Şimdi Ara

MANZARA FOTOĞRAFLARI İÇİN MAKİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar.Kampçılık yapıyorum ve gittiğim yerlerin fotoğraflarını çekmeyi seviyorum.Max 1000 Tl olacak şekilde güzel manzara fotoğrafları çekebilen bir makine önerirmisiniz?Gece çekimleri de güzel olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkoff_007 -- 3 Şubat 2016; 21:16:32 >

• Volkoff_007 kullanıcısına yanıt
    ben şahsen manzara fotoğrafçılığında Pentax derim. çünkü hem pentax ın doğa renklerini çok iyi yansıtoyor fotoğrafa. pentax ın yeşili ve mavi rengi fotoğrafta çok hoş gözüküyor.
    bunun dışında pentax makineleri suya,soğuğa ve toza dananıklı. doğadaki birisi için bu özellikler yadsınamayacak özelliklerdir.

http://www.klasfoto.com.tr/Pentax-K-S1-DAL-18-55mm-Lens,PR-27234.html
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Suya dayanıklı olması çok iyi.Canon,Nikon hakkında ne düşünüyorsunuz?
    canon un 1300tl ye sıfır olarak satılan 2 modeli var canon 100d ve canon 1200d. canon 100d özellik olarak daha iyi. nikon un zaten 1300tl civarında makinesi yok sıfır olarak satılan.

http://www.hepsiburada.com/canon-eos-100d-18-55-mm-is-stm-kit-dslr-fotograf-makinesi-p-FTSLRCAN100D1855IS
    Hocam peki karşılaştırma yapmak gerekirse hangisi daha iyi? Pentax mı yoksa Canon'mu? Fotoğrafçılık konusunda çok tecrübem yok.Su geçirmeme olayı iyi Pentax'ın.Manzara ve gece fotoğraflarını çekmeyi seviyorum.
    ben doğa fotoğrafçısına pentax ks1 diyorum. hem su geçirmiyor,hem titreşim engelleme özelliği gövdede olduğu için lensleri ucuz. hemde bu pentax ks1 de AA filtre iptal edilebiliyormuş. AAfiltrenin olmaması demek daha keskin daha detaylı fotoğraflar demek. yani bir macro fotoğrafta AA filtrenin olmaması daha çok detaylı gösterebiliyor.
    AA filtre nedir burada daha iyi açıklanmış

http://www.turknikon.com/anti-aliasing-aa-filtre-nedir-nikon-d800ede-anti-aliasing-filtreyi-neden-kaldiriyor-5846

• Ben makine tavsiyesi yapmayacağım ama manzara çekecekseniz basamaklama (bracketting) özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim. Farklı pozlamalarla çektiğiniz fotoğrafları photoshop'ta birleştirerek (photoshop bilgisi gerektiren bir şey değil) inanılmaz bir dinamik aralık elde edersiniz. Bu yöntemi kullanarak dünyanın en iyi makinesinin tek fotoğrafta çekebileceği fotoğraftan çok daha kalitelisini elde edebilirsiniz. Özellikle bolca aydınlık ve karanlık bölgelerin olduğu sahnelerde. Bu yöntemle cep telefonu bile kullansanız dslr'dan daha kaliteli sonuç almanız olası. Tabi dslr'da bunu uygulamadığınızı varsayarak söylüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    vaş HDR olayını biliyordum da bunu bilmiyordum demekk öğreneceğim çok şey daha varmış, aslında bu yüzden bu forumlarda dolaşıyorum ya zaten. öğrenme amacım olmasa ne işim var forumlarda bildiklerimi öğretiyorum bilmediklerimi öğreniyorum işte burada.

bu bracketting olayı çok hoşua gitti, yarın deneyeceğim bunu. fotoğrafa 3d özelliği kazandırıyor,sanki fotoğrafın içindeymişsin gibi.

Bu da hdr zaten ama öyle renkleri abartılmış hdrlardan değil. İstenirse öyle de yapılabilir tabi.

Tek fotoğraf yerine çok fotoğraf kullanarak dinamik aralığı geliştiriyoruz. 3 veya daha fazla fotoğrafı photoshoptaki merge to hdr ile birleştirip adobe camera raw ile düzenliyoruz. Normalde tek fotoğraf üzerinde yaptığımız gölge açma, parlaklık kısma gibi işlemleri yapıyoruz ama burada birden çok fotoğraftaki bilgiye sahip oluyoruz. 3 durak fazla pozladığımız fotoğrafta aydınlık bölgeler patlamış ama gölgelerde müthiş bir detay elde etmiş oluyoruz. O yüzden bu yöntemle gölgeleri açarken 3 durak fazla pozladığımız fotoğraftaki bilgileri getiriyoruz. Ya da parlak bölgeleri kısarken düşük pozladığımız fotoğraftaki bilgileri kullanıyoruz. Dxo'nun ölçtüğü 12-13 gibi dinamik aralık puanlarını 20 civarına yükseltiyoruz yani. İstenirse daha da artırılabilir tabi. Bir tarafta güneş, diğer tarafta tamamen karanlık bir bölge varsa karanlık bölgede detay yakalamak için gerekirse 10 durak fazla pozlanabilir. Diğer tüm bölgelerdeki detaylar kaybolsun, hiç problem değil. Nasıl olsa birleştirdiğimiz diğer fotoğraflardan oradaki detayları alabiliyoruz.

Photomatix ile birleştirip, düzenleme kısmına girmeden save file diyerek kaydedersek tüm fotoğrafların birleşmiş olduğu 32bitlik hdr dosyasını kaydediyor. O dosyayı photoshop'ta da düzenleyebiliriz. Photomatix'in birleştirmesini ve photoshop'un düzenlemesini daha başarılı bulanlar böylece istedikleri 2 yöntemi de elde etmiş oluyorlar. Ben denemelerimde photomatix'in birleştirme konusunda bir artısını görmedim ama beğenenler olduğuna göre bazı durumlarda denenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkoff_007

Herkese iyi akşamlar.Kampçılık yapıyorum ve gittiğim yerlerin fotoğraflarını çekmeyi seviyorum.Max 1000 Tl olacak şekilde güzel manzara fotoğrafları çekebilen bir makine önerirmisiniz?Gece çekimleri de güzel olursa sevinirim.

Pentax iyidir hoştur, Olympus'ta hoştur Lakin: Canon ve Nikon fotoğrafçılık piyasasının tekelini elinde bulundurur. Yorulmadan uğraşmadan bir ton lens bulursunuz, yedek parçası aksesuarı her yerde ucuzu pahalısı her çeşidi vardır. Satıyorum deseniz alıcısı olur, bozulsa servisi çoktur. Ve daha bir ton artı özellik. Nikon mu Canon mu derseniz, doğruluğu tartışılmakla birlikte piyasadaki genel kanı: Stüdyoda Nikon, doğada Canon'dur.

Benim size taviseme gelirsek. Canon 100D derim. Sebeplerine gelirsek:
    * Kampçılık yapıyormuşsunuz D100 dünyanın ben ufak SLR makinasıdır. Her yere sığar
    * Kullanımı çok çok pratiktir. Tamamı Türkçe'dir( Nikonlarda Türkçe yok)
    *Fiyatı emsallerinden çok uygundur.
    *Tüm Canon Lensleri ile uyumludur.
    *Manzara çekecekseniz sadece bodysini alıp güzel bir geniş açı lens ve bir parasoley bir de CPL filtre alırsanız tadından yenmez ;) Geniş açı lens pahalıdır biraz ama Parasoley ve CPL filtrenin kalitelisini 100 TL ye alabilirsiniz....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon 100D veya ikinci el 600D

• mfangx M kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler.Ben bu lens işlerinden çok anlamıyorum,bu benim işimi görür mü? Yurtdışından da alabilirim,orada fiyatlar daha uygun

• quote:

Hocam cevabınız için teşekkürler.Ben bu lens işlerinden çok anlamıyorum,bu benim işimi görür mü? Yurtdışından da alabilirim,orada fiyatlar daha uygun

Hocam, zaten 18-55 kıt lens genelde birlikte satılır ama bu lensin IS-STM olanına bakın. Fiyatı tahmini 150 TL daha fazladır. Yanı tam olarak şöyle : Canon EOS 100D 18-55 mm IS STM.
    IS Görüntü sabitleyici demek yanı eliniz titrediginde gorunutun bozulmasını engeller.
    STM ise Lens odaklama yaparken sessiz çalışmasını sağlar.

Hocam internette yurtdışı fiyatlara baktığım zaman Türkiye fiyatlarının çok iyi olduğunu gördüm Canon 100D için.MediaMarkt'tan çeklerle birlikte 1000 Tl'ye gelebilir
  • quote:

Hocam internette yurtdışı fiyatlara baktığım zaman Türkiye fiyatlarının çok iyi olduğunu gördüm Canon 100D için.MediaMarkt'tan çeklerle birlikte 1000 Tl'ye gelebilir

Hocam benim dediğim lens ile 1000 liraya almanız zor ama 1200-1400 arası rahat bulursunuz.
    http://www.hepsiburada.com/canon-eos-100d-18-55-mm-is-stm-kit-dslr-fotograf-makinesi-pm-ftslrcan100d1855is

Hocam fazladan para vermeye gerek varmı bunun için?
  • kampçılıkla ilgili vlog falan çeksen daha güzel olur bence. makyaf,bilmem kıyaf gibi saçma sapan şeylerin bir sürü vlog kanalı var youtube ta ,ama kampçılık dağçılıkla ilgili vlog kanalı yok.
  • quote:

Hocam fazladan para vermeye gerek varmı bunun için?

Hocam STM çok önemli değil sadece odak motorunun sessizliğini sağlar ama IS önemlidir. İnsan eli sürekli titreme yapar IS de bundan kaynaklanan sorunları çözer.
    Gerek varmı bu fiyat farkına derseniz kesinlikle gerek var...

Hocam fotoğraf çekmeye yeni yeni başladım,eskiden gittiğim her yere iyice bakar,en ufak detayı bile aklıma kazırdım fakat bir fotoğraf makinesi alıp bu işe başlamak şart oldu.Gittiğim yerlerde çektiklerimi basıp anı olarak saklamak istiyorum.Kamp yaptığım yerler hep yeşil ve mavinin karıştığı yerler oluyor özellikle sabah harika manzaralar çıkıyor ortaya.
    İnşallah bu sene böyle bir poz yakalayabilirim
     MANZARA FOTOĞRAFLARI İÇİN MAKİNE

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.