Şimdi Ara

Marmara Hukuk hakkında merak ettikleriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
11
Favori
15.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nusotaralid

bu sene kesin haydarpaşadayız diyebilir misiniz?kesin ama

Bu yıl kesin Haydarpaşadayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iki sorum olacak mantıkla yaklaşarak bana da bir konuya kör olmuşçasına bağlanmak fanatikleşmek çok doğru gelmiyor ama hukuk okumak isteyen birine göre çok keskin fikirleriniz var bu size meslek hayatınızda hata yaptırmaz mı ikinci olarak da bu tip insanlarla uğraşamam diyerek onları anlamaya ve onlara fikirlerinizi anlatmaya çalışmazsanız hayal ettiğiniz ortam nasıl oluşacak?

• megasusa M kullanıcısına yanıt
    Bu tip insanlar zaten benim hayal ettiğim ortamda olmayan kişiler.
    Hayal ettiğim demeyelim çünkü zaten benim Konya gibi bir yerde bile böyle bir grubum var otobüsle Ankaraya opera dinlemeye gitmişliğimiz bile var bizim ama maalesef geçen yıl birazımız dağıldı mezuna kalanlar olarak gene bir olduk ama şimdide gene mezuna kalanlar olarak dağılacağız... Neyse bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Bu tip insanlar zaten benim hayal ettiğim ortamda olmayan kişiler.
    Hayal ettiğim demeyelim çünkü zaten benim Konya gibi bir yerde bile böyle bir grubum var otobüsle Ankaraya opera dinlemeye gitmişliğimiz bile var bizim ama maalesef geçen yıl birazımız dağıldı mezuna kalanlar olarak gene bir olduk ama şimdide gene mezuna kalanlar olarak dağılacağız... Neyse bakalım.

konyada mı? sana saygım büyük dostum.

• Merhaba arkadaşlar benim bu sene 4. Senem olacak Marmara Hukuk'ta (4. Sınıftayım diyemiyorum maalesef ).

Ben de elimden geldiğince cevaplamaya çalışabilirim soruları gerçi Det.Harvey Bullock arkadaşımız yeterince ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar veriyor gördüğüm kadarıyla .

• havvon kullanıcısına yanıt
    Uzadı mı hocam bölüm? Eğer öyleyse düzenli çalışmamanıza mı yoksa zorluğuna mı bağlıyorsunuz? Çok uzatan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: havvon

Merhaba arkadaşlar benim bu sene 4. Senem olacak Marmara Hukuk'ta (4. Sınıftayım diyemiyorum maalesef ).

Ben de elimden geldiğince cevaplamaya çalışabilirim soruları gerçi Det.Harvey Bullock arkadaşımız yeterince ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar veriyor gördüğüm kadarıyla .

Teşekkür ederim, sizin de konuya katkı vermenizden memnuniyet duyarım. Yorumlarımda yanlış bulduğunuz ya da eksik gördüğünüz birşey varsa düzeltebilirsiniz, sonuçta siz daha tecrübelisiniz. :)

• quote:

hocam ben hukuka ilgi duyan biryim,yabancı dilim yok ama geliştiririm. buradan mezun olup işsiz kalmaktan yada 2-2.5 arası maaşla geçinmeye çalışmaktan korkuyorum (yanlış anlamayın emekle alınan 1 lira bile benim gözümde haksız milyarlardan değerlidir,ama yine de geçim sıkıntısı çekmek istemiyorum,siz anladınız onu:D )

Hukuk mezunlarını ben üç gruba ayırıyorum. Şanslı kesim, başarılı kesim, başarısız kesim. Kimdir bu şanslı kesim? Bu kişiler Hukuk fakültesi diplomasını aldıktan sonra eğer Avukat olacaksa doğrudan mesleğe atılırlar, büro kurarlar, kısa zamanda başarılı olurlar. Peki nasıl? Bu kişilerin muhtemelen ailesinde önemli Hukukçular vardır, siyasetçi tanıdıkları vardır, bu önemli kişiler bu Avukat kardeşimize referans olurlar ve kısa zamanda bu kişiler çok sayıda müvekkil toplar. Anlayacağınız bu insanlar oldukça şanslı insanlardır. Şimdi gelelim şanslı kesime göre işleri biraz daha zor olan ancak onlar kadar güçlü hale gelen başarılı kesime.. Bu insanlar diplomayı aldıktan sonra, yüksek lisans yaparlar, yabancı dil öğrenirler, staj yapıp mesleği öğrenirler, anlayacağınız sürekli bir efor içinde kendilerini geliştirirler. Okulu iyi bir ortalamayla bitirirler, zamanla şanslı kesimden daha iyi mevkilere gelebilirler. Ancak bu hiç kolay olmaz, sürekli çalışmak çalışmak çalışmak, bu başarıyı beraberinde getirir. Gelelim başarısız kesime, bu kişiler derslere sadece sınıfı geçmek için çalışırlar, ortalama bir puanla diploma alırlar, dil öğrenmezler, staja gitmezler. Bir büroda 1000 ya da 2000 liraya çalışırlar. Belki bunu bile bulamaz, işsiz kalırlar. Anlayacağınız bu işte başarılı olmak için ya torpil yapacak bir dayınız olacak ya on parmağınızda on marifet olacak, aksi takdirde başarısız olabilirsiniz. Çünkü Türkiye'de çok fazla Hukuk mezunu var, örnek veriyorum 100.000 Hukukçu olsa, siz 100.000+1 mi olmak istersiniz, yoksa bu niteliksiz Hukukçu yığınının arasından sıyrılıp dil öğrenip, kendinizi geliştirip nitelikli hukukçular arasında mı yer almak istersiniz? Bu bilinçle Hukuk okuyan aç kalmaz. :)

• quote:

hocam dil bilmekten kastınız mesela hukuki ingilizce mi? hukuki ingilizceyi nereden öğreneceğiz ki?

Hukuki ingilizce için de öncelikle bir İngilizce temeli gerekiyor. İngilizceyi çok iyi bilen birisi artık Hukuk ingilizcesine yönelebilir. Hukuk ingilizcesi farklı bir dil değil sonuçta. O yüzden ingilizce şart. Hatta sadece ingilizce değil bir dil daha öğrenmek gerekiyor artık. Tabi savcı-hakim olacaksan dil pek de bir işe yaramaz. Bu söylediklerim akademisyenlik, avukatlık için geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: karamsar...

Uzadı mı hocam bölüm? Eğer öyleyse düzenli çalışmamanıza mı yoksa zorluğuna mı bağlıyorsunuz? Çok uzatan var mı?

Evet bir sonraki dönemden ders alamadım... Her ikisi de diyebilirim hocam. 3. Sınıfta özellikle ders sayısı artıyor bunun yanında zorluk derecesi de artıyor, sene başından itibaren sıkı tutsaydım geçerdim belki ama biraz geç başladım ve olmadı. Düzenli çalışan kendini veren başarıyor genel olarak, benim gibi 4. Sınıftan ders alamayacak arkadaşlar da var ama fazla değil. Genelde 2-3 dersten kalıp yine de bir sonraki dönemden ders alabildiler. Herkes kalıyor gibi bir durum yok yani. Genelde bu alttan biriken dersler temizlenmezse son sene sıkıntı çıkıyor haliyle. Ancak düzenli derslere girip, çalışan çoğu kişi hallediyor. Yatayım son hafta çalışayım olayı hele ki 3. Sınıfta sökmüyor.

• Marmara hukuk tasinirsa eger kesin olarak goztepe kampusune mi tasinacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: cakirella

Marmara hukuk tasinirsa eger kesin olarak goztepe kampusune mi tasinacak?

Yüzde 90 öyle gözüküyor.

• Bir de seyi soracagim marmara 9gibi baslayip 1 gibi bitiyor günün cogu kismi ogrenciye kaliyor bu sizce bir arti mi bir de ikinci ogretim istanbul kafami cok karistiriyor ama duzenli bir hayattan uzak olurmusum beni cok etkilermis gibi geliyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz

• quote:

Bir de seyi soracagim marmara 9gibi baslayip 1 gibi bitiyor günün cogu kismi ogrenciye kaliyor bu sizce bir arti mi bir de ikinci ogretim istanbul kafami cok karistiriyor ama duzenli bir hayattan uzak olurmusum beni cok etkilermis gibi geliyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz

Şimdi duruma "günün büyük kısmı boş kalıyor" bakış açısıyla bakmayın bence. Neden derseniz, okuldan sonra yarı zamanlı işlere girebilirsiniz, başka şeyler yapabilirsiniz, ders çalışabilirsiniz, yani o vakit illaki boş kalmaz. İkinci öğretim olduğunuz zaman öğleden sonra okula gidersiniz, akşam gelirsiniz, yorgun olursunuz, gece ders çalışırsınız, sabah gene öğlende kalkarsınız, yani hayat düzeni bozulabilir. Ayrıca üniversite hayatından da zevk almazsınız. Tabiki iradeli isan ikinci öğretimde de günlerini verimli kullanır, mesela ben ikinci öğretimim ancak şu söylediğim tarzda bir hayatım yok. Günlerimi oldukça verimli geçiriyorum. Ancak dediğim gibi her insan aynı yapıda değil, meseleye bu açıdan bakıldığında birinci öğretim daha avantajlı. Şöyle de bir durum var, bizim okulda ikinci öğretimler birinci öğretimlerin derslerine girebiliyor, İstanbul Hukuk da durum nasıldır bilemem, araştırın, eğer böyle bir imkan orada da varsa İstanbul Hukuku da seçebilirsiniz, ancak harç ödeyeceğinizi de unutmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 26 Temmuz 2016; 23:33:59 >

• Gunun büyük kısmı boş kalıyor derken iyi anlamda dedim zaten benim icin onemli. Istanbulun ikinci ogretimi marmaraninki gibi 1-5 arasi olsa yazardim ama 5-9 arasi. Sabah derslere de katilabiliyor ikinci ogretimler ama hocalar farkli sinavlar hazirladigi icin kendi hocasinin dersine girmesi daha mantikli. Ikinci ogretim gercekten beni yorabilir yani 5-9 arasi bir zaman diliminde okumak. Insallah marmara gelir baya yakinim suan marmaraya yüzde 95 marmarayi istanbul ionun onune yazacagim. Siralamam 8.8k sizce gelir mi marmara 1ö? Bu arada cok sagolun gercekten marmaraya dair sormam gereken sorular vardi cok yardimci oldunuz

• quote:

Gunun büyük kısmı boş kalıyor derken iyi anlamda dedim zaten benim icin onemli. Istanbulun ikinci ogretimi marmaraninki gibi 1-5 arasi olsa yazardim ama 5-9 arasi. Sabah derslere de katilabiliyor ikinci ogretimler ama hocalar farkli sinavlar hazirladigi icin kendi hocasinin dersine girmesi daha mantikli. Ikinci ogretim gercekten beni yorabilir yani 5-9 arasi bir zaman diliminde okumak. Insallah marmara gelir baya yakinim suan marmaraya yüzde 95 marmarayi istanbul ionun onune yazacagim. Siralamam 8.8k sizce gelir mi marmara 1ö? Bu arada cok sagolun gercekten marmaraya dair sormam gereken sorular vardi cok yardimci oldunuz

Girersiniz bence. Ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

• Up

• Şuana kadar dil bakımından kendinizi geliştirebildiniz mi?2.yabancı dil öğrenmeyi planlıyor musunuz?marmara yerine hazırlığı olan bi universteye gitsek pişman olurmuyuz?(marmaranın sıralaması daha önde)

• Hocam marmara işletmeye girersem kampüsü şuan nerede ve taşınacak mı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.