Şimdi Ara

Mandela Etkisi ve Örnekleri (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
24
Favori
58.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Filmi iyi izlemiş isen anne babası öpüşmede geç kaldı diye resimden ve cisim den kayboluyor du.
    Geçmişe gidip yapacağın en ufak değişiklik öyle film deki gibi basit etki yada farklı bir gelecek te tekrar sizin varlığınızı sağlamaZ.
    Şu ana kadar izlediğim bilimsel belgeselerde öğrendiğim dizi film gibi halkın eğlencesi için yapılmış işlerde olayın basit anlaşılabilir olması için gerçeğinden farklı gösterildiği dır.

Zaten işin önce teori kısmını insanlar kafalarında böle sabit Hale getirse bunun olabilirlik deneyleri üzerine daha net konuşulur.

Hayır bak söylemek istediğim şu o film serisinde bir çok varsayım kullanılıyor. Yeni bir gerçeklik yaratılması veya senin verdiğin örnek gibi bu gibi olayın paradoksa sebep olması gibi. Benim şahsi görüşüm geçmiş çoktan yaşanıp bitmiştir. Ama geleceğe gitmek mümkündür. İçinde yaşadığımız evren içinde şu an bu mümkün. Cevap ise karadeliktir. Ama oraya gidemediğimiz için cevapları bulamıyoruz. Geleceğe yolcuk en basit ve mümkün olan şekli ile interstaller filminde anlatılmakta zaten. Aynı zamanda geçmişe yolculukta kısmen mümkün gösterilmekte yine aynı filmde.

Not: Filmlerden fikir yürütmeyi veya varsayımda bulunmayı cahillik olarak adlandıran topluluğa iki çift lafım var. Bundan 50 sene önce filmlerde bilimkurgu olarak gösterilen şeyler bugün günlük hayatımızda farkında bile olmadan kullandığımız bir çok cihaz olarak bulunuyor. ( Navigasyon, görüntülü konuşma, hologram teknolojileri, yapay uzuvlar vs vs vs bunlar en basitleri.) Filmlerde, kitaplarda ve sanat eserlerinde ortaya atılan fikirler bunları icat edecek veya bulacak insanlara ilham verirler. Bunu unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 1 Aralık 2016; 12:29:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samochu

Ya millet jaguar saga dogru degil miydi kafayi yicem
    Mandela Etkisi ve Örnekleri

Arabanın üstünde sağa doğru

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Shaggy ölmüş mü beyler?

• geçmiş değişirse, geçmişteki gelecek yani şimdiki zaman da değişmez mi , dolayısıyla geçmişi değiştiren kişinin geleceği değişmiş ve geçmişi değiştirmek için geçmişe gittiği zaman da değişir. ok dağılabilirsiniz.
  • Ulan madem boyle bır olay var hadı gecmıste bı sey olduda değişti neden hatırlıyoruz hala geçmişi etkileyen bir şey bizide etkilerdi ve bu konu acılmamıs olurdu ben beynimizin oyun dıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Sağlam oturmuş temele dayalı zaman yolculuk teorisi kuramı dahi yok. Herkes farklı bir şey söylüyor.

Şu anlık imkansız diye görülür ama ilerisi ne getirir bilinmez. Dıştan gelecek ekstra bilgi teknik olursa başka.

• Bahsedilen olay gerçekten olsa bizim geçmişe dair hatırladıklarımız da değişecekti. Asla böyle bir olay olduğunu bilmezdik yani.

Fringe, flash dizilerinde benzer etkiler defalarca vurgulandı zaten teorik olarak.

Yani şu olmuş bu olmuş bunlar böyleydi ama şimdi böyle hatırlıyoruz demek saçmalık. Çoğu arkadaşın dediği gibi değişiklik olarak sadece bunları mı hatırlayacaktık? Çoğu ölen insan şuan yaşıyor olurdu öyle bi durumda belki.

Lakin ilk dediğim bu teoriyi de değiştiriyor. Değişiklikler söz konusu olsa dahi hatırladıklarımız değişmeyecek anılarımız da geçmişe göre şekil alacaktı. Bilime ve her şeyin mümkün olduğuna şiddetle inanıyorum ama bunu mantıklı bulmuyorum.

O resimlerde ki olaylara gelecek olursak:

Gerçekten bende hepsini dediğiniz şekilde hatırlıyorum. Peki bunun sebebi ne olabilir dersek, belkide yıllar öncesinden planlanan viral - algı temelli bir reklam çalışmasına kurban gidiyoruz şuan. Hatırladıkklarımızın çoğunun marka logosu veya bir çizgi filmin ana karakterleri ( sembolleşmiş, onunla anılan ) olduğunu var sayarsak hepsi belki de bilinç altımıza yıllar öncesinden bir şekilde şuan hatırladığımız gibi yerleştirildi.

Şimdide ortaya çıkartılarak bilinçaltımızda ki gibi hatırlamamız mümkün kılınmak isteniyor olabilir.
    Zira bunları konuşacaksak logoların amblemlerin vs üzerine değil daha önemli şeylerin üzeirne konuşuyor olmamız lazım.
    Yani reklam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YavuzTR -- 1 Aralık 2016; 14:47:20 >

• turn table kullanıcısına yanıt
    Fatih Altaylı bir kaç Prof çıkardı programına astrofizikçi felan yani uzay bilimi adına okumuş kişiler.
    Dediklerine göre kare deliklerin zamanda boyut kapısı uzayı bükmesi gibi bir olayın şu anlık karşılığı yok. Çünkü hesap edeceğimiz veri yok herşeyi yutan bir şey kara delik. Hatta bir Prof kara delik uzayı zamanı büker demek hiç doğru değil ne kadar enerji gerekli hesap edemiyoruz etsek dahi bu enerji miktarını kara delik sağlayamaz dedi.
    Bir çok yabancı bilim insanı da kara delik paralel evrenlere kapı yok kısa yol gibi şeylerin kurgu olduğunu popiler kültür olayından başka birşey olmadığını söyler.
    Bu bir var dayım sayım ama kara delik muazzam enerjiyi dışarı doğru püskürtüyor belki arkası boş bile değil.

• Assassin2016 kullanıcısına yanıt
    O teknoloji Türkler tarafından bulundu ise şimdi övündüğümüz geçmişimiz demekki değişmeden önce fiyasko idi.

Lakin hiç bir yabancı millet kalkıp Türkleri güçlü gösterecek tarihi değişiklik yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Aralık 2016; 13:00:42 >

• İzleyin bu konuya yakın uzay astronomi konulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Aralık 2016; 13:10:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YavuzTR

Bahsedilen olay gerçekten olsa bizimg eçmişe dair hatırladıklarımız da değişecekti. Asla böyle bir olay olduğunu bilmezdik yani.

Fringe, flash dizilerinde benzer etkiler defalarca vurgulandı zaten teorik olarak.

Yani şu olmuş bu olmuş bunlar böyleydi ama şimdi böyle hatırlıyoruz demek saçmalık. Çoğu arkadaşın dediği gibi değişiklik olarak sadece bunları mı hatırlayacaktık? Çoğu ölen insan şuan yaşıyor olurdu öyle bi durumda belki.

Lakin ilk dediğim bu teoriyi de değiştiriyor. Değişiklikler söz konusu olsa dahi hatırladıklarımız değişmeyecek anılarımız da geçmişe göre şekil alacaktı. Bilime ve her şeyin mümkün şiddetle olduğuna inanıyorum ama bunu mantıklı bulmuyorum.

Gerçekten bende hepsini dediğiniz şekilde hatırlıyorum. Peki bunun sebebi ne olabilir dersek, belkide yıllar öncesinden planlanan viral - algı temelli bir reklam çalışmasına kurban gidiyoruz şuan. Hatırladıkklarımızın çoğunun marka logosu veya bir çizgi filmin ana karakterleri ( sembolleşmiş, onunla anılan ) olduğunu var sayarsak hepsi belki de bilinç altımıza yıllar öncesinden bir şekilde şuan hatırladığımız gibi yerleştirildi.

Şimdide ortaya çıkartılarak bilinçaltımızda ki gibi hatırlamamız mümkün kılınmak isteniyor olabilir.
    Zira bunları konuşacaksak logoların amblemlerin vs üzerine değil daha önemli şeylerin üzeirne konuşuyor olmamız lazım.
    Yani reklam.

Sanki beynimizin her köşesi keşfedilmiş de geçmişi biri değiştirseydi öyle hatırlamazdık oldu insanlara saygı gösterin bizim dediklerimiz göre saçmaysa sizin dedikleriniz de bize göre saçma

• Mercekli adam skype emojilerinde de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harry Morgan -- 1 Aralık 2016; 13:32:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Orijinalden alıntı: YavuzTR

Bahsedilen olay gerçekten olsa bizimg eçmişe dair hatırladıklarımız da değişecekti. Asla böyle bir olay olduğunu bilmezdik yani.

Lakin ilk dediğim bu teoriyi de değiştiriyor. Değişiklikler söz konusu olsa dahi hatırladıklarımız değişmeyecek anılarımız da geçmişe göre şekil alacaktı. Bilime ve her şeyin mümkün şiddetle olduğuna inanıyorum ama bunu mantıklı bulmuyorum.

Yani reklam.

Sanki beynimizin her köşesi keşfedilmiş de geçmişi biri değiştirseydi öyle hatırlamazdık oldu insanlara saygı gösterin bizim dediklerimiz göre saçmaysa sizin dedikleriniz de bize göre saçma

Siz bu mesajın neresinde bir "saygısızlık" gördünüz de had bilmeden bana hitabet dersi veriyorsunuz?
    Ben kişisel görüşümü aktardım nedenlerini de yazdım. Katılırsınız veya katılmazsınız umurumda değil zira benim de sizin söyledikleriniz umurumda değil.

Siz kendi söylediklerinize inanın ben kendi söylediklerime. Münakaşa çıkarmayın zira muhattap almayacağım.
    İyi forumlar.

• Aynı zaman döngüsünde farklı boyutları yaşıyoruz fiziksel olarak olmasada 3.4.5. Boyut segmentleri mevcuttur. Zaman değiştirilemez sadece boyutlar arası tepkime olur eğer zamanda boyutlar arası tepkimede çakışma olursa madde yok olur buda zamanı sıfırlar yani imkansız...

• Bir gün kahvaltida La Vache peynir yiyorum. Sembolu kafama takildi. Burnundaki Sarı Halka. Dikkatle baktim tum yemek boyunca ciddiyim full baktim neden bilmiyorum. Ama %100 eminim ki o boganin burnunda sari halka vardi. Dersiniz beynin oyunu falan filan da kupeleri gri iken burnundaki halkayi nasil sari hatirliyorum ? Herseye yemin ederim cok iyi hatirliyorum. Suan sok olmus durumdayim.

• YavuzTR kullanıcısına yanıt
    Zamanda yolculuk değil, paralel evren. Logoları farklı hatırlayanlar aslında başka evrendeydi, bu evrene gelince hafızalarındaki logolar, buradakilerden farklı çıktı.

Viral algı reklamı demişsin. Çılgın bir fikri yanlışlamak için daha az çılgın bir fikri savunmuşsun. Firmalar mı yaptı şimdi bunu reklam için? Eğer öyleyse kendi sunucularındaki ve wikipedia'daki logoları değiştirseler de başka sunuculara yüklenen logolara nasıl yetkileri oluyor? Ayrıca bu olay sadece logolarda değil, reddit'te bakarsan ölü bildikleri komşularının yeni öldüğü haberini alan falan var.

• 1990 doğumluyum ve klasik bizim nesil gibi benimde çocukluğum pokemon izleyerek; Mahalledeki zengin arkadaşlarımızın sahip olduğu monopoly oynayarak; mickey mouse lu çocuk odalarında geçti.

Pokemonların hiçbirini bugüne kadar google da aratmamışımdır.

Öncelikle kendi hatırladıklarımı belirteyim

Pikachuyu ağır derecede kuyruğunun ucunda zigzag şeklinde siyahlık ile hatırlıyorum.

Monopoly i mercekli, mickey mouse u da askılı hatırlıyorum. kitkatı lavaşgiriti hatırlamıyorum

Bunlar benim nacizane hatırladıklarım zaten teori doğruysa da yanlışsa da ispatlamam imkansız olduğu için burada mandela fanatikliği yapamıcam

• Mandela Etkisi ve Örnekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 1 Aralık 2016; 15:13:01 >
  • Hayir sola dogru

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.