Şimdi Ara

Mark III vs Mark II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her iki makineyi de deneyimleme şansım oldu ve hemen sizinle paylaşmak istedim...

Herkesin aklında acaba Canon Mark II efsanesini yeni Mark III ile devam ettirebilecek mi? Nikon'un D800 hamlesine nasıl bir karşı hamle yapacak gibi... Mark III'ün çıkışıyla berberinde Mark II sahiplerini çeşitli düşünceler de sarmıştır acaba değiştirmeye değer mi diye...

Özellik Karşılaştırmaları

Mark III - Mark II
    22.3 mega piksel - 21.1 mega piksel
    6 fps çekim hızı - 3.9 fps çekim hızı
    61 AF noktası, 41 tanesi çapraz tip - 9 AF points +6 6 nokta (1 çapraz tip)
    ISO 100-25600 (L50 – H1 51200, H2 102400) - ISO 100-6400 (L50 – H1 12800, H2 25600)
    Digic 5+ işlemci - Digic 4 işlemci
    Clear View II 8.11cm 3:2 oranlı LCD - Clear View 7.6cm LCD
    Çift hafıza kart yuvası – 1x CF ve 1x SD - Tek hafıza kartı yuvası – CF
    100% görüşlü vizör - 98% görüşlü vizör
    Farklı sıkıştırma oranlarıyla Full HD video - Full HD video
    Manuel ses seviyeleri - 35 bölge ölçüm
    iFCL ölçüm
    Yağışlı hava koşulları için geliştirilmiş yalıtım
    Özelleştirilebilir kontroller
    Makine üzerinde RAW işleme
    HDR
    Çoklu pozlama
    Kulaklık çıkışı

Özelliklerden de göreceğiniz üzere;
    Çözünürlük olarak sadece 1 MP artış oldu.
    Eskisi saniye 3,9 kare çekebiliyorken 5D Mark III 6 kare çekebiliyor. Eskisinin yavaş olduğu sürekli söylenirdi. Hızı artı tatminkâr.
    Otomatik odaklama sistemi (AF sistem) 1D X modelinde AF sensörünü kullanıyor. Eskisine göre kat kat daha kabiliyetli. Eskisini hızlı hareketin olduğu spor müsabakalarında kullanmak mümkün değildi. Fakat bu modeldeki bu gelişme bunu mümkün kılıyor.
    Karanlık ortamdaki ışığa hassasiyetin göstergesi ISO değerleri çok daha yüksek ve neticeler çok daha başarılı. Daha karanlık ortamlarda fotoğraf çekmek mümkün.
    Bir tane CF, bir tane de SD kart yuvası bulunuyor. Biri dolunca diğerine devam edebiliyor. Dosya boyutu artık 4 GB ile sınırlı değil çünkü exFAT destekliyor. FAT32 olsa bile otomatik olarak ikinci dosyayı yaratıyor ve kayıda devam ediyor.
    Video kabiliyetleri geliştirildi. Farklı formatlarda kayıt yapabiliyor. Videoda yaşanan “moire” problemi ortadan kalkmış. Kameramanlar için olmazsa olmaz olan kulaklı çıkışı artık var.
    HDR ve çoklu pozlama gibi fotoğraf çekimleri mevcut.

5D Mark III ISO 12800 5D Mark II ISO 6400
     Mark III vs Mark II

Diğer ileri seviye detaylar ise şu şekilde;
    Video için Timecode var.
    Manuel ses seviyesi kontrolü
    DSLR fotoğraf makineleri video çekimi sırasında ısınıyordu. 5D Mark III eski modele ve rakiplere göre çok daha fazla işlem yapan işlemcisinin ısınmasına rağmen detaylı ısı simülasyonları sayesinde ısıyı rahatlıkla bünyesinden atıyor ve video çekimi sürekli kılıyor.
    Elektronik su terazisi iki eksende eğim ölçer.
    EOS 7D’de ilk olarak kullanılan iFCL ölçümü sayesinde çok daha başarılı pozlama
    Deklanşör tepki süresi %20 daha azaltılmış

Eminim bunları daha önce paylaşan olmuştur, deneyim şansım olduğu için bir kez de ben paylaşmak istedim

• deneyimledim diyorunuz ama verdiğiniz bilgiler deneyim ve izlenimden çok 'kitabi ve ansiklopedik' şekilde.
    ....mış,,......miş li cümleler.

Şu 'deneyim' leri biraz daha açarsanız çok daha faydalı olur.E tabi genede verilen bilgiler yaralı tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

deneyimledim diyorunuz ama verdiğiniz bilgiler deneyim ve izlenimden çok 'kitabi ve ansiklopedik' şekilde.
    ....mış,,......miş li cümleler.

Şu 'deneyim' leri biraz daha açarsanız çok daha faydalı olur.E tabi genede verilen bilgiler yaralı tabiki.

Yani cihazı kurcalarken defterime aldığım notlar'ı derleyip toparlamaya çalıştım, evet dediğiniz gibi şimdi söyleyince fark ettim, biraz teknik ve ansiklopedik olmuş.
    ....mış,,......miş li cümleler'e gelince... "Mark III'ün denklanşör hızı %20 azaltıl-mış"... Canon tarafından yapıldığı için ancak bu şekilde belirtebilirdim.
  • Dorosenko +1
    Biraz daha detaylandirsaydiniz keske. Canon'un haber bulteninde de ayni aciklamalar var zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Dorosenko +1
    Biraz daha detaylandirsaydiniz keske. Canon'un haber bulteninde de ayni aciklamalar var zaten.

Doğru söylüyorsunuz aslında inanın çok uzun süre test etme şansım olmadı, ben uzun süredir Mark II kullanıyorum ve direk olarak hızlı bir şekilde kendimce karşılaştırma yaptım ve not aldım. Hani şöyle alıp makineyi ver elini Beyoğlu ver elini Abant gibi bir şansım olmadı. Yani makine'nin matamatiksel değerlerinin yanısıra bir de değişken değerleri vardır, kullanıcıyla ne kadar uyumlu veya her kullanıcının keşfedebileceği kendine özgü şaşırtıcı nitelikler gibi...
  • ben bu ay sonuna doğru 7d alacağım. ama bir dahaki makinemin 5d mark3 olması mümkün fiyatı biraz düşerse :)
  • Ancak şunu eklemeliyim ki malzeme olarak çok daha kaliteli bir hissiyat verdi bana, ele avuca çok rahat bir oturuşu vardı. Özellikle kullanılan malzemenin farklılığından mıdır bilemiyorum ama çok ciddi anlamda kalite hissiyatı veriyor. Bendeki Mark II'de açıkçası biraz takozluk söz konusu :) düğmelerin yerleşimi veya diyafram tekerleği öyle yerleştirilmiş ki hiç bir açıklığı veya dönerken hiç bir rahatsız edici sesi yok. Zaten Mark III'ün ön plana çıkan bir diğer özelliği de suya ve toza karşı dayanıklı oluşu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

çok pahalı

Maalesef :(
  • Bir şey yapmazsa Canon D800 piyasayı alır götürür :)
    D700'ün intikamını alır Nikon :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bir şey yapmazsa Canon D800 piyasayı alır götürür :)

5dm3 istediği kadar pahalı olsun. D800'den daha çok satacaktır bundan emin olun... Hatta iddiaya girelim isterseniz 6 ay sonra PM'leşiriz ne dersiniz? :)
    İnternette birçok yabancı foto sitesini takip ederim, Exiflere baktıgım zaman 30 tane 5dm2 çıkıyorsa 1 tane d700 ya da Nikon'un herhangi bir modeli çıkıyor. D800 un satışda Canon'u yakalaması bana göre imkansız...
    İnsanların ellerinde 6 7 adet L lensler var. Lense adet başı 2000$ gibi fiyatları gözü kapalı veriyorlar, ekipmanları 4 5 tane 5dm3 alır...3500$inanın bize çok para ama Yabancılara aynı şey geçerli değil...İlk önce ık vık ederlerse de
    3 5 ay sonra forumlarda hepsinin signature larında 5Dm3 yazacaktır emin olun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 7 Mart 2012; 22:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

quote:

5dm3 istediği kadar pahalı olsun. D800'den daha çok satacaktır bundan emin olun... Hatta iddiaya girelim isterseniz 6 ay sonra PM'leşiriz ne dersiniz? :)
    İnternette birçok yabancı foto sitesini takip ederim, Exiflere baktıgım zaman 30 tane 5dm2 çıkıyorsa 1 tane d700 ya da Nikon'un herhangi bir modeli çıkıyor. D800 un satışda Canon'u yakalaması bana göre imkansız...
    İnsanların ellerinde 6 7 adet L lensler var. Lense adet başı 2000$ gibi fiyatları gözü kapalı veriyorlar, ekipmanları 4 5 tane 5dm3 alır...3500$inanın bize çok para ama Yabancılara aynı şey geçerli değil...İlk önce ık vık ederlerse de

+1

• BloWer çok doğru demişsin.eksiği yok artısı var.

o makina o makineden iyidir kötüdür demiyorum ama satıcağı konusunda yorumum seninki gibi !
  • canonun avantajı lensler daha ucuz nikon daha pahalı kursa gelen arkadaşım moda çekimi için d800 alacağınız söylüyor onu bekliyor adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 8 Mart 2012; 0:48:04 >
  • quote:

quote:

O bahsettiğin paralı vatandaşlar vakti zamanında mark2 leri hem video hem 21mp diye almış olmasınlar sakın...

• arkadaşlar valla şöyle söyleyeyim. insanoğlu işte tüketimi çok seviyor. ve canı çok sıkılıyor eğlence istiyor.

şu an evimde kompak makine bile yok.

ama çalışırken. 5d +28-300 kullanıyordum. makine 2 kiloysa lens 4 kiloydu :D
    sonra 7d ile 18-200 kullandım. aslında bu lens benim işime daha uygundu. resim ekmek daha kolaydı. lens daha hızlıydı. ama küçük bi lensti öbürküne göre.

bazen can sıkıntısından 5d+28-300 kullanırdım. bazende o lensi 7 d ye takardım. öğlene kadar birini öğleden sonra diğerini akşamdan sonra birini değiştirirdim.

adamların imkanı vakti parası varsa işini görüyorsada gider değiştirir can sıkıntısından. ben 5dmark2 yerine 5dmark1 de alsam işimi görür. hatta temiz bulursam 2. el 5d almayı yinede düşünüyorum. sıfır 7d alacağım. bundan sonraki makineyide 5dmark3 olarak düşünüyorum ya seneye ya diğer sene

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

arkadaşlar valla şöyle söyleyeyim. insanoğlu işte tüketimi çok seviyor. ve canı çok sıkılıyor eğlence istiyor.

sonra 7d ile 18-200 kullandım. aslında bu lens benim işime daha uygundu. resim ekmek daha kolaydı. lens daha hızlıydı. ama küçük bi lensti öbürküne göre.

bazen can sıkıntısından 5d+28-300 kullanırdım. bazende o lensi 7 d ye takardım. öğlene kadar birini öğleden sonra diğerini akşamdan sonra birini değiştirirdim.

adamların imkanı vakti parası varsa işini görüyorsada gider değiştirir can sıkıntısından. ben 5dmark2 yerine 5dmark1 de alsam işimi görür. hatta temiz bulursam 2. el 5d almayı yinede düşünüyorum. sıfır 7d alacağım. bundan sonraki makineyide 5dmark3 olarak düşünüyorum ya seneye ya diğer sene

yorumunuzu okudum ve bir soru aklıma takıldı. yanlış anlamazsanız sormak isterim. Mkll gibi govdeleri yukarıda belirttiğiniz gibi tak-gez lenslerle kullanan kişileri okuyorum. bana enteresan geliyor. yani böyle govdeleri bu lenslerle kullanmak gövdenin kalitesini öldürür gibi geliyor. böyle kullananlar da bunu biliyor ancak lens değiştirmeye vakit bulamadiklarindan bu lensleri mecbur kullanıyorlar diye düşünüyorum.

doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Haklı olduğunuz noktalar var.Ancak:

D-SLR piyasası (4/3 leri de dahil edebiliriz) ve yapılan satışlarını esas büyüten şey ilk defa D-SLR alan insanların sürekli artması.Kompakt makinalarda aradıklarını bulamayan ve kalite isteyan sayılarıda milyonları bulan bir kesim giderek artan kalite beklentisi içinde yavaş yavaş aldığı makinelerinde kalitesini büyütüyor.Örneğin ucuz kompakt alan G12 gibi gelişmiş kompaktlara bir sonraki adımda Nex yada 4/3 tipi ufak sistem makinlere bir sonraki aşamada APS-C sensörlü orta seviyeye sonrasında FF ye.Yani bu süreç böyle ve bu arada aşağıdan sürekli yeni nesille beraber yeni kuşak geliyor bu sürece en baştan katılan.

ilk kez Sistem makina alacak insanların sayısının fazla olması ve bunların da pro kesim olmaması ve pro işler den ziyade günlük kullanacakları bilindiği ama kalitede istediği içindir ki 4/3 ve Nex tipi makineler çıktı.Ve kendi piyasalarını oluşturup bayağı satış yaptı.

Evet belki elinde L serisi lens olan Canon kullanıcıları nikon a geçmeyebilir ama bu bir şeyi çok fazla değiştirmez piyasaya ilk kez girecek müşterilerin tavrı önemli.Bu arada kimse ama efendim pro kesim Canon kullanıyorda şu anda falan demesin.Çünkü Zomby arkadaşın dediği gibi zamanında rakiplerinin 2 katı mp çözünürlüğü sunduğu ve video özellikleri satışlarının artmasında çok etkili oldu.O sıralarda ve hatta şu ana kadar Nikon makinelerin hemen tamamı 12 mp lik makineler.Bu da kullanıcıyı hele ilk kez D-SLR alan insanları kompakttan gelen yüksek mp alışkanlığı ile Canon a yöneltti.Ancak şu anda Nikon eksiklerini görüp gidermiş durumda piyasada artık Mark2 ve 3 eskisi kadar rahat olamayacaklar.

İşe sadece Pro kesim açısından da bakmayalım.Youtube,vimeo gibi video paylaşım sitelerinin gelişmesi pek çok amatörün, sinema öğrencisinin ,ve piyasanın kurtları tarafndan kenara köşeye itilmiş yönetmen,'eski yönetmen' ve reklamcının kendini tanıttığı ,projelerini ve yetenekelerini sergilediği bunun içinde kısıtlı bütçesi,parası ile bir şeyler yapmasını sağladı yer.Sadece Youtube günlük '4 milyar' gösterime sahip bir platform oldu.

İşte burada baktığımızda yukarda bahsetiğim kesim 2000 ile 10.000 $ lık bütçe (bize göre çok ama onlara göre çok az hatta öğrencilerin kendisinin finanse edebileceği rakamlar) ile gerçekten güzel işler çıkarıyorlar ve bu işlerdede D-SLR ler değişebilir lens yapısı ile ucuz bir altenatif oluyor.

Mark 2 yüksek mp ve video özelliği ile bu piyasanın ekmeğini yiyordu şimdiye kadar ama bu saatten sonra zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

arkadaşlar valla şöyle söyleyeyim. insanoğlu işte tüketimi çok seviyor. ve canı çok sıkılıyor eğlence istiyor.

yorumunuzu okudum ve bir soru aklıma takıldı. yanlış anlamazsanız sormak isterim. Mkll gibi govdeleri yukarıda belirttiğiniz gibi tak-gez lenslerle kullanan kişileri okuyorum. bana enteresan geliyor. yani böyle govdeleri bu lenslerle kullanmak gövdenin kalitesini öldürür gibi geliyor. böyle kullananlar da bunu biliyor ancak lens değiştirmeye vakit bulamadiklarindan bu lensleri mecbur kullanıyorlar diye düşünüyorum.

doğru mu?

valla nesini yanlış anlayacam bilemedim ne güzel sormuşsun :))
    şimdi 5d mark2 gibi bi makineyi alan adam. L serisi bir lens almayıp kalitesiz lens kullanacaksa almasın hiçbirini. gövdenin kalitesini cidden düşürüyor.

5dmark2 yi geçtim 7d için bile L serisi lens lazım.

ben 5d ile 28-200 kullanıyordum ama lens bozukdu 2 tane lens vardı 28-200 birisi FLU çekiyordu biriside ya netliyordu ya netlemiyordu. 18-200 yeni alınmıştı o md ye olmuyordu. 28-300 lens vardı yalnız bbu lens 3000-4000 euro. bu lensi takınca makine gerçek anlamda kaliteli çekiyordu. öbür lensler ile hiç güzel çekmiyordu. ben mecburiyetten bir süre 28-200 lens taktım kullandım 5d ile ama hiç hoşuma gitmezdi foto çekmek belki lensler bozuk olduğu için. hep patrondan lens istemişimdir. ondan sonra 28-300 boşa düştü bende onu kullanmaya başladım 7d alana kadar. 7d ile beraber 18-200 aldı sonra devamlı 7d kullandım. arada bir 28-300 taktım ama 18-200 takıldım hep.

28-300 u devamlı kullanmama sebebim çok ağırdı ve yavaştı. eskiydi çünkü bakım lazımdı. ayrıca bazen çalışmıyordu. ve kadraj ayarlamak foto çekmek vakit alıyordu. ama 18-200 öyle değildi. hızlı ve performanslıydı.. benim konumumda 18-200 iyiydi ama gönlüm hep L serisi lenslerdeydi. özellikle 24-105 e hastaydım.

bu 5dmark2 alıpta makineden tam verim alamayacakları lensler takıyorsa kullanmasınlar diye düşünüyorum.

• quote:

ben bu ay sonuna doğru 7d alacağım. ama bir dahaki makinemin 5d mark3 olması mümkün fiyatı biraz düşerse :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.