Şimdi Ara

Marmara Hukuk hakkında merak ettikleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
11
Favori
15.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen sene bu okula girdim.Sorunuz varsa cevaplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Geçen sene bu okula girdim.Sorunuz varsa cevaplarım.
    Anayasayı geçtin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Anayasayı geçtin mi?

Alıntıları Göster
    Geçtim hocam. Hukuk felsefesi ve iktisattan bütünlemem var :)

Okulu genel olarak sevmedim ama hocalar ve sınavlar kaliteli. Öğrendiğinizi hissediyorsunuz.

Bu arada kampüs taşınacak mı bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Geçtim hocam. Hukuk felsefesi ve iktisattan bütünlemem var :)

Okulu genel olarak sevmedim ama hocalar ve sınavlar kaliteli. Öğrendiğinizi hissediyorsunuz.

Bu arada kampüs taşınacak mı bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    İktisat test olur, kolaydır, halledersin. Hukuk felsefesi sıkıntı, hala alan tanıdıklarım var. Bu sene vermeye çalış.

Kampüs şu an taşınamaz, Göztepedeki bina hala kaba inşaat. Ocak ortası taşınma durumu olmazsa bu sene de Haydarpaşadayız gibi gözüküyor. En azından biz mezun olacağız galiba, sizin durum maalesef imkansız.

• şu an ki derecemle ya marmara iö ya da gazi yazmayı düşünüyorum fakat gazinin isim değişikliği sebebiyle değer kaybedileceğinden bahsediliyor sizce doğru mu bu akademik kadroda dağılmalar yaşanabilir mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busenarut

şu an ki derecemle ya marmara iö ya da gazi yazmayı düşünüyorum fakat gazinin isim değişikliği sebebiyle değer kaybedileceğinden bahsediliyor sizce doğru mu bu akademik kadroda dağılmalar yaşanabilir mi.
    Gazi hakkında bilgim yok. Marmara da kampüs değiştirecek. Google'a Marmara Hukuk yazdığında karşına çıkan tarihi kampüste olmayacak artık. Eğitim kalitesinin devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak şu an Türkiye'nin en iyi 3.hukuk fakültesi. Akademisyen sayısı çok fazla. Yalnız çok zor bir okul, onu da belirteyim.

• Vergi bütünleme sınav sonucuna göre mezun olacak birisiyim mühf denilen okuldan
    Öncelikle 1. Sınıfta medeni anayasa roma triosuna dikkat. Medeni hukuk fakültesinin temellerindendir. Mutlaka önem verin.
    2. Sınıf en kolay sınıf. Ancak borçlar genel denilen bir olay var. Çalışırsanız (pratik ağırlıklı) finalde verirsiniz.
    3. Sınıf için en zorlayıcı sınıf derler. Ticaret en zor derstir aslında değildir 4. sınıfta anlarsınız Medeni Usul Ceza Özel gibi dersler zorlar. Fikri sinai zorunlu seçmelilikten çıktı. O yönden iyisiniz sakın seçmeyin.
    4. Sınıf Deniz Ticaret denilen ders. Arkadaşlar bir şey demiyorum ekşi sözlük pınar akan yazarsanız görürsünüz başlıkta. Cidden saçma zor bir ders. Onun dışında cmk icra-iflas vergi devletler özel zor derslerdir.
    Onun dışında yoğun bir çalışma temposuna hazırlanın. Yıllık sistem olduğu için senede 2 sınav olur.
    Öğrenci işleri ve idari yönetim kötü sayılabilir ama bu marmara için alışılmış bir şey.
    Hayırlı olsun herkes için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7AE548211

Vergi bütünleme sınav sonucuna göre mezun olacak birisiyim mühf denilen okuldan
    Öncelikle 1. Sınıfta medeni anayasa roma triosuna dikkat. Medeni hukuk fakültesinin temellerindendir. Mutlaka önem verin.
    2. Sınıf en kolay sınıf. Ancak borçlar genel denilen bir olay var. Çalışırsanız (pratik ağırlıklı) finalde verirsiniz.
    3. Sınıf için en zorlayıcı sınıf derler. Ticaret en zor derstir aslında değildir 4. sınıfta anlarsınız Medeni Usul Ceza Özel gibi dersler zorlar. Fikri sinai zorunlu seçmelilikten çıktı. O yönden iyisiniz sakın seçmeyin.
    4. Sınıf Deniz Ticaret denilen ders. Arkadaşlar bir şey demiyorum ekşi sözlük pınar akan yazarsanız görürsünüz başlıkta. Cidden saçma zor bir ders. Onun dışında cmk icra-iflas vergi devletler özel zor derslerdir.
    Onun dışında yoğun bir çalışma temposuna hazırlanın. Yıllık sistem olduğu için senede 2 sınav olur.
    Öğrenci işleri ve idari yönetim kötü sayılabilir ama bu marmara için alışılmış bir şey.
    Hayırlı olsun herkes için.
    Sadece vergiden mi kaldın? :) Hayırlı olsun mezun olursun. Benim DT ve vergi vardı. DT'den herkes gibi beni de bıraktı. Vergi iyi geçti ama bekliyorum, bakalım. Umarım geçerim, tek derse kalırım.

• selam ben bu sene girdim.

okulda yabancı dilimi geliştirmek istiyorum da göztepeye taşındığından bir sürü dil dersleri orada. o derslere ek olarak girme şansım var mı? çünkü dediklerine göre okulun dil eğitimi yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bYagiz

selam ben bu sene girdim.

okulda yabancı dilimi geliştirmek istiyorum da göztepeye taşındığından bir sürü dil dersleri orada. o derslere ek olarak girme şansım var mı? çünkü dediklerine göre okulun dil eğitimi yokmuş.
    Fakültemizin yabancı dil eğitimi yoktur. Marmara Üniversitesi sürekli eğitim merkezinin yabancı dil(İngilizce, Rusça, Arapça) eğitimleri mevcuttur. Göztepe kampüsüne kayıt için geldiğinde bilgi edinebilirsin. Ancak şahsen özel bir dil kursuna gitmeni tavsiye ederim. Okulunkileri önermem.

• Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Dtden geçtim 13dü vizem 58 gerekiyordu 61 aldım. Ama hepi topu 15-20 kişi geçtik. Cidden bir problemi var hocanın ama ne?
    Vergi de garip geldi bana. Kazanç türlerinden bir soru vardı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AE548211 -- 31 Ağustos 2019; 22:44:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7AE548211

Dtden geçtim 13dü vizem 58 gerekiyordu 61 aldım. Ama hepi topu 15-20 kişi geçtik. Cidden bir problemi var hocanın ama ne?
    Vergi de garip geldi bana. Kazanç türlerinden bir soru vardı sadece.
    İyi bir başarı göstermişsin, tebrikler. Bizim başımıza bela oldu. Final test olmuştu ne güzel. Onda geçemedik. Umarım vergiyi geçer, tek derste hallederim.

• selam.ben de bu sene girdim. birinci sınıflar ders seçimi yapmayacak diyenler var instagramdaki sayfalarda ama yapılacak diyen de var. ders seçimleri başladı malum,yapacak mıyız? eğer yapacaksak ne seçmemi önerirsiniz?
  • Ben de aynı durumdayım.

İktisat ile hukuk metadolojisi arasında seçtiriyor.

Bir de bir sürü dersin olduğu bir seçim var hangi hocaların notları kıt değildir?

• Üstteki soru benim için de önemli. Hangi dersi seçelim 1. Sınıf içün? Ayrıca dgsliyim 2den de ders alabiliyorum. Hangi dersler kolay hangileri zor 2. sınıf için? Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.