Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
44
Favori
129.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 mesaj kadar yukarıda marantzın yeni ürünleri ile ilgili bir link vermiştim.

SR7005 benim de merak ettiğim bir ürün.
    Bu ürünün yurtdışı çıkış tarihi olarak ağustos görünüyor ancak Türkiye'de
    ne zaman satışa sunulur (resmi satıcısı tarafından) bilemiyorum.
    Ben kendi kullandığım SR7002 yi 2007 eylül ayında piyasaya çıkmasına rağmen
    mart 2008 de alabilmiştim.
    SR7005 in Amerika satış fiyatı 1600 dolar görünüyor.

Eğer Marantzın sesini seviyorsan bu ürün beklemeye değer bir ürün,
    ama SR6004 de başarılı bir ürün eğer bekleyemem dersen.
    Lagordiyan gibi ben de Marantz ile B&W eşleştirenlerdenim ve memnunum.
  • Sanırım Extreme Audio fiyatını 4.400 TL'den aşağıda belirlemez. Ancak bu modelin Avrupa'da da fiyatının çok yüksek olmayağını düşünüyorlar sanırım 1.400 € civarında satılacak ne yazıkki 8002 ayarında bir topolojisi yok ; 6004'ün üzerine inşa edilmiş ancak bir tık daha güçlü ve CM9 ları daha iyi besleyebilecektir.
  • Monitor Audio RS6 larım için giriş seviyesi Marantz PM 4001 entegre amfi alarak stereo sisteme giriş yaptım.
    Aslında daha üst seviyede 2.el Marantz PM 7200, PM80 gibi cihazlar bekledim fakat piyasada hiç görmedim. Ne kadar bekleyeceğimiz de belli olmadığı için bir yerden başladım.
    Şimdi bir de CDP alırsam beni bir süre idare eder sanırım.
  • @Hayırlı olsun Archi67.
    senin için bir yerde 7200KI baktım ama kalmamış.kısmet.bu devirde CD çalara fazla para vermek bence ziyandır. ama uygun fiyata 200-250 civarında sony çalar
    önermek isterdim.ya da benzer bir alternatif. beri yandan bende belki bir ön yargı
    ama sony made in france acaip kıl kapıyorum.kaliteleri bende soru işareti.üstelik lens gözleride soru işareti olabilmekte.
    sony sıfır bulursak diye.
    HK yeni model cd çalar olabilir.fiyatları da uygun yanılmıyorsam sertaç-hometheatre- da olacaktı.bakmalı.ha seslerini soracaksanız ne kadar para
    o kadar köfte.yatırım DAC 'a olmalı.bugunlerde kayıpsız formatlar ve CD 'rin direk HDD'ye kaliteli kaydedilip aktarıldığını düşünürsek.yakın zamanda kayıtlar SS hafızalara kaydeilirse; CD transport derdi kalkacak. tabi mekanik HDD'ye göre de daha iyi olacaktır.görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 6 Ağustos 2010; 12:18:14 >
  • Teşekkürler the_cantan. Stereo amfi konusunda sizinle oldukça yazıştık fakat konuştuğumuz modelleri piyasada bulamadım. Denk gelirse yine değerlendiririz tabi ki. Bu amfiyi de teşhirden garantili ve çok uygun olduğu için aldım zaten.
    CDP için de yine teşhir ürünü Marantz CD 5001 buldum. Onu düşünüyorum aslında.
    Dediğiniz gibi devamlı görüştüğüm DAC kullanan bir arkadaşta CDP ye para harcama DAC al diyor. Bu ikilemin maddi boyutuna bakarsak CDP 500 TL ye halloluyor. 1000 TL seviyesinde ya Chordette Gem yada CA Dacmagic var sanırım.
    DAC+Laptop/Bilgisayar kombinasyonu ise 2000 TL gibi oldukça pahalı olacak.
    Yine arada kaldım anlayacağın.
  • arkadaşlar auddysey ayarların ı yapmama - şahsi eko ayarlarını yapmama - icabında eko yu kaptıp bass ti değerleerini kendim vermeme rağmen 6004 ten istediğim gibi bas seslerini alamıyorum hoparlörlerim magnat vintage 105 ki aldığım yere gidip kendi hoparlörlerim dahil denedim ordada focal 706 - dali ikon dahil magnatlar gibi çaldı bass konusunda ordada bütün ayarları yaptım acaba bilmediğim eksik bir yermi var . Aldığım yerde dinlememin nedeni daha çok bas üreten bir bookshelf almaktı. dinledğim oda 22 metrekare ve speaker ''a'' lar da acosutimass lar bağlı film çin. b terminalinde magnatlar. gui menuden bass olayını both yaptığımda acoustimassın subwoofer modülüde b terminallerini dinlerken devreye giriyor fakat. bu hoparlöleri aldığım yerde ilk 6004 harici bir anfi ile dinledim bütün ayarları ortadaydı yani extra efekt yoktu hem bass olarak hem ayrıntı olarak beni acayip etkilemişti fiyat performans konusunda; 6004 e takınca ayrıntı müthiş fakat bass konusunda biraz sıkıntı oldu gerçi bass yok diil ama aldığım yerdeki gibi deil . subwwoferdan bass alma konusunuda müzik dinlerken hepsini hopalörden almayı tercih ederim film ayrı tabi. aldığı yer başka hoparlör dinleyip istersem magnatları deiştiriceğini söyledi ama ordaki 5004 anfi ilede istediğim sesi alamadım arkadaşlar ince noktaları konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. eski sistemimde pioneer vsx 2011 de b&w 309 larım definitive pfl12 subım vardı bass konusunda subı çıkarınca tuhaf bir şey oluordu istediğim gibi anfi bass sesleri kolonlara göndermiyordu ne mix te ne both da sonra sub ayarlarında 3ncü bir seçenek plus olduğunu keşfettim bu ayarı açınca b&w lar sanki gürledi hemde subla beraber çalarlarken. bu anfide sadece both ve mix var birde panalamadığım bir şey daha prefences meusu aldında audio= main, sub yada main+sub var.

sistem şu şekilde kurulu a terminallerinden itibaren surroundback = no
    termianl a = bose ( large seçili )
    hpf40hz
    subwoofer = mix yada both farketmiyor benim isteidğim tok kolonları ağlatıcasına mid basslarını oynatarak müzik dinlemek :D
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyamanGS -- 13 Ağustos 2010; 19:45:17 >

• Bana göre, her iki zevkinizi de minimuma indiriyorsunuz. Her ikisinin de giriş seviyesini almaktansa tek ve düzgün bir sistem kullanın.

quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Teşekkürler the_cantan. Stereo amfi konusunda sizinle oldukça yazıştık fakat konuştuğumuz modelleri piyasada bulamadım. Denk gelirse yine değerlendiririz tabi ki. Bu amfiyi de teşhirden garantili ve çok uygun olduğu için aldım zaten.
    CDP için de yine teşhir ürünü Marantz CD 5001 buldum. Onu düşünüyorum aslında.
    Dediğiniz gibi devamlı görüştüğüm DAC kullanan bir arkadaşta CDP ye para harcama DAC al diyor. Bu ikilemin maddi boyutuna bakarsak CDP 500 TL ye halloluyor. 1000 TL seviyesinde ya Chordette Gem yada CA Dacmagic var sanırım.
    DAC+Laptop/Bilgisayar kombinasyonu ise 2000 TL gibi oldukça pahalı olacak.
    Yine arada kaldım anlayacağın.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika
    Bana göre, her iki zevkinizi de minimuma indiriyorsunuz. Her ikisinin de giriş seviyesini almaktansa tek ve düzgün bir sistem kullanın.

Sn.Teknika, her iki zevkinizi de derken neyi kastettiniz. Sinema sistemim bana göre oldukça iyi sadece sub ekleyeceğim.
    Stereo ya yeni giriyorum, daha açıklayıcı bir şekilde modellerle örnek verirseniz yardımınıza sevinirim. Yani düşündüğünüz şu ürün işe yaramaz onun yerine bunları dene vs. gibi.
  • arakdaşlar sorunumla ilgilenen yada bilen kimse çıkmaıd ama ben sorunu çözdüm boşu boşuna üzmüşüm kendimi cd player ve tuner dan müzik dinlerken sonuç çok başarılı en çok müzik dinlediğim digitürk den ise sonuç malesef çok kötü bir ses kaliteis hüsran hem hdmi dan hemde optikten
  • Burakthy,

Sorununu çözmene sevindim. Peki nasıl çözdün sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamano

Sende ne yapmışsın abi yaw, 150tl bas parayı dene ucuzdan tecrübe şansı yakalamışsın derim ben bakalım bizim durum ne olcek, iyi yazlar

Sevgili dostum sende durum nedir? Misson i35 tadı nasıl? 17 yaşında öğrendiği detayı unutmayan adamı çok severim.bende 15 yaşında vespa ve Mobylette nin ilk piyasaya çıktığında, kitapcığında yazanları severdim.yağlı mağlı öğğk.
    projeksiyon işi aynen devam. 6004'ü çözdük mü? NASA değil TASA olsun bari. hayalden kim ölmüş. (pls. Türkiye )
    @burakthy,
    her zaman için alınabilecek avr'nin üst modelleri daha iyidir.
    bu da marantz SR-9600 avr sevdiğim amplilerdendir.

http://www.dv-rec.de/test/avreceiver/marantz/9600/assets/images/SR9600_BACK02.JPG
    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

• Başka bir avr aldığımdan Marantz sr8500 avr satılıktır, son derece temiz ve sorunsuzdur.
  • Selamlar,

5 gün önce döndüm, tatil olayı...

6004 işini henüz çözmedim. Ben i35leri bi-amp yapmıştım, ilk defa böyle bir şey yaptım. zahmet edip arka tarafa sokulduğum zaman önce normal tekli bağlayacağım. bundan ümitliyim, birşey bildiğimden değil, iyi hoşuma gidecek ses elde etmek için daha fazla zahmet ve masrafa girmemeyi umduğumdan:)

ama bu sıcaklarda cimnastik çekilmiyor, hem en olmadık anda gözlüğüme düşecek ter damlası sinir katsayısı oluşturuyor. ama en önemlisi, ya olmazsa... işte o zaman karalar beni bağlar. cehalet=saadet, en azından ümit, biraz daha.

projekjsiyon işi de şu an askıda. koltuk döşemeleri işi öncelik aldı. anlayacağın bi ondan bi benden şeklinde gelişitiriyoruz yaşam koşullarımızı

6004 rahatça çözmek için daha modern bir tv'ye ihtiyaç var, menuleri ekrandan takip etmek vs. için bizdeki eski sony crt ile biraz maymunluk oluyor bağlama işi. bunu da çözdükten sonra birkaç saat menülerle oynarım diye düşünüyorum.. nedense oyuncaklara dört elle sarılmaktansa ilerideki bir başka zamana saklıyorum.

yok yok ben bir doktora görüneyim.

kalın sağlıcakla

• Merhaba arkadaşlar.

Marantz SR4002 sahibiyim. Avr şu anda STAND BY ışığını kesik kesik yakıp söndürmekte. Kendi ekranına hiç bir görüntü gelmiyor. Fişini söktüm beklettim yine aynı. Bütün bağlantılarını söktüm yine değişmedi. Neden yapar bu arızayı ? Ve nerede tamir ettirebilirim? Teşekkürler.
  • Geçmiş olsun twindiablo,

yukarılarda bir reset çözümü vardı galiba

olmazsa biraz uğraşarak AVS forumdan bulabilirsin. marantz pop of death diye bir konu bayağı ateşlenmişti bir ara, 6004 için geçerli gerçi ama o kişilerin istifade ettikleri reset yöntemi sana da yarayabilir.

gelişmlereden haberdar et forumu.

tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamano

Geçmiş olsun twindiablo,

yukarılarda bir reset çözümü vardı galiba

olmazsa biraz uğraşarak AVS forumdan bulabilirsin. marantz pop of death diye bir konu bayağı ateşlenmişti bir ara, 6004 için geçerli gerçi ama o kişilerin istifade ettikleri reset yöntemi sana da yarayabilir.

gelişmlereden haberdar et forumu.

tekrar geçmiş olsun

Teşekkürler. Bendeki modelde "marantz pop of death" sorunu yok diye biliyorum. Başka birşey ama ne ? Ve çözümü ne ? Cihaz çöp mü oldu yoksa?
  • Pop of death değildir herhalde.

sanırım o sıkıntı birkaç parti üretimle igiliydi ancak çözüm, resetleme işi o soruna karşı kullanılan yöntem çare olabilir belki diye önermiştim.

Marantz'ın ülkemize resmi ithalatı var. dolayısıyla gerçek yetkili servisleri de vardır. elinizdeki ürün paralel ithalat olsa bile ücret mukabili garantili tamiri yapılır sanırım. Marantz ana sayfada baktığım zaman bu çıktı
    Premium Dealer
    AYDOGAN KARDESLER INSAAT LTD.STI
    Eski Üsküdar İçerenköy Yolu., Aydoğan Apt.No.14/A
    İçerenköy / İstanbul

T: +90 216 574 3877

http://www.extreme-audio.com/

umarım forum kurallarını ihlal etmiyorum, yetkili servis bilgisi olduğundan verdim

• SR7005'ime kavuştum. Yakında detaylı bir inceleme yazısı yazacağım. Sanırım biraz daha kurcaladıktan sonra Ancak ilk izlenimim oldukça iyi.
  • Hayırlılar:)
  • Selam herkese. Bende dün sr 7005 amfime kavuştum. 1198$ gibi komik bir rakama sahip oldum. amfiye vienna acoustics bach serilerini bağlamayı düşünüyorum. Fiyatları hakkında fikri olan veya hoparlör tavsiyesi olan arkadaslar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.