< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Manchester City Taraftarları ⚪🔵 #BallonDoRodri (976. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
-
spikerin Haaland için Ivan Drago esprisi iyiydi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
City'nin transfere harcadığı para Arsenal'in neredeyse 2 katı. Kısacası City'nin başarısı tamamen maddi güçten geliyor.
Guardiola Stoke City'ye CL aldırabilir mi? Gerçi Manchester City'e de aldıramıyor.
-
arap sermayesi he mi yavrum?
hadi hepiniz mağranıza şimdi :d
babanız pep geldi.
-
-
Chelsea 2012 baya şanstı ya , Drogba vurmasa o kornerden çok zordu üstelik Robben sanırım gitti uzatmalarda penaltı falan da kaçırdı o maçta.2005 civarı falan futbol farklıydı mesela o yüzden cidden ne olacağı belli olmuyordu maçların ama bu aralar değişti birazcık sadece 2021 Chelsea hariç , o maç City kesinlikle bitirdi artık aldı kupayı diyordum ama Kante çok domine etti orta sahada hiç izin vermedi top almasına City'nin , Tuchel iyi hazırlanmıştı o maça.Bu sefer diğer taraftaki takımlara biraz şanslı bir kura denk geldi , Benfica bile çıksa finale şaşırmazdım şahsen.Milan-İnter ve City-Madrid arasında çok sıklet farkı var bence.Eskiden olsa belli olmaz derdim ama bence final maçı ilk yarıdan biter , tabii futbol bu hiç belli olmaz 2021 finalinin benzerinin olmayacağının da garantisi yok ama dediğim gibi ben her zaman İtalyan takımlarından yanayımdır
-
Adam kazandı
-
Hayatımda gördüğüm en saçma yorum gören de rakipleri transfer yapmıyor sanır
City son 2 sezonda toplam 288m euro bonservis ödemiş
Arsenal son 2 sezonda toplam 359m euro bonservis ödemiş.
Chelsea son 2 sezonda 729m euro bonservis ödemiş
Liverpool son 2 sezonda 225m euro bonservis ödemiş
M.United son 2 sezonda 342m euro bonservis ödemiş
Adamlar rakipleri gibi 10 tane transfer yapacağına 4 tane yapıyor gidip en iyisini alıyor bi rakip 95'e Antony diğer rakibi 120'ye Enzo Fernandez diğeri 60'a Ben White öteki 80'e Darwin Nunez çöpünü alırken bunlar gidiyor 60'a Haaland alıp ligi bitiriyor bu arap sermayesi değil doğru yönetilmedir
-
Neden son 2 yıl ? Pep döneminden itibaren almak daha mantıklı. City'nin son dönemde ciddi harcama yapmasına gerek yok zaten kadroyu zamanında yeniledi Pep. Sadece savunmaya harcadıkları para ortada. Bir de olayın başka bir boyutu var. Rekabet etmek için para harcamanız şart. Özellikle EPL de. Orta ve alt sıra takımları bile ciddi paralar harcıyor. Forest, West Ham örnekleri ortada. Durum buyken City'nin de harcaması normal. Bunda eleştirilecek bir şey yok. City doğru bir yapı kurduğu için başarılı oldu fakat buradaki kilit nokta bu paranın nasıl geldiği ? Ortada sağlıklı bir rekabet ortamı var mı ? Biliyorsunuzdur City e karşı 115 dava açıldı. Büyük ihtimalle bir ceza alacaklar. Finansal açıdan doping yapan bir kulüp olduğu ortada.
Haaland örneği de hiç olmamış. Kendimizi kandırmaya gerek yok. Güvenilir bütün kişiler aynı şeyleri yazdı. Haaland için 60m çıkış ücreti yazılmasının bir sebebi var. Menajerlik ücreti ve babasına ödenen para. Bunları görmezden mi geleceğiz ? Haaland'ın maliyeti yukarıda saydığınız isimlerin hepsinden fazla.
Haaland dışında olayın bir de enflasyon boyutu var. Şu an ödenen 90-100m ler 5 sene önceki 50m lere karşılık geliyor. Takımların geliri çok arttı. Artık olmuş oyunculara değil potansiyel oyunculara bu paralar ödeniyor. Stones 7 sene önce 55m e transfer oldu. O dönem baya olay olmuştu. Şu an bakıldığında gayet makul gözüküyor. City'nin yazın Gvardiol'u alacağı konuşuluyor. Bonservisi 90m. Baktığınız zaman biri 55m diğeri 90m ama aslında aynı şey.
-
hahahaha önceki senelerde harca 300-400 belki 500 sonra da gel dek ki son iki sezo naz aldım. Kdbyi Bernardoyu Rodriyi alalı kaç zaman oldu. Admalr zaten mevkilerinin iyisi daha ne alacaksın şaka mısın?
Son iki seneyi de örnek göstermek yine şuradan doğru değil son iki senede artan aşırı bonservisler yüzünden oyuncular sözlşmelerini uzatmıyor. Şimdi baakrsan psg donnanrumayı messiyi bedava aldı :D psg az para mı harcamış. Son iki sezonda en az harcayanlardan. sırf bu yüzden Haland sözleşmesine 80 ne serbest kalma koydu. O maddeyi arsenal alsın kendisin diye mi koydu? Reale gidebilmek için koydu
Hayır bilimsel resmi sayı koymuşuz hala saçma yorum diyor. Tamam sen diyince Cityi arsenaldan liveden iki kat fazla para harcamış olmadı.
City sezonda ortalama 167 milyon euro harcamış
Arsenal 100
Live 110
Livenin clsi var citynin o da yok. Doğru yapılanma ve doğru harcama buysa :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 27 Nisan 2023; 17:12:41 > -
City ödenen bonservisler
Ederson 40 milyon euro
Walker 53 milyon euro
John Stones 55 milyon euro
Ruben Dias 71 milyon euro
Akanji 18 mmilyon euro
Kdb 76 milyon euro
Rodri 70 milyon euro
İlkay 27 milyon euro
Greralish 117 milyon euro
Haland 60 milyon euro
Silava 50 milyon euro
Arsenal
Ramsdale 28 milyon euro
B.White 58 milyon euro
R.Holding 3 milyon euro
Gabriel 26 milyon euro
Zichenko 35 milyon euro
Odegard 35 milyon euro
Parthey 50 milyon euro
Xhaka 45 Milyon euro
Saka Alt yapı
Jesus 52 milyon euro
Martinelli 7 milyon euro
City toplam harcama:637 milyon euro
Arsenal harcama:339 milyon euro
Aynen kanka ya son iki yılda arsenal çok harcamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 27 Nisan 2023; 17:29:26 > -
City - Haaland birleşimi muazzam oldu. Tanrı Madrid’e merhamet etsin çünkü Haaland etmeyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sattıkları oyunculara da bakmak lazım. ben hızlıca bi bakayım dedim;
22/23 transfer dönemine City sattığı oyunculardan 163 milyon transfer geliri elde etmiş. Arsenal ise 23 milyon.
21/22 döneminde City 94 milyon elde etmiş satılanlardan, Arsenal ise 31 milyon.
bu iki transfer döneminde City 257 Arsenal ise 54 milyon elde etmiş satışlardan.
daha önce de yazmıştım. Mourinho Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde Arsene Vegner'den daha az para harcamış. daha pahalı oyuncular satın almış ama eski aldıklarını da yüksek bedellerle satmış hep. Arsene Vegner biraz daha ucuz oyuncular alıyodu ama iş satışa gelince pek bi gelir elde edemiyodu.
şuanda City de benzer bi strateji izliyo. adamlar son iki senede Ferran Torres, Sterling, Gabriel Jesus, Zinchenko gibi oyuncuların satışından bir servet elde ettiler.
City'nin son iki senede sattığı Angelino-Harrison-Nmecha-Porro gibi popüler olmayan topçulardan elde ettiği gelir bile Arsenal'in son iki senedeki tüm satışlarından elde ettiği gelire eşit.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
genel olarak mesajına muhalif değilim ama sadece şunu yazayım; Messi diğer hiçbir transfer için kıyas unsuru yapılamaz.
Messi her sene kontrat yenileyerek oynadı Barça'da. son yıllarında ise hep 1 sezonluk yeniliyodu. yani Messi her yaz döneminde serbest kalabilirdi zaten.
bunu yapmalarının nedeni, Barça'nın yozlaşmış dolandırıcı yönetiminin böyle istemesiydi. her kontrat yenileme esnasında menajerler ve yöneticiler para hortumlamak için bahane buluyolardı.
sonuçta bu menajer-yönetici çetesi Barça'yı soydu soğana çevirdi. bu soygunun sonrasında federasyon işe el attı ve FFP ile Barça'nın harcamaları kontrol altına girmek durumunda kaldı. bu nedenle Messi ile yeni kontrat yenilenemedi.
Messi'nin bu vaziyeti tarihte eşi benzeri çok zor görülecek, apayrı bir olaydır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üşendiğim için son 2 sezona baktım ama buyur gel son 5 sezona bakalım
Son 5 sezon Arsenal ödenen bonservis bedeli 685m euro kazanılan şampiyonluk:0
Son 5 sezon City ödenen bonservis bedeli 705m euro kazanılan şampiyonluk: 4
Son 5 sene yeter mi yoksa son 10 sezona da bakalım mı istersen?
Kötü yönetildiğinizi kabullenmek yerine sağa sola parayla başarı elde ediyorlar ya diye ağlamayı keserseniz 1-2 kupa kazanırsınız belki
-
Son çıkan ilk 11'e ödenen bonservis üzerinden kıyaslama mı yapılır cahil kardeşim Arsenal'in 80m euro ödediği Pepe Nice'de kiralık şu an ama sırf 11'de değil diye kıyaslamaya eklemiyor muyuz şimdi? Daha uzun yazacaktım ama pp'yi görünce vazgeçtim 10 sayfa anlatsan kafanın basacağını sanmıyorum
-
cancelo kiralık değil zaten tabi. Ben sona 10 sayfa anlattım sen bir şey anlamamışsın. Kendi laftan anlamazlığını da başka yereden haakretle kapatmaya çalışıyorsun. He kanka pp he :D
halep ordaysa arşın burada. Sayılar belli her şey belli. Kes ağlamayı işine bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 27 Nisan 2023; 20:45:23 > -
messi donnaruma ramos hepsi serbest alındı. Takımlar artık bu yola gidiyor. Oyuncular da sözleşme imzalamıyor. Arap sermayesi hariç kimse ona buna 100 şuna 50 diyerek transfer yapamaz sürekli. City Halandı aldı ama zorla 80 milyonluk serbest maddesini koydu. Bu tabi ki halandın isteği. AKsi olsa Real Barça city ile baş edemez. City tok satıcı.
eurodaki enfalsyon ve benzeri city zaten kadronun yarısını 2016 civarında almış. Bu da o pranın aslında kat olarak daha fazla olduğunu gösteriyor.
Şimdi şu argümanı da görüyorum city alıyor ama satıyor da e Atm nin alış satış farkı arasında sadece 100 milyon euro fark var. Bu da cityden 10 kat az harcamış demek. Atm cityden çok final gördü clde hepde onda bir kadar harcayarak.
Bu satma olayının mantığı yanlış çünkü bu şunu gösteriyor. Araba alıp 1 ay sğrğp satmak gibi bir şey bu yaptığı. Değerli oyunca alırsan zaten ederine satarsın sonra tekrar. Demek ki city çok oyuncu al değiştir yapabiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 27 Nisan 2023; 20:40:59 >
-
Manchester City mükemmel yönetiliyor, çok harcıyorlar diye düşüneceğinize olaya farklı açılardan bakın. Adamlar takımı şirket gibi yönetiyor, başarı ve kazanç geldikçe bu şirkete yatırım yapıyorlar. Bundan daha doğal ne var? Manchester United çok daha fazlasını harcıyor senelerdir ama sonuç ortada. Para harcamak için harcamak ile bilinçli harcama yapmak arasında dünya kadar fark var. Adamın golcüsü eksikti bastı parayı en iyisini aldı, aldığı adam da her türlü rekorun içinden geçiyor. O golcüyü aldığı yetmedi senelerdir oynattığı oyundan vazgeçip o golcünün üzerine farklı bi oyun kurdu. Eleştirelecek tek yanı bu kadar harcamaya CL alamamış olması. Pep bu takımla CL alamadığı sürece ne yaparsa yapsın bi çok insanı tatmin edemeyecek ama ben onlardan biri değilim. Benim için ne olursa olsun tarihin en iyi hocası. City yönetimi bulmuş böyle hocayı tabii ki harcayacak. Dünyanın en rekabetçi ligini kendi oyun parkına çevirdi adam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X