yalniz bu ceza isi de hic dise dokunur degil. bu tur seylerde en basta denetim sıkı olup hic izin verilmemeli. şimdi city'e finansal usulsuzlukten agir bir ceza verilse o usulsuzlugun katkisi ile şampiyon olduğu sezonlar ne olacak? o sezonlar iptal edilirse de bu kez insanlar kac yil bosuna izlemis olacak. adamlar bunu yaparken engelleyemedikten sonra, iki transfer penceresinden men etsen adalet saglanmis mi olacak soru isareti. bir devletin bir kulup sahibi olmasi kadar sacma bir sey yokken zaten bizim konustugumuz findik fistik kismi. 5 yila newcastle hanedanlik kurunca insanlar ama ne kadar iyi yapilaniyorlar derler, arabistan'in satin alisindan sonra olmasi tamamen tesaduf gibi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Manchester City Taraftarları ⚪🔵 #BallonDoRodri (977. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Trasnfermarkt'a göre City son iki sezonda transferlere toplam 33 milyon harcamış.
yeni aldıklarına 289 milyon harcayıp, oyuncu satışlarından da 256 milyon elde etmişler.
bunlardan önceki iki senede ise sezon başına 100'er milyon civarı çıkmış cepten.
ondan önceki sezon neredeyse hiç para harcanmazken, bi öndeki sezonda 200'den biraz daha fazla harcanmışlar.
yani 4 senede 400 civarı harcamışlar, son iki senede ise 33 harcamışlar. yuvarlak rakamları düze çekersek 6 senede 500 gibi bişey yapıyo ceplerinden çıkan para. bu seviyedeki bi takım için uçuk bi para değil.
adamlar son 6 senede 540 milyon gelir elde etmişler oyuncu satışlarından.
Arsenal son 5 sezonda oyuncu satışlarından sadece 136 milyon elde edebilmiş. 6 sezon önce ise tek sezonda 162 milyon elde etmiş Chamberlain, AlexisSanchez, Walcott, Szczesny satışlarından.
toplamda Arsenal'in son 6 sezonda elde ettiği gelir 298 milyon. City'nin satışlardan kazandığı paranın neredeyse yarısı.
son 5 sezonu ele alacak olursak City Arsenal'e tam 3 buçuk kat fark atıyo transferlerden elde edilen gelirler konusunda. inanılmaz bir fark bu.
City sadece "parayı akıllıca harcama" konusunda iyi değil. aynı zamanda "parayı kazanma" konusunda da çok iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Nisan 2023; 13:48:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Verileri ne de güzel eğip büküyorsunuz. Arap parası bu takımı 3 sene önce mi aldıı da son üç seneye bakıyoruz.
Son 10 seneyi attım işte
Sizin mantıkla en başarılı Atletico Madrid o zaman zira son 10 senede Aldığı saattığı arasındaki fark sadece 100 milyon euro. Cityden de çok finali var.
Ortada bir veri yok 3 seneden alalım. Yok pepe kiralık gitmiş de cancelo sayılmazmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 28 Nisan 2023; 14:34:3 > -
-
hocam ben senin diğer arkadaşla olan tartışmana taraf değilim, sadece şunu demek istiyorum; evet araplar City'yi ilk aldıklarında hayli para harcadılar. ama bu para yakma olayını sürekli devam ettirmemişler. çünkü bi noktada City kendi yağında kavrulur duruma gelmiş. son 6 seneye baktığımda ben bunu görüyorum. son iki senede zaten neredeyse hiç para harcamamış City transferlere. sadece bu detayı vermek istedim yoksa tabii ki araplarda para boktur ve canları isterse gene para saçarlar. City tekrar kötü yönetilmeye başlanırsa biz de kötü yönetiliyo deriz ama mevcut tabloyu ben iyi bir yönetim örneği olarak görüyorum şahsen. evet UCL kazanamamak bir handikap ve ben de bunu eleştiriyorum. Guardiola zaten kariyeri boyunca UCL konusunda pek bi başarı elde edemedi. Bayern ve City'nin prime dönemini yönetti UCL alamadı. Barça'da tarihin en iyi kadrosunu devralıp yönettiği için orda elde ettiği iki kupayı über bi başarı saymıyorum. bu adam 12-13 senedir dünyanın en iyi üç kadrosundan birini yönetiyo ama kupa alamadı hâlâ. bu sene alırsa şeytanın bacağını kıracak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Nisan 2023; 17:50:2 >
-
@dewe34 Sanırım sadece yazdığım ilk cümleyi okuyup cevap verdiniz. Başka türlü bu tip bir mesaj yazmanıza imkan yok. Yazdığım şeylerin tamamına bakarsanız ben zaten City'nin para harcamasının normal olduğunu söylüyorum. Büyük takımlar bir tarafa Forest, West Ham örnekleri veriyorum ve City'nin başarısını doğru planlamaya bağlıyorum ama tüm bunlar City'nin finansal açıdan doping yapan bir kulüp olduğunu değiştirmiyor. Açılan davalar ortada. Bir kıyasa bile girmemişken kendi kendinize kıyasa sokmanız da garip. Ben gayet düzgün bir şekilde cevap verirken "ağlamayı keserseniz" gibi ifadeler kullanmanız daha garip. Bu mesajıma cevap verecekseniz lütfen kelimelerinizi daha iyi seçin. Daha sağlıklı bir tartışma olur.
Harcanan para konusunda Gvardiol ve Stones örneği vermemin bir sebebi var. Aslında anlaşılır diye düşünmüştüm ama biraz daha açayım. Pep ilk geldiği sezon olan 16/17 de 220 milyon euro harcamış. Chelsea son 6 ayda 600 milyon euro harcadı. Şimdi 2 katından fazla gözüküyor mesela ama bunu kıyasa sokmak mantıklı değil. Arada 7 yıl var. Yani sizin yaptığınız para kıyasının bir anlamı yok. City zamanında piyasa bu kadar şişik değilken ciddi harcamalar yaptı. Şu anki dönemde bu oyuncuları almak istese 2 katı ödemesi gerekecek büyük ihtimalle. Tam tersi Chelsea o dönemde şu an aldığı oyuncuları alsa ödeyeceği para ciddi ölçüde daha düşük olacak. Bunu görmek çok zor olmasa gerek.
@Paşa Hazretleri Katılıyorum ama yapacak bir şey yok maalesef. Zaten bazı şeyler göz göre göre yapıldı. 2009-2018 yılları içinde 100 den fazla finansal ihlal var. Sponsorlar, oyuncu maaşları kağıt üstündeki gibi değil. Sponsorluk anlaşmalarının gerçek kaynağı gizlenmiş. Eski hocaları Mancini'ye gizli bir anlaşma ile ekstra para ödenmiş. PL, 2018-2023 ü de araştırmak için City'den iş birliği yapmasını istemiş ama City bunu reddetmiş. FFP kurallarına da uymamışlar. Yukarıda da bunu demek istemiştim. Ne kadar iyi yönetilse bile bu finansal açıdan dopingli bir kulüp olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 28 Nisan 2023; 18:11:55 >
-
federasyonlar izlenmeyi arttıracak herşeye izin verirler. bisikletten F1'e kadar her spor dalında bunun extrem örnekleri mevcut.
mesela Fernando Alonso'nun şampiyon olması için şike yapılırken F1'in patronuna kadar herkesin bilgisi dahilinde yapılmış. şikede görev alan takım arkadaşı 1 buçuk sene sonra takımdan kovulunca gidip herşeyi ihbar etmesine rağmen adamlar soruşturma bile açmadılar. o pilot basına içini dökünce göstermelik soruşturma açıp herkesi F1'den ömür boyu men ettiler ama 2 sene sonra o men edilenlerin hepsi geri dönüp F1'in en üst düzey görevlerini devraldılar. Alonso'nun şikeli şampiyonluğu ise: "Alonso'nun olup bitenden haberi yokmuş" denilerek iptal edilmedi.
bisiklette Armstrong tüm federasyonu içine alan şike yaptı yıllarca, hem onun simge bir yıldız oluşu bisikleti dünyada duyurdu, hem de onun skandalının patlayışı ayrıca bisiklet sporunun gündem olmasını sağladı. reklamın iyisi kötüsü yok.
eskiden satranç yıldızları hiç para kazanamazken Fisher diye bi deli çıktı, manyakça söylemleri ve çıkışlarıyla ortalığı birbirine kattı, o akıl hastası sayesinde satranç öyle gündem oldu ki ondan sonraki satranç oyuncuları müthiş sponsorluklar alıp ilk defa adam akıllı para kazanmaya başladılar.
futbolda da arap parası (en azından şu ana kadar) olumsuz bi etki yaratmadı. tam tersine, futbolun konuşulması arttı. sansasyonel transferler tutsalar da tutmasalar da uzun uzun gündem oluyolar. futbolun patronları bunu seviyo. buyüzden arap paralarını çok denetlemek istemiyolar.
bundan sonraki dönemde eğer arap kulüpleri kitlelerce itici görülmeye başlarlarsa, işte o zaman futbolun patronları hemen el atıp bu "arap kulüp sahibi" olayını derhal ortadan kaldırırlar. Abramoviç'i derhal ortadan kaldırdıkları gibi.
böyle bi durum gerçekleşmediği sürece FFP göstermelik uygulanır, gaz almak için.
-
son 2 yıl gösterge değil bunu psg örneğinden de verdim. İyi yönetilen kulüp örneği falan yok. Sadece uniteddan iyi yönetildiğini söyleyebilirsiniz. Çünkü zararları sadece bu bu kulüpten az.
Ortada harcanan parayla doğru orantılı bir başarı örneği var. Ne kadar çok ekmek o kadar çok köfte durumu var.Ne kadar para o kadar başarı durumu var.
Ya memur olsanız ve size milli piyango çıksa 2016da villa alsanız. Ve 2020 de villa almasanız siz hormonlanmış olmuyor musunuz? MÜteahit, cerrah, Belediye başkanı gibi kendi para kazananlarla kendi başaranlarla aynı noktaya gelmişiniz işte daha nasıl anlatalım?
Uniteddan az harcadı ve başarı aldı diye doğru mu yönetilmiş oluyor? Adamlar hormonu bastılar zaten. Al sat al sat oluşturdular kadroyu.
Bu kadar harcamaya ortada cl yok o da konun bambaşka kısmı. Doğru yönetim dediğiniz anca ligindeki garibanlara yeter. Clde görüyoruz halini. Lyona bile eleniyor
-
Bayern Münihli Goretzka: "Haaland'ın rakibe hiç saygısı yok. Son maçta ben onun yanındayken sürekli osurup durdu. Hem de birçok kez."
Yakışır sarı pipiye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haaland yine atti. 1-0.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
JULIAANNNNNNNNNNNNNNNNNN
yine kazanıyorlar..
biri şunları bi osurtsa
-
City PL tahtına çıktı .
ManCity'i Pl'de sadece ve sadece Liverpool tahtından indirebilir.Ama işte bir yere kadar.Bu sezon takım kötüydü.
ManCity üçleme yapabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Nisan 2023; 18:50:55 > -
City Julian Alvarez'i 20 milyona alırken LVP Darwin Nunez'e 80 milyon vermiş. 4 kat fiyat farkı var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Liverpool robertsonu 9 milyon euroya alırken City canceloyu 55 milyon euroya almış.
-
indirin şunları
-
Rboertson o dönem fenere bile giderdi, piyasası yok sıradan bek.
Cancelo interden juventusa kadar çıkış yakalamış ederi kadar bonservisle gitmiş.
Ayrıca bu sene fifa tarafından en iyi bek seçildi diye hatırlıyorum.
Guardiolayla kavga etti diye gitti city'den. Kötü oynadığı için değil.
Verdiğin örnek saçma kısaca.
-
ben kulüp kıyaslaması için yazmadım o mesajımı. sadece Nunez gibi çıkış yapacağını beklediğimiz bi oyuncunun düşüş yaşaması ve Alvarez gibi isimsiz topçunun isim kazanması bahsedilmeye değer bi tezat oluşturdu ondan yazdım. yoksa Liverpool'un kötü yönetildiği düşünmüyorum zaten.
adını hatırlamadığım diğer arkadaş sana en baştan sert sözler söyledi diye onla tartışmaya başlamıştınız siz, benim mesaj sizin tartışmadan alakasız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yok hocam seni biliyorum. Diğer arkadaşlara senin söylediğin üzerinden gittim kusuruma bakma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X