Şimdi Ara

Fiat marea motor arıza ışığı (Farklı bi sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 Fiat marea 1.6 liberty araca sahibim (z)avoli sıralı sistem lpg var. sorunum su arkadaşlar bugün 110 kmlik uzun yol yaptım yollar genelde boş ve düz olduğu icin haliyle gazladım. 110 km boyunca değil ama 50 km kala sürekli 4000/4500 devir çeviriyodum ara sıra sollama yapıp vites küçültüyordum anlayacaginiz 90 ın altına kolay kolay inmedim sürekli gazladım arabayı zorladım biraz anlayacağınız. yaklaşık 7-8 km kala motor arıza ışığı yanmaya başladı bende korkup 5. viteste 2000/2500 devir aralığında sabit bi hizda gitmeye devam ettim. İşimi halledip tekrar evime döndügümde 100 110 u geçmemeye dikkat ettim hep 3 bin devirde vites attım bu sefer sorun olmadı ışık hiç yanmadı.

Acaba çok devir çevirdiğim için ve sürekli bastığım için motorda bi problem mi oluşuyor yoksa basit elektronik bi arıza olduğu içinmi ? arkadaşim basma diyor ama benim hakkım orda redline 6500 devirde en az 6000 devir çevirme hakkım var ve 150 160 ı gördüğümde hep bu sorunlarlamı karşılaşıcam ? Araba istediğim gazı istediğim hızı veremedikten sonra ne yapayım ben o arabayı.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Dip Not: Araç birinci viteste 25 km'yi görüyor

• Nedenini bende bilmiyorum ama benim aracı sıkıştırsam da sıkıştırmasamda kafasına göre yanıyor sönüyor artık takmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Nedenini bende bilmiyorum ama benim aracı sıkıştırsam da sıkıştırmasamda kafasına göre yanıyor sönüyor artık takmıyorum

ha belirteyim bu arada ışık yandığında arabada herhangi bir anormallik olmuyor. ne gazda ne sürüşte nede herhangi bir anormal ses. yinede konu hakkında bilgisi olanların cevabını bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden lıbertim vardı arıza ışığı bir defa yandı ondada fren balataları bitmiş, 1.vitesde 55 görmesi lazım siz 25 diyorsunuz bence hayrı alamet değil

• Lambda sensörü aracı sıkıştırdığınızda hatalı okuyordur lpgden dolayı. aynı şekilde benzinde kullansaydınız büyük ihtimal yanmayacaktı. Kafanıza takmayın :)
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    eminmisiniz hocam ? Sanayideki ustada bu araçlar arada böyle yapıyor siz devam edin motorunuz sağlam dedi. Hakikatende öyle filtreler yağ falan değişti herşey gaz verdi falan baktı bizzat gördüm motor iyi dedi. Umarım dediğiniz gibi olur
  • her şey normalse neden 1.viteste 25 km yi görebiliyor.Ben orayı anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Önceden lıbertim vardı arıza ışığı bir defa yandı ondada fren balataları bitmiş, 1.vitesde 55 görmesi lazım siz 25 diyorsunuz bence hayrı alamet değil

araba 1.6 dostum 103 beygir fabrika çıkışı. Tüp takılı olduğu için o 96-97 beygir civarına düşmüştür. 1 inci viteste sanırım 25 30 arası bi yerde görüyor 3000/3500 devirde. Torkuda 140larda bişey olması lazım. Araba aile arabası bildiğin torkuda beygiride o kadar aşım şahım değil sence normal değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

eminmisiniz hocam ? Sanayideki ustada bu araçlar arada böyle yapıyor siz devam edin motorunuz sağlam dedi. Hakikatende öyle filtreler yağ falan değişti herşey gaz verdi falan baktı bizzat gördüm motor iyi dedi. Umarım dediğiniz gibi olur

Eminim hocam birşey olmaz. Bir daha olursa aracı bilgisayara bağlatıp arıza kodundan hangi donanımın arıza verdiğini görebilirsiniz.
    Bu arada arkadaşların 1. viteste gördüğünüz hızı kast ederken motor devir kesicide iken gördüğünüz hızı soruyorlar.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    O kadarını denemedim arkadaşları belirteyim yani redline'a kadar denemedim 1 inci vites hızını ama 3000/3500 tam vites değiştirme devrinde 30'u görüyor sanırım
  • Bende kullandım 103hp olanını biliyorum huyunu suyunu 3000devirde normaldir 25 flan ama benimkisi lpg ile sorun yaşadı sonra masraf yaptım motoruna flan dünya kadar para harcadım sonunda elimden çıkardım ama konforu iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Bende kullandım 103hp olanını biliyorum huyunu suyunu 3000devirde normaldir 25 flan ama benimkisi lpg ile sorun yaşadı sonra masraf yaptım motoruna flan dünya kadar para harcadım sonunda elimden çıkardım ama konforu iyidir

Arabanın alt takımlarında bi sorun var şuan. Kaymak gibi yolda bile araba takır takır titreme yapıyor bacaklarımda vücudumda o titremeyi vuruntuları hissediyorum babamla götüreceğiz sanayiye. Gelişmeleri aktaracağım.

Motor ışığı sorununda tecrübeli arkadaşlarımın cevapları için teşekkür ederim yinede konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarını esirgemesin
  • lpgli arabada lamba yanabilir.Sürekli yanarsa yeni bir ayara ihtiyaç vardır.Ön takım içinse eskiyen parçalar değiştirilir ve yola devam edilir.Çok önemli bir problem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Nedenini bende bilmiyorum ama benim aracı sıkıştırsam da sıkıştırmasamda kafasına göre yanıyor sönüyor artık takmıyorum

ha belirteyim bu arada ışık yandığında arabada herhangi bir anormallik olmuyor. ne gazda ne sürüşte nede herhangi bir anormal ses. yinede konu hakkında bilgisi olanların cevabını bekliyorum

Eskiden lamba yandığında motoru sanki birisi tutuyormuş gibi olurdu şükür o sıkıntı geçti şuan bendede bi sıkıntı olmadan yanıp sönüyor

• 100km benzinde kullanıp gidip lpd ayarı yaptırın. herhangi bi sorun olmaz.
  • Sanayideyim arkadaslar dedigim gibi bizden önceki sahibı çok kötü kullanmış. Usta baktı z-rot ve alt tablalar degişecekmiş hakikatende öyle alt tablalar gitmiş çok sinirlendim aldığım adama kaymak gibi yolda bile takır tukur sallanıyor araba. ustada dedi.

• motor suyu ekleyin
  • LPG ayarı bozuk üst devirde gaz yetiştiremiyor fakire düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

LPG ayarı bozuk üst devirde gaz yetiştiremiyor fakire düşüyor

Yok dostum lpgnin herşeyine bakıldı filtresi yeni degişti bilgisayara baglanıp ayar bile yapıldı. büyük ihtimal motorun o devirlenmesinden dolayi elektronik aksam o motor ışığını yakıyor. hararet sorunuda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Lambda sensörü aracı sıkıştırdığınızda hatalı okuyordur lpgden dolayı. aynı şekilde benzinde kullansaydınız büyük ihtimal yanmayacaktı. Kafanıza takmayın :)

Aracı benzinde denedim degerli arkadaşlar resmen uçuyor yani her hafta kesin 30 40 liralık benzin atar kullanırım basacağim zaman. O devirlenme ve km ibresinin artışı beni mest etti. Bu zamana kadar neden benzinde kullanmamışım dedim kendime . benzinle tüp arasında bu kadar fark olacagini tahmin etmezdim zaten topu topu 40 45 litre yakit tanki var benzin deposunun artık fulletmeye çalışırım. şuan aracımı daha bi sevdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.