Şimdi Ara

Markette işe başlıyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
10.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın adese de mağaza elemanı olarak başlayacam az buçuk ne iş yaptıklarını biliyorum ama sorun şu:
    ben terazinin kasanın kullanımını bilmiyorum(bi iki kez barkod okuyucu kullandım sadece )
    o konuda yardımcı olurlar mı?
    yoksa tecrübeli olanlar mı yapar bu işleri tam olarak ne iş yapar yeni gelen bi mağaza elemanı
    yorumlarınızı bekliyorum

• kimse anasının karnından o işi bilerek doğmuyor tabi ki öğretecekler sana orada
  • Öğretirler de mağazalardan nefret ediyorum.

Ben Defacto'da bayram için destek eleman olarak çalışmıştım 2 kere. O 6 gün bana 6 yıl gibi gelmişti.

Girişin 8, çıkışın 17 diyelim.

Sabah 5 dakika geç kalsan kötü bakışlara ve uyarılara mecbur kalırsın. Ama vaktinden erken bile gelmiş olsan çıkışın asla tabloda yazdığı gibi 17 olmaz. 17:15 olur, 17:45 olur ama 17 olmaz.

Veya çıkışın 22 olsun diyelim. Saatlerce ayakta kalırsın ve sırf yoğunluk var diye, sırf müşteri var diye 1,5 saatlik öğle aranı 45 dakikaya indirirler.

İlk çalıştığımda çalışma süresi 12 saatti günlük. Sanki 12 saat ayakta kalan biz değilmişiz dinç olmamız beklenirdi.
    Üstelik günlük sadece 30 TL için.

Valla bu işin bu kadar saçma işlediğini bilseydim bırakın 30 TL, 200 TL verseler çalışmazdım.

Yine sinirlendim

• bende a-101' başvurmayı düşünüyorum da herkes markete hiç bulaşma çok kötü falan diyolar ne yapcağımı bilemedim. birde benim üni bitti fakat alttan dersler var sınavlara girmem gerek sınav haftasında falan nasıl izin alıp sınavlara gidicem onu düşünüyorum izin verirlermi acaba ?
  • yorumlar için teşekkür ederm içim rahatladı zaten şartlarda kasa-terazi bilen alınır demiyor ama yinede işte kendi harçlığımı çıkarmak adına katlanacaz.Her market kötü değil diye düşünüyorum hocam araştır bence adese hakkında yorumları olan var mı?
  • Carrefour elemanı olarak(1,5 sene calışstım eve gecince guzelce anlatacam) haberın olsun mesaj bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: adalireco

Arkadaşlar yarın adese de mağaza elemanı olarak başlayacam az buçuk ne iş yaptıklarını biliyorum ama sorun şu:
    ben terazinin kasanın kullanımını bilmiyorum(bi iki kez barkod okuyucu kullandım sadece )
    o konuda yardımcı olurlar mı?
    yoksa tecrübeli olanlar mı yapar bu işleri tam olarak ne iş yapar yeni gelen bi mağaza elemanı
    yorumlarınızı bekliyorum

O işi/görevi sana öğretmeden kasaya koymazlar kolay kolay.Koysalar bile onların hatası olur,çünkü belirli vakitlerde Genel Müdürler,Bölge Müdürleri denetlemeye geldiklerinde verdikleri cevap"direk başladı,işi kendi kendine kaptı"olmayacak Sen merak etme yani a 'dan z'ye bütün yapman gerekenleri öğretirler sana.Bu arada bende özel şirket olan bir super store'da çalışıyorum şuan,nereye gitsen işi her türlü öğrenip kapıyorsunuz.Yeterki erkenden yorulup sıkılmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi adese şubesi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karfurda çalışan eleman hikaye anlatacakmış mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım otlansın
  • bugün görüşmeye çağırdılar arkadaşlar yarın başlıyorum mağaza şefi beni çok iyi karşıladı yardımcı olacaklarmış

(arka ses:bu adam çalışamaz heyecandan ölür lan bu)

bu arada yazdıklarınız çok makbule geçti anısı olanları dinlemek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1896DF1E6 -- 18 Ekim 2012; 15:46:47 >
  • Arkadaşlar şimdi gelebildim eve Evet dediğm gibi Carrefour hayatımı anlatayamı..

Ben oraya ilk olarak Eylül 2009 da girmiştim ve reyon elemanı olarak çalıştım tabi avcılar carrefoura geçtiğimde ordada 3 aya yakın süre çalışıp istifa ettim.. Kasadaydım o zamanda.

Şimdi söyle birşey söylemek gerekirse detaylıca anlatacağım.. Sizin işiniz hayırlı olsun senin işinin benzerini ben anlatayım reyonculuğa gerek yok şimdilikten..

Kasaya ilk başladığın zaman en başta bir kaç saatlik yada çalışarak eğitime gidiyorsunuz ondada bir yerde kasayla ilgili terimleri öğreniyorsunuz ondan sonra size asıl işe başlatıyorlar hemen başlatmıyorlar ama tabi o esnada sigortan ve maaşında veriliyor o gün çalıştığıa dair ve çalışma saatleri kasiylerde 9 saattir aradan bazen bir saat falan fazla oluyor ve bunlar Yani eksik çalışmalar veyahut fazla olaylarına gelirsek Örneğin geliş saatin 08:00-17:00 diyelim sen o gün 18:00 da çıktıysan bu fazla kalan 1 saatlik zaman dilimin daha sonra bir saat erken çıkmayla beraber verilen izin şeklinde oluyor ki bu amaç fazlayı eritmek eksiğin olduğu zaman ise yarım saat ne kadarda o kadar çalışarak bu eksikleri tamamlıyorsunuz.

Ama felaketti işkencelerimiz.. kasiyerlerde çok işkence çekiyordu ilk iş mesai başında belli miktarda para ve bir kaç makbuz vs evrakları alıp geçiyordu kasaya açmadan önce paralarını koyup ardından gerekli işlemleri yapıp kasaya geçiyordu bir kaç saat veyahut iki saat sonra mola izni verildği zaman sen bu kasayı kapatıp çıkışını yapıyorsun ama içindeki paralar kalıyordu ama velkain o kasa komple kapatılacak dendiği zaman İçindeki paralarını alıyorsun ve sayarak topluyorsun ki bunun arasında mutlaka illaki bir yerde açık oluyordu örneğin ilk başta 600,00 lira para aldın diyelim sen kasayı 598,65 ile teslim ettin diyelim geri kalan açık daha sonra toplanıyor bazen fazla bile çıktığı oluyordu ona göre tekrar işlemden geçiyordu ama kasiyere birşey olmuyordu çok önemli bir açık oluşursa maaşından kesiliyor adamın her mağaza böylemidir bilmiyorum müşteriye her verdiği fiyat iade farkını reyonculardan kesiyordu kime denk getirirse bu yüzden maaşımızı tam alamıyorduk.. illa yirmi beş yada kırk lira arasında eksik alıyorduk paramızı.. örnek 895,00 ise biz alıyorduk 860,00 gibi bir ücrete tabii oluyordu Kasiyerlik çok zordur çünkü çok dikkat etmen lazım kasada açık vermemen için heyecan yapmayacaksın yoksa işi berbat edersin.. Giriş ve çıkış saatlerine dikkat et ama her mağaza saatinde çıkarır(Tek tük mağaza çıkarır ama her mağazada böyle durum oluşmaz aynı carrefour gibi düşünün) ama Carrefour gibi market çıkramıyordu mesala reyoncularımız 07:00 da işe gelioyorlardı adamlar akşam 7 ye kadar bile çalıştdıkları oluyordu çoğu zaman hep böle oluyordu yani 5,30-6 gibi süreye dayanıyordu çok aşırı çalışıyorlrdı daha sonra bir ay sonra yada iki ay sonra bunlar senelik izin gibi izne ayrılıyorlardı bu şefinin insafına kalmış bişi yoksa kolay kolay verilmiyordu ama tabi 3-4 gün izin aldıkları oluyordu zaten önemli olan başyındaki kişi önemli işe geç mi kaldın.. birşey demiyorlar çünkü gecikmeler olabiliordu ve bunun cezası ise seni ne kadrar geç kalırsan o kadar geç çıkarıyordu.. Bazen uyarıya sebep olabiliyor ama her zaman oluşmuyor keyfiye dönüşürse bu geç gelmeler o zaman oluşabilir..

Müşteriyle çok muhattap olacaksın çünkü işin temeli bundan başlıyor kasiyerler zaten en çok baskı altında olanlar onlar özellikle para işlemlerinde dikkat etmeleri gerekiyor.. Reyonculğu anlattım ama senin işin kasiyerlik olduğu için öncelikle kasiyerliğe yoğunluk veriyorum.. Biraz ben kendimi anlatayım benim çalışma saatim farklıydı her sabah 9 da gelip 18,00 da çıkıyordum.. bende çok işkence çektim orada saatim iyidi ama yol süresi falan filan çok yoruyordu adamı her gün fiyat araştırması ypıyordum ürünlere Tekson diye bir cihaz vardı bizim Aref diyoruz(müzisyen ismi değil ) çok zor değildi ama çok aşırı yoruyordu pür dikat istiyordu sürekli barkod okutup duruyordum.. hele fiyat farkında tam işkence oluşuyordu zaten o zamanda hiç çekilmiyordu,müşteriyle uğraş,dağılan reyonları topla.. hele o kadar yırtılan ürün,eki kaybolmüş ürün bile oluyordu bulamıyorduk.. karışıyordu çok pislik içinde bir yerdi ürünlerin tozu üstümüze yapışıoyrdu 3 günde üstümüz simsiyah oluyordu.. pantolon desen yarım sene bulmadan paramparca oluyordu zaten yerlerde de çalıştığımız için haliyle pantolonda gidiyordu.. Berbaattı resmen.. her reyon için geçerlidir.. Hele ev gereçleri çok hassastı ürün kırıldımı atık oluşuyordu haliyle zararı da oluyordu marketin.. Teksitildede ürün yırtılırsa veyahut barkodu kaybolursa bilgisayardan aşatırmaay kadar gidiyordu çok zorluyordu o zamanda yediğim fırcalar mı ürün drüzni yüzünden çektiğimiz çilemi say say bitmez.. Bütün günü ayaktaydık.. 1,5 saatlik molamı tam kullanıyordum çünkü gelmiyordum zamanımdan önce.. Normalde kullandırtmıyorlar ama sen kendin br yolunu bulup glmediğin zaman bişide olduğu yoktu.. Ona rağmen işim berbaattı Allah düşürmesin.. Depoda iş oldumu tam o zamanda hiç çekilmiyordu.. sorumsuzluklar hadsafhadaydı yardım etmezler.. ilgilenmezlerdi yaparsın yyaprısn nidalarıyla ço karşılaştım.. Neler vardı neler.. oradan istifa eden çok vardı.. yolunu bulan valalhi kaçıyordu.. Çünkü adamın psikolojisini bozuordu orası.. Çalışanlar iyi bilir suyunu çkıratıyordu ve öyle veriyordu verdiği parada birşeye değlse bari değmiyor ki Çek veriyordu örneğin 60 lira diyim 30 lirasını carrefour geri alıyordu,sosyal yardım desen yoktu.. sendikaya üye yaptılar ama genede bi halta yaramadı.. olan bize oldu para gitti tabi.. çek alıyorduk 66 liralık ve yarım parayı carrefora vermiş oluyorduk yani 30 liralık kazancın oluyordu gerisini hesap edin siz migros bunlara benzemez ama önemli olan başındakiler önemil carreoeurun her şubesi böye diebiliyim çünkü değişmiyor tek iyi yönü parasını zamanında sigortanında günü gününde yatırıoyrdu.. bu yönden sıkıntı yoktu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 18 Ekim 2012; 18:12:14 >

• bu konudan anlayan arkadaşların yardımını bekliyorum = istifa edeceğim.
  • Mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.