Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
44
Favori
129.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oooooo surgeon Tebrikler. sen asıl büyük adımı atmısın zaten.

Marantza gelince, memnun alacaksınıdır diye düşünüyorum. Benim hoplar Mission. frontlar m35i, rearlar 20 yıllık 763ler (eski frontlarım) Marantzın üzerinde olan seçeneklerden memnunum. ama oturup adam gib keşfedemedim aleti daha, bu gidile de sıra gelmeyecek gibi+memnunum zaten.

Yoksa ayar vs. oynamanın sonu yok gibi. Kutudan çıkan setup mikrofonla uygun adım yürürsen sonuç bence tatminkar. Ancak ben başka marka ürün dinlemediğimden karşılaştırma yapamıyorum.

Pure direct hali nedense çok tın geldi bana ama dediğim gibi kurcalamadım, herhalde son halie değildir.

Artık senin balayı bitmez

gözün esas eve dönüşte olacak.

Hayırlısıysa ne zaman olacak bütün bu işler?

tekrar tebrikler

• yaklaşık 4-5 ay önce yurtdışından gelen Marantz 6004 modeli anfimin stereo çıkışlarından ses gelmiyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.?
    İnternet yoluyla almıştım cihazı.
  • Geçmiş olsun,

Okuyunca korktum zira bende de aynı cihaz var, yurt dışında gelme internetten bulma alma. bende de bir keresinde sesi biraz yüksek açınca sanıırm clip etti. kendi kendini kapattı, kırmızı ışığı yanıp sönmeye başladı. cihazı kapattım, fişten çektim dua ettim. sabah sorun yoktu.

Yabancı forumları cihazı almadan evvel okumuştum ve sıkıntı yaşayanlar var idi, biraz da korkarak almıştım cihazı.

siz ne yaptınız? durum nedir?
  • 4-5 ay önce alınan cihazda sorun yok iken şimdi çıkması en azından alındığında sağlam olabilir diye düşünmemem sebep oldu.

@Yamano hayırlı oldun bu arada. güle güle kullan. bu arada mplin yine clip ederse 5dk. beklersin ya da 20sn. ye beklersin sonra açarsın ciddi hata yoksa-oluşmamışsa sorun olmaz.

marantz amplinin surround çıkışları çalışıyor mu? gerçi çalışsa ne yazar arka çalışırken ön çıkışlar bozuk olabilir.stereo çıkışlardan ses gelmediğine iyice , kesinkes emin miyiz?
  • Cihaza reset atip fabrika ayarlarina dönünce düzeldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 25 Haziran 2010; 23:53:52 >
  • Cümleten geçmiş olsun, sanırım benzer bir sorun yaşamışız.

The_cantan ne haber arkadaşım?
    Senin kelepir projeksiyon işin ne oldu? Ben sahibinden üzerinden bir tane buldum 720p. ama maçlar başlayınca adam durmadan şehir dışındayım bahanesine sardı:P

proj. konusunda, ben 3D değil, full HD de değil sanırım 720p konusunda karar verdim, tabi ödeme yapılana kadar karar verilmiş değildi ama... sen ne durumdasın?

Son olarak, webdenal üzerinden mission m3c1i alarak center meselesini de kapattım, gerçi aslında m3c2i istiyordum ama stokta yokmuş. belki stoğa girerse sonradan değiştirim (onu da alırım)

Benim eski frontlar, mission 763ler rear oldular. TV/film izleme marantz üzerinde multi channel film modunda yapıyorum. nedense rearlardan gelen ses kalitesi frontlardan (mission m35i) çok daha tatminkar. hoparlör farkı mı yoksa AVR'nin modu ile ilgili ses dağıtım ile mi algili tam anlamadım. Kulak verdiğimde gece geç vakit idi o yüzden müzik dinleyerek deneme yapamadım,

herkese selamlar

• Boylum,

cihaza reset nasıl attınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamano
    The_cantan ne haber arkadaşım?
    Senin kelepir projeksiyon işin ne oldu? Ben sahibinden üzerinden bir tane buldum 720p. ama maçlar başlayınca adam durmadan şehir dışındayım bahanesine sardı:P

sağol Dostum ne olsun haber şu. beleş projeksiyon diye pana. PT-L711E projektor buldum.720p diğer resolution değerleride kafi. girişleride öyle. lambası iş görecek kadar yeterli. 150 kağıt. bu seferde ucuz diye almadım.baktım iyiydi ama.eah maçlarda başladı canım Trinitron sonyê kaldık yine. audiocunun plazma lcd ile ne işi olur her zaman derim. : P senin işi çoktan bağladın sanıyordum.hele bakalım epson olsa.

quote:

Benim eski frontlar, mission 763 ler rear oldular. TV/film izleme marantz üzerinde multi channel film modunda yapıyorum. nedense rearlardan gelen ses kalitesi frontlardan (mission m35i) çok daha tatminkar. hoparlör farkı mı yoksa AVR'nin modu ile ilgili ses dağıtım ile mi algili tam anlamadım. Kulak verdiğimde gece geç vakit idi o yüzden müzik dinleyerek deneme yapamadım,

herkese selamlar

center olayına karışamam. arkadan gelen sesden tamin ise arkadakilerin sesi daha iyidir.illa ki bu böyle derim.ister DSP ister müzik olsun düşüncem bu. bu durumda mission m35i 'in kalitesini, kablosunu, ampli uyumunu, smal-large, tone control devreye almaya zamanıdır belki de...lakin tv.den gelen sinyalde çok matah sayılmaz.

• quote:

Boylum,

cihaza reset nasıl attınız?

(surr+ clear+ exit tuslarına aynı anda 3 sanıyenın uzerınde basılı tutarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 30 Haziran 2010; 14:52:25 >
  • Marantz 2010 hi-fi ve ev sineması ürünlerini duyurdu.
    Sinema için üç yeni receiver ve bir pre/power kombinasyonu var.

marantz 2010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pistole -- 3 Temmuz 2010; 19:05:48 >
  • Arkadaslar herkese merhaba. Ben ses sistemlerine yeni yeni merak salmis birisiyim. Yakinda is dolayisiyla abd'ye gidecegim ve ilk is olarak kendime bir avr alacagim. Model olarakta Marantz sr 6004 veya fiyat avantaji ile marantz sr7002 almayi dusunuyorum

Amaclarima gelince;

1- Kullanacagim yer sonucta bir apartman dairesi. evde yalniz kalacagim ama komsu faktoru olabilir. [Istanbul'a yeni bir hayata baslamaya gidiyorum, nerde kalcagimi bilmiyorum ama apt. dairesi olacagi kesin]..

2- Cok amacli kullanmayi dusunuyorum. Blu ray film hastasiyim ama ayni zamanda calisirken cok muzik dinleyen bir insanim. O yuzden hem muzik hem de sinema icin kullanacagim. Ama bu konuda yazilar yazmis arkadaslar gibi profesyonel kulaga sahip degilim. Gidipte degisik amfilerin degisik seslerini ayirt edebilecek bir kulaga sahip degilim...Ilk deneyimim olacak bu amfi...

3- sr6004 un sr7002 den farki nedir? sr7002 biraz daha eski model oldugu icin fiyat olarak ciddi bir farka sahip....

4- Boyle bir amfi alirsam, bu amfilere yetecek, hakkini verecek hoplarlor sistemi ne kadara mal olur [ ozellikle buyuk kolonlari abd'den kendim getirme sansina sahip olmadigim icin tr'den almak zorundayim, kucuk ele avuca bavula sigicak her turlu aleti abd'den getirme imkanina sahibim]....

5- Sizce apartman dairesinde yasiyacak, boyle amator ozelliklere sahip birisi icin sinema sistemine bu kadar para yatirmak mantikli mi? Sonucta ses sistemlerine her zaman para yatiririm, onemli degil ama apartman dairesinde hakkina veremezse ses sistemin, yazik olur...

Sorularima yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airlach -- 4 Temmuz 2010; 13:24:28 >

• @yalcinarik

İstanbuldaki yeni hayatınızda başarı ve esenlikler dilerim.

Çoğumuz apartman dairesinde yaşıyoruz, o konuya çok takılmayın.
    Sistemin hakkını vermek için sürekli yüksek volümlerde dinlemeye gerek yok,
    düşük seste detay alabilmek için de iyi bir sistem tercih edilmelidir.
    Odanızın büyüklüğüne göre hoparlör boyutlarına karar verirsiniz...

Amerikadan getireceğiniz ürünleri burada kullanırken voltaj değişikliğinden dolayı
    çevirici, trafo vs gerekeceğini unutmayın, forumda bu konu ile ilgili epey bilgi mevcut.

Bir önceki mesajımda marantzın yeni ürünlerini duyurduğunu belirtmiştim,
    eğer sizin Amerikada bulunduğunuz zaman çıkmış olurlarsa bu yeni ürünleri de
    dikkate alın.

Hem sinema hem müzik için tek amfi düşünüyorsanız marantz iyi bir tercih,
    stereoda başarılıdır.
    7002 ile 6004 ün temel fark görünüşleridir. 6004 marantzın mevcut serilerindeki çizgiyi taşır,
    onun dışında USB bağlantısı, daha gelişmiş bir oda kalibrasyon seçeneği gibi farklılıklar var,
    kağıt üzerinde karşılaştırmayı siz yaparsınız...

Ben 7002 kullanıcısıyım. Yaptığım iyi elektronik alışverişlerinden biridir.
    B&W hoparlörlerle kullanıyorum.
    6004 ü ise demo olarak focal hoparlörlere bağlı iken dinledim ve beğendim.
    Ses kalitelerini kıyaslamak için aynı koşullarda bir dinleti yapmak gerekir
    ancak çok farklı olmasalar gerek.

Yurtdışı forumlarını takip ederken sizin gibi iki amfi arasında kalan kullanıcının
    sesini daha çok beğendiği için 7002 tercih ettiğini okumuştum.
    Sizde almadan önce ikisini dinleyin ve kararınızı verin...

• sn. yalcinarik,

Pistole arkadaş söylenmesi icab edenleri söylemiş.

The_Cantan dostum, 17 yaşında ilk missionlarımı aldığımda kıllanım kılavuzunda hiçbir tonla vs. oynamayın, araya giren devre sesi bozar denmesine tav olmuştum, tembel ruh halime merhem olmuştu. eski akai am65 ciddi bakıma giridi olacakmış, onayladım. bir de onlarla deneyeceğim m35i bakalım ne duyacağım. Ha bu tonlarla da senin dediğin gibi oynayacağım, bas-tiz Yoksa 6004'ün ton ayarları bana NASA misali geldi. Gerçi farkındayım hop yerleri ideal değil, köşe vs. bas gain yapıyordur. bakalım müzik için akai film için marantz deneyeceğim. vaziyet hala yetersiz ise eldeki satışa ve yeni hop arayışı

Sende ne yapmışsın abi yaw, 150tl bas parayı dene ucuzdan tecrübe şansı yakalamışsın derim ben bakalım bizim durum ne olcek, iyi yazlar

• Merhaba Arkadaşlar
    B&W CM9 7+1 Hoporlör aldım ama bunu destekleyebilecek bir amfi önerinize ihtiyacım var..
    Yardımcı olabilirmisiniz...
    Tşk..
  • Şu sıralar Marantz 6004 modeli çok öneriliyor bir inceleyin.
  • Tşk ederim..
    Ama 6004 B&W CM 9 için yeterli olurmu sence..Aslında benim istediğim 8002 ama maalesef piyasada bulamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crf

Tşk ederim..
    Ama 6004 B&W CM 9 için yeterli olurmu sence..Aslında benim istediğim 8002 ama maalesef piyasada bulamıyorum...

Ben B&W 804s ile 6004 kullaniyorum ve gayet memnunum tavsiye ederim.
  • CM9 ciddi bir hoparlör bence biraz daha fazla kalite ve gücü hakediyor. 2 ay daha bekleyip benim yapacağım gibi bu modeli almanızı öneririm.

SR-7005 3D

• FLAP DOWN
    cool!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hi-def-man -- 26 Temmuz 2010; 20:28:24 >
  • SR-7005 3D
    2 ay sonra çıkacak bir model mi?
    Fiyat aralığı ne olur sence..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.