Şimdi Ara

Maliyeden anlayan ve dış ticaret hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben internette yurt dışından bulduğum ucuz ürünleri buraya getirtip facebook twitter gibi yerlerden paylaşım yaparak satmak istiyorum . bunu da şöyle yapacağım oradan bana gönderen kişi 500 dolarlık bir malzemeyi düşük fiyat gösterip hediye niteliğinde bana yollayacak ve ben de bu şekildegümrük masrafından kurtulmuş olacağım . sonra bunları internetten paylaşıp isteyenlere yollayacağım (ama fatura falan kesemeden). Sizce bunun sakıncalı bir dururmu var mı ?

• dostum hiç o kadar kolay değil. Maliye bu aralar çok fena denetliyor 2. Gümrükten geçmesi için faturasını yollaması lazım ki sende vergisini ödemen gerekir yani sermaye yoksa işte yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakıncalı durum tabiki de var vergisini vermediğin ürünü ülkeye sokup yine fiş,fatura kesmeden satacaksın.

Ama gel gelelim ayda yapacağın satış ne olabilir? 3-5bin liralık mal satacaksan bu kimsenin gözüne zaten batmaz.. Ama gel gelelim işler büyürse,sende dikkat çekersin ve sonrada ceremesini çekersin.
  • Bir ara sahibinden.comda veya forumun 2.el bolumunde ki satis yapan bazi kisilerden maliye fatura istemisti hatta biri cok fena sovmustu 2.el esyanin nasil faturasini cikartiyim diye vergi vermemek icin bulusup elden teslim ediceksin banka hesabina ornegin hep 50 tl 50 tl seklinde 10 milyar gelsin adama sorarlar hayirdir kardes bagis mi topluyon diye

• Maliye bu aralar çok sıkı denetim yapıyor ayda 2-3 ürün satsan sorun olmaz ama yarın bir gün seni de çevirirler napıyorsun diye.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    parayı elden aldığım sürece sorun olmaz mı o zaman ?
  • 2Shakur kullanıcısına yanıt
    hediye olarak geldiği için vergi ödemeye gerek yok diye biliyorum geldikten sonra da internetten facebook a falan resim koyup satsam takiplerine girer miyim ki ? öyle bi site falan açma gibi gayem yok ptt kargo ile kapıda ödeyecek alan adam ben sadece mailleşip adresini alıp göndericem isteyenlere .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alibeydl

parayı elden aldığım sürece sorun olmaz mı o zaman ?

Sorun olmaz diye dusunuyorum + 500 dolarlik ne getiriceksiniz oda onemli kucuk ve miktar olarak az ise tamam ama kocaman kutubun ustunde 40-50 dolar yaziyor o zaman icini acip bakarlar bu kocaman kutu nasil 40-50 dolar icinde ne var diye anlarlarsa cok fena vergi girer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.