Şimdi Ara

Marmara Üniversitesinin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olması ! (EDİT) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ahahahahahah hayatımda bundan daha ezikce konu görmedim. kardeşim Marmara ile İTÜ, ODTÜ, bounu aynı cümlede kullanma bile. sana gülerler haberin olsun. en arkadaki öğrenci ders çalışıyormuş ahahaha nasıl kendini tatmin etmişsin minik arkadaşım. YTÜ falan da geçemez bu arada haberin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt

Dünya çapında değil hocam Turkiye'deki okullar içinde demek istedim, Marmara Üniversitesi'ni kastediyorum.

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

Hayır gördüm. Daha iyi olduğunu düşündüğün okullar nedir? Devlet üniversitelerindeki BOUN, İTÜ, ve ODTÜ dışında.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Adı sanı duyulmamış, he he anlıyorum. Evet öyle    

• Kanka güzel okul ya. Memnunum valla çok. Maltepe'ye taşınınca daha da güzel olacak. Bütün fakülteleri orda toplayacaklar.

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

10.500 tane mesaj yazıyor profilinde. Bütün gününü boş boş forumlarda geçireceğine git biraz kitap oku bence. Yazdığım hiçbir şeyi anlamamışsın bile. Senin yorumunun üstüne söylenecek çok bir şey yok. Yazdıkların ve mesaj sayını görünce, seni ciddiye dahi almıyorum. İlkokul mezunusundur muhtemelen. Ama saygı duyuyorum, herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok. Sen de haklısın. Aşağılamam ben eğitimsiz insanları, merak etme.

• Blitz. kullanıcısına yanıt

Hea, tamam o zaman. Aynı fikirdeyiz demektir. Değerli görüşlerin için teşekkürler. Sen akıllı, zeki birine benziyorsun. Görüşlerini sevdim. Marmara Üniversitesinin kampüsleri dağılmıştı ve binalarının bazıları biraz eskiydi. Şimdi hepsini yeniden gıcır gıcır yapıp, Maltepeye taşıyacaklar. İşte o zaman puanları, aşırı yükselecek. Şu ankinden çok çok daha iyi olacak. Bir de ingilizce bölüm sayılarını arttırırsa BOUN gibi, bütün bölümleri ingilizce olursa yavaş yavaş, bir puan sıçraması da öyle yapar. Daha da yükselir.

• Güzel okul marmara,İstanbuldaki devlet üniversiteleri her halükarda iyidir zaten

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Aynen kanka, ben de onu diyorum. Öğrencileri çok iyiler bir de, hem zeka ve eğtim olarak, hem arkadaşlık olarak çok beğeniyorum. Ortamı, hocaları, kampüsü. Cadddebostan sahile 15 dk yürüme mesafesi var. Sahilde insanlar yüzüyor, calisthenics spor aletleri falan da var orda. Bu bahsettiklerim konumu ile alakalı. Artı okulun içi de çok iyi. Kafeler çok fazla, kütüphanesi kocaman, yemekhanesi 3-4 katlı, yemekleri çok güzel çıkıyor ve diğer üniversitelerden biraz daha ucuz, bilmiyorum ya, ben memnunum Marmara'dan çok. İyi ki kazanmışım burayı. Buraya gelmeden önce defalarca sınava girdim. Takıntı yaptım burayı kazanmayı. İstanbuldaki çoğu devlet üniversitesinin puanı yetiyorken, Marmara'ya puanım yetmiyordu. Bu durum beni accayip kızdırmıştı. Sınava tekrar girdim ve şimdi Marmara'da yım. O kadar mutluyum ki burda olmaktan. Boş yere vermedim ben bu mücadeleyi. Kazandığımı gördüğüm ösym sayfasında Marmara yazdığını görünce sevinçten ağlamaya başlamıştım. Burası gerçekten güzel kanka. Samimi söylüyorum. İlk 1-2 ay okuldan soğursun bürokrasisi çok yavaş olduğu için, hatta pişman olursun geldiğine, ama ilk vize haftası sonrası alışma sürecine girersin ve okulu gitgide sevmeye başlarsın. Özellikle iyi arkadaşlıklar kurarsan, daha da seveceksin. Burası böyle bir okul. En azından bunlar benim gözlemlerim.

ytu hacettepe hatta ege bile belki. Marmara Universitesi Turkiye sinirlarinda medeniyete en yakin konumda olmasina karsin sosyal olanaklari en berbat universitedir. Ben daha okurken eglenceler festivaller yasaklanmisti. Altigen simit teras ve edebiyat fakultesinin ordaki lise kantininden bozma kafelere sahip. Bir de icerde guzel kafeler var falan demissin. Kutuphanesi building olarak fena degil ortalamaya gore ama kaynaklari cok yetersiz ve kitap odunc almak apayri bir burokrasi. Akademisyen kadrolari bakimindan aging hocalar iyi iibf tarafi icin konusuyorum, hatta bazi ders kitaplarin ilk ve tek cevirilerini yapan hocalar var. Ama genc kadro les otesi. Ya stajyer ayarinda bir seyren anlamayan ogretim gorevlileri, ya kafayi feminizmle bozmus ders icerigini feminizmle paralele baglamak isteyen hocalar, ya yillardir siyasi ayagindan dolayi title alamamis sadece ders anlatip cikan hocalarla dolu. En son haydarpasa gibi mukemmel bir kampusu bozup hukuk fakultesini goztepeye getirmislerdi. Daha cok sayarim ama yillar oldu unuttum cogunu.

4 yil sove sove okudum orda. Eyvallah kadikoyun icindesin erisebilecegin tum sosyal ve kulturel aktivitelere 5 dk mesafedesin, kadikoyun insani guzel, olanaklar guzel gelgelelim bu okuldaki ogrenciler tam tersi, sanki toplama gelmis gibi. Nerde cikinti asosyal ders disinda iki kelime edemeyecegin insan var marmarayi yazmis. Tabi bunlar benim donemim icin gecerli

• Marmara çöp Ytü'yü yavaş geçsin

Kanka öncelikle güzel yazmışsın. En azından adhominem yok. Bu tarz insanları severim, farklı fikirde de olsam, aynı fikirde de olsam. Öncelikle şurdan başlayayım. YTÜ Marmara'dan bir tık daha iyi. Bu doğru. Ege hakkında çok bir fikrim yok ama puanları düşük. Hacettepe de köklü bir okul ama daha mı iyi bilemem. Çoğu bölümde Marmara'nın puanı Egeden yüksek. Bazı bölümlerde Ytü den ve Hacettepeden de yüksek.

2. olarak hocaların feminizmle dersleri paralel getirmesi konusunda çok çok çok haklısın. Bu sorunu biz de yaşıyoruz halen var. Dönüp dolaşıp konuyu feminizme ve erkek düşmanlığına getiriyor özellikle bayan hocalar. Hep bayan feminist hocalardan duyuyorum bu tarz şeyleri. Karşı çıkıyorum fikirlerimle, eleştiriyorum, meydanı onlara bırakmıyorum. Erkek hocalardan da bazıları bunu yapıyor, her yaptıklarında karşı çıkıyorum. 1 tane bile teğet geçmiyorum, çünkü söyledikleri doğru değil. İktisat hocası olan erkek bir hoca dahi konuyu sürekli feminizme getiriyor ve erkekleri aşağılayacak şekilde konuşuyor. Hiç hoşuma gitmiyor bu durum. Ama gel gelelim bu sadece Marmara Üniversitesinin sorunu değil. Emin ol ODTÜ, BOUN, İTÜ gibi okullarda da erkek düşmanlığı yapılıyor ilericilik adı altında. Ama aslında yaptıkları ilericilik değil, gericilik, cinsiyetçilik ve ırkçılık. Bu bildiğin cinsiyet ırkçılığıdır.

Asosyallik konusuna gelirsek. Bu da Marmara'ya has değil. İTÜ ve BOUN de de aynı asosyallik mevcut. Ama genelde gruplar halinde takılıyor insanlar. Sen gerçekten arkadaşlık kurmak istiyorsan, arkadaş olmak istediğin adamın ya da kızın yanına gidip konuşacaksın. Sürekli halini hatrını sorup arkadaşlığını daim kılacaksın. Ben bu şekilde arkadaş yaptım çok. Benim olduğum grupta ben ve bir erkek ile 2 kız olmak üzere 4 kişiydik biz. Sınıfta sevmediklerim de vardı. Beni sevmeyen insanlar da vardı. Sevdiklerim de vardı, sevenlerim de vardı.

Şenlikler konusunda haklısın. Ben geçen sene girdim. Ama pandemi döneminde olduğumuz için şenlik olmadı. Normalde nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Ama illaki vardır, yaparlar bir şeyler. Değerli yorumun için teşekkürler.

dm gonderdim geldi mi bilmiyorum ama ben de iktisat mezunuyum, anlattigim demografik sikintilati iktisat fakultesinde cektim. Iktisat bolumunde cok degerli hocalar var. Binasi nispeten digerlerine gore daha yeni ama

ibrahim uzumcu gibi bir umumi tuvalete benzeyen bir yapi da var. Yakismiyor guya yuksek puanlarla alim yapan boyle bir universiteye.

Hacettepe her bakimdan daha iyi marmaradan, ankarada olmasi disinda. Ege nin egitim olarak daha iyi oldugunu zannetmiyorum ama marmaradan daha cok universiteye benziyor.

İTÜde okuyorum . Marmarada okuyup İstanbul üniye laf etmek AHAHAHAHAHAHAH. çok komik. senin yaşın kadar ülke görmüşümdür benim yavrum abim canım benim. kitabı soylemiyorum bile. sen kimsin ki beni ciddiye alacaksın Marmara unili?

Zeki olsam bu hallerde olmazdım.   Bir şey değil.

• Böyle konularda aklıma hep Game Of Thronestaki şu ünlü replik gelir. "any man who must say i am the king is no true king"

Madem Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birisi, sen neden bununla ilgili konu açma isteği duydun ki? Bir de bu en iyi üniversite tartışmalarının en büyük yanılgısını da pas geçmişsin tabi.

Ne yani Marmara üniversitesinde iktisat mı okurdun yoksa Dicle üniversitesinde Tıp mı? Hangi bölüm, neye göre kime göre iyi vs. gibi konular girer çoğu zaman işin içine. İşin sonunda da mezun olup işi gücü oturtan adamların çoğundan ikide bir ben şuradan mezunum ben buradan mezunum lafını duymazsınız.

Üniversitelerdeki bu tarz sorunlar genel bir sorun. Çünkü Türkiye'de eğitime destek verilmiyor, okullar, üniversiteler yenilenmiyor. Bu ülkemizin tembelliği. Marmara'nın ekstra bir suçu yok. Ben Marmara çok iyi demiyorum zaten, diğer üniversitelerden daha iyi diyorum. Demek istediğim haklısın yani söylediğin çoğu şeyde. Ama genel olarak Marmara güzel bir okul. Çoğu üniversiteden iyi Türkiye'deki.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Yanlış bir perspektifle bakmışsın. Dicle Üniversitesinde Tıp ı Marmara'daki herhangi farklı bir bölümle kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamak gibi olur. Dicle Tıp ı Marmara tıpla kıyaslayacaksın.

"sen neden bununla ilgili konu açma isteği duydun ki?" Neyi neden yapacağımı sana mı sormam gerekiyordu, pardon?

Sen bence Marmara Üniversitesinde olmadığın için burayı kıskanıyorsun? Allah aşkına merak ettim, nerde okuyorsun?    

• tercih sıralamaları
    Marmara Üniversitesi (İstanbul) 2022 Taban Punları ve Sıralamaları
    https://www.tercihsiralamalari.com/uni/marmara-universitesi

Şu sıralamalara bakın hele. 3 milyon kişinin girdiği TYT-AYT de bu sıralamalara erişmek her baba yiğidin harcı değil !

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.