Şimdi Ara

Marea kalorifer grubu kumandaları çalışmıyor.sorun ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sayın forum sakinleri 98 marea elx sahibiyim.kalorifer grubu kumandaları hiçbiri çalışmıyor sorun ne olabilir?

• yokmu bi fikri olan?
  • arkadaşım bende yaklaşık 2 aydır aynı dertten muzdariptim... ve bugün çözdüm sorunu en sonunda
    hiç bir usta anlamıyor belkide 10 tane usta gördü yapmaya çalıştı... servis yapamadı... herneyse
    eğer sorun derecelerin(18-30 arası olan yer) yazdığı kısımda ise yani çevirmene rağmen sıcak soğuk geçişi yapmıyor ise konsoldaki düğmelerle hiçbir alakası yok
    düğmelerin bulunduğu orta konsolun arka kısımlarında kalorifer kapak motoru var bosch marka o arızalı demektir
    benimde kalorifer bi açıldımı kapanmıyor kapattınmı açılmıyordu kafasına göre o düğmelerin hiçbir fonksiyonu yoktu

kalorifer motorunun içerisinde bir sensör varmış (nerede hangisi anlamadım) ve bu sensör ısıya göre kapağı açıp kapatıyormuş(işin kötü tarafı tek başına değişmiyor ve tamir olmuyor(serviste sensörde sorun dediler benim mekanizma çalışıyordu aslında ama kafasına göre geri kapatıyordu kaloriferi )
    bu motoru değiştirdik ve sorun ortadan kalktı (zaten aracımda aldığımdan beri ERROR C1 hata kodu çıkıyordu ve servis normal sıcaklık sensörü deyip değiştirmeye kaltı bende istemedim çünkü bana göre öyle değildi gerçektende başka birşeyden miş bunu yaptırdıktan sonra o kod da ortadan kayboldu)

aslında sensör varmı yokmu ben tam emin değilim servisin yalancısıyım ben neresinde var anlamadım ama parçayı değiştirince sorun düzeldi zaten benim sorunum parçanın çalışmaması değildi parça çalışıyor mekanizma sağlam ama kafasına göre kaloriferi kapatıyor ve ekranda ERROR C1 yazıyordu ERROR C1 sorunu araştırdığım kadarıyla aracın ısı sensörleriyle alakalıymış(yabancı bir sitede servis kitapcığı gibi birşeyde gördüm, ve servistende bu kodun sensörlerle alakalı olduğunu söylediler ama başka biryerdeki zannetiler) ben sensörü göremedim ancak benim aracın sorunu sensörlerle alakalıydı ve bosch marka kalorifer motoru değişince sorunda düzeldi ve Error C1 yazısı yok oldu, galiba var içinde ama birtürlü ne usta ne de ben hangisi olduğunu anlamadık içinde zaten 3-4 parça mekanik malzeme var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 8 Ocak 2011; 18:30:30 >

• yukarda anlattığım büyük sorun

senin sorunun sigortadan veya kalorifere gelen elektrik tesisatından da olabilir
    eğer anlıyorsan kendin bi kontrol et sigortaları ve bağlantıları
    anlamıyorsan bi elektrikçiye git durumu anlat sende başında dur bak ne yapıyor diye (sonradan fazla masraf çıkarmasın başına)

yapamazlar ve hiç kimsede anlamıyor ise benim yukarıda bahsettiğim sorun olabilir...
  • sigortaları kontrol ettim sorun yok.sorun sadece seviye ayarında.yani 1-2-3-4 hız ayarı yapılan kumanda da.sanırım fan motoru çalışmıyor.birde dış sıcaklıgı gösteren düğme çalışmıyor.diğer hepsi normal çalışıyor.sıcaklık ayarı ve yön ayarı kumandaları çalışıyor.dediğim gibi sanırım sorun fan motorunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: pC_moNSteR

sigortaları kontrol ettim sorun yok.sorun sadece seviye ayarında.yani 1-2-3-4 hız ayarı yapılan kumanda da.sanırım fan motoru çalışmıyor.birde dış sıcaklıgı gösteren düğme çalışmıyor.diğer hepsi normal çalışıyor.sıcaklık ayarı ve yön ayarı kumandaları çalışıyor.dediğim gibi sanırım sorun fan motorunda

Arkadaşım sıcaklık yön düğmesi zaten manuel bi mekanizma çevirince birşeyleri asılıyor o şekilde açılıyor , fan hız düğmesinin sökülmüş halini canlı görmeden kesin bişey söyleyemem de , sorunun ucuz yollu çözülecek gibi görünüyor , kendin anlıyorsan bi arkasındaki mekanizmayı kontrol et başka yollu çalıştırmaya çalış (tel v.s. değdirerek)bak çalışıyormu birde fan moturunu kontrol et o çalışıyorsa düğmeyle uğraş baktın olmadı fazla da karıştırma bizim araçlar biraz acayip elinde falan kalır daha çok uğraşırsın ustalara bırak işi kalırsa onların elinde kalsın bi şekilde çözerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 8 Ocak 2011; 18:40:04 >

• quote:

sigortaları kontrol ettim sorun yok.sorun sadece seviye ayarında.yani 1-2-3-4 hız ayarı yapılan kumanda da.sanırım fan motoru çalışmıyor.birde dış sıcaklıgı gösteren düğme çalışmıyor.diğer hepsi normal çalışıyor.sıcaklık ayarı ve yön ayarı kumandaları çalışıyor.dediğim gibi sanırım sorun fan motorunda

fan motoruna sigorta panelinde en üstün en sağındaki 30 amper bir sigorta var akımı o veriyor onu iyi kontrol et burda sorun olunca dış sıcaklık düğmeside etkisiz kalıyor yani düğmede sorun yok ama elektrik gelmeyince çalışmıyor iç-dış hava sürkülasyonu yaptıran düğme çalışıyormu bu da çalışmıyorsa kesin dediğim sigortadan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    garip bir klima arızası.
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan312

arkadaşım bende yaklaşık 2 aydır aynı dertten muzdariptim... ve bugün çözdüm sorunu en sonunda
    hiç bir usta anlamıyor belkide 10 tane usta gördü yapmaya çalıştı... servis yapamadı... herneyse
    eğer sorun derecelerin(18-30 arası olan yer) yazdığı kısımda ise yani çevirmene rağmen sıcak soğuk geçişi yapmıyor ise konsoldaki düğmelerle hiçbir alakası yok
    düğmelerin bulunduğu orta konsolun arka kısımlarında kalorifer kapak motoru var bosch marka o arızalı demektir
    benimde kalorifer bi açıldımı kapanmıyor kapattınmı açılmıyordu kafasına göre o düğmelerin hiçbir fonksiyonu yoktu

kalorifer motorunun içerisinde bir sensör varmış (nerede hangisi anlamadım) ve bu sensör ısıya göre kapağı açıp kapatıyormuş(işin kötü tarafı tek başına değişmiyor ve tamir olmuyor(serviste sensörde sorun dediler benim mekanizma çalışıyordu aslında ama kafasına göre geri kapatıyordu kaloriferi )
    bu motoru değiştirdik ve sorun ortadan kalktı (zaten aracımda aldığımdan beri ERROR C1 hata kodu çıkıyordu ve servis normal sıcaklık sensörü deyip değiştirmeye kaltı bende istemedim çünkü bana göre öyle değildi gerçektende başka birşeyden miş bunu yaptırdıktan sonra o kod da ortadan kayboldu)

aslında sensör varmı yokmu ben tam emin değilim servisin yalancısıyım ben neresinde var anlamadım ama parçayı değiştirince sorun düzeldi zaten benim sorunum parçanın çalışmaması değildi parça çalışıyor mekanizma sağlam ama kafasına göre kaloriferi kapatıyor ve ekranda ERROR C1 yazıyordu ERROR C1 sorunu araştırdığım kadarıyla aracın ısı sensörleriyle alakalıymış(yabancı bir sitede servis kitapcığı gibi birşeyde gördüm, ve servistende bu kodun sensörlerle alakalı olduğunu söylediler ama başka biryerdeki zannetiler) ben sensörü göremedim ancak benim aracın sorunu sensörlerle alakalıydı ve bosch marka kalorifer motoru değişince sorunda düzeldi ve Error C1 yazısı yok oldu, galiba var içinde ama birtürlü ne usta ne de ben hangisi olduğunu anlamadık içinde zaten 3-4 parça mekanik malzeme var)

selam kardeşim benim 2001 fiat brava aracımdada kalorffer kafasına göre bi çalışıo bi duruyor badallara girince kafasına göre duruyor çalışıyor çok acil yardımın lazım bana ulaşş nolurr nasıl çözdün kardeşim sen bana bi anlat detaylı olark lütfen

• sorunun çözümü basit.fan kademe anahtarının içindeki kontakları temizleyeceksin. kontak spreyle bu işi çözersin. forumda görselleri mevcut olması lazım. kolay gelsin.
  • abi ben beceremem de elektrikçiye yaptırıyım bana tam olarak bi anlatırmsın olayı abi ama aradada eror cli die bişi çıkıo ekranda abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: marea_bursa

sorunun çözümü basit.fan kademe anahtarının içindeki kontakları temizleyeceksin. kontak spreyle bu işi çözersin. forumda görselleri mevcut olması lazım. kolay gelsin.

Arada bir açılma sorunu basit bir sorun, aynen marea bursa arkadaşın söylediği gibi , yapamıyorsanız elektrikçiye temizletin , zaten başka sorun varsa elektrikçi açtığında görecektir bazende kısa devre yüzünden sorun oluyor, sallanınca temas falan olayları... benim kapak motoru olayı ayrı bir olay....
  • Arkadaşlar bende de benzer bir sorun var. Kalorifer sürekli çalışıyor. 0 a gelse de çalışıyor, düğmeyi biraz kastırarak 0 da ayarlayınca durdurabiliyorum. Auto konumunda normal çalışıyor ancak 2,3,4 de fan motoru bir hızlanıp bir yavaşlıyor. Araba 4 aydır yatıyordu. Çalıştırdık gezelim diye, bu sorun başladı . Düğmeyi temizlesek düzelirmi acaba.

Bir de kalorifer kapalıyken yani çalışmıyorken sanki iç taraftan bir hırıltı sesi gibi bişey geliyor. Bir de kalorifer çalışırken sanki yanık kokusuna benzer bi koku çıkıyor bazen.

Edit: Benim sorunum kendiliğinden çözüldü. Kalorifer peteği sızıntı nedeni ile değişiminden kaynaklı araçta rutubetlenme olmuş, rutubet gidince kumandalar düzeldi,iç kısımdaki sular buharlaşınca koku da gitti. ;Yanlız göğüsten hırıltı sesi halen geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayek -- 5 Ocak 2013; 21:00:28 >
  • Arkadaslar bende birava2001elx vardi sicak soguk gecisi yapmiyordu konsokun sol tarafinda yanda bir kalerifer kapak motoru var o arizali dediler ben parcayi degistirmek istedim sifirini400 tl dediler cikma buldum 100 tlye taktik yine olmadi error c1 hata veriyordu sonra kendim konsolu soktum sicak soguk yapan cevirmeli olan anahtarin arkasinda olan fis oksitlenmis temizledik fisin tirnaklarini hafiften eydim sonra taktim kontagi actim sorun ortadan kalkti kesinlikle ustalar birseyden anlamiyor cozum kesin olarak bu yakapak motoru bossc marka solda direksiyon tarafinda yada fisten cevirma anahtarinin arkasindaki baska yerden olmasi imkansiz error c1 hasasi varsa kesin cozum benim dediklerim iyi gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

quote:

Arkadaşım sıcaklık yön düğmesi zaten manuel bi mekanizma çevirince birşeyleri asılıyor o şekilde açılıyor , fan hız düğmesinin sökülmüş halini canlı görmeden kesin bişey söyleyemem de , sorunun ucuz yollu çözülecek gibi görünüyor , kendin anlıyorsan bi arkasındaki mekanizmayı kontrol et başka yollu çalıştırmaya çalış (tel v.s. değdirerek)bak çalışıyormu birde fan moturunu kontrol et o çalışıyorsa düğmeyle uğraş baktın olmadı fazla da karıştırma bizim araçlar biraz acayip elinde falan kalır daha çok uğraşırsın ustalara bırak işi kalırsa onların elinde kalsın bi şekilde çözerler

Hocam benim arabamın'da kalorifer namına hiçbir şeyi çalışmıyordu, yaptığım kontrolde kalorifer fan motorunun bulunduğu bölgedeki fan rezistsansının olmadığını gördüm. Çıkma bi rezistans bulup taktım ve sonra sistem kendini tamamladı ve çalışmaya başladı. ( bu arada dış ortam sıcaklık sensörü, dış hava alma kapağı, sıcak-soğuk ayırıcı kapağı ve fan devir anahtarı hepsi birbiriyle bağlantılı şekilde düzeldi) Diyeceğim eğer imkanın varsa fan rezistansını bi değiştirip yada soketini kurcalayıp denemeni tavsiye ederim. İş muhtemelen ince 4 ad kablonun girdiği soket ile çözülecek saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: basser

quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

quote:

Hocam benim arabamın'da kalorifer namına hiçbir şeyi çalışmıyordu, yaptığım kontrolde kalorifer fan motorunun bulunduğu bölgedeki fan rezistsansının olmadığını gördüm. Çıkma bi rezistans bulup taktım ve sonra sistem kendini tamamladı ve çalışmaya başladı. ( bu arada dış ortam sıcaklık sensörü, dış hava alma kapağı, sıcak-soğuk ayırıcı kapağı ve fan devir anahtarı hepsi birbiriyle bağlantılı şekilde düzeldi) Diyeceğim eğer imkanın varsa fan rezistansını bi değiştirip yada soketini kurcalayıp denemeni tavsiye ederim. İş muhtemelen ince 4 ad kablonun girdiği soket ile çözülecek saygılar.

Alıntı'yı yanlış yapmışım kusura bakmayın ;)

• Arkadaslar aracta Error C1 yada Error Cli hatasini, dis isi sensoru olnadigindan alirsiniz.varsa bile temazsizlik vardir yada baska bisey.ayni hatayi sensoru sokuncede verir.belki birinin isine yarar diye yazdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.