Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.261
Cevap
44
Favori
129.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ayar yedekleme yapabiliyorsunuz. Ama uygulamada nasıl olur sürekli uğraşılır mı denemeniz lazım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sizin yerinizde olsam tv’yi çizimdeki yerinde duvara monte edip, perdeyi de indiğinde tv’nin önüne gelecek şekilde monte ederim

Bu şekilde belki projeksiyon ile elde edeceğiniz görüntü daha küçük olacak ama her seferinde hoparlör taşımak ve ayar değiştirmekten daha iyidir.

Benim odanın ebatları da benzer 7,5x3,5 gibi ve size önerdiğim şekilde yerleştirdim. Bu şekilde yaklaşık 85” lik bir görüntü alabiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bunu evdekilerle değerlendirebilirim. Projeksiyonum geniş açılı olduğu için iyi bir ölçüde görüntü alabilirim muhtemelen. ancak eski evimde tv ile koltuk arası 6 metreyken şuanda 2.5 metreye indi 49" tv bile yeterli oluyor. Amacım projeksiyonu kullanabilmek.
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Benim tv de 47”
    Ama diğer tarafa hoparlör taşıma, tekrar kalibrasyon yükleme vs ciddi şekilde yorucu olur.

Bu arada bir Avr’nin hoparlör çıkışları sabittir. Yani tv’ye göre sol arka olan hoparlör audesey ayarı ile sağ arka olmaz. En azından ben öyle biliyorum

O yüzden en mantıklı çözüm benim önerdiğim gibi geliyor

• Aynı cihazdan farklı yerlerdeki görüntüye göre hoparlörleri yer değiştirmeden istenilen ses dağılımına ulaşamazsınız.

• Herkese selamlar ,üstat arkadaşların cevaplaması dileğiyle ,

Önce durumumumu özetleyeyim .Marantz 7012 AVR mevcut bunu 7.2 ( atmos ) şeklinde kullanıyorum 2 adet daha atmos hoparlörü aldım sistemi 7.4 e tamamlayacağım .
    AVR 11 kanal çıkışlı fakat 11 kanalı kullanabilmek için ( ilave 2 kanalı ) ilave preout amfi bağlamam gerekioymuş. Hoparlör sistemi önler klipsch 28 f ,center ; klipsch 440c, yanlar klipsch 250 f,arkalar klipsch 160m , atmoslar klipsch 140 sa

Sorular

* ilave iki kanalı kullanabilmek için 3 kanllı power alıp ön kolonları ve centeri ona bağlasam bu şekilde düz mantık iki kanal gücü boşa çıkacağından ilave iki kanalı (height 2 )kullanabilirmiyim .?

* İlave atmoslar için kullanmak istediğim iki kanalı ( height 2 )aktif hale getirebilmek için o kanllaramı power amfiyi bağlamak gerekir .yoksa nereye bağladığının bir önemi yokmudur ?

* Madem ilave bir anfi almak zorundayım . Stereo anfi alıp frontları preout ile ona bağlasam,ilave atmoslar için yine bir power anfiye gerek olur mu ?

* Stereo amfi marantz PM8005 alıp onu avr ye bağladığımı düşünürsek ( frontlar stereo ya bağlı) 8006 kolon başı 70 watt güç veriyor . AVR 110 watt güç veriyo ( per Chanel ) ,saçma bir işmi yapmış olunur streo amfinin gücünün avreden fazlamı olması lazım .

* marantz pm 8006 klipsch 28F ler için yeterli gelirmi ?

• cmeyveci C kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Sizdeki 7012’nin neredeyse aynısı olan denon 4400 kullanıyorum. Maalesef 7.1.4 kurulum için üst hoparlörler için ayrıca bir power amfi gerekli.

Önleri ve center’ı power amfiye bağlamak, o kanalları boşa çıkarsa da oralara tavan yada atmos enable hoparlörü bağlayamıyorsunuz.

Bu arada önleri stereo amfi ile sürerseniz Avr’nin üstündeki yükü azaltıp diğer kanalları daha iyi sürmesini sağlayacaktır, ki ben de bu şekilde kullanıyorum.

Ayrıca kanal başına 80w veren bir stereo amfi sizin 200w yazılan Avr’den eksik kalmaz hatta daha iyi bile sürer ki sizin hoparlörler zaten yüksek hassasiyetli her hangi bir sorun yaşamazsınız

Teşekkürler hocam, Bir sorumdaha olacak

şimdi ben marantz pm8005 alsam önleri ona bağlasam , ileve atmoslar için ayrıca power almam gerekecek doğrumu anladım . avr ye hem stereo amfi hemde power anfi aynı anda bağlanabiliyormu ?
    Evet ilave bir power amfi almanız gerekiyor. Ama bunun için AliExpress den falan alınacak T sınıfı amfiler bile iş görür

Bu arada sizin Avr’de 11.2 kanal pre out çıkışı mevcut. İsterseniz tüm kanalları power amfi ile de sürebilirsiniz

Önleri de power amfi ile sürmeyi düşünüyorsanız 5 kanal bir power amfi alıp hepsini ek tek bir amfi ile çözmüş olursunuz

önleri stereo ile diğerlerini power ile sürmek mi yoksa hepsini power ile mi sürmek mantıklıdır.

Önleri power ile sürersem muzik kalitesinde iyileşme olurmu ,

açıkcası derdim biraz daha iyide muzik dinlemek

sizin yorumunuz ne olur
    birde ilave edilecek power ın gücü avr ile eşitmi olmalı, kafamda emotiva a-500 var per chanel 110 watt. avrnin verdiği güçten daha düşük ,yüksek güç verenleri çok pahalı , düşük olması saçma mı olur

bu işe ayıracak 1.000 EUR bütçem var öneriniz olur mu
    7012'yi göremedim ama 7011 7 hoparlör sürdüğünde 8ohm'da 75w düşüyor gerçekte aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Marantz 7011 Test

PM8005 8ohm'da 70w diyor ama yanlış bilmiyorsam bu seriler class ab. 7012 üzerindeki power amfiler ise class d.

Nitelikli güç anlamında Class a > Class ab > Class d şeklindedir. Yani 70w Class ab, 75w class d'den daha iyi ve kontrollü sürebilecektir hoparlörlerinizi.

Turuncu55'da dediği gibi hoparlörlerinizin hasasiyeti yüksek yani çok fazla güce ihtiyaç duymuyorlar. Emotiva A-500 işinizi çok rahat görür.

• onkal kullanıcısına yanıt
    onkal hocam geri dönüşünüz için Teşekkürler , kafamda tek soru kaldı turuncu55 e de sormuştum

* AVR ye aynı anda hem power hemde stereo amfi bağlayabilir miyiz

* Bağlayabiliyorsak önler için PM8005 stereo , Atmoslar için emotiva 2 kanal power almakmı , Yoksa stereo olmadan direk 5 kanal bir powermi bağlamak mantıklıdır .

* 5 kanal power bağlayınca muzik kalitesine etki edermi
    Görünce turuncu55 da dönüş yapar yine ama ben yine de cevap vermeye çalışayım;

- Hem power hem stereo amfi bağlayabilirsiniz. Hatta ben o şekilde kullanıyorum. Frontları stereo amfi ile atmosları power amfi ile kullanıyorum. Burada bilmeniz gereken stereo amfide eğer av-pass gibi bir özellik olursa avr'den stereo amfinin o girişini kullandığınızda stereo amfinin ses ayarı iptal olur power amfi gibi kullanırsınız. Bu özellik olmazsa sesi hem avr'den hem stereo amfiden ayarlayabilirsiniz. Stereo amfi seçerken göz önünde bulundurun bence.

- Müzik hayatınızda büyük bir yerdeyse stereo amfi edinin. Ama marantzın ses kalitesinden memnunum ben derseniz 5 kanal tek bir power ile çözmeniz daha mantıklı. Sistemi ne kadar komplike yaparsanız bazen hayat bir o kadar karmaşıklaşabiliyor. :))

Emotiva dinleme şansım olmadı ama hem boyut hem de fiyat olarak uygun olması sebebiyle merak ettiğim bir model seçtiğiniz. O yüzden stereo amfiye göre olumlu, olumsuz etkisi konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Yine stereo amfi eğer marantz'dan gidecekseniz yurtdışı forumlarda belki avr ve stereo amfi karşılaştırması olabilir bir inceleyin. Marantzın stereo performansı diğer avr'lere göre başarılıdır hatta giriş seviyesi çoğu stereo amfiden de başarılı olduğunu düşünüyorum. Kullandığınız avr kalbur üstü bir model stereo amfiyi aratmayabilir de.

• onkal kullanıcısına yanıt
    onkal hocam ,turuncu 55 ve sizin vermiş olduğunuz bilgiler gayet aydınlatıcı oldu . çok teşekkürler .

* bir sorum daha olacak sisteme power anfi bağladık . power orneğin per chanel 100 watt avr de per chanel 75 wat bu durumda ; power bağlanan kanala giden güç 100 + 75 midir. Yoksa avr güç kısmı devre dışı kaldığından sadece power amfinin gücü olan 75 watt mı olur .

* ikinci sorum ; forumlarda yazıyorlar avr ses ayarını 30 getirdimmi ses yeterli oluyor max 50 yapıyorum ayarı, yoksa komşular rahatsız oluyor vb.. Bende ses ayarı 0-98 arası olarak gözüküyor. açıkcası ben sesi 30 a getirdiğimde hiç bir şey duyulmuyor . sinemada 70 felan yapmam gerekiyor. Benim sidstemdemi problem var yoksa konuyumu tamamen yanlış anlamışım .

* ben muziği NVIDIA Shield uzerinden TIDAL hı-fi den dinliyorum . media player örneğin oppo vb bir cihaz alıp cd üzerinden dinlemek yüzdesel olarak muzik kalitesini ne kadar artır.

Teşekkürler

Eğer yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. 😊

Sisteme power eklediğiniz zaman avr’nin power kısmını atlayıp processer kısmından power amfiye gidiyor. Yani güç anlamında avr ile işiniz yok artık. Sizin örneğimizden gidersek artık gücünüz 75w.

Sistemlerde o kadar çok etken var ki aynı ses seviyesinde dinleme yapmak tamamen tesadüfi olur. :) En başta kullanılan kaynak ve player etkisi var. Bağladığınız hoparlörün hassasiyeti, adedi avr’nin onları sürebilmesini etkiliyor ki ses seviyesini direk etkiler. Hadi tüm bunları sabit o zaman odanızın ölçüleri, kullanılan malzeme hatta odanızdaki koltuk, masa ıvır zıvır hepsi etkili. 😃
    Ben de yaklaşık olarak sizin dinleme seviyenizde film izliyorum. Oda da akustik anlamda sıkıntı var mı kalibrasyonda düşük ayarlamış olabilir avr?

Stereo olayı apayrı bir konu :)
    Oppo güzel cihaz ama güncel fiyatlar düşüldüğünde şahsi fikrim o fiyatları hakedecek bir cihaz değil. O fiyat seviyesine çıkıldığında hem görüntü hem stereo açısından o kadar çok seçenek giriyor ki.

• Marantz SR 6010 AVR için yazılım update bu gün geldi ve otomotik olarak gerçekleşti

• Keyifle kullandığım Nr1603 satılıktır 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Marantz SR 6010 AVR için yazılım update bu gün geldi ve otomotik olarak gerçekleşti
    7010 için de geldi.
    Ama ne gibi iyileştirmeler var acaba?
  • Aurı 3D hariç diger ses formatlarını destekler hale gelmiş görünüyorlar DTS HD Master ve Dolby visin dahil gibi

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.