Şimdi Ara

MARKETLERDE SATILAN UCUZ KLİMALARDAN ALIPDA MEMNUN OLAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha herhangi bir tespit yaptırmadım ama salon için tahminim 12000 btu'luk bir klimaya ihtiyacım var.çok para vermeyi düşünmüyorum.forumdaki klima fiyatlarıda uçuyor maşallah.2000-3000 dahada gidiyor.bu arada biliyorum ki daikin mitsubishi vb. gibi birçok iyi klima markası var fakat benim bütçemi aşıyor desem bile iyimserlik olur.
    daha önceden ailemin oturduğu ev için tebanın getirdiği yine adı falan pek bilinmeyen coolair marka heat-pump'lı bir klima almıştım.5-6 senedir kullanılıyor ve ne soğutmasında nede ısıtmasında bir problem var.canavar gibi çalışıyor.
    şimdi benim sorum ucuza marketlerden klima alıpda memnun olan var mı?bana öyle birşey gerekiyor.istanbul'da oturduğum için koçtaş,bauhaus,praktiker,real herhangi birinden gidip alabilirim.sadece kullanan arkadaşlar fikirlerini ve yorumlarını yazarsa iyi olur.çok bilen satıcılar veya arkadaşlarla o klimalardan performans alamazsın geyiğine girmek istemiyorum.

• arakadaşım olanda olmayanda var. bende fiyatlar çok yükseldi diye 300 tl ye amerikol klima alacaktım bir arkadaşımız çok memnun eski ve yeni yazılarını okumuştum. birol arkadaşımız firma kapandı diyince tamamen vazgeçtim. bir başka arkadaşımızdan koçtaştaki gree için haber bekliyorum olmazsa bende 12 taksit onu almayı bir nokta koyarak düşünüyorum.. airfel turkuaz serisi klasik klima ile aynı merkeze sordum sadece içinde iyon jeneratörü filtresi eksik dedi airfell danışma.. sonradan baktım airfel sitesine aynen kopyaladım yapıştırdım.
    » Güçlü filtreleme sistemi(plasma filtre, aktif karbon filtre, gümüş iyon filtre) fiyat link:

http://www.airfel.com.tr//images/content/PDF/airfel%20sogutma%20sistemleri%20fiyat%20listesi.pdf

arada taksitte 300 tl oynuyor plazma çok önemli birşey değil şayet birebir aynı ise. klima güzel ve arkasındaki kuruluş büyük.. dahada aksilik çıkarsa, şeytan git amerikol klimayı al diyor.. yoksa oda bitecek.. belkide bitmiştir bile.. metro ve praktikerde vardı.. sizde bakabilirsiniz.

• gree zaten airfell'in üreticisi hocam,turkuaz gold ve artfull serileri gree malı al gitsin o fiyata bulamazsın klimayı ki klimanın kasasıda çok güzel ayrıca airfell servisinde gördüm bir aralar nerdeysede alacaktım ama 12000'lik 800tl peşin demişti
  • teşekkürler yorumlar ve cevaplar için.koçtaşın sitesinden baktımda gree'nin kasası hakiketen güzelmiş.fiyatlara montaj dahil yazmamışlar sanırım.birde üstüne montaj parası var yanılmıyorsam.
  • mesela şöyle birşey buldum internette.

http://www.sanalfile.com/Hyundai-12000-BTUh-Duvar-Tipi-Split-Klima_7315.html

ne dersiniz.gree'ye kıyasla daha mı kötü.
  • merhaba arkadşım, huyundai bilmiyorum bence gree işin uzmanı. sendomi arkadaşın yazısı ile dikkatimi çekmişti zaten marka.. durum koçtaşa sormak lazım + montaj ise değmez sağ gösterip sol vurmaktan market oyunu ile eksik fonksiyonlu cihazı satmaktan başka değildir.

quote:

Orijinalden alıntı: gewa

mesela şöyle birşey buldum internette.

• quote:

hyundai klimalara bir ara bakmıştım. çogu C sınıfı klimalar. o yüzden uzak durun derim.

koştaş ta satılan Gree markalar Airfel servis güvencesinde ve fiyata montaş dahil ...
    12000btu klima 750tl 12 taksit imkanı ile bu fiyata şu an alınabilecek en uygun A sınıfı klimalar.

http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tom Ford Black Orchid aldım
    10 ay önce açıldı
    Dulcofiber piyasada var mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

merhaba arkadşım, huyundai bilmiyorum bence gree işin uzmanı. sendomi arkadaşın yazısı ile dikkatimi çekmişti zaten marka.. durum koçtaşa sormak lazım + montaj ise değmez sağ gösterip sol vurmaktan market oyunu ile eksik fonksiyonlu cihazı satmaktan başka değildir.

quote:

evet montaj dahil değilse çok da hesaplı olmuyor.hyundai içinde pek bilgi yok internette.bi ara mısırda yapılıyormuş sonradan nasıl bir gelişimi var meçhul.araştırmaya devam ediyorum.montaj dahil olursa gree'yide düşünüyorum.bakalım başka bu markaları kullanan arkadaşlar var mı.fazla yorum gelmezse elma alır gibi almak gerekecek.

• Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce GREE marka klimaların KOÇTAŞ'TA uygun fiyatla satıldığını ve airfel ile birebir aynı olduğunu söylemiştim.Bildiğim kadarıyla montaj dahil satılmakta,eğer öyle değilse bile airfeli arayarak montaj fiyatlarını sorunuz.Bana göre üst segment klimalar hariç piyasadaki en kaliteli klima markası.Her zaman dediğim gibi montajı yapan servisin tabiri caiz ise başının etini yiyin vakum yaptırın....
  • baymak klimalarda uygun fiyatlı.tabi b enerji olanlar.acaba montaj için kaç günde geliyorlardır.bütün firmalara telefon edip hangisi montaj için çabuk geliyorsa o klimayı almak lazım esasında
  • http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126

buradaki klima bu fiyatı hak edermi?15 m2 kare kuzey cephe odada yazın sadece soğutma amaçlı kullancam.beklesem fiyatlar daha düşermi sizce?
  • evet cool 82 ve marmoli arkadaşımıda söylemiş montaj dahil. ozaman problem yok alabiliriz. ben şahsen 1-2 cevap bekliyorum olumsuz olursa alıcam. cool arkadaşın dediği gibi vakuma aman dikkat ben zaten işi sağlam tutmaya çalışıyorum airfel ile görüştüm alınca bizi arayın işini iyi yapan servis göndeririz demişlerdi. sizde bu yazıyı kesin gelen servise gösterin :)) gewa kardeşim.. cool arkadaşta klimacı çünkü. cool kardeşim nakliye nasıl acaba biz taşımıyoruz değilmi :)) en doğrusu koçtaşa sormak ama mantık gereği zaten ağır ürünleri butip merkezler 30 km geçmeyince kendileri ücretsiz eve teslim ediyorlar..
  • http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=2054763

yukarıda ikisi arasında kaldım.yazın 15 m2 kare kuzey cephe odayı sğutması için alacam.hangisi ni önerirsiniz?ve bir diğer sorumda elektrik noktasında hangisi tasarrufludur?

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_luci

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=2054763

yukarıda ikisi arasında kaldım.yazın 15 m2 kare kuzey cephe odayı sğutması için alacam.hangisi ni önerirsiniz?ve bir diğer sorumda elektrik noktasında hangisi tasarrufludur?

arkadaşlar lütfen klimaların ayrıntılı dökümanlarını dikkatli şekilde okuyalım...
    klima alırken en önemli başlıklar klimanın yakıt sarfiyatı, servis kalitesi, ve fiyatıdır..

@mr_luci arkadaşım pratikev deki vestel klimanın şekli, duruşu güzel ama....ince detaylara dikkat..

Gaz Tipi : R-22 (eski kullanılan gaz herkez R410 tavsiye ediyor)
    Enerji Sınıfı(Soğutma/Isıtma) : A/B (sogutma A fakat ısıtma B) kış aylarında faturan etkilenir..

Fiyat olarak vestel 715 lira.... Gree ise 650 lira/ 10 TAKSİT

Marka olarak bir tarafta herkezin bildigi Vestel Firması güvencesi
    diğer tarafta Sanko şirketinin Airfel Güvencesi....

Sonuç mu: Karar sana kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

evet cool 82 ve marmoli arkadaşımıda söylemiş montaj dahil. ozaman problem yok alabiliriz. ben şahsen 1-2 cevap bekliyorum olumsuz olursa alıcam. cool arkadaşın dediği gibi vakuma aman dikkat ben zaten işi sağlam tutmaya çalışıyorum airfel ile görüştüm alınca bizi arayın işini iyi yapan servis göndeririz demişlerdi. sizde bu yazıyı kesin gelen servise gösterin :)) gewa kardeşim.. cool arkadaşta klimacı çünkü. cool kardeşim nakliye nasıl acaba biz taşımıyoruz değilmi :)) en doğrusu koçtaşa sormak ama mantık gereği zaten ağır ürünleri butip merkezler 30 km geçmeyince kendileri ücretsiz eve teslim ediyorlar..

bu konudaki cahilliğimi mazur görün lütfen ama vakum nedir?
  • quote:

Vakum, klima cihazı kurulurken iç ünite ile dış ünite arasına çekilen, içinden soğutucu akışkan geçecek yalıtımlı bakır borunun içindeki havanın,
    pompa ile tahliye edilmesi, ardından soğutucu akışkanın sisteme (borulara) verilmesi işlemi.
    Borunun içinde soğutucu akışkandan başka gazların olması klimanın verimini düşürür, kompresörü yorar, fazla elektrik tüketirsiniz.

Vakum kurulum aşamasında yapılır.
    sonradan yapmak mümkün değil, sistemdeki tüm soğutucu gazı atıp vakum yapıp ondan sonra tekrar taze gaz doldurmanız gerekir bu da çok yüksek maliyetli. Ambalajından çıkan klima dış ünitesinin içinde belli miktarda soğutucu gaz vardır, bağlantısını yapıp vanasını açarsınız, iletim boruları ve içi ünite dahil sistemi bu gaz doldurur, iletim hattının boyuna göre, fabrika çıkışı içine konan soğutucu gaz az gelebilir, bu durumda montajda eklenir, gereken basınç seviyesine geldiği kontrol edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

quote:

Vakum, klima cihazı kurulurken iç ünite ile dış ünite arasına çekilen, içinden soğutucu akışkan geçecek yalıtımlı bakır borunun içindeki havanın,
    pompa ile tahliye edilmesi, ardından soğutucu akışkanın sisteme (borulara) verilmesi işlemi.
    Borunun içinde soğutucu akışkandan başka gazların olması klimanın verimini düşürür, kompresörü yorar, fazla elektrik tüketirsiniz.

Vakum kurulum aşamasında yapılır.
    sonradan yapmak mümkün değil, sistemdeki tüm soğutucu gazı atıp vakum yapıp ondan sonra tekrar taze gaz doldurmanız gerekir bu da çok yüksek maliyetli. Ambalajından çıkan klima dış ünitesinin içinde belli miktarda soğutucu gaz vardır, bağlantısını yapıp vanasını açarsınız, iletim boruları ve içi ünite dahil sistemi bu gaz doldurur, iletim hattının boyuna göre, fabrika çıkışı içine konan soğutucu gaz az gelebilir, bu durumda montajda eklenir, gereken basınç seviyesine geldiği kontrol edilir.

bunu hiç bilmiyordum.açıklamalarınız çok güzel aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı.teşekkür ederim.
    bu çin işi mallar hem ekonomik olarak işimizi kolaylaştırdı hemde alacağımız ürün konusunda bizi uzman haline getirdi.piyasada o kadar çok kalitesi değişken mal var ki insan arasından seçebilmek için alacağı malın profesörü olmak zorunda kalıyor

• 2005 yılında koçtaştan aldıgım 12000btu luk rubenis (fason uretim) olan klimayı yaz-kış sürekli kullanmaktayım. Bugune kadar bi kere dahi sorun çıkarmamıştır. yazın iyi sogutuyor surekli 24 derecede ayarlı. Dahada düşürürsem soguktan rahatsız oluyorsun. Kışında odun sobası kadar ısıtyor. odam 20 m2 yalıtım tam çift katlı pencere ahşap parkeli oda kışın dahi hep sıcaktır. Klima alırken dış motorun hangi marka oldugunu dikkat etmelisiniz. Aldıgım rubenis dış motor kompresoru mitsubishi dir. eksi 5 lere inse dahi (izmir havası) kesintisiz çalışıyor ayaz soguklarda duraklama yapmadı. Fason alacaksanız dış motorun markasını araştırın. garantisi yeni bitti. dış motor 5 yıl , iç ünite 3 yıldı

bu arada rubenisi 350 liraya almıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 7 Ekim 2010; 16:23:26 >

• güzel tavsiye.teşekkürler.demekki dış motorun markasıyla klimanın markası aynı olmuyor.peki mitsubishi veya başka markanın yazılı olduğu yer iç tarafta mı.yani aralıklardan bakıp mı görmeye çalışıcaz yoksa üstünde seri no falan yazan yerlere mi bakmak lazım.
  • Almadan once araştırdım hangi marka kompresor kullandıkları. dışardan bakarak anlaşılmaz illahi gormek istersen içini açıp bakmalısın en iyisi sorman araştırman. bilmeseler bile yetkili servisi arayıp sorman. klimanın kalbi kompresordur. sogutmanın veya ısıtmanın gucu kompresorden gelir. cihazın gorunuşu değil
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.