Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
44
Favori
129.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Medya playerın avantajları neler misal ses kalitesi tv nin optik çıkışından iyi mi?
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    5.1 / 7.1 çok kanallı PCM, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS-HD Master Sesi, DTS: X ve Auro 3D Sesi gibi dijital ses sinyalleri, Dijital Optik bağlantılar üzerinden aktarılamaz. Bu tür ses sinyali formatlarını aktarmak için HDMI bağlantılarını kullanmanız gerekir.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Hocam film izlerken veya tv izlerken AVR ekranından dolby atmos vs seçebiliyorum sesler değişiyor. Tv ye optik kablo ile bağlı AVR. Bu durumda bu ses formatlarını aktarabildiği anlamına mı geliyor anlamadım.

Harici harddiski tv ye bağlayıp izlediğim filmlerde de bütün ses seçenekleri çıkıyor AVR ekranında
    AVR nasıl davranıyor bilemiyorum ama optik kablonun taşıyabileceği sesler yukarıda yazdığım mesajdaki gibidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

Hocam film izlerken veya tv izlerken AVR ekranından dolby atmos vs seçebiliyorum sesler değişiyor. Tv ye optik kablo ile bağlı AVR. Bu durumda bu ses formatlarını aktarabildiği anlamına mı geliyor anlamadım.

Harici harddiski tv ye bağlayıp izlediğim filmlerde de bütün ses seçenekleri çıkıyor AVR ekranında
    Malesef onları sanal alırsınız. Optik kablo atmos taşıyamaz. Dts ve dolby digital taşıyabilir onların dışındakiler de hdmi şart. Sizdeki o menü youtubedan video açarsanız da aktif gelir bence ki youtube da öyle sesler zaten yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 24bit ses çıkışı olan bir medya oynatıcı var mı ne önerirsiniz maks ses kalitesi alabilmek için filmlerde
    Avr'niz yeni ses formatlarını desteklemiyor. Atmos yazısını ekranda nasıl görüyorsunuz? DTS HD Master Audio ve Dolby TrueHD sonrasındaki formatları desteklemiyor maalesef avr'niz.

Arkadaşların söylediği gibi yeni ses formatlarının anlık veri miktarı çok olduğu için optik kablonun limitlerine takılıyor. Hdmi kablo bunun için şu an tek seçenek.
    Ses ve görüntü çözmek için çipler tv'de maliyetler ve de herşeyden biraz olsun mantığından dolayı daha düşük seviyede seçiliyor. Medya playerlar bu konuda daha özelleştirilmiş olduğundan hem görüntü hem de ses açısından daha başarılılar tv'nin playerlarına göre.
  • Marantz mcr 611 i nasıl bilirsiniz arkadaşlar Kullannınız var mı ? Klipsch hoparlorlerle uyumu vs nasıldır? Mcr 611 hakkında wifi sorunu oldugu yazıyor yabancı kaynaklarda. Düşünceniz nedir ? Bu fiyat seviyelerinde bluetooth bağlantısı olan kaliteli önerilerinize açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar ,

marantz SR7012 amfi olan sinema sistemim var .
    sistem içeriği ( marantz avr, marantz pm8005 stereo amp, emotiva power amp, apple tv, ps4, nvidiashiled android box, node2i , 11.1 hoparlor )
    son 15 gündür hoparlörde ses yokken , cızırtı gelmeye başladı ,bazen aralıksız cızırtı geliyor bazen 30 saniye cızırtı olup kesiliyor 10 dakika sonra tekrar başlıyor . rahatsız edici bir durum bir türlü sebebini bulamadım .

- cızırtı artıyor azalıyor
    - 1-2 kerede avr kendini kapatıp açtı

Neleri denedim ,çözüm bulamadım

- Bütün cihazları avr den çıkarttım , cızırtı kesilmedi
    - bütün kabloları çıkartıp kontrol ettim ,cızırtı kesilmedi
    - başka prizden güç alıp sadece avr yi farklı bir prize taktım ,cızırtı kesilmedi
    -avr ve sadece 1 adet hoparlör lu alıp başka odada bulunan tv ye bağladım farklı kablolarla denedim ,cızırtı kesilmedi
    - hoparlörleri tek tek denedim ,cızırtı kesilmedi

bu denemelerden sonra sorun avr den kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat sebebini bulamadım
    gece cızırtı durumu daha az oluyor ,dün gece 3 saat ps oynadım tek cızırtı olmadı fakat sabah açtım yine cızırtı oldu.

- yabancı forumlarda topraklama felan deniyor ama ,, 2 senedir sorun yokken yeni başladı birde avrnin orjinal kablosu topraklı değil ... bu yüzden topraklama ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, acıkcası

avr bozulmuş olabilir mi ? sizce sorun neden kaynaklı olabilir

daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan ve çözüm bulabilen oldu mu

help lütfen

• cmeyveci C kullanıcısına yanıt
    Evde veya apartmanda yeni bir elektrikli aletten yada yapılan bir tadilattan kaynaklı olabilir gibi geldi bana.

Priz değişip denerken ayrı bir sigortaya bağlı prizde deneme yapmayı deneyebilirsiniz bu durumu.
  • Onkal hocam selamlar,

Ev Dublex , normalde sistem üst katta kurulu , denemek amaçlı avr ve 1 adet hoparloru alt kata indirip oradaki televizyona bağladım .yine cızırtı gelmeye devam etti .

Çok enteresan ; dün akşam 2 saatlik bir film izledim sadece 10 sn cızırtı yaptı. sonrasında 3 saat oyun oynadım hıç cızırtı yapmadı.

geriye dönük düşündüğümde ne yaptım veya ne oldu da bu cızurtu başladı ?

- 3 katlı sehpa kullanıyorum ; en alt katta power, orta kat da avr ve en üst kat da stereo amfi bulunuyordu ; yerleri değiştirip avryi en alt kata aldım . acaba zemine yakın olunca elektriksel bir akımmı oluşuyor ? .. ( bu akşam cızırtı olursa yerlerini eski haline getirip deneyeceğim )

- sistemde yazmadığım sony eski pikap var onun sisteme bağlamıştım, bağlayınca heralde probblem oldu sistem kendi kendini kapatmıştı .sonrasında hemen sistemden çıkkartmıştım .

- TV de pixel sorunu vardı iade oldu 1 ay sonra yenisini geldi ondanmıdır ?

Demek istediğim 1 aydır evde TV olmadığı ve öncesindede sistemi kullanmadığım için yaklaşık 2 aylık bir süre oldu bu cızırtı hangi olaydan sonra başladı tam olarak hatırlamıyorum .

sürekli cızırtı yapmadığından tamire götürsem kesin orada cızırtı yapmaz bu çalışıyor diye geri verirler ..dişin ağırır , tam dişçinin kapısından girersin ağrı kesilir o mantık :), aletin ne zaman cızırtı yapmacağı meçhul

• - ayrıca akım korumalı priz kullanıyorum priz topraklı fakat avr ninn fişi topraksız .

- Bazen avr nin yanına gidince cızırtı kesiliyormuş gibi oluyor , bazen hiç etkilemiyor

- Acaba bizim evde aşırı elektirik mi mevcut :)

- amerikada özel prizler var hum önleyici fakat internetden baktım turkiye de bulamadım

çıldırmamak elde değil
    Akım korumalı priz olmadan da denediniz mi?
    Hoparlorlerin sesi kisikken hoparlorlerdenmi cizirti sesi geliyor ? Ozellikle tiz surucusünden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam , 3 tane farklı 3 lü uzatma denedim 1 tanesi akım korumasızdı. yine geliyor malesef
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Ev et hocam sesi tam kısıyorum yine geliyor.

Daha önceleri 1 saatte e yarım saat cızırtı olurken en son film izlememde 2 saatte 6 kere max 3 sn lik bir cızırtı oldu. bu seferde avr setup ayarı yaparken 2 kerede kendini kapattı .

birisi düzeiliyor birisi ozuluyor :):)

aksilikler yakamı bırakmıyor açıkcası 2 gün önce back hoparlörleri için raf almmıştım akşam duvara asmak için matkap ile duvarı diliyordum oradan su borusu geçiyrmuş onu deldim ev mahvoldu . öncelikle sistemi kurtarayım derken parkeler mahvoldu ,tamir için duvar kırıldı şimdi ütün duvarın oyanması lazım . sürekli atraksiyon bir cenabetlik var ama çözemedim
    geçmiş olsun . Maalesef bazen öyle oluyor bir başladımı aksiliklerin ardı arkası kesilmiyor .

buna benzer bir problem bende yasamıstım avr ile stereo ampli arasındaki rca kablomdan çıkmıştı problem . Şöyleki film seyrederken ara ara hoparlörlerden özelliklede filmin sessiz bir sahnesindeyken front hoparlörlerin tiz sürücülerinden hani telefonu tv ye yaklaştırısınızda telefon çalmaya başlamadan önce tv den cızırt cızırt ses gelirya öyle bir ses geliyordu . bazende hiçbirşey gelmiyordu . Daha iyi yalıtımı olan kaliteli bir rca alınca dip sesi sıfırlandı kurtuldum bende . İşin dahada enteresanı eski avr mde aynı kablo ile aynı şekilde bağlıydı onda hiç ses yapmamıştı . Yeni avr yi taktıktan sonra yapmaya başlayınca tırsmıştım bayagı .Ama şunu belirteyim avr nin sesi mute yapınca ses gidiyordu bende .
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bende kablodan değil çünkü 1 hoparlör +1 Avr farklı odada deneme yaptım yine ses geldi . Evde bir şey ile etkileşim yapıyor ama tam anlayamadım.

son çözümüm avr nin durduğu yeri zeminden yükselteceğim zeminden elektirik akımı geçiyor olabilir diye düşünüyorum .

Beni bu düşünceye iten seep Şu aslında ; yılar önce antalya da bir otelde etkinlik yaparken bütün sistemi ( ses &ışık görüntü ) harici jenerator üzerinden çalıştırıyorduk. Görüntü için 5 tane 18k projeksiyon kullanıyorduk prova sorasında birisi yandı. ölçüm yapılınca jeneratorden gelen enerjide topraklamada problem gözüküyordu. fakat jeneratorun topraklaması tamamdı demir cuuk ile toprağa takılmıştı. kısa keseceğim saatler alan uğraşlar sonucu ortaya çıkan sonuç ; otelin ana topraklaması . ile jeneratörün topraklaması toprak etkileşim yapıyordu ..ikiside düzgün yapılmış olmasına rağmen , toprak altından birbirini etkiledikleri kanısına varıldı jeneratörün toprak için kullanılan çubugunu 50 metre daha uzağa takınca sorun çözüldü . iki taraftaki güç çok fazla olunca normal şartlarda imkansız olan şey olmuştu ..

Hocam çok geçmiş olsun. Bazen öyle oluyor ki benzin döküp yakası geliyor insanın.
    Geçen ay benim başımda vardı seri olarak bıraktım hiç bir şeye dokunmadım, elimi attığım alet bozuluyordu. :)

Anlattıklarınız bana evin topraklama hattında bir sıkıntı olduğunu düşündürdü. Madem ustalar bir defa girdi onu da bir kontrol ettirin derim.
    Avr'yi tüm kablolardan ayırıp 2-3 saat kadar öyle boşta bekletin. Bilgisayarlarda yapardık eskiden anakarttaki statik elektrik sıfırlansın diye bir şansınızı deneyin.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Onkal hocam selamlar , Bencede enerji ile ilgili problem var gibi... haftasonu 2 gün boyunca 4 film izledim hiç cızırtı olmadı. kendiliğinden düzelmiş gözüküyor .

bizim mahallede şebeke çalışması vardı onunlamı ilgilidir nedir. bir ara düzsenli olarak kesintii oluyordu çünkü ..valla sebbebini hiç anlayamayacağım . takdiri ilahimidir nedir ?

piskolojimi bozmuş olay ruzgar dan ses geliyor cızırtı mı oldu diye hoparlörün dibine gidip bakıyorum ..

Sadece müzik dinlerken 1 kere avr kendini kapatıp hemen açtı nedendir anlamadım ( can Çıkar huy çıkmaz misali ürkütüyor arada bir :)
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.