Şimdi Ara

Marmara EE vs YTÜ ehm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    YTÜ elektronik haberleşme

Çok büyük farklılıklar var mı ? Hangisi daha mantıklı ? bilgi si olan var mı

• up
  • Ben de marmara ytü gazi arasında kaldım gaziyi seçmeyi düşünüyorum ama yine de kararsızım ytü de bölümlerim ayrı olması konusu beni korkutuyo nedense

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tytayt2918

Ben de marmara ytü gazi arasında kaldım gaziyi seçmeyi düşünüyorum ama yine de kararsızım ytü de bölümlerim ayrı olması konusu beni korkutuyo nedense
    Gazi sıralaması kaç bin

bölümlerin ayrı olması derken neyler ayrı tam olarak binalar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLsTeR -- 14 Ağustos 2018; 13:52:14 >
  • HeLLsTeR kullanıcısına yanıt
    25k ama iyi değil diyolar ytü yaz diyolar ama bana daha yakın olduğu için orayı yazmayı düşünüyorum kararımı bugün vercemben de kararsızım yani

• Elektrik , elektronik ve haberleşme diye 2 bölüm var

• quote:

Elektrik , elektronik ve haberleşme diye 2 bölüm var
    Hocam elektronikle elektrik farklı zaten. Her ünide ayrı o bölümler. YTÜ de tek değişiklik normalde elektrik elektronik olan bölüm YTÜ de elektronik haberleşme olmuş. Haberleşme dersleride görülüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Elektronik ve haberleşme ile elektrik elektronik mi birbirine daha yakın yani iş alanları o ikisinin mi aynı oluyo

• quote:

Elektronik ve haberleşme ile elektrik elektronik mi birbirine daha yakın yani iş alanları o ikisinin mi aynı oluyo
    Tamamen aynı diyemem ama daha çok elektronik kısmıyla ilgileniyorum. Arkadaşımın abisi İYTE elektronik haberleşme mezunu, kardeşide az çok o yönde ilgiliydi ve elektrik elektronik okumaya gitti
    Ben karıştırmış olabilirim hocam öyledir o zaman

• quote:

Ben karıştırmış olabilirim hocam öyledir o zaman
    Genede araştır hocam küçük farklılıklar vs vardır yanlış olmasın
  • Mühendisliklere bölüm olarak değil genel olarak konuşmak gerekirse YTÜ, Marmara ve Gazi'nin önüne geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Mühendisliklere bölüm olarak değil genel olarak konuşmak gerekirse YTÜ, Marmara ve Gazi'nin önüne geçer.
    Hocam gebze hakkında bilgin var mı

27 binden 41 binli kyer yazılır mı
    quote:

...Hocam elektronikle elektrik farklı zaten. Her ünide ayrı o bölümler...

Her üniversitede ayrı değil. Programları ayrı olan İTÜ,YTÜ, Kocaeli ve birkaç üniversite daha var.
    Çoğunda program, ELektrik-Elektronik Mühendisliği. Alan ayrımı da ikinci/üçüncü sınıftan sonra oluyor.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki farkı ne ikisi arasındaki çalışma alanları yönünden bilginiz varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

...Hocam elektronikle elektrik farklı zaten. Her ünide ayrı o bölümler...

Her üniversitede ayrı değil. Programları ayrı olan İTÜ,YTÜ, Kocaeli ve birkaç üniversite daha var.
    Çoğunda program, ELektrik-Elektronik Mühendisliği. Alan ayrımı da ikinci/üçüncü sınıftan sonra oluyor.
    YTÜ bu konuda avantajsız mı hocam bilginiz var mi üni hakkıdnda orada mı okuyorsunuz
    Gebze Teknik hakkında bildiğim tek şey forumda abartılmış olması. Eğitimi kötü falan demiyorum iyidir sıkıntı yok ama gelip Hacettepe YTÜ ile falan kıyaslamaya çalışıyorlar, yapmasınlar bunu =) Yıldız Teknik varken Gebze Tekniğe gidilmez.
  • Tytayt2918 T kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok. İnternetten yapacağınız kısa bir araştırma ile ikisi arasındaki farkı görebilirsiniz.
    -https://forum.donanimhaber.com/elektrik-elektronik-muh-ile-elektrik-muh-arasindaki-fark--41375926
    -https://forum.donanimhaber.com/elektronik-ve-haberlesme-ile-elektrik-elektronik-arasindaki-farklar-neler--50721799
    -
    www.eksiduyuru.com
    ekşi duyuru - elektrik ve elektronik arasındaki fark nedir?
    https://www.eksiduyuru.com/duyuru/27020/elektrik-ve-elektronik-arasindaki-fark-nedir

quote:

Elektrik Mühendisliği bu alan için kullanılan genel bir deyimdir.

Transistörün icat edilmesinden sonra, daha düşük gerilimle çalışan ve az akım harcayan cihazlar yapılmaya başlanınca, elektronik alanı ortaya çıkmaya başlamıştır. Bugün genel kabul gören ayrıma göre, düşük gerilimle, düşük akımla uğraşan alan elektronik mühendisliği olarak adlandırılmaktadır. Bu kapsamda bilgisayar, telekomünikasyon, mikrodalga da elektronik ile sıkı ilişkiler içindedir.

Elektrik Mühendisliği yüksek gerilim ile ilgili çalışmaların yapıldığı alana kısıtlanmaktadır. Bu kapsamda, enerji üretimi ve dağıtımı, elektrik makineleri ile ilgili çalışmalar elektrik mühendisliği içinde düşünülmektedir.

Kontrol alanı ise hem elektronik konularını, hem de elektrik konularını içerdiği için, ikisinin arasında yer almaktadır.

Kaynak:http://eee.ieu.edu.tr/tr/sss

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Gebze Teknik hakkında bildiğim tek şey forumda abartılmış olması. Eğitimi kötü falan demiyorum iyidir sıkıntı yok ama gelip Hacettepe YTÜ ile falan kıyaslamaya çalışıyorlar, yapmasınlar bunu =) Yıldız Teknik varken Gebze Tekniğe gidilmez.
    Hocam marmara bilgisayar tutmazsa gebze gidilir mi peki

Marmara veya YTÜ de elektronik tutuyor ama kararsızım ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.