Şimdi Ara

Markette öğretmen, veli ve Atatürk diyaloğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta önce markette bir öğretmen ablamız (yaşca 50 ler) öğrenci velisi ortalama 35 yaşlarında (sebze reyonu)
    Öğretmen : çoçuk sınıfta Atatürk içkiçinin tekiymiş diye arkadaşları ile konuşuyor. Virüs dolayısıyla sizinle görüşmedik. Çoçuk bu konuları nerden duyuyor kim konuşuyorda kulağına gidiyor.?
    Veli: hocam valla ben Atatürkü de severim vatanımıda öğle bişey demedim.
    Öğretmen : siz dediniz demedim. Bir toplulukta veya başka yerde duymuş işitmiş büyüğünden saygı duyduğu birinden bunuda doğru kabul etmiş.
    Veli : valla hocam öyle bişey bizim evde konuşulmaz. Ben milliyetçiyim vs.
    == bende konuya hemen girdim ==
    Ben : hocam maalesef YouTube da önerilen listesine çizgi film izlerken bu gibi siyasi şeyler öneriliyor çoçukta izliyor bunu aklında kalabiliyor. Maalesef.
    Veli : olabilir..... Konuşmalar... Konuşmalar...
    Maalesef bu konu benim de 7,8 veya 10 yaşlarımda hep duyduğum işittiğim bişeydi.
    Bir çoğumuz da yaşamışızdır.

3,5 cemaat kişileri vasıtasıyla olduğunu düşünüyorum. Bu konuların. Yaşadığım şehir itibariyle cemaatler topluluklar fazlasıyla mevcut.
    Ve maalesef siyasette de.
    Atatürkü çok sevmek, veya nefret etmek yerine
    Neden saygı duyamıyoruz.
    Çok mu zor acaba 🙄🤔

• Atatürk'e saygı duymayanlar ile "Keşke Yunan galip gelseydi." diye zırvalayanı üstad olarak görenler aynı kişiler.

Daha başka söze gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otto_Skorzeny -- 9 Haziran 2020; 11:20:0 >
  • Öyle. Bir ara Anıtkabir önünde bir Kız 15,16 yaşlarında hakaret falan etmişti. Videoda. Sonra kelepçelenmişti vsvs.
    O olayda da bir siyasi liderde çıkıp bu çoçuk için Atatürk yaşasa ve ona bu 15,16 yaşında çoçuk hakaret edilseydi koluna kelepçe değil yanına gidip konuşur ailesini ziyaret edip. Konuyu tatlıya bağlardı. Çünkü Atatürk kini savaşı öfkeyi ötelemeyi değil. Barışı birlikteliyi ön görürdü bu çoçuga kelepçe neden taktınız diyemedi. Ne CHP si ne AKP si ne başka partisi.
    Biz yanımız kızı savunup
    Bir yanımız kin kustu. Neden böyleyiz acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkocogly -- 9 Haziran 2020; 11:37:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.