Şimdi Ara

MARKET FİYATLARI ÇILDIRMIŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani sen şimdi keşke yunan kazansaydı mı diyorsun?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Sen onu demeye çalışmıyorsun. Sen diyorsun ki memurun maaş çok. Enflasyonun sebebi de bu maaş artışları.

Ben de diyorum ki o doğru değil. Tek mesele memurun maaş artışı değil.

Enflasyonun sebeplerinden birisi insanların artık sisteme güvenemesi. Yani; yanlış ekonomi politikaları beklentileri dümdüz etti.

Memur sayısı sizinkiler iktidara gelmeden önce 2.5 milyon civarıydı. Sizinkiler gelip ekosistemi yıllar içerisinde kurdu. Uzun uzun yazmayacağım çünkü bu konuda yeteri kadar okuma da yaptım araştırma da ama taşra üniversiteleri ile kamudaki istihdamı 2 katından fazla artırdınız

Bunu istatistiki resmi bilgiler söylüyor aç bak. Resmi sitedir ha yalan malan demesin sizin ekipten.

t.c. cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı - sbb
    Kamu İstihdamı - T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı - SBB
    https://www.sbb.gov.tr/kamu-istihdami

Gel gelelim memur olan kimse havalarda değil. Maaşları da uçuk değil.

Kiraların uçmasının sebebi sizin ekibin 2021 de aldığı serbest piyasa koşullarını etkileyen aptalca kararlardır. Üstüne %25 kısıtıdır.

Neden herkes memura kiraya vermek istiyor biliyor musun; çünkü her ay tıkır tıkır kira bedeli yatacak. Problem yaşamayacaklar. O yüzden tercih ediliyor. Senin evin olsa sen de memur istersin.

Neyse uzattık. Duvara anlatsam anlardı da bir sana anlatamadık be kerimcemciğim.  

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Hocam 5 milyonluk memur kesmi bütçeyi bu hale getirmiyor. Problem o değil. Problem kamuda yatırım bütçesi tarafında 3 liralık işlerin 10 liraya gitmesi.

Doyuramıyoruz.

• Kuru soğan ve ekmek yeyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt

Ben sadece memur bütçeyi bu hale getiriyor demiyorum 3 kesim var emekli ,memur ve yandaş . Yandaş 3liralik ürünü 10liraya yapıyor iktidara komisyon ödüyor emekli pirim ödemeden yada erken emekli olmuş iktidarı destekliyor memurların çoğu da iktidarı destekliyor zaten bir şekilde kamuya belediyeye girmiş. 3ü de iktidarı desteklediği için iktidar tarafından destekleniyor . Memur maaşları enflasyona yenildiği zaman foruma aktrol bile gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hamza5806

Hamzacım seni gören /duyan ( bu üyelihgine bakan aaa bak yarbay der ve hocam ceker belki hatta ) da bir sey sanacak.

Senin şükretmene gerek yok ! DH de online odugun 3 baslık var ve son 3 yılda actigin /online oldugun basliklar belli.

Kime ne anlatıyorsun bu arada !?gerrcekleri duyunca ağlamana gerek yok!!! DH den dışarda bir hiçsin sen , market fiyatı senin neyine !??

@hamza5806

• Evde yapacaksın

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Emekli yıllarca çalışıp primini ödemiş. Tabii ki karşılığını isteyecek. Memur tarafında ise bir şişkinlik var çünkü Sosyal Güvenlik açısında makaleyi tam hatırlamıyorum bulamadım ama 4 kişinin 1 emekliye bakması gerekiyor. Bizde bu durum 1.6 gibi çok kötü bir seviyede.

Yarın öbürgün sen de ben de emekli olacağız ve sürüm sürüm sürüneceğiz şu anki sistemde görünen o.

Yandaş tarafında ise "NEREDEN BULDUN" yasası gelmeden bir düzelme olmaz. Amerikada'ki gibi IRS sistemini getirmemiz şart.

Erken emekli olanları da diyelim yeniden işe girdi, şirketler eğer bildirim yapmazsa üzerine çökmesi lazım devletin. Höt demeden olmaz. Düzelmez.

Ya düzelteceğiz ya da bu şekilde batacağız tamamen. Başka çözümü yok.

• Doğru düzgün Türkçe kelime yazamayan gelmiş dışarıda hiçsin falan diyor. Bunu diyen de seçimde zamanları gözüken buraya memur gibi görevlendirilmiş bir üye.

Her seçim aynı elemanlar, aynı üyelikler mevsimlik işçi gibi geldiğine göre dışarıda kimin ne olduğu ortada. Seçimler neredeyse 4-5 yılda bir oluyor ama bu üyelikleri hep burada görüyorum. İnsan bir markete girse 4 yılda müdür falan olurdu, giyim mağazasında çalışsa yine birşeyler olurdu burada kadrolular hiç ilerleyemedi.

• astegon kullanıcısına yanıt

Emekliler yıllarca çalışıp pirim ödemişse de 5-6 sene emekli maaşıyla ödediği emeklilik pirimini geri alıyor emeklilik pirimi brüt maaşın %20sidir ( %12si de sağlık pirimidir ) yani 5te 1i .25 sene çalışan %70bağlama oranıyla 8 senede ödediği pirimi geri alır ama yok maden şirketindekilere %50indirim yok askere polise basına ciftciye %25indirim derken yine 5-6 seneye düşer bu daha sonra beleş maaş. Tabii bu kanunları yapanlar kendilerine daha da avantajlı hale getirdi SGK sistemini milletvekillerin yatırdığı pirimler önemli değil hatta 2 sene yatırması yeterli oluyor daha başka şeylerde var . Keşke senin dediğin gibi yıllarca çalışıp karşılığını alıyor olunsa zaten öyle olsa niye 65 yaş şartı getirilsin öncekiler gibi 30 yaşında emekli olunsaydı

2008den sonra işe girenler için ise %28 bağlama oranı ve 65 yaş şartı geldi diğer mesajın birinde yazdım bunlar getirden kuponsuz kampanyasız servis ücretli getir uygulaması kullanılması gibi dedim 2 ekmek için 50lira ödüyorsun . Ama bu zorunlu birde emeklilik pirimi ödemek zorundasın emekli olmadığın için gelir vergisi ödemek zorundasın araba alırken ÖTV ödemek zorundasın . Bunları eski emeklilerin maaşları yandaş memurların maaşları ve yandaş müteahhitlere ödemeler icin isteniyor yetti mi peki yine yetmiyor . Vergi yetmeyince Para basılarak ödeme yapılıyor dolar 32lira yarın da 50lira olacak alacağın mazot 40lidadan 70liraya çıkacak 30lira fazla ödeyeceksin bu da enflasyon vergisi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 15 Mart 2024; 16:24:27 >

• cacao fiyatları tarihi zirvesinde hammadde olarak çok artar seneye.

• Market fiyatları çıldıralı çok oldu yeni mi uyandınız?

• Colda kullanıcısına yanıt
    kahvede 1. demlemedeki randimani aliyonmu :)

• Dünyada pandemi ve enerji krizinden ötürü global bir ekonomik buhran var.Güneyinde filistin gazze,kuzeyinde rusya ukrayna savaşı var.Sınırında pyd terörü var.Dünyanın 2.dünya savaşı yıllarını yaşadığı bu dönemde zeytinin fiyatını düşünen adamdan ne olur

• siz seçimden sonra görün  

adamların umrunda değil UMRUNDA DEĞİL

anlayacaksınız..

O zaman görücem "yerli füzemiz" "uzaya gittik anca heykel yaptınız" vs başlıkları. Bir anda pofff kaybolacak..

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt
    Puahaahah aynen aynen

Euro dolar yuzde 2 3 enflasyon veriyor ama kriz her yerde aynen puahahah

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.