Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
44
Favori
129.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir SR7013 kullandığım için, elimde ihtiyaç fazlası bir MARANTZ SR7010 receiver var. Tertemiz ve çok az bir süre kullanıldı.
    Kutusunda tüm aksesuarlarıyla kumanda pilinin jelatini bile açılmamış olarak teslim alabilirsiniz.

İlana şu linkten ulaşabilirsiniz:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-kutusunda-marantz-sr-7010-silver-gold-672885590/detay/

forumdan olduğunuzu iletirseniz fazlasıyla yardımcı olacağıma emin olabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkarah

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir SR7013 kullandığım için, elimde ihtiyaç fazlası bir MARANTZ SR7010 receiver var. Tertemiz ve çok az bir süre kullanıldı.
    Kutusunda tüm aksesuarlarıyla kumanda pilinin jelatini bile açılmamış olarak teslim alabilirsiniz.

İlana şu linkten ulaşabilirsiniz:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-kutusunda-marantz-sr-7010-silver-gold-672885590/detay/

forumdan olduğunuzu iletirseniz fazlasıyla yardımcı olacağıma emin olabilirsiniz..
    Ürün satıldı arkadaşlar. İlginize teşekkürler...
  • Merhabalar pre-out çıkışına ihtiyaş duyduğum için avr'mi yenileyceğim.Yer nedeni ile bu sefer slim bir model ile ilerlemeyi düşünüyorum.

Denon x2000 sahibiyim.

Marantz NR1609 düşünüyorum.Kullanan var mıdır?

MARANTZ ND8006 ve PM8006 var.AVR kısmını da Marantz ile alıp ilerlesem tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drax*

Merhabalar pre-out çıkışına ihtiyaş duyduğum için avr'mi yenileyceğim.Yer nedeni ile bu sefer slim bir model ile ilerlemeyi düşünüyorum.

Denon x2000 sahibiyim.

Marantz NR1609 düşünüyorum.Kullanan var mıdır?

MARANTZ ND8006 ve PM8006 var.AVR kısmını da Marantz ile alıp ilerlesem tavsiye edermisiniz?
    Uyum, kumanda, senkronizasyon için aynı marka olması iyidir. Yer probleminiz yoksa slim model yerine güncel giriş-orta seviye avr almanız daha mantıklı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drax* kullanıcısına yanıt
    Uzun yıllar Marantz 1603 kullandım. Hoparlörler nedir bilmiyorum ama Pre-out çıkışıyla kullanacaksınız 1609 işinizi görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Uyum, kumanda, senkronizasyon için aynı marka olması iyidir. Yer probleminiz yoksa slim model yerine güncel giriş-orta seviye avr almanız daha mantıklı olur.

Alıntıları Göster
    Slim marantzlarin nasıl bir dezavantajı var.
    1603 veya 1609 sinema veya muzikte kötü müdür.bu cihazlar hangi segmentte yer alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cce

Slim marantzlarin nasıl bir dezavantajı var.
    1603 veya 1609 sinema veya muzikte kötü müdür.bu cihazlar hangi segmentte yer alıyor

Alıntıları Göster
    Slim cihazlar küçük yapısı itibariyle kibar gözüküp yer kazancı sağlamasına karşın, kendi iç yapı alanına göre daha küçük trafo, kapasitör vb. donanımlar içermektedir. Hoparlör besleme, bağlantı seçenekleri, ekstra özellikler, desteklediği güncel formatlar gibi dezavantajları olabiliyor. Kişisel tercih ve oda büyüklüğüne göre iş görebilir ama imkan varsa slim yerine giriş-orta seviye güncel avr daha iyi bir tercih olur. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 18 Ağustos 2019; 11:7:16 >

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Müsade edersen bazı yerleri düzeltmek isterim. :)
    Marantz’ın 16xx serisi orta/giriş segmentindedir. Bizde büyük iyidir küçük kötüdür mantığı olduğundan Türkiye’de hakkı yenilen cihazlardan birisidir. 14xx ve 15xx serileri giriş segmentidir. Kalite ve kullanılan malzeme anlamında da denon 3xxx serisi marantz 50xx serisiyle aynıdır. Yazdığım iki modelden iki eksiği gücü ve pre-out sayısıdır.
    Eğer yer sıkıntısı varsa ve hoparlörlerin db yüksekse hiç düşünmeden alanabilecek bir model. Ama dediğim gibi burada hoparlörler belirleyici kriter. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Müsade edersen bazı yerleri düzeltmek isterim. :)
    Marantz’ın 16xx serisi orta/giriş segmentindedir. Bizde büyük iyidir küçük kötüdür mantığı olduğundan Türkiye’de hakkı yenilen cihazlardan birisidir. 14xx ve 15xx serileri giriş segmentidir. Kalite ve kullanılan malzeme anlamında da denon 3xxx serisi marantz 50xx serisiyle aynıdır. Yazdığım iki modelden iki eksiği gücü ve pre-out sayısıdır.
    Eğer yer sıkıntısı varsa ve hoparlörlerin db yüksekse hiç düşünmeden alanabilecek bir model. Ama dediğim gibi burada hoparlörler belirleyici kriter. :)
    Ben de son cümlenizi önceden yorumlamış oldum. Cihazlar kötü değil tabiki. Büyük ve ağır en iyidir mantığı gütmüyorum. Lakin kullanılan donanımlar az çok belli. Oda genişliği, hoparlör, beklenti ve kişisel tercihler belirleyici rol oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 18 Ağustos 2019; 13:56:38 >

• onkal kullanıcısına yanıt
    Amacım stereo ve sinemayı birleştirmek.

Denon x2000'den memnunum ama pre out çıkışı yok. ZAnnediyorum frontlarımı her iki sistemle sürebilmek için böyle birşeye ihtiyacım varmış.

Marantz PM8006 ve ND8006 birbirine bağlı. Hatta pikabımı da PM8006'ya bağladım.

Hoparlörlerim :
    Magnat 802 front
    Magnat 202 surround
    Magnat 252 center
    Avr'nin pre-out çıkışından 8006'nın power amp direc in girişine bağlayacaksınız işlem bu kadar.
    Fronlarınızı 8006 sürecek diğer hoparlörlerinizi avr. Hep kablo sök tak ile uğraşmamış olacaksanız hem de avr'nize daha az yük binmiş olacak.

Magnat 202 ve 252'leri 16xx serisi sürebilir mi emin olamadım açıkçası, 90-92db kağıt üzerinde sınırın hemen üstündeler bence ama kağıt üstünde olanlar gerçek hayatta her zaman uyum sağlayamıyor. Yanlış yönlendirme yapmak istemem bu aşamada.
    Zannediyorum sahip olduğum ekipmana göre ,preout çıkışlı diye seçtiğim avr seçimi çok da doğru değil.
    Ben olsam imkanım varsa daha güçlü bir avr'yi tercih ederdim. Yer ve bütçe kıstasları varsa zaten tek seçenek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 28 Ağustos 2019; 8:57:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Görünce turuncu55 da dönüş yapar yine ama ben yine de cevap vermeye çalışayım;

- Hem power hem stereo amfi bağlayabilirsiniz. Hatta ben o şekilde kullanıyorum. Frontları stereo amfi ile atmosları power amfi ile kullanıyorum. Burada bilmeniz gereken stereo amfide eğer av-pass gibi bir özellik olursa avr'den stereo amfinin o girişini kullandığınızda stereo amfinin ses ayarı iptal olur power amfi gibi kullanırsınız. Bu özellik olmazsa sesi hem avr'den hem stereo amfiden ayarlayabilirsiniz. Stereo amfi seçerken göz önünde bulundurun bence.

- Müzik hayatınızda büyük bir yerdeyse stereo amfi edinin. Ama marantzın ses kalitesinden memnunum ben derseniz 5 kanal tek bir power ile çözmeniz daha mantıklı. Sistemi ne kadar komplike yaparsanız bazen hayat bir o kadar karmaşıklaşabiliyor. :))

Emotiva dinleme şansım olmadı ama hem boyut hem de fiyat olarak uygun olması sebebiyle merak ettiğim bir model seçtiğiniz. O yüzden stereo amfiye göre olumlu, olumsuz etkisi konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Yine stereo amfi eğer marantz'dan gidecekseniz yurtdışı forumlarda belki avr ve stereo amfi karşılaştırması olabilir bir inceleyin. Marantzın stereo performansı diğer avr'lere göre başarılıdır hatta giriş seviyesi çoğu stereo amfiden de başarılı olduğunu düşünüyorum. Kullandığınız avr kalbur üstü bir model stereo amfiyi aratmayabilir de.
    Şu olayları anlayamadım :)

Marantz SR6007 amfim var. Amfinin çıkışına neden bir daha hatta 2 daha amfi bağlıyoruz :))

Kendim için sorayım SR6007 stereo amfi değil midir 5.1 film izliyorum her kanaldan güzel ayrı ayrı ses alıyorum

Ses sistemim Bose Acoustimas 10. Bose zaten kendi crossoverları içinde ben 5 kanalı bass a bağlıyorum kendi yönetiyor

Tabi bu bass ı amfinin sub1 preout çıkışına taktım.

Amfide çözemediğim anlamaya çalıştığım şeyler çok. Ama şu an öncelikle sormak istediğim ben bu sistemi TV min optik ses çıkışına verdim. Ne kadar da optik olsa bilgisayarımdaki creative harici ses kartının verdiği kaliteyi veremiyor. pc de pırıl pırıl hifi müzikler çalarken tv de o yüksek frekanslar kesiliyor. alt frekanslar zaten bose de ikisinde de sorunsuz fark hissedemedim.

Tv den maks kalitede nasıl ses alabilirim. Filmlerde yüksek frekansları alamıyorum istediğim şekilde. arabada teweeter lar olduğu için o çıs çıs seslere çok açım :))

• lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Marantz SR6007 stereo amfi değildir öncelikle. Avr- Audio/Video Receiver olarak geçer ve çok kanallı sesi çözme ve dinleme imkanı vardır. Stereo amfi ise iki kanaldır. :)

Avr'lerin asıl amacı sinema olması nedeniyle stereo müzikte performansları stereo amfilere göre daha düşüktür genelde. Aynı ön hoparlörlerle kablo sök tak ile uğraşmamak için hem avr hem stereo amfiyi kullanabilmek için iki amfiyi birbirine bağlayabiliyoruz. Sinema ile ilgili kaynakları medya player, uydu vs avr bağlı, müzik ile ilgili kaynakları cd, dac, pikap vd stereo amfiye bağlıyoruz.
    İkinci sebep de güç. Yani hoparlörleri sürebilmek için ikinci bir power amfiye ihtiyaç olabiliyor. Avr'lerin özelliklerinde stereo ve çok kanal için güç yazar. Sizin avr'niz eskilerin iyi amfilerinden olduğu için iki kanalda da 7 kanalda da 110w verebiliyor. Ama çoğu avr'de iki kanal 110w ise 7 kanalda bu güç 80-90w civarına düşer. Eğer hoparlörleriniz de güç isteyen hoparlörlerse bu yeterli olmayabilir, bu güç ihtiyacını ikinci amfiyle karşılayabiliyoruz.

Diğer sorunuzu anlamadım? Ses sistemi varken neden tv'den müzik dinliyorsunuz?

Cevabınız için teşekkürler.

Stereo amfilerin performansı yüksektirden kastımız güç olarak mı ses kalitesi de çok fark ediyor mu? Tahminimce ses kalitesi de fark ediyordur.

Güç olayını anladım. Benim çıkışlar 110w olduğundan 300w rms lik bir hoparlör takamayacağım.

Şu anda kullandığım hoparlörlerin güce ihtiyacı yok Bose Acoustimas 10 var. Ancak ben sistemi şu an için sadece film amaçlı kullanıyorum bu yüzden elimde farklı bir film oynatıcı olmadığı için sistemi TV'ye bağladım. Optik çıkışını kullandım TV'nin. Ancak istediğim ses kalitesine yüksek frekanslar için ulaşamadım. Düşük frekanslarda sorun yok. TV'den maks ses kalitesini daha farklı nasıl alabilirim?

Diğer sorum Bose Acoustimas 10 u ve 5 tane küpünü arkadaş 4bin tl ye verdiği için almak üzereyim. Yani evde kullanıyorum karar aşamasındayım. Ne dersiniz bu fiyata alınır mı

Stereo amfiler güç anlamında daha kuvvetlidir diye genelleme yapmak zor ama ses kalitesi açısından avr'lere göre daha iyidir diyebiliriz genel anlamda.

Hoparlörlerde rms olayını hiç anlamadım anlayamayacağım da :) Marantz ile 300w hoparlör kullanabilirsiniz ancak hoparlörden tam anlamıyla performans alamayabilirsiniz. Bu abartı bir tabirle Ferrari ile şehir içinde veya toprak köy yolunda gitmek gibi, gidebilirsiniz ama Ferrari gibi gidemezsiniz. ;)

Bose Acoustimas hiç dinlemedim o yüzden bir yorum yapamayacağım. Elinizde bir set var anladığım kadarıyla ikinci seti almaktaki amaç nedir?

Siz tersten başlamışsınız hocam sistemi toplamaya :) medya oynatıcı sinema sisteminin bel kemiği, şahsi görüşüm en kısa zamanda bir medya oynatıcı edinmeniz yönünde. Evet yeni tv'ler çok akıllılar çoğu işi yapıyorlar ama oynatıcı kaliteleri bir yere kadar maalesef.

Dıp tıs dıp tıs seviyorsanız :) kulağınız ona göre kalibre olduğu için (avr'ye kalibrasyon yaptırdığınızı varsayıyorum) avr'nin yaptığı ayarlar size yavan geliyor olabilir. Eğer kalibrasyon düzgün yapıldıysa şu an duyduğunuz ses sizin izlediğiniz ortama uygun olan sinema ortamıdır. Bunun üzerinden oynama yaparak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tabi bu bulunduğunuz ortama uygunluktan uzaklaşacaktır muhtemelen ama tercih meselesidir.

Bunun haricinde medya oynatıcı olmaması ve tv'den optikle çıkış yapmanız kesin etkiliyor. :) Bunun dışında izlediğiniz medyaların çözünürlükleri düşük olabilir (dts hd ma, dd true hd vs olursa daha iyi olur), hoparlörlerinizin karakteristikleri sizin istediğiniz gibi tiz ağırlıklı olmayabilir, hoparlörleriniz ile marantz'ın karakteri sizin kulak zevkinize uygun olmayabilir.

Tiz ağırlıklı seviyorsanız ben Pioneer avr ile Klipsch hoparlör ikilisini biliyorum başka öneriler de gelecektir tahminim. :)

Aynen dediğiniz gibi kalibrasyon yaptım ama aldığım ses çok yavan geldi. Belki de bu ses sinema için olması gerekendir. Ama ben arabamda da güzel bir ses sistemi kurdum oradan eve geçtim Arabada haliyle delicesine tizler kullanılıyor bende de var o çıs seslere çok alıştım :)

Bu kalibrasyon üzerine manuel ayarlarla devam etmek istedim ve tone kısmından tizleri +6 desibell yaptım tabi hangi frekansları artırıyor meçhul olsa da bi artış oldu

Marantz nin o mükemmel frekans aralığındaki EQ sunda (63hz-16khz) :D da biraz tizleri açtım ama yine tabi benim istediğim belki de olmaması gereken sesleri alamadım.

Bu olayların en öncesinde ben bu sistemi bilgisayara bağlamıştım harici ses kartı var orada istediğime daha yakın bir sonuç alabildim çünkü pc de çok daha ayrıntılı çok kanallı EQ ayarı sunuyor ses kartı.

Sonuç olarak bendeki AVR nin EQ ayarı çok kısıtlı olduğundan sanırım en kısa zamanda bir media player almam gerekecek. Henüz hiç araştırma yapmadım ancak medya playerden 20khz üzeri sesleri verebilen bir yapı mevcut mudur sonuçta AVR yine aynı AVR :)

Medya player alın film izleyecekseniz filmlerin hakkını vermeniz için bu şart. :)
    Yalnız denemelerinizden anladığım kadarıyla Marantz'ın karakteri size uygun değil tizli ses için başka markaya geçmeniz gerekiyor bence Marantz yumuşak kalıyor sizin kulak zevkinize göre demek ki.
  • Parlak tizler için pioneer in vsx9xx serisini öneririm. Vsx921 ve 930 dan edindiğim deneyim bu yönde. Daha üst modellerini bilmiyorum. Tabi hoparlörün de karakteri önemli bu konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.