Şimdi Ara

Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Mi? Uluslararası İlişkiler Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
34.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

not: üni Gazi olacak

• Sen mümkünse okuma da zaten, sendeki bu düşünce hastalıklı karamsarlık haline bürünmüş. Her ui sb iibf okuyan işsiz kalmıyor, çevrenden duyduğun üç beş kişinin gazına gelip genelleme yapmak saçmalıktır. Ne yapalım yani bir yanının filanca puan alıp atanamamışsa? Atanamayan onca öğretmen de var, ama insanlar yine de öğretmenlik okuyor değil mi? Çünkü atanan da onlarca öğretmen var. Sen elinden geleni yaptıktan sonra kolay kolay işsiz kalmazsın "iyi bir üniversitede kendini geliştirmiş ve yabancı dil öğrenmişsen" şayet.

Sen hukuk da okuyamazsın çünkü psikolojin bozulmuş. Hukuka girsen bile bu karamsarlık sana hayatı yaşanmaz kılacak. Kendine gel.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mi, Uluslararası İlişkiler mi?

Siyaset bilimi, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler, yakından ilişkili ancak farklı odak noktalarına sahip üç önemli sosyal bilim alanıdır. Bu alanlardan hangisini seçeceğiniz, ilgi alanlarınıza ve kariyer hedeflerinize bağlıdır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Siyaset bilimi, siyasi süreçler, devlet yapıları ve kamu politikalarını inceleyen bir alandır. Kamu yönetimi ise devlet kurumlarının yönetimi ve politikaların uygulanması ile ilgilenir. Bu alanlar, kamu sektöründe, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve siyaset alanında kariyerlere açılabilir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Uluslararası ilişkiler, ülkeler arasındaki siyasi, ekonomik ve sosyal etkileşimleri inceler. Bu alan, diplomasi, uluslararası kuruluşlar ve küresel güvenlik konularına odaklanır. Uluslararası ilişkiler mezunları, dışişleri bakanlıklarında, uluslararası kuruluşlarda ve özel sektörde çalışabilirler.

Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi

Uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerin kamu yönetimi boyutlarını inceler. Bu alan, küresel yönetişim, dış yardım ve kalkınma politikaları gibi konuları kapsar. Uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi mezunları, uluslararası kuruluşlarda, hükümetlerde ve uluslararası kalkınma alanında çalışabilirler.

Sonuç olarak, "siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi, uluslararası ilişkiler mi" sorusunun cevabı, ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Her üç alan da heyecan verici ve ödüllendirici kariyer fırsatları sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarı
  • up
  • ui
  • Londias kullanıcısına yanıt
    neden ui
  • Devlet istiyorsan kamu istemiyorsan ui

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    Kamu yönetiminden edinmek istediğin meslekleri uluslararası ilişkiler bölümünde de mezun olduğunda kpss veya ilgili kurum sınavlarına girerek de edinebilirsin. Ayrıca siyaset adı altında uluslararası ilişkilerin kapsamı daha da geniştir. İlerleyen dönemlerinde eğer ulusararası ilişkiler bölümünü seçersen bir veya birden fazla devletin ülkemiz ile olan ilişkileri üzerinde yoğunlaşıp dış işlerinde de ilerleme kaydedebilirsiniz. Ayrıca edineceğiniz yabancı dil sayısı ne kadar fazla olursa o kadar başarı sizinle olacaktır. Hemen hemen her yönden ui daha avantajlı duruyor. Eğer hedefiniz diplomatlık/elçilik, dış işleri bakanlığı, uluslararası fonlar, küresel örgütler gibi alanlar ise zaten hedefiniz ui olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iktisat vs siyaset kamu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ben de öyle düşünüyorum çünkü siyasetten özele geçmek sıkıntı ama ui de özel iş alanı çok geniş. Dediğiniz gibi zaten kpps den yine oraları zorlarım olmadı ama benim amacım ingilizcenin yanına ispanyolca, fransızca veya almanca koyup özel sekötörlerde çalışmak
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    O zaman kesinlikle ui öneririm. Alacağınız eğitim ve bilgi daha fazla olacaktır.
    teşekkür ederim hocam
    Alım yapıldığında lisansını boğaziçi bilkent odtüden alan 6 7 kişinin girdiği dışişleri, kimseyi kollarını açmış bekler halde değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülakat denen bir şey var. Her şey üniversitede bitmiyor. 90 kotenjanlı boğaziçinden neden 6-7 kişi? Ki galarasaray odtü ve koç da boğaziçi kadar iyidir.

Boğaziçinin verdiği eğitimi başka bir yerde görebilmek evet mümkün gözükmüyor. Fakat olduğu zaman seminerlere, konferanslara katılıp, boğaziçi odtü gs ve koçun uzmanlarını, profesörlerinin, öğretim görevlilerinin varsa kitaplarını makalelerini okumak bu adamları takip etmek, staj yapmak, erasmus gibi programlar ile kendini geliştirmek ingilizcenin yanına farklı diller koymak ve kendini geliştirmek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zirvesini yaşamaktan daha iyi yerlere de gelebilirsiniz. Bazı kurumlar devletimizin verdiği imkanların çok daha ötesinde imkanlar vaat ediyor.
    İster yabancı ister yerli kurumlar. Böyle de bir gerçek var.

Şuan ülkemizde 450bin kadar iibf mezunu var diye duydum. Fakat kaç kişi bile isteye okuyor? Epi topu bir kaç bini. Onlarda zaten derece yapıp hukuk yerine işletme ui kamu okuyanlar. Ama kpss denen gerçek ve özelde iş başvurusunda ki diploma her şeye yetmiyor dayınız yoksa. Bilgi ne kadar iyi olursa işverene ne kadar katkı sağlayıp başarı verecekseniz sizi tercih ederler. Ki necmettin erbakan çıkışlı bir abim şuan uzman müfettiş. Alım malım yok işleri de bahaneden başka bir şey değil. Öğretmenlik gibi değil ki bu bölümler devlet açıklasın 5 kişi alıcam diye ne yaparsan yap giremezsin. Ama bu bölümler böyle değil. İş kendinde bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Londias

Mülakat denen bir şey var. Her şey üniversitede bitmiyor. 90 kotenjanlı boğaziçinden neden 6-7 kişi? Ki galarasaray odtü ve koç da boğaziçi kadar iyidir.

Boğaziçinin verdiği eğitimi başka bir yerde görebilmek evet mümkün gözükmüyor. Fakat olduğu zaman seminerlere, konferanslara katılıp, boğaziçi odtü gs ve koçun uzmanlarını, profesörlerinin, öğretim görevlilerinin varsa kitaplarını makalelerini okumak bu adamları takip etmek, staj yapmak, erasmus gibi programlar ile kendini geliştirmek ingilizcenin yanına farklı diller koymak ve kendini geliştirmek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zirvesini yaşamaktan daha iyi yerlere de gelebilirsiniz. Bazı kurumlar devletimizin verdiği imkanların çok daha ötesinde imkanlar vaat ediyor.

Şuan ülkemizde 450bin kadar iibf mezunu var diye duydum. Fakat kaç kişi bile isteye okuyor? Epi topu bir kaç bini. Onlarda zaten derece yapıp hukuk yerine işletme ui kamu okuyanlar. Ama kpss denen gerçek ve özelde iş başvurusunda ki diploma her şeye yetmiyor dayınız yoksa. Bilgi ne kadar iyi olursa işverene ne kadar katkı sağlayıp başarı verecekseniz sizi tercih ederler. Ki necmettin erbakan çıkışlı bir abim şuan uzman müfettiş. Alım malım yok işleri de bahaneden başka bir şey değil. Öğretmenlik gibi değil ki bu bölümler devlet açıklasın 5 kişi alıcam diye ne yaparsan yap giremezsin. Ama bu bölümler böyle değil. İş kendinde bitiyor.

Ki bu da benim şahsi fikrim.

Hocam çok güzel açıklamışsın bana &75 burslu hukuk, devlet ünilerinde pdr geliyor ama hiçbirini istemiyorum bu bölümü severek yapacağımdan başaracağıma inanıyorum.
  • yukarı
  • Önceden konuşmuştuk sanırım illa kararlıysan iibf yazmakta iktisat işletme yaz kamu ulusların puanına kanma çöp bölümler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

Mülakat denen bir şey var. Her şey üniversitede bitmiyor. 90 kotenjanlı boğaziçinden neden 6-7 kişi? Ki galarasaray odtü ve koç da boğaziçi kadar iyidir.

Kardeşim kesinlikle katılmıyorum sana özellikle son paragrafına. Ülkede 1.5 milyon iibf mezunu var 400 bin işsiz var 2 bin alım oluyor devlete senede.Bu sene konuşmadığım insan kalmadı kaymakanmından tut savcısına bizim okuldan mezunlarla görüştüm eğer iibf okursan torpilin yoksa işsiz kalırsın 2 2 4 eder bu da bu kadar basit 97 puanı olan ama mülakatta elenen adam gördüm kuruma 80 le yani ucundan girip mülakatta yerleşen de gördüm sandığın kadar toz pembe değğil olaylar özellikle memurlar nete falan bi bakmanı tavsiye ederim mülkiyelisi de işsiz hacettepelisi de hukuk okuyunca en azından avukat olup hayatını idame ettirme olanağın var benim hedef savcılık mesela ama ilk girişte kazanamazsam bile büroma dönüp 1 sene daha yaşantıma devam edebilirim peki kaymakamlığı müfettişliği kazamayan adam ne yapacak 1 sene daha çalışacak babasından harçlık alıp ben bu sene hacettepe bırakıyorum bu arada iibf

• kamu yönetimi ile siyaset ve kamu yönetimi arasındaki fark nedir? görülen dersler dışında.
  • İşte bakın geneli anlamıyorsunuz. Devlete sırtınızı yaslayınca çok mu iyi oluyor. Onlarca belki yüzlerce kurum devletten daha iyi şartlar veriyor daha iyi maaş veriyor. Bizim halkımız rahata beleşe alıştığı için kendini geliştirme derdi yok. Devlete kapağı atayım oh. Nedir bu devlet?

Tutun ki müfettişlik sınavını kazandınız atandınız. Ama kendinizi daha iyi geliştirip müfettiş olunca alacağınız 3.500 tl yerine iyi bir şirkette 5.000tl de alabilirsiniz. Çok dar bakıyoruz. 1.5 milyon mezun diyorsunuz Allah için 1.5 milyonun kaçı kendini kaymakam müfettiş veya devlette siyasi ayrım olmayan pozisyona adayarak iibf okuyor? O kadar çok mezun olmasının sebebi önüne gelen üniversite önce iibf açıyor çünkü masrafı yok laboratuvarı yok falan. Ama 1.1 milyonuz iş buluyorken bu arkadaşımız niye bulamasın. İnsanlar beynini kullanıyor dil öğreniyor kendini geliştiriyor tabi bir kaç binlik kısım bu sonra paraya para demiyorlar bu arkadaşımızda olabilir önünde hiç bir engel yok tek engel kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eder_Zaha

Hocam çok güzel açıklamışsın bana &75 burslu hukuk, devlet ünilerinde pdr geliyor ama hiçbirini istemiyorum bu bölümü severek yapacağımdan başaracağıma inanıyorum.

Bakın çıkın sokağa bin kişiye sorun %75 burslu hukuk mu yoksa devlet pdr mi yoksa uluslararası ilişkiler mi diye 950si imkanın varsa hukuk 49u pdr der 1 kişi uluslararsı okuyan denk gelirse kendi bölümünü der. Şuan çevren veya bunu görenler sana af buyur salağa bak hukuk pdr tutuyor ama ui ye gidecek sonra işsiz kalacak vs. Herkes der. Peki bu başarılı insanlar ceo'lar yöneticiler, kaymakamlar nasıl oluyor? İşletme kamu ui okuyanlar . Tabi şuan ki yönetimimizde dayı şart olabiliyor devlet için .

Fakat ismini bile belirli bir kesime duyurabileceğin bir insanda olabilirsin. Sana ui git kendini geliştir diyeceğim şurda birisi cevap atacak bana kim olmuş? yüzbinlerce işsiz mezun var o nasıl olsun. Bunlar hep dar düşünmekten. Kendine güveniyorsan benim aklım buraya çalışıyor bu konuda iyiyim dil öğrenirim diyorsan senden kralı yok avukatların yaşam standartını katlarsın.

Ha yok ben kısa yoldan hiç uğraşmadan hazır tutmuşken hukuğa giderim büro falan açar kendi çapımda yüzbinlerce avukat gibi sıradan bir hayat sürerim diyorsan buyur %75 burslu hukuk yaz. Avukatın kazandığı paraya bir şey demem güzel para ama siz avukatın aldığı parayı almak yerine avukata para veren kişide olabilirsiniz. Ben artık şurada bölüm yarıştırmayı geçtim insanların tıp diş eczane hukuğa bu kadar rehavet etmesine şaşırıyorum. Nedenine gelince tek duyduğum şey maaşı çok iyi hemen iş bulabiliyorsun. Evet bunu herkes istiyor bu da bir gerçek ama o doktorları kendi doktorunuz da yapabilirsiniz. İş size kalmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.