Şimdi Ara

MARKET FİYATLARI ÇILDIRMIŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahlak ve şereften yoksun akp trolleri etken ve edilgen kavramlarını anlayamamış.

Memurun ne günahı var , maaş zammı yapılmasaymış. dünyanın hiç bir yerinde böyle bir orantısızlık yok denilseymiş ..

Hoş şu an gelişmiş herhangi bir ülkedeki asgari ücretlinin beslenmesi bizim müdürlerden daha dengelidir.

• Colda kullanıcısına yanıt

Mevsiminde yiyin demeyi unutmuşsun.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt

Şu mesaja ciddi bir cevap verecektim ama öyle bir saçmalamışsın ki nereden başlayacağımı ne yazacağımı şaşırdım. Sonra da vazgeçtim.

• Adam gibi çalısın verginizi ödeyin,32 günlük faizlerimi kim ödeyecek .Şükredin eskiden ekmak kuyrugu vardı.Allaha şükür ertık bankada kuyruk yok gidiyorsun 32 gün sonra hop 147 binlira hesapda miss.

• lithran kullanıcısına yanıt
    Bankada paran varsa tl cinsindense en buyuk kazigi karsiliksiz para basarak sana atiyorlar knk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lithran kullanıcısına yanıt

TL olarak bankaya yatırıp üstüne TL olarak faiz alıyorsan derhal akıl doktoruna gitmeni tavsiye ediyorum  

• memlekete yazık oluyor

• Yanlış anlamayın ama fiyatlar normal.Para pul olduğu için bize pahalı geliyor.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

Aslında bende dolar bazında değerlendirirsek normal diyecektim ama dolar bazındada pahalı bu yıl çok büyük bir develuasyon daha yaşanacak.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Mahalle olarak iyice zıvanadan çıktınız. Bu ekonomik durum sizin geleceğinizi karartıyor di mi :)

Avrupa'da ABD'de memur olmak hiç matah bir şey değil bunu önce bir öğren. Her iki kıtada da yeteri kadar tanıdığım, dostum, arkadaşım var. Hemen hemen her bilgiyi sorduğumda alabiliyorum.

Hangi memur işçinin 3-5 katı kazanıyor sorayım sana. Kamu işçisi memurdan daha fazla alıyor. Sana bordro yollarım öyle tavşan-far misali kalırsın. Geçelim...

Almanya da Abd'de alınan maaşlar şu sıralar pek yetmiyor özellikle ABD'de ev kiraları biraz delirmiş vaziyette. O sebeple insanlar tek iş ile değil ikinci ve ektra iş ile geçimlerini rahatlatmaya çalışıyorlar eğer tek başlarına iseler. Ayrıca alım güçleri çok daha iyi. Bugün ben 15 birim paraya simit - pide alıyorsam onlar 0.99 - 1.2 birim paraya alıyorlar.

Hatırlamak ister misin bir ara yarım litrelik sular 50 kuruştu kerimcem. O zamanlar alım gücümüz de fena değildi. Maaşlara göre iyiydik. Ya şimdi? Daha geçen gün sinemanın birinde 81 TL'ye bana içecek satmaya kalktılar...

Önce kendi ülkene bak. Başkaları ile karşılaştırma yapılamayacak bir haldeyiz. Gıda enflasyonu ortalama tüm dünyada düşerken bizde neden roketliyor.

Ah tabi memur maaşları yüzünden  

• Market fiyatları çıldırır daha da çıldıracak her geçen gün dolar yükselmeye devam ediyor peşine de akaryakıta zam geliyor, ve buna karşı hiç bir önem alınmadı aksine;

20 Senedir üretime dayalı zerre politika izlenilmedi üretim hiç bir zaman ciddi manada önemsenmedi, desteklenmedi.

Millet bahçeleri, zillet kıraathaneleri, dinozor parkları, beton üstüne beton vb. yandaş kesimin cebine gelen vatandaşa zerre faydası olmayan yatırım görünümlü cukka şovlar ile kaynaklar hiç edildi. Devlete ait şeker çay gibi tekelleşmiş kurumlar bile bir kaç lüks yat parasına satıldı hiç edildi.

Türkiye gıda konusunda kendine çok rahat yetebilen bir ülke idi şimdi ise ithalata muhtaç durumda senelerce. Üretici maliyetlerin altında eziliyor üretmekten vazgeçmiş durumda. Üreten ise maliyet ve kârını koyduğunda çıkan sonuçlar market raflarında işte. Ve üzgünüm ki bunun düzelecek hiç bir yanı yok, sok çıkar boyacı küpü değil bu işler 20 yılda yok edilen şeyler 20 ayda geri gelmez.

Senelerdir bu ve bunun gibi konulara yazdığım şeylere arada dönüp bakıyorum da hep haklı çıkmasaydım keşke..

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

En acısıda yapmayın yanlış yapıyorsunuz ekonomi politikanız yanlış diyenlere sen Fetocumusun denmesidir. Böyle böyle herkesin sesini kestiler. Milletin sesi çıkmadıkça iktidar doğru yolda olduğunu zannetti. Zannede zannede işte işler buraya geldi. Şimdi bankamatiklerde jilet gibi 10 20 50 100 TL ler çıkıyor düşünün ne kadar çok para basıldığını. Eskiden açıklanan emisyon rakamları da kaldırıldı. Para politikalarında ne yapıldığını bilen hiç kimse yok iktidarın kendisi dahil.

• Şöyle bir bakıyorum da ülkeyi düze çıkartacak adam yok. Parti yok. Her millet hakettiği gibi yönetilir ve hakettiğini yaşar demişler. Sonuç ortada.

• astegon kullanıcısına yanıt

Bende onu demye çalışıyorum orda memur olmak matah birşey değil evet doğru.

Ama burda nerdeyse üst imtiyazlı sınıf olmak demek gelirleri oldukça iyi maaşlarıda uçtuğu için onun gelirlerine özellikle kiralar uçuyor herkes memura kiraya vermek istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Mart 2024; 13:30:41 >
  • morphine84 M kullanıcısına yanıt

Memurun günahı yok denilebilir zam istiyor veriliyor kamu işçisi de zam istiyor veriliyor taşeron kamuda kadro istiyor veriliyor . 15-20 yıl çalışan emekli olmak istiyor seçim zamanı veriliyor . Yandaş müteahhitin günahı yok bana ucuz kredi ver partiye yüklü bağış yapayım diyor .Devletin malı deniz yemeyen gerizekalı deniliyor bunu memur değil herkes diyor burda bile anam hastanenin yemeklerini getirir hiç yemek parası vermezdik diyor başkası devletin lojmanında konuk evinde hiç para vermeden kalıyor yiyor içiyor başkası kamunun belediyenin araclarini ailesi için kullanıyor .... Hiçbirinde günah yada suç yok zaten devletten geçinmek bunların doğal hakkı

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

Şu an seçim ekonomisi uygulandığı için TL olması gereken değerli %50 zam alan memur çift maaşlı emei bütün maaşları altına gömüyor MB net rezervi her hafta birkaç milyar dolar azalıyor daha yeni ispanya MB den 10 milyar dolar borç alındı eurobond çıkarıldı . Seçimden sonra devalüsyon +yüksek vergi gelecek ki memur ve çift maaşlı emekliler altın ve ithal ürün alamasin diye olan diğer kesimlere olacak bu durumda

• astegon kullanıcısına yanıt

Sadece memur değil . Bütçe açığına 3 kesim etkiliyor emekli ,memur ve yandaşlara yapılan ödemeler . Bunlara vergiler ve SGK pirimleri yetmiyor ancak %50si yetiyor 4kez MTV alınsa da yetmiyor koladan %200vergi alınsa arabadan %500vergi alırsa benzin mazotta 2 dolar olursa belki yeter. Ondan sonra 1 sene sonra enflasyon tek hane olabilir

• Çıldırsın ne olacak. Vatanı kurtardık!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.