Şimdi Ara

Marmara Hukuk hakkında merak ettikleriniz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
11
Favori
15.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahso

Hocam peki uluslararası hukuk alanında çalışmak isteyen ve büyük ihtimalle Tm3 5k-8k arasında olacak bir öğrenciye hangi okulu tavsiye edersiniz? Okul birinciliği var devlet üniversitelerinde avantajlı.

Vallahi o konuda pek bir bilgim yok ama geçen yıl yine forumdan bir üye son ana kadar Hukuk isteyip son anda ODTÜ Uluslararası İlişkiler'e gitmişti ve hatırladığım kadarıyla çok memnundu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Svshatay mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

quote:

Orijinalden alıntı: Bustercyl

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smgo24

Devam zorunluluğu nasil oluyor..gercekten okula gitmeden kirtasiyeden notlari alip okulu bitirme efsanesi doğru mu..hiç mi bir proje ödevi vs. olmuyor..

Doğru. Ancak Hukukçu olamazsınız orası ayrı. Bir Hukukçu, Hukukçuları dinlemeli, araştırmalı, kitap okumalı. Sadece notlarla sınıfı geçen, mezun olan boş beleş bir adam olur. Ortalaması da düşük olur yüksek ihtimalle.

Bircok arkadasimin ortalamasi yuksek &#128513;&#128513; ama tabi ki okula devam zorunlulugu onemli.Cogu okula gitmeden bitirecek okulu.

Siz dönemliktiniz galiba. Dönemliklerde notla yüksek ortalamalar yapmak daha rahat oluyor ama yıllıklarda malumunuz özellikle Finallerde konu yükü çok ağır olduğundan notlar yeterli olmuyor. Derslere gidilmese bile kitap okumak şart. Çevremde sadece nota çalışan arkadaşlarımın çoğunluğunun ortalaması 2 ila 2.50 arası seyrediyor. Yıllıklarda derslere gelmeyip, kitap okumayıp 3'ü geçenlere çok ender rastlanır.

Evet donemligim sanirim o yuzden 😁. Yillik olan arkadaslarim o yuzden kitaplara da calisiyordu demek ki.Biz de ciddi bi cogunluk sadece nota calisiyor.Bizde de ayni aslinda 3 ortlamayi gecmek icin illa ki kitaplara da hakim olmak gerekiyor.Not 2.5-3 icin ise yariyor en fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam öncelikle iyi günler ygs 49 k mat 37 39 coğ 16.75 edebiyat 48.5 obp 83.35 forumdakiler ve rehber hocalarım 10 12 k arası sıralaman gelir dediler marmara hukuk io olacak gibi sizce olur mu?

Bir de Bu sene kazanırsam göztepe kampusunde mi olacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertbey3310

Hocam öncelikle iyi günler ygs 49 k mat 37 39 coğ 16.75 edebiyat 48.5 obp 83.35 forumdakiler ve rehber hocalarım 10 12 k arası sıralaman gelir dediler marmara hukuk io olacak gibi sizce olur mu?

Bir de Bu sene kazanırsam göztepe kampusunde mi olacagim

10-12k ya Marmara İÖ gelir. Bu yıl Haydarpaşadayız. Muhtemelen Haydarpaşa'yı gören son 1.sınıflar olacaksınız. Küçük bir ihtimal belki 2'yi de okuyabilirsiniz ama 3 imkansız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Devam zorunluluğu nasil oluyor..gercekten okula gitmeden kirtasiyeden notlari alip okulu bitirme efsanesi doğru mu..hiç mi bir proje ödevi vs. olmuyor..

Doğru. Ancak Hukukçu olamazsınız orası ayrı. Bir Hukukçu, Hukukçuları dinlemeli, araştırmalı, kitap okumalı. Sadece notlarla sınıfı geçen, mezun olan boş beleş bir adam olur. Ortalaması da düşük olur yüksek ihtimalle.

Bircok arkadasimin ortalamasi yuksek &#128513;&#128513; ama tabi ki okula devam zorunlulugu onemli.Cogu okula gitmeden bitirecek okulu.

Siz dönemliktiniz galiba. Dönemliklerde notla yüksek ortalamalar yapmak daha rahat oluyor ama yıllıklarda malumunuz özellikle Finallerde konu yükü çok ağır olduğundan notlar yeterli olmuyor. Derslere gidilmese bile kitap okumak şart. Çevremde sadece nota çalışan arkadaşlarımın çoğunluğunun ortalaması 2 ila 2.50 arası seyrediyor. Yıllıklarda derslere gelmeyip, kitap okumayıp 3'ü geçenlere çok ender rastlanır.

Evet donemligim sanirim o yuzden 😁. Yillik olan arkadaslarim o yuzden kitaplara da calisiyordu demek ki.Biz de ciddi bi cogunluk sadece nota calisiyor.Bizde de ayni aslinda 3 ortlamayi gecmek icin illa ki kitaplara da hakim olmak gerekiyor.Not 2.5-3 icin ise yariyor en fazla.

Vallahi size imreniyorum hocam. Dönemlik olmak vardı. Sınavlarınızın 2 haftada bitmesi, konu olarak sadece döneminizden sorumlu olmanız falan. Bence çok avantajlı. Sanıyorlar ki yıllıklar sadece iki sınava giriyor, sınav takvimi de 1 ay sürüyor oh ne rahat :)) 2 aydır uykusuz geceler devirdim be hocam. Finalde Ahmet Gökçenin tüm kitabından sorumlu olmak bu genç yaşımda saçlarımı ağarttı. :)) Gençlerin gözünü fazla korkutmayalım.

• quote:

Svshatay mı?

Aynen.

Hocam onun öyle bir şey yapacağı belliydi, 4 dil biliyorum mite çalıştım tercümanlık yaptım vs vs demelerinden.

Bu sene ulaşmaya çalıştım ama forum girmiyor sanırım.

• quote:

Hocam onun öyle bir şey yapacağı belliydi, 4 dil biliyorum mite çalıştım tercümanlık yaptım vs vs demelerinden.

Bu sene ulaşmaya çalıştım ama forum girmiyor sanırım.

Geçen yıl sürekli pm atıyordu, Hukuk gelir mi, kazanamazsam ne olur falan. Çok heyecanlıydı. Son saniye 180 derece dönüş yaptı, Uluslararası İlişkiler'e gitti. Enteresan birisiydi. Umarım mutludur bölümünde. :)

Hocam büyük konuşmayayım ama ui yazmam asla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet donemligim sanirim o yuzden &#128513;. Yillik olan arkadaslarim o yuzden kitaplara da calisiyordu demek ki.Biz de ciddi bi cogunluk sadece nota calisiyor.Bizde de ayni aslinda 3 ortlamayi gecmek icin illa ki kitaplara da hakim olmak gerekiyor.Not 2.5-3 icin ise yariyor en fazla.

Vallahi size imreniyorum hocam. Dönemlik olmak vardı. Sınavlarınızın 2 haftada bitmesi, konu olarak sadece döneminizden sorumlu olmanız falan. Bence çok avantajlı. Sanıyorlar ki yıllıklar sadece iki sınava giriyor, sınav takvimi de 1 ay sürüyor oh ne rahat :)) 2 aydır uykusuz geceler devirdim be hocam. Finalde Ahmet Gökçenin tüm kitabından sorumlu olmak bu genç yaşımda saçlarımı ağarttı. :)) Gençlerin gözünü fazla korkutmayalım.

Ikisinin de iyi kotu yonleri var aslinda😁 Bizim de ornegin cok fazla sinava girme durumumuz var.Surekli sinava giriyoruz okul basliyor 1 ay sonra vize sonra memlekete git gel 1 ay sonra yine final sonra donem bitti 😁😁Bi de bute kaldin mi 1 ayi buluyor.Ama daha az sorumluluk tabi ki daha iyi ama surekli bir sinav stresi yoruyor insani😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up. Lütfen tahmin sormayın. Okulla ilgili merak ettiklerinizi yanıtlayabilirim.

• Hocam sizce Marmara birinci öğretim mi İstanbul ikinci öğretim mi gazi mi yazmalıyim. Ve ikinci öğretimle KYK yurt çıkma ihtimali daha düşük gibi bir durum söz konusu mu ? Eğer öyleyse istanbul biraz sıkıntı olucak.

• Abi sizin yaz okulu ve butunleme kalkmis/kalkacak diyorlar dogru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ergin32

Hocam sizce Marmara birinci öğretim mi İstanbul ikinci öğretim mi gazi mi yazmalıyim. Ve ikinci öğretimle KYK yurt çıkma ihtimali daha düşük gibi bir durum söz konusu mu ? Eğer öyleyse istanbul biraz sıkıntı olucak.

Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi 3.hukuk fakültesi seçildi. İstanbul ise 1.oldu. Ancak İstanbul ikinci öğretimin saatleri çok geç, akşam 5'te falan oluyor dersler, eğer bu sizin için sıkıntı olmazsa İstanbul'u seçmeniz daha iyi olabilir. Zira şu an Marmara'nın bazı problemleri var. Kampüsü seneye değişecek, akademik kadrosundan efsane 2-3 isim ihraç edildi. Gerçi İstanbul'da da ihraç edilen önemli isimler var. Ancak İstanbul'un kampüs sorunu yok. Şu an kalite garantisi İstanbul'da, dediğim gibi tek sıkıntı saatleri ve harç ödeyecek olmanız. Eğer bunlar dert değilse İstanbul'u seçebilirsiniz. Gazi'ye gelince İstanbul'da okumak varken eğer alternatif Ankara Üniversitesi değilse ben Ankara'da okumazdım. Akademik kalite Gazi'de de iyidir, önemli mezunları var, kampüsü de güzeldir ama Ankara'daki yaşam eğer İstanbul'dan gidecekseniz sizi tatmin etmeyebilir.

Bu da en iyi Hukuk fakültelerinin yer aldığı liste, inceleyebilirsiniz.

http://www.egitimajansi.com/haber/turkiyenin-en-iyi-hukuk-fakulteleri-belli-oldu-haberi-59737h.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ShoyoHinata

Abi sizin yaz okulu ve butunleme kalkmis/kalkacak diyorlar dogru mu?

Okulda iki sistem var şu an, biri 2015'ten önce kayıt olanların bağlı bulunduğu dönemlik sistem, diğeri 2015 sonrası kayıt olanların bağlı bulunduğu yıllık sistem. Dönemlik sistem öğrencilerinin yaz okulu ve bütünlemeleri kaldırılmıştı ancak bütünlemeleri geri geldi. Yıllık sistemde kaldırılan birşey olmadı. Yaz okulu zaten sistemin mantığı gereği yok. Bütünleme sınavları aynen devam ediyor. Siz de eğer kazanırsanız yıllık sistem olacaksınız.

• quote:

quote:

Okulda iki sistem var şu an, biri 2015'ten önce kayıt olanların bağlı bulunduğu dönemlik sistem, diğeri 2015 sonrası kayıt olanların bağlı bulunduğu yıllık sistem. Dönemlik sistem öğrencilerinin yaz okulu ve bütünlemeleri kaldırılmıştı ancak bütünlemeleri geri geldi. Yıllık sistemde kaldırılan birşey olmadı. Yaz okulu zaten sistemin mantığı gereği yok. Bütünleme sınavları aynen devam ediyor. Siz de eğer kazanırsanız yıllık sistem olacaksınız.

Anladim sag olun. Kampusun goztepeye tasinacagi kesin mi peki?

• quote:

quote:

quote:

Anladim sag olun. Kampusun goztepeye tasinacagi kesin mi peki?

Kesin. Marmara Üniversitesi kendi web sitesinde yaptığı resmi açıklamada Göztepe'deki yeni binanın teslim tarihi için Nisan 2018 diyor. Yani bu seneyi de tamamlar, Eylül 2018 itibariyle oraya geçeriz gibi gözüküyor. Şurada detaylar yer alıyor,http://yapi.marmara.edu.tr/notice/goztepe-yerleskesi-a-ve-b-derslik-bloklar-yapim-calismalari-devam-ediyor/

• Up, başka sorular varsa yanıtlayabilirim.

Hocam sıralamam 12.9 k geldi ne dersin marmara hukuk io olur mu sence ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.