Şimdi Ara

Marea Kelebk bogazı temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ümraniye yada Üsküdar civarında Fiat marea'dan anlayan güvenilir, üç kağıt yapmayacak bir servis yada usta önerisinde bulunabilir misiniz ?
    Kelebek boşazı ve Triger setinin sente ayarının kontrolünü yaptıracağım. Yetkili servise gittim sente ayarı değil, trigeri komple değiştiririz diyorlar.
    Triger seti 6 ay önce kadar değişti zaten, neden yeniden değiştirmek istiyorlar anlamadım, ticari bir durum mudur bilemiyorum....

teşekkürler..
    ismail

• Boğaz kelebeği çok işçilik greketirecek bişey değil diye biliyorum her usta yapabilir benimkini sıradan bir usta temizlemişti sanayide rölenti gezmesi şikayeti için ama sente ayarı önemli niye sente ayarına ihtiyaç duydunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein(ayştayn) -- 3 Mart 2011; 9:47:59 >
  • Sente ayarı önemli...Gereken ekipmanı olmayan kara düzen çalışan adam çok usta değilse sentenin ayarını düzgün yapamaz..Diş atlarsa başına belayı alırsın o zaman..servis sente ayarı ile uğraşmaz tamir yapmaz onlar herşeyi sıfırdan değiştirir..Daha dün arkadaşın arabada tamponda avuç içi kadar boya yapılcak yer var adama gitmeyelim dedim yok illa servise gitcem dedi servis lokal boya yapmıyoruz tamponu komple değiştiririz diyince güle güle geri döndük sanayiye gittik

Boğaz kelebeleği temizliği çok önemli değil zaten gerekli spreyler var her usta iki dk halleder çok kafaya takılacak birşey değil
  • Merhaba,
    Araçta performans ve motorun gürültüğü çalışma ( sarsıntılı ) sorunu var. BUnunda sente ayarı yada kelebek boğazından olduğunu soylemişlerdir.
    Kelebek boğazı tamam eyvallah, bazı yerler sprey sıkıp geçiyorlar, bazıları ise komple söküp, olmadı gerektiği gibi temizliyor.

Sente ayarı konusunda ise aracın motorunun gürültülü çalışması nedeni ile soylmemişlerdi. Fiat Yetkili Servisleri dediğin gibi tamir yada düzletme ile uğraşmıyorlar direkt değiştiriyorlar. Anlayamadığım nokta bu nasıl ustalık, tamir yok bir şey yok direkt değiştiriyorlar...Her neyse işte bu sente ayarını yaptırabileceğim iyi bir yer bakıyorum. Servis komple yeniden değiştirim 350TL'ni alırım diyor. :-)

Ne senteymiş yahuuuu... bildiğinzi yer varmı yapabilieceğim tavsiye edebileceğiniz...
  • 350 iyi demiş bana 400 dedi sevis
  • bendede 2004 marea liberty var üst kapak actırıp sibopları değitirdim usta toplayamamıs arac aynı dediğin gibi calısıyı serviste sadece sente ayarı yaptırdım 120 tl tuttu
  • Kartal Oto Sanayi Bosch servisi,daha yeni triger değişimi yaptırdım,memnunum ustasından.

Mesajın tarihine bakmamışım,herhalde çoktan halletmiştir arkadaş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 9 Haziran 2011; 14:58:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conta yanık araç
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar, triger değişimi çok önemli sente ayarı için aparat gerekiyor ve bu aparat sadece yetkili t. servislerde bulunuyor. Yaparım diyenlerede aldanmayın dişliye çizik atıp söküp aynı çizikte monte etmeye çalılıyorlar. Mutlaka kaçık montaj yapılıyor. Geçenlerde komple trger set değiştirttim. O aparatı usta aldı eline gösterdi o kadar hassas bir şeyki ucuna parmağını dokun ibre fırıl fırıl dönüyor. Yani triger set servisten başka değiştirilmemeli hocam. Her için bir raconu var. 3 tl den kaçıcam derken motoru kucağına alırsın bir gün 2000 TL'ini alırlar aklın gider :)

Önerim; eski Maltepe EVSAN AŞ. Teknik Servis Şefi Celalettin bey, Celalettin Bey Evsanın kapanmasıyla Ataşehir Talip Oto (Birmot) çalışmaya başlamış. Ben önemli işlemlerde ilk önce arar danışır, sonra direk yanına giderim. Gereksiz işlem yapmaz. Zaten aile dostumuz. Arabadaki sıkıntıyı telefonda söyle, şurdan şu ses geliyor ne olabilir de sana ne olduğunu şıp diye söyler. Nadir rastlanak yetkili kişilerdendir. Tanışmanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.