Bildirim
Marmara Üni.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (ing)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Nasıl bir bölüm olduğu hakkında bilgisi olan yok mu ? -
Anlaşılan kimsenin bir fikri yok . -
Nasıl nasıl bölümdür anlamadım ? Belirli bir sınıftan sonra ya siyaset ya da uluslarası üzerine yoğunlaşıyordun sanırım öyle hatırlıyorum.Bölümü sevmediysen MÜ'nin üniversite içi yatay geçiş koşullarına bak seneye için.Belki ordan hukuk a üni. içi yatay geçiş yapabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmashMyPs3 -- 13 Ağustos 2010; 12:23:07 > -
quote:
Orijinalden alıntı: SmashMyPs3
Nasıl nasıl bölümdür anlamadım ? Belirli bir sınıftan sonra ya siyaset ya da uluslarası üzerine yoğunlaşıyorsun sanırım.Bölümü sevmediysen MÜ'nin üniversite içi yatay geçiş koşullarına bak seneye için.Belki ordan hukuk a üni. içi yatay geçiş yapabilirsin.
Nasıl bölümdür derken hocam mezun olduktan sonra ne iş yapabiliriz ? Sanırım baya bi kasmak gerek hukuk için:) -
hocam bolum iibf de. yuksek ihtimalle iibf bolumlerinin yapacagi işi yapacaksın. 2. veya 3. sınıftan sonra ya siyaset bilimi yada uluslararası üzerine seçim yapacaksın. -
quote:
Orijinalden alıntı: tegmentnr
hocam bolum iibf de. yuksek ihtimalle iibf bolumlerinin yapacagi işi yapacaksın. 2. veya 3. sınıftan sonra ya siyaset bilimi yada uluslararası üzerine seçim yapacaksın.
Teşekkür ederim hocam.Peki ingilizce işi nasıl oluyor.Sınava girmemiz falan mı gerekiyor? Yoksa İngilizce hazırlık mı var 1 yıl? -
ingilizce yeterlilik sınavına giriceksin okul başlamadan. ingilizen yeterli gözükürse direk 1. sınıftan baslıcaksın. yeterli görülmezse 1 yıl hazırlık okuyacaksın. ama ingilizce bir bölüm olması çok iyi. -
quote:
Orijinalden alıntı: tegmentnr
ingilizce yeterlilik sınavına giriceksin okul başlamadan. ingilizen yeterli gözükürse direk 1. sınıftan baslıcaksın. yeterli görülmezse 1 yıl hazırlık okuyacaksın. ama ingilizce bir bölüm olması çok iyi.
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum :) Sanırım kazanamayacağım yeterlilik sınavını. -
İşin biraz zor :).. İngilizce bölüm hem avantaj hem dezavantaj.. Çok Çalışman gerekecek.. Mezun olunca bankacı,borsacı,diplomat,Ataşe,Büyükelçi vs vs olabilirin.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ciudad de México
İşin biraz zor :).. İngilizce bölüm hem avantaj hem dezavantaj.. Çok Çalışman gerekecek.. Mezun olunca bankacı,borsacı,diplomat,Ataşe,Büyükelçi vs vs olabilirin..
Tahmin edebiliyorum hocam:) Artık çalışmaktan başka yapabilecek bir şeyim yok :) Teşekkür ediyorum :) -
Up konu hortladı ama. Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu sahibi arkadaş acaba araştırdı mı yatay geçiş işi oluyor mu ya da bölüm ile alakalı üni içinden taze bilgi verirse süper olur
Anadoluhisarı kampüsünde yer almaktadır. Yabancı dil ve erasmus avantajları oldukça fazla fakat MÜ'de çıkan son yl ve doktora alım skandalları, hocaların ihraç edilmesinden dolayı zedelendi diyebiliriz. Kampüs ise size herhangi bir sosyal ortam sunmamaktadır. Fakat yine de kalitesi İstanbul Üniversitesi'nden aşağı değildir. -
İÜ ne durumdadır hocam -
Hocam hemen hemen aynı. İÜ'nün avantajı sana bir kampüs ortamı sunuyor, daha köklü bir eğitim geleneği var. MÜ eramsmus konusunda ve hocalarla iletişim konusunda bir tık daha önde. Seçmeli yabancı dil olarak MÜ'de avrupa dilleri var iken İÜ'de bu sene açılmadı. -
quote:
Orijinalden alıntı: barkido
Hocam hemen hemen aynı. İÜ'nün avantajı sana bir kampüs ortamı sunuyor, daha köklü bir eğitim geleneği var. MÜ eramsmus konusunda ve hocalarla iletişim konusunda bir tık daha önde. Seçmeli yabancı dil olarak MÜ'de avrupa dilleri var iken İÜ'de bu sene açılmadı.
Hocam pekı buralardan mezun olduktan sonra neler yaşarız, dolu şekilde? İşsizlik korkutuyor -
Hocam bak iş dünyası ne istiyor biliyor musun
Mesleki yabancı dil
Office özelikle de excel kullanımı
Tecrübe
İlkinin temelini yabancı dilde eğitim veren bir kurumu kazanarak hallediyorsun
İkincisi 3 ve 4.sınıf yazlarında stajlara başvuruyorsun, para falan bekleme, tecrübeyi böylelikle edinip office gerekliliğini buradan canlı canlı görüyorsun
5 yıl içinde de zaten kursla falan öğrenirsin programı.
Bak 1 milyon adam tercih yapacak turkiyenin en büyük forum sitesinde 3 5 kişiyiz. Bunlar kimsenin umrunda değil ilk birkaç yıl aileden gelen para ve özgürlüğün tadını cikarcam diye yatıyor millet.
Ha buna rağmen ben daha büyük oynamak istiyorum yukarıda yazanları yapmış insanların önüne geçmek istiyorum diyorsan,
Hemen ingilizce dışında bir dili öğrenmeye başlıyorsun, diplomani aldığın gün bu dili mesleki seviyede biliyor ol. İspanyolca, arapça, fransızca, çince ticaretin popüler dilleri. Rusçada var o daha çok turizm ağırlıklı. Almanca da sanayi için ön planda.
Hatta portekizce, çince gibi zor ama pazar payı büyük dilleri öğrenirsen tamamdır.
Erasmus yaparsın, yabancı ülkede eğitim almış olmak önemli.
Aofden bir bölüm az ama etkili bir kaynak. Çift anadal , yandal kadar yormaz.
MBA, ik, finans gibi yuksek lisans programları
Office, SPK, SEO, adsense, gibi şeylerin kursuna gidip sertifikalandirmak
Bunları felsefe okuyan adam yapsa sen yapmasan, bölümün seni iş dünyasında kurtarmaz. Bu dediklerimi başardıkça hayallerine yaklasirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X