Şimdi Ara

Maradona ve Pele Gerçekten Overrated mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı insanlara göre bu ikisi bugün futbol oynasa anca top toplayıcı olurlardı .. Çünkü futbol artık tamamen profesyonelleşti ve özellikle Pele'nin karşısında kendi dönemindeki gibi %90'ı kazma defanslar olmazdı .. Her şeyden önce ofsayt kuralı var .. Pele o kadar golün 3'te 1'ini bile atamazdı .. Büyük takımlarda artık birkaç yıldız değil sahaya çıkan 11 hariç yedekleri bile yıldız olduğu için Pele ve Maradona o kadar rahat gol atamazlardı deniyor ..

Fakat karşı görüşe göre ise futbol Pele ve Maradona zamanındaki gibi kasap defanslara sahip değil artık . Adama pat küt dalan defanslardan çok tekniğiyle ön plana çıkan defanslar bol ve Pele ve Maradona gibi futbolcular için bu daha rahat bir ortam demek ..

Sizce hangisi doğru ? Pele ve Maradona bugün atıyorum 20-25 yaşında olsaydı , Messi gibi yıldız olabilirler miydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 31 Mayıs 2018; 13:24:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O donemlerin futbol maçlarına kisaca baktiysaniz rakibe pres denen şeyin olmadığını, (10 kisiyle topun pesine kosma olayı bile var) oyuncularin neredeyse yürüyerek cezasahasina kadar geldigini gorursunuz. Ozellikle pele donemi. Mantikli yapilan bi sey yok. Maradona daha gunumuze yakin anlayista oynadi ama şimdiki gibi de degil yani. Onlari o donemdekilerle kiyaslamak daha doğru bence ama onlari bugüne degil de bugunku messiyi gecmise goturseydik degil 1000, 2000 bile atardi

• Nasıl NBA, Larry Bird ve Magic Johnson'dan önce ciddiyetsiz bir ligse Cruyff'un getirdiği total futbol anlayışından önce de futbol çok basit bir spordu. Cruyff öncesi futbolu ciddiye alamıyorum o yüzden.

90-2000-2010'lar. Bu dönemlerde gerçek kalite var.

• Messi bugün bile -ofsayt olmasa- rahat 1000 gol barajini gecerdi kariyerinde ..

• Bu sorunun gerçekten cevabını almak istersen bu kitabın buz hokeyi bölümü var hatta ilk bölüm olması lazım oku, pdf olarak internette bulabilirsin.

Maradona ve Pele Gerçekten Overrated mı ?
  • Bakarım hocam saolun .

• Donemlerinde en iyileri onlardi, her futbolcuyu kendi donemine gore yargilamak daha dogru.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim o zamanda düzgün zemin yoktu ayakkabılar şimdiki gibi değildi.Maçlar tek topla oynanıyordı.

Messi o dönem olsa 1000 gol atarmış mantığa bak.

Ayrıca OFsayt futboldaki en eski kurallardandır.
  • Outliers'e baktım hocam . Yaşlar , doğum ayları ve daha erken aylarda doğan oyuncuların gelişim farkından ötürü büyük takımlara daha rahat seçildiğini anlatıyor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pele gibi adam 1283 attigini soyluyosa su messi 2000 atar.

Pardon masikmis neyse

• Messi kesinlikle daha iyi bir dribbler zaten .. Ben Messi'nin Pele'den bireysel olarak daha geride olduğu bir özellik göremiyorum .. Tam tersi her özellikte daha iyi ..

Dribbling , ani hızlanma , vizyon , pas vs..

• Boş adamsın.Hatta 3000 atardı 2000 ne futbola çıplak ayakla başlamış peleye bile diyor Allah akıl fikir versin

• Sen harbi sığsin okumayi bile beceremeyen adamdan anlamayi bekliyorum suc bende

• Pele evet Maradona hayır

• Pele dönemindeki futbolla şimdiki futbolu bırak, 2008 futbolu ile 2018 futbolu arasında bile dağlar kadar fark var. O yüzden dönemin en iyisi demek daha doğru bence.
  • neden peki ?

• 50lerin 60ların futbolunu ben de ciddiye alamıyorum da şöyle bi olay var. pele çıkmış 1000 atmış. başkası niye yapamamış, defans yok pres yok diyoruz. demek ki bu adamda farklı olan bişey var
  • Pele büyük balon. Sebepleri ile yazıyorum.

Pele 1283 gol attı. Ama bu golleri attığı 526 maç resmi olmayan turnuvalar ve takımlara karşıydı. Bir nevi şey gibi düşünün. Barcelona'nın amatör küme takımı Borriol ile antreman maçı yapması gibi. Messi sizce bu takıma karşı kaç gol atar? 6 7 8 9 10 ? Ronaldo bu takıma kaç gol atar 6 7 8 9 10 ? Bizim halı saha maçları gibi olur.

santos 11-0 botafogo (pele:8 gol) Bu Botafogo bildiğiniz Brezilya ligindeki Botafogo değil. Amatör eyalet takımı.

santos 10-1 juventus (pele 5 gol) Bu yine bildiğiniz İtalya'nın Juventus takımı değil. Brezilya'nın amatördeki Atletico Juventus.

Peki bu kadar gol atmış bir adamın ve dünya kupaları kazanmış birinin altın ayakkabısı nerede? Leblebi gibi gol atan bir adam dünya kupasında da leblebi gibi gol atması gerekmez mi?

1958 / altın ayakkabı: just fontaine, 13 gol / pele 6 gol
    1962 / altın ayakkabı: 6 oyuncu 4 gol attı / pele 1 gol
    1966 / altın ayakkabı: eusebio, 9 gol / pele 1 gol
    1970 / altın ayakkabı: gerd müller, 10 gol / pele 4 gol

62 ve 66'da sakattı. Ama en iyi olduğu dönemde bile Pele takımın en golcüsü değildi. Jairzinho Brezilya'nın 1970 dünya kupasında en golcüsüydü. Leblebi gibi gol atan bir adamın gol krallığı yok?

3 dünya kupam var diyen Pele'nin nedense dünya kupasında golü geçtim herhangi bir rekoru mevcut değil. Ne bileyim en çok maç kazanan, en çok maça çıkan, bir maçta en çok gol atan gibi. Böyle gol istatistiği çıkaran biri iyi kötü bir rekor egale eder.

Eee iş resmi maçlara gelince Pele ortada yok. Üzgünüm ama Pele, Brezilya'nin dünyaya kakaladığı reklamdan başka bir şey değil.

Maradona 3 dünya kupası almamasına rağmen, aldığı bir dünya kupasında şovunu yapmış, ülkesine dünya kupasını getirmişti. Aynı dönem olmayabilir ama Maradona'nın döneminde Batı Almanya'nın bariz üstünlüğü olan bir dönemdi ve daha zorluydu futbol artık. Ama Maradona şişirme istatislikler ile dünya kupası ulaşmadı Pele gibi. Arjantin'in dünya kupasını aldığı dönem attıkları 14 golün 10 tanesinde ya golü kendi attı ya asist yaptı. O sene 6 kişiyi çalımladığı İngiltere maçında attığı gol hala yüzyılın golü.

Kıssadan hisse Maradona çok ekstrem işler yapmasa bile başardıkları Pele'nin kat ve kat üstünde.

Yazdıklarımın bir bölümü alıntıdır.

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    Ayrıca Pele zamanındaki ofsayt kuralı 2 adamlı ofsayt kuralıydı .. Yani Pele defans oyuncularının çok önünde durup leblebi gibi de gol atabiliyordu amatör takımlara ..

Ama Pele'nin gördüğüm kadarıyla hızı ve dribblingi oldukça iyi .. Bir Messi veya Maradona değil bu alanda ama onlardan sonra gelebilecek isimlerden .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 3 Haziran 2018; 23:57:54 >
  • Maradona süper yıldız olurdu.yada şu şekilde söyleyeyim Atletico Madrid gibi bir takımda oynasa Atletico Madride bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu getirirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.