Şimdi Ara

marea brava tekleme ve kalkışta yığılma sorunu , lambda oksijen sensörünün önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracımda bir haftadır benzin ve lpg de tekleme motorda saçmalama düzensiz çalışma sorunu baş gösterdi . Bunlara ilave olarak acaip bir şekilde benzin ve lpg tüketimi arttı benzine alınca direkt görünür şekilde siyah zengin karışım dumanı atmaktaydı araç. Öncelikle ateşleme sorunları olabileceğinden bujiler sonra ateşleme bobini değişti fayda etmedi araç klima açınca veya yüklü olunca yerinden bile kalkamıyordu . İşin içinde aşırı yakıt tüketimi olunca yakıt enjeksiyon sistemine yöneldim lambda sensörünün hakkında bilgiler okudum . Tamircileri gezip laf anlatmaktansa gittim bosch Universal lambda sensörünü alıp kendim taktım sonra 30 km yaklaşık ecu bilgi toplasın diye benzinde sürüş yaptım . Araçta tekleme yığılma problemleri son buldu motor tıkır tıkır çalışıyor şimdi yakıt konusunu bilemem şimdilik ama motordaki güçsüzlük bile bitti çekişi arttı . Bu aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar çok olmuş birde lambda sensörûnü deneyin kendiniz bile değiştirebilirsiniz 22 anahtar ve yankeski yeterli sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadasim bende 2004 liberty var daha alali 1 ay oldu daha once astra f vardi sorunum su araci calistiriyorum kalkis yapiyorum gaz veriuorum yavas yavas yiyor sonra bir anda aracim firlama yapiyor birde aracin cekisinde sanki biraz zayiflik varmis gibi geliyor 1.6 astra f gibi gitmiyor sanki 3 vites e taktigimda sanki araba biraz yigiliyor sorunum ne olabilir sizce sanayiye ustaya goturdum bir sorun yok dedi test surusu yapti yaninda idim ustanin kopek gibi gidiyor acaba bende mi sorun var diye dusunuyorum

• Şöyle söyleyeyim bizim araçlar beyinli öyle sanayide ustaların sürmesiyle karşıdan bakıp motoru dinlemesiyle olmuyor aracı bilgisayara bağlayamayan ustaya itibar etmeyin sağını solunu kurcalatmayın bence. Bilgisayara bağlat orda hatalı çalışan bölümlari söylüyor zaten ecu ona göre müdahale edersin zaten parçalarıda genelde bütün araçların pahalı gereksiz değişim yapmamış olursun. Triger sente ayarın doğrumu acaba bundan emin ol. Birde geçen eksoz muayenesine gittim lpg ve benzinde zengin karışım karbon salınımından muayeneden geçmedi araç sonra katalizör taktırdım nafile değerler neredeyse aynı geçmedi yine. Yakıt enjeksiyon işi yapan bi tamirciye gittim adam ecuya bi yazılım yüklemesi yaptığını söyledi sonra bütün değerler normale döndü başka hiçbir işlem yapılmadı. Dedim neden olur böyle dedi lpg sistemi ecunun çalışmasını bozabiliyor bazen 80 Tl yide verince herkes mutlu :) muayeneden geçirdik aracı.

• arkadaşım yaptığın işlemleri keşke resimlerle güçlendirseydin daha faydalı olurdu.
  • Haklısın en faydalısı bu oluyor şu telefondan resim gönderme varmı benim beceremiyorum olsa çok iyi olacak hepsini eklerim. Hatta mareanın motoru söküp topladım onları bile ekleyemedim vakit bulup.

• selam arkadaşlar 2001 fiat brava elx model arabam var 2 aydır aracımdaki sorunu bulamadı. kalkışta bi sıkıntı yok tam gaza geçme esnasında araba tekleme yapıyor gaz yemiyor ve bazen istop ediyor. bu durumla karşılaşan veya önerisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.