çırpınıyorlar işte ama engelleyemiyorlar.

Türkiye'nin Bekaa soruna var ( yani tedbir alınmazsa yakında yıkılabilir ) diye kim? Davutoğlundan Bahçeliğe oradan içişleri bakanlarına kadar Hükümet ve Evet

destekleyenler değil mi?

Türkiyenin yakında yıkılma sorunu varsa (ki 1919dan sonra en ciddi sorun son yıllarda belirmiş) Nasıl bol keseden sallayıp yudardaki cümleleri sarfedebiliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:01:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: complete_

bakan olayı tam anlamamış sanki,gümrük vergisini bilmiyor gibi konuşuyor,yada bilmiyor,zaten 30.-eu üstüne gümrük bakanlığı vergi alıyor,haa biz maliye bakanlığı olarak ayrıca alacağız derse,bu sefer ulaştırma bakanlığı da bizde ayrıca alacağız der,bunun üzerine,dış işleri bakanlığı bunlar dışarıdan geliyor bizide ilgilendiyor diyip oda vergi isterse,bunu duyan içişleri bakanlığı dışarıdan geliyor ama içeriye dağıtılıyor diyip bende vergi koydum derse bu nedir,şaka mı? yani bakkala gidip ekmek alıp 1 tl verince bakkal yok öyle yağma 1 tl vereceksin derse ne yaparsınız,zaten verdim demezmisiniz?bakkal 1 tl yi almamış gibi yaparsa ne yaparsınız?yada o bakkal artık gözünüzde nedir?

röportajı yapan gazeteci arkadaş magazin servisinden sanırım orada zaten %20 ödeniyor bakanım diye soru bile sormaktan aciz,mikrofon tutucusu..

Bende vergi ucreti istiyorum :) bakma vergisi. Alamadigim icin bakacagim :)

Her gelenden 1tl alsam yeter bana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dat0me

Aliexpress'e paypal geçiyor. Sorun yok 😁 catlayin

kalkalı yıllar oldu orada.. Türkiyeden çıkalıda sene oldu... ayrıca yurtdışı menşeli her gönderimde kesinti olacağı belirtilmiş..

gerçi bu uygulaması zor ama eğer bir yöntem bulurlarsa dünyada ilk olur ve bakanımız Guiness 'e aday olmalı, yurtdışından gelir ve stopaj vergisi almayı başarmış ilk bakan olacağı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:04:07 >
  • Ben aslında seviniyorum. Gelsin ona da vergi gelsin daha fazla zam yapılsın. Bakalım ne olacak. Halkın kafasına ne zaman dank edecek merak ediyorum. Nereye kadar böyle devam edecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Certhas

AKK gibi bu tarz değişiklikler ile ilgili fikirlerimizi de ortak şekilde belirteceğimiz bir grup kurabiliriz.

olabilir.. fakat AKK özel sektör konusuna giriyor, diğer konularda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:12:14 >
  • Acaba inşaat sektörünü de yakından takip edecekler mi. Mütahitlerin alayı evi daha düşük bir değerde gösterip az vergi veriyor. Bunu bilmeyen de yoktur. Burda bir ucak dolusu 1-2 dolarlık malzemeden alacakları vergiye bir daireden kaçan vergi ile geri alabilirler. Acaba bu mütahitlerin çoğu kendine yakın olduğu için mi bunları görmezden geliyorlar. Ev ilanını arıyorsun evin değeri 500 k adam diyor en fazla 200 k kredi çekilebilir. O zaman gerisi ne oluyor. Adalet sizin sadece tabelalarınızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

bu halka az bile. daha fazlasını istiyoruz.bankadan aynı bankaya 100 tl havale 20 tl kargo ile gönderirsen 7 tl. bu halka nasıl dayamazsın hülooooo ver mehteri

ona bakarsan kotayı aştığın zaman 1gb internete 1000 lira veriyordun... veriyor muyuz tabii ki hayır, kotayı aşmıyoruz veya paketimizi ona göre alıyoruz... 20 lira havale

veriyor muyuz tabii ki hayır havale parası almayan banka kullanıyoruz çünkü... vermek istemezsen vermezsin sadece 10dk. araştırman gerekli
  • Zaten gümrük vergisi ödeniyor alooo

• quote:

Orijinalden alıntı: chemsul

quote:

Orijinalden alıntı: sleepingawake

Aqp tipi vergi sisteminde oksijenden de vergi alınıyor.

Şu an bu forumda bunun olmasını destekleyenlerin alayı tonla vergi kaçırmıyorsa ben hiçbir şey bilmiyorum. Baktım bir iki kişinin profiline ikinci el forumdan aktif. Acaba kaç alım satımdan vergi vermişler. Kendi alışverişlerinden bir şey alınmasın, beceremedikleri yurtdışı alışverişlerinden vergi alınsın. Alınsınki insanlar yurtdışından almayı bırakıp kendilerine muhtaç olsunlar.

Bir insan nasıl bir mantıkla daha çok vergi ödenmesini savunabilir? Avrupa'lı aynı arabaya 6 aylık maaşıyla sahip olurken, aynı işi yapan bir türk ancak 36 ayda alabiliyor, hala daha çok vergi diyor. Cidden mantık yok bunlarda.

• forumagir F kullanıcısına yanıt
    Mesela ya havale parası almayan banka olmasaydı ne yapardın ? Senin düşüncene göre biz düzgün olarak işlerimizi görmeyip illa uğraşıp hatta kaçamaklarla bundan kurtulabilir eğer doğru anladıysam.

• Naci Ağbal:
    Aaa=) nasıl geçirdim ama... =))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 13 Haziran 2017; 18:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Certhas

AKK gibi bu tarz değişiklikler ile ilgili fikirlerimizi de ortak şekilde belirteceğimiz bir grup kurabiliriz.

Orada işin içine servis sağlayıcılar da giriyor. Burada direkt hükümet. Onlar da eleştrileri pek umursamayıp sandık diyor. O yüzden tepkiyi orada vermek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

Ben aslında seviniyorum. Gelsin ona da vergi gelsin daha fazla zam yapılsın. Bakalım ne olacak. Halkın kafasına ne zaman dank edecek merak ediyorum. Nereye kadar böyle devam edecek?

Yurdışından alışveriş yapan AKP li bir elin parmakları kadardır.. kaybedeceği 3-5 doların kat ve katını zaten partiden aldıkları avantayla kapatırlar

Şehirler ve gençler HAYIR demişti... Köylüler, emekliler, memurlar AKP lidir sadece bir kısım memur kızabilir ama 4000 lira maaşın yanında 4 dolar önemli olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 13 Haziran 2017; 16:38:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.