Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • deprem unutulmaya başladı bile ,işte bizim insanımız böyledir
    ilk günler hoplar zıplar ama kısa süre sonra hiç olmamış gibi hayatına devam eder :)

ta ki yeni bir depreme kadar
  • hala vakit olduğu için yayılabiliriz, problem yok.
    tarih de "deprem öncesinde uyarı olarak nitelendirilebilecek korkutucu depremler ülkeyi sadece 1 hafta depremle ilgilendirmeye itti, sonra insanlar aynı umursamazlığına geri döndü" diye yazar artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

hala vakit olduğu için yayılabiliriz, problem yok.
    tarih de "deprem öncesinde uyarı olarak nitelendirilebilecek korkutucu depremler ülkeyi sadece 1 hafta depremle ilgilendirmeye itti, sonra insanlar aynı umursamazlığına geri döndü" diye yazar artık.
    bu işimin çözümü "çok para" oda halkımızın çoğunluğunda olmadığına gore mecbur unutup oturcak mezarında yapacak birşey yok fazla her fakir ülkenin kaderi,bencede ellerinden birşey gelmiyorsa unutmak en iyi seçenek, yoksa piskoloji bozulur her gün deprem olucakmı ölücemmi diye dua edelimde bizans dönemindeki gibi 350-400 sene büyük deprem görülmediği ana denk gelelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ekim 2019; 11:43:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bu işimin çözümü "çok para" oda halkımızın çoğunluğunda olmadığına gore mecbur unutup oturcak mezarında yapacak birşey yok fazla her fakir ülkenin kaderi,bencede ellerinden birşey gelmiyorsa unutmak en iyi seçenek, yoksa piskoloji bozulur her gün deprem olucakmı ölücemmi diye dua edelimde bizans dönemindeki gibi 350-400 sene büyük deprem görülmediği ana denk gelelim..

Alıntıları Göster
    şimdi harcanmayan her 1 lira, depremden sonra harcanması gereken 7~10 lira olarak bize dönecek. o yüzden o para harcanmak zorunda.

kumburgaz segmentinin tekrar periyodu 250 yıl civarında, 400 yıl kadar deprem olmaması gibi bir şeyin olacağını sanmıyorum. 2000 yıl önce yaşandıysa katalog tam değildir.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    1043 den 1509 da kadar ist u çok yıkan sarsan bir deprem kaydı yok 1776-1509=250 buluyorlar ama bence çok gerçekçi bir istasitik değil 175x lerde bulunduğumuz kuşak zaten jole gibi olmuştu her sene 7+ deprem vardı anadolu akdeniz coğrafyasında zaten lizbon bile yerle bir oldu arkasından, 1776 geldi.. depremsel donemlerin aktif olma donemlerinede bağlı o biraz bence şu sıralar uyuyor desem yeri özlelikle akdeniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ekim 2019; 15:0:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

1043 den 1509 da kadar ist u çok yıkan sarsan bir deprem kaydı yok 1776-1509=250 buluyorlar ama bence çok gerçekçi bir istasitik değil 175x lerde bulunduğumuz kuşak zaten jole gibi olmuştu her sene 7+ deprem vardı anadolu akdeniz coğrafyasında zaten lizbon bile yerle bir oldu arkasından, 1776 geldi.. depremsel donemlerin aktif olma donemlerinede bağlı o biraz bence şu sıralar uyuyor desem yeri özlelikle akdeniz..
    1300'lerde ayasofya'nın bir kısmını çökertecek depremler var. 1043'ten 1509'a kadar istanbul'u çok yıkan sarsıntı olmadığı pek geçerli bir düşünce değil bence, ayasofya'nın kubbesini tamamen çökertecek bir sarsıntı için ayasofya'nın bulunduğu noktada 7.5'lik bir deprem gerekiyor. bahsedilen 14. yüzyıl depremleri ayasofya'ya en az 20 km uzaktaysa, olan sarsıntının ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz.

• quote:

1300'lerde ayasofya'nın bir kısmını çökertecek depremler var. 1043'ten 1509'a kadar istanbul'u çok yıkan sarsıntı olmadığı pek geçerli bir düşünce değil bence, ayasofya'nın kubbesini tamamen çökertecek bir sarsıntı için ayasofya'nın bulunduğu noktada 7.5'lik bir deprem gerekiyor. bahsedilen 14. yüzyıl depremleri ayasofya'ya en az 20 km uzaktaysa, olan sarsıntının ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz.

Alıntıları Göster
    Fay hatttinin sonumlenmesi ya da olasi bir depremden sonra daha kucuk enerji biriktiren diger bir tabirle, daha ufak depremleri uretme ihtimali nedir? Ne kadarlik bir surede bu olabilir ya da mumkunmudur?

Ornegin 7.6 olursa hatta bir anomali ya da sonumlenme olabilir mi? Yani ondan sonra artik en fazla 6.5 uretebilir gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Fay hatttinin sonumlenmesi ya da olasi bir depremden sonra daha kucuk enerji biriktiren diger bir tabirle, daha ufak depremleri uretme ihtimali nedir? Ne kadarlik bir surede bu olabilir ya da mumkunmudur?

Ornegin 7.6 olursa hatta bir anomali ya da sonumlenme olabilir mi? Yani ondan sonra artik en fazla 6.5 uretebilir gibi...

Alıntıları Göster
    yok. bu tarz fayların karakteristik depremleri vardır. yani atıyorum, yıllık olma oranı büyüklük yükseldikçe doğal olarak azalır. 4'lük bir deprem yıllık 0.2 adet olurken 5'lik deprem daha az olur.

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi

ama karakteristik deprem aralığı 7~7.5 gibi bir şey olan fayda 6.5'luk deprem çok daha nadir görülür, çünkü o fay kilitlendi mi karakteristik depremini biriktirmeden kırılmaz. bizim kuzey anadolu fayı da böyledir bildiğim kadarıyla.

• quote:

yok. bu tarz fayların karakteristik depremleri vardır. yani atıyorum, yıllık olma oranı büyüklük yükseldikçe doğal olarak azalır. 4'lük bir deprem yıllık 0.2 adet olurken 5'lik deprem daha az olur.

ama karakteristik deprem aralığı 7~7.5 gibi bir şey olan fayda 6.5'luk deprem çok daha nadir görülür, çünkü o fay kilitlendi mi karakteristik depremini biriktirmeden kırılmaz. bizim kuzey anadolu fayı da böyledir bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Abi ne cahil insanlae var gecen gun, metrobuste arkadasla bu konuda hasbehal ederken, bir 40 yasindaki zevzek atladi, elektrik muh mus de her neyse diyor iste dunyadaki en buyuk deprem silideki degil, hayat ansiklopedisindemi ne varmis osmanlida 1400 lerde olmus, 10.2 diyor. Dedim o kadar detayli, sismograf mi var? Icimden ancak oyle salliyor ki, bi an inanacaktim. Aklima icimden hemen su soru geldi bilseydim suratina gomerdim.

10.2 uretecek fay olsa o fayin sonumlenmesi lazim ki bugun 7.5 maksimum uretebilsin. Ki faylarin olusumu milyon yillara tekabul ediyor. Ilk dogu anadoluda olusmus milyon yilda, marmaraya gelmis.

Kisacasi dediginden su cikiyor. 1506 daki depremde de maksijum o buyukluklerde olmustur.

• Adam gibi yapilar olsa 7.5 aslinda bize bi halt edemez de o kadar cakma bir insan toplulugu var ki, olmesini normal karsiliyorum.

• dünden beri artçı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

dünden beri artçı yok.
    5.8 lik bir süreç için normal ,süreçte azalarak bitme noktasına geldi bir anamoli yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Abi ne cahil insanlae var gecen gun, metrobuste arkadasla bu konuda hasbehal ederken, bir 40 yasindaki zevzek atladi, elektrik muh mus de her neyse diyor iste dunyadaki en buyuk deprem silideki degil, hayat ansiklopedisindemi ne varmis osmanlida 1400 lerde olmus, 10.2 diyor. Dedim o kadar detayli, sismograf mi var? Icimden ancak oyle salliyor ki, bi an inanacaktim. Aklima icimden hemen su soru geldi bilseydim suratina gomerdim.

10.2 uretecek fay olsa o fayin sonumlenmesi lazim ki bugun 7.5 maksimum uretebilsin. Ki faylarin olusumu milyon yillara tekabul ediyor. Ilk dogu anadoluda olusmus milyon yilda, marmaraya gelmis.

Kisacasi dediginden su cikiyor. 1506 daki depremde de maksijum o buyukluklerde olmustur.

Alıntıları Göster
    Yok 15. ben artık böyle insanlara he dayı deyip geçiyorum.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    bloklusun

• Depremden sonra parasız, işsiz, evsiz ve belki de Allah korusun aile ferdi kaybı yaşayıp göç etmektense şimdi deprem olmuş gibi farz edip İstanbul'dan gitmeyi düşünüyoruz ciddi ciddi ve yer aramaya başladık. Sinop, Samsun, Ankara, Muğla, Denizli, Aydın.. Her türlü tavsiyeye açığız şu durumda. En yaşanabilir yeri, önyargı olmadan seçmeye çalışacağız.

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    Aydın denizli güzel olur izmir biraz pahalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Depremden sonrası beni daha çok korkutuyor. Bizim insanımız sel zamanı bile tırları yağmalamış... depremden sonra ne olur kim bilir

• Acaba depremlerin olma yılları arasında ki bağıntılar ile hesaplamak ne kadar doğru?

• Peki 300-500 yıl önce olmuş bir depremin büyüklüğü bugün kesin bir şekilde ölçülebilir mi?

@hashus1099

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.