Şimdi Ara

Marmara Hukuk hakkında merak ettikleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
11
Favori
15.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahcelievlerde isletme fakultesi. Bu sene degil ama onumuzdeki sene goztepeye tasinmasi cok olasi. Arastirabilirsiniz kesin bir sey soylemek istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antitayyip

Şuana kadar dil bakımından kendinizi geliştirebildiniz mi?2.yabancı dil öğrenmeyi planlıyor musunuz?marmara yerine hazırlığı olan bi universteye gitsek pişman olurmuyuz?(marmaranın sıralaması daha önde)

Hukuk da dil tabiki çok önemli. Bu konuda çoğu insanın aklında yanlış bir izlenim var, yani Savcı-Hakim olacaksın ya da Avukat olacaksın hep Türk hukukuyla ilgileneceksin ne gerek var yabancı dile derler. Ancak şu bilinmelidir ki hukuk sadece Türkçe kanunlardan, mahkeme kararlarından ibaret değildir. Globalleşen dünyada Hukukçu sürekli olarak diğer ülkelerdeki içtihatları takip etmeli, yabancı Hukukçuların bilimsel eserlerini okumalıdır. Bu sadece basit bir örnek, nitelikli bir Hukukçu imkanı oldukça maddi durumunun elverdiği ölçüde ara ara yurtdışına çıkmalı, o ülkelerde düzenlenen hukuki konferansları takip etmelidir. Hukukçu kendi alanında her hukuki probleme çözüm üretmeye haiz olmalıdır. Bunun da tek yolu dediğim gibi, hukukçunun yurtdışındaki hukuka da entegre olmasından geçer. Ben şahsen ilk yıl İngilizce adına kendi başıma evde birşeyler yapmaya çalıştım, gelecek ay bir kursa başlayacağım ve sene sonuna kadar bunun için yoğun bir efor sarf edip, gelecek yaz yurtdışında bir kursta devam edeceğim, bir dil en iyi konuşulduğu ülkede öğrenilir. Hazırlığı olan bir okulda okumak faydalıdır ancak hiçbir devlet üniversitesinde Hukuk da hazırlık yok maalesef. Özele gitmeniz gerekecek, ancak Marmara gibi bir fırsatınız varken bunun için özele gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü hazırlıkta genelde öğrenciler hazırlığı geçebilmek odaklı çalışırlar, yani esas hedef dili öğrenmek olmaz. O yüzden dili kurslarda da öğrenebilirsiniz, devlet üniversitesine gitmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Up

http://yapi.marmara.edu.tr/notice/goztepe-yerleskesi-a-b-blok-derslik-binalari-yapim-isinde-yer-teslimi-yapildi/

Zaten yüzde 95 ihtimal olduğunu sıkça belirtmiştim, artık kesinleşmiş kadar oldu. Ancak AYM kararını hala açıklamış değil, bir anda herşey tersine dönebilir.

• Sürçme kullanıcısına yanıt
    Hocam kimseden bilgi alamıyorum bi elat gözünü seveyim ya. Marmara ing işletmenin hazırkığıda aynı bahçelievler kampüsündemi

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

Hocam kimseden bilgi alamıyorum bi elat gözünü seveyim ya. Marmara ing işletmenin hazırkığıda aynı bahçelievler kampüsündemi

Marmara Üniversitesi 2015 Girişliler konusunda bir listemiz var. O listeden İşletme okuyanları bulup, sorularını onlara yöneltirsen daha sağlıklı bilgiler alabilirsin. Linki buraya bırakıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/m_108365930/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 28 Temmuz 2016; 19:50:05 >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam süpersin

• quote:

quote:

quote:

Up

http://yapi.marmara.edu.tr/notice/goztepe-yerleskesi-a-b-blok-derslik-binalari-yapim-isinde-yer-teslimi-yapildi/

Zaten yüzde 95 ihtimal olduğunu sıkça belirtmiştim, artık kesinleşmiş kadar oldu. Ancak AYM kararını hala açıklamış değil, bir anda herşey tersine dönebilir.

marmaranın tarihini yavaş yavaş söküp alıyorlar. sultanahmetteki binayıda alırlarsa logodaki 1883 ifadesinin bir anlamı kalmayacak bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Up

marmaranın tarihini yavaş yavaş söküp alıyorlar. sultanahmetteki binayıda alırlarsa logodaki 1883 ifadesinin bir anlamı kalmayacak bence.

Maalesef haklısınız. Bazı kurumlar vardır, içinde bulunduğu mekanla özdeşleşmiştir, insanlara o kurumun adını söylediğinizde akla ilk bulunduğu mekan gelir. İşte Marmara Hukuk da böyle bir durumdaydı. Haydarpaşa, Marmaranın sadece yerleşkesi değil, bir mabediydi. Yani sen Fenerbahçe'ye Şükrü Saraçoğlundan çık desen Fenerbahçenin Fenerbahçeliği mi kalır? Uç bir örnek ama durum buna benziyor. Umarım harcanan sadece Marmara olur, eğer ileride Beyazıt'ı İstanbuldan, Anderson Hall'u Boğaziçinden ayırarak yollarına devam edip, bunları paravan üniversitelere dönüştürürlerse Yeni Türkiye dedikleri bu olacaktır herhalde..

• Hocam yukarıda istediğim cevabı almıştım fakat bu seferde aklımı İstanbul Hukuk iö karıştırmaya başladı işin kötüsü tercihlerde başlayacak bugün ve ben hala net bir tercih sırası oluşturamadım. Sizce Marmara mı İstanbul iö mü tercih edilmeli? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokki

Hocam yukarıda istediğim cevabı almıştım fakat bu seferde aklımı İstanbul Hukuk iö karıştırmaya başladı işin kötüsü tercihlerde başlayacak bugün ve ben hala net bir tercih sırası oluşturamadım. Sizce Marmara mı İstanbul iö mü tercih edilmeli? Şimdiden teşekkürler.

Hocam şimdi öncelikle şunu bilelim, İstanbul ve Marmara, Hukukta bu bölgenin bel kemikleri, yani aralarında eğitim kalitesi açısından uçurum yok. Bakın bazı insanlar İstanbul'u bazıları Marmara'yı öve öve göklere sığdıramaz ama ikisi eğitim kalitesi açından hemen hemen aynı durumda. İki tarafta da birbirinden kaliteli akademisyenler mevcut. Ayrıca hakim-savcı çıkarma istatistiklerinde de büyük farklar yok. Fakat kampüs ve üniversitenin sosyal olarak vaad ettikleri bazında her iki üniversiteyi değerlendirirsek kampüs olarak Beyazıt'ın daha iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Bunun nedeni bizim kampüsün taşınacak olmasıdır. Ayrıca İstanbul Üniversitesinde bir genci tatmin edecek imkanlar daha fazla. Marmara genelde asosyal bir üniversite olarak bilinir, o yüzden Üniversite hayatından beklentileriniz fazlaysa İstanbul sizi daha çok tatmin edebilir. Ama şunu da unutmamak gerek ki, İstanbulda Hukuk İkinci öğretim dersleri akşam 5'te başlıyor, bu kadar geç başlaması hayat düzenini bozabilir. Geç kalkarsınız, geç yatarsınız. İnsan ne kadar direnirse dirensin belli bir noktadan sonra hayat nizamını kaybedebiliyor. Ayrıca harç da bunun cabası. Eğer hayat düzeninize önem veriyorsanız Marmara size daha uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 29 Temmuz 2016; 16:16:11 >

Hocam gerçekten çok sağolun bu konunun çok yararı oldu bana. İçimden bir ses sürekli Marmara diyor neden bende bilmiyorum :) Öne Marmarayı yazdım. Hayırlısı neyse o olsun artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokki

Hocam gerçekten çok sağolun bu konunun çok yararı oldu bana. İçimden bir ses sürekli Marmara diyor neden bende bilmiyorum :) Öne Marmarayı yazdım. Hayırlısı neyse o olsun artık..

Hayırlısı olsun. Sonuçlar açıklandıktan sonra özel Marmara Hukuk konusu açacağım, eğer kazanırsanız, sorularınızı yine sorarsınız.

• UP

• İstanbul ile Marmara Üniversitesi hukuk fakültesi arasında sizce nasıl bir fark vardır?

• Devam zorunluluğu nasil oluyor..gercekten okula gitmeden kirtasiyeden notlari alip okulu bitirme efsanesi doğru mu..hiç mi bir proje ödevi vs. olmuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mahso

İstanbul ile Marmara Üniversitesi hukuk fakültesi arasında sizce nasıl bir fark vardır?

Farktan ziyade ikisinin de kendine has bazı avantajları var. Kampüs olarak bana göre Marmara daha iyi ama maalesef bu durum geçici, yüksek ihtimalle gelecek yılın başında Haydarpaşa Kampüsünden çıkıp Göztepe'de bir binaya taşınacağız, yani İÜHF bu konuda öne geçecek. Ders notları açısından da Marmara önde. Bütün derslerde hocaların ses kayıtları alınıyor ve nota dökülüp satılıyor. Devam zorunluluğu olmadığı için hiç okula gitmeden notlarla dersleri geçmek mümkün. İkinci öğretim saatleri Marmara'da daha iyi. Dersler saat 1'de başlıyor, İÜHF'de ise akşam 5'te başlıyor. Akademik kadro olarak geçen yıl olsa ikisi eşit derdim ama bu yıl KHK'lar ile Marmara'nın akademik kadrosu ciddi darbe yedi. O yüzden İÜHF şu an bir adım önde. Ancak Marmara'da hala efsane hocalar mevcut. Sosyal olarak da kulüplerin kalitesi, geziler, konserler gibi aktiviteler İÜHF'de daha iyi. Sınavlar Marmara'da daha zor oluyor, gece gündüz çalışmanız gerekiyor, dolayısıyla daha sağlam bir Hukukçu olmanız mümkün. Lokasyon olarak ikisi de merkezi konumda. Marmara, Kadıköy'de, İstanbul, Beyazıtta. Her iki okulun da bu tarz birçok avantajı, dezavantajı ve ortak noktası var, ikisi arasındaki temel fark şudur diyebilecek birşey yok. İkisi de Hukuk fakültesi deyince akla gelen ilk fakültelerdir, Hukukun bel kemikleridir. Fakat samimi olmak gerekirse kampüs değişikliğinden sonra Marmara kalite olarak düşüşe geçebilir. Kalite garantisi şu an İÜHF'dedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 25 Haziran 2017; 7:6:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smgo24

Devam zorunluluğu nasil oluyor..gercekten okula gitmeden kirtasiyeden notlari alip okulu bitirme efsanesi doğru mu..hiç mi bir proje ödevi vs. olmuyor..

Doğru. Ancak Hukukçu olamazsınız orası ayrı. Bir Hukukçu, Hukukçuları dinlemeli, araştırmalı, kitap okumalı. Sadece notlarla sınıfı geçen, mezun olan boş beleş bir adam olur. Ortalaması da düşük olur yüksek ihtimalle.

Hocam peki uluslararası hukuk alanında çalışmak isteyen ve büyük ihtimalle Tm3 5k-8k arasında olacak bir öğrenciye hangi okulu tavsiye edersiniz? Okul birinciliği var devlet üniversitelerinde avantajlı.

• quote:

quote:

Devam zorunluluğu nasil oluyor..gercekten okula gitmeden kirtasiyeden notlari alip okulu bitirme efsanesi doğru mu..hiç mi bir proje ödevi vs. olmuyor..

Doğru. Ancak Hukukçu olamazsınız orası ayrı. Bir Hukukçu, Hukukçuları dinlemeli, araştırmalı, kitap okumalı. Sadece notlarla sınıfı geçen, mezun olan boş beleş bir adam olur. Ortalaması da düşük olur yüksek ihtimalle.

Bircok arkadasimin ortalamasi yuksek 😁😁 ama tabi ki okula devam zorunlulugu onemli.Cogu okula gitmeden bitirecek okulu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustercyl

quote:

quote:

Bircok arkadasimin ortalamasi yuksek 😁😁 ama tabi ki okula devam zorunlulugu onemli.Cogu okula gitmeden bitirecek okulu.

Siz dönemliktiniz galiba. Dönemliklerde notla yüksek ortalamalar yapmak daha rahat oluyor ama yıllıklarda malumunuz özellikle Finallerde konu yükü çok ağır olduğundan notlar yeterli olmuyor. Derslere gidilmese bile kitap okumak şart. Çevremde sadece nota çalışan arkadaşlarımın çoğunluğunun ortalaması 2 ila 2.50 arası seyrediyor. Yıllıklarda derslere gelmeyip, kitap okumayıp 3'ü geçenlere çok ender rastlanır.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.