Şimdi Ara

Marmara Üniversitesinin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olması ! (EDİT) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle ben mezun olalı çok oldu ve mezun olduğum bölümde marmara ilk 5e (belki de ilk 10a, o dönemde pek fazla yoktu üniversite) girmiyordu o şekilde söyleyeyim gereksiz tartışma devam etmesin.

Eğer bölümleri kıyaslayacaksan o zaman marmara tıp en iyi tıp diyebilirsin ama sen direk olarak marmara üniversitesi dediğin için o şekilde söyledim. Ki yazdığım şeyin devamında onu da dedim bak. En iyi üniversite diye bir kavram akademik camia tarafından çok fazla kabul edilmez. Çünkü medyatik bir bakış açısıdır.

O yazdığım repliğin anlamını bir çevir o zaman bu konuyu açmanın neden garip olduğunu anlarsın. Ki muhtemelen biraz hızlı geçip yazdığımı tam olarak bile okumadın. Bak başta ne yazmışım; "Madem Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birisi". Bu ne demek sence?

• mühendislikte yıldızla marmara aynı kefeye konamaz bile ne saçmalamışsınız

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

En iyi okul Eskişehir Anadolu Üniversitesidir.

1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüştürülmüş ve Türkiye'de ilk defa Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu arkadaş garip bi adam zaten, eski hareketlerini falan anımsıyorum da. Bence içinde bir eksiklik var üniversite konusunda ve bunu atmak için onaylanmak istedi, olmayınca da sinirlendi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Astrian kullanıcısına yanıt

hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz aynı gemideyiz birbirimize bok atmayı çok sevsek de bunu bırakmamız lazım

Bana yoğun bir birlik hissi vermeye yetecek kadar beklentilerimi karşılamıyor bu ülke açıkçası.

• Astrian kullanıcısına yanıt

hocam ben etrafımdaki herkese destek veriyorum kimseyle kendimi yarıştırmıyorum arkadaşlarıma ingilizce okuma kitapları,reading metinleri atıyorum. Programlama öğrensinler diye kaynaklar atıyorum. Birlik duygusunu etrafınızda oluşturmaya çaışabilirsiniz

Doğru hocam bilgisayarı geçtim hele ki ehm ve makinada ytu ile marmara karşılaştırılamaz bile ytu makinenin rakibi itu tobb falan olur

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Nasıl girmiyordu? Yanlışın vardır. Devlet Üniversiteleri arasındaki sıralamadan bahsediyorum ben. Konunun başında da belirttim. Bence yanılıyorsun. Marmara harika bir okul. Sen bir gel burda bir çay ısmarlayayım sana Göztepe'de. Gel bir okulu gez. Ortamı gör. Güzel mi değil mi? Hocam gerçekten harika. Bak diğer üniversitelere kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Anadolu Üniversitesi bile harika bir okul. Ama Marmara da müthiş bir okul. Demek istediğim bu.

Ben YTÜ daha iyi demedim zaten. Konuda bunu diyen de olmadı. Sen başka konuya girip, yanlışlıkla buraya mı yazdın? İsminden de belli YTÜ de okuduğun. :D Benim dediğim şey şu idi. İyi dinle, iyi anla. Diyorum ki bazı bölümlerde Marmara, YTÜ de hem puan olarak hem de kalite olarak daha yüksek. Örnek vereyim. Sınıf Öğretmenliğinde Marmara'nın puanı YTÜ den kat be kat daha fazla. Siz bizim altımızdasınız. Bir de 20 kontenjan daha az almanıza rağmen taban puanınız daha düşük. Bunun gibi bir çok bölüm var. Siz teknik üniversite olduğunuz için sadece mühendislikleriniz bir tık daha yüksek puan olarak. Hepsi bu. YTÜ de ingilizce bölümler daha fazla. Marmara ise çok dilli. Almanca, Fransızca vs bölümler de var. Ayrıca ingilizce olan bölümlerimiz puan olarak daha yüksek.

Hele bir de Maltepe ye bir taşınsın okulumuz. Bütün dağılmış fakülteler tek bir büyük alana toplansın. Sen o zaman gör bakalım, herhangi bir bölümde bir puanınız bizim okulun bir puanını geçiyor mu?    

• Marmara ile YTÜ arasında 10 puan fark var kardeşim mühendislik bölümlerinde. O da YTÜ teknik üniversite olduğu için. Tabiki de dürüst bir şekilde söylüyorum. Mühendisliği teknik üniversitede okumak daha iyi ve avantajlıdır. Ama buna rağmen Marmara 10 puan kadar yaklaştıysa, yani bu üniversitede de bir şeyler var demektir değil mi? Diğer bölümlerin ise bir kısmında(çoğunda demiyorum) Marmara'nın puanı daha yüksek. Ama söylediğin mühendislik ile alakalı kısımda kesinlikle haklısın. YTÜ mühendisliklerde Marmara'dan daha iyi. Buna katılıyorum. Yanlış bir şey dememişsin. Ama Marmara Maltepeye taşınınca bence YTÜ ile mühendisliklerdeki puan farkını kapatacak ve hatta geçecektir. Yeni binalar, kampüs vs her şeyi harika. Öğrenciler daha fazla rağbet gösterince puanlar artacak. Puanların artması, akademisyenlerin de puanı daha yüksek olan üniversiteleri seçme eğilimine neden olacak. Bu eğilim de yine Marmara'yı ön planlara çıkaracak.

• Bu arada pp deki Johhny Sins değil mi?  

• Cross Thread kullanıcısına yanıt

Marmara çöp para versen okumam istersen sabaha kadar öv bir de bir tık daha iyi demişsin sen onu en iyisi 10 tık falan yap. Maltepeye değil silikon vadisine taşınsın yine gidilmez :)

Olabilir hocam bence ama Marmara işletme ve iktisata da eskisi gibi ağırlık verse güzel olur 20 yıl öncenin elemanları pwcde yer etmiş şuan eser yok nerdeyse yeni mezunlarda

Kel messi hocam

• Benim üniversite yılları 2003-2008 arası. Şimdi o dönemdeki bölüm puanlarını bulamayacagim ama Google üzerinden en iyi üniversiteler diye bile yazsan siralamayi bulabilirsin.

https://www.google.com/url?q=https://egezegen.com/amp/egitim/turkiyenin-en-iyi-universiteleri-siralamasi/

Bunu bölüm bölüm yazacak olursak da;

En iyi tıp fakulteleri sıralaması, en iyi mühendislikler, en iyi hukuk gibi sıralamalarda da hiç en iyi olduğunu hatırlamıyorum.

O dönemlerde arkadaşların Yanina geldiğimde ugramistim kampüse. Hadi akademik kısmı geçtim kampüsün güzelliği desen, pek çok üniversitenin kampüsü çok daha büyük ve daha fazla imkan sunuyor.

Yazdığın cümleye baktım da doğru düzgün noktalama kullanmamışsın. Yazdığın cümle ne, olması gereken ne sana yazayım da öğren.

"Marmara çöp para versen okumam istersen sabaha kadar öv bir de bir tık daha iyi demişsin sen onu en iyisi 10 tık falan yap. Maltepeye değil silikon vadisine taşınsın yine gidilmez :) "

Yukarıdaki senin yazdığın. Aşağıdaki de doğru olan, yani nasıl yazman gerektiği.

"Marmara çöp. Para versen okumam. İstersen sabaha kadar öv, bir de bir tık daha iyi demişsin. Sen onu en iyisi 10 tık falan yap. Maltepe'ye değil, silikon vadisine taşınsın, yine gidilmez :) "

İşte bu da Marmara Üniversitesi öğrencisi ile YTÜ öğrencisi arasındaki fark. Kalite farkı.

Biz daha iyiyiz. Ve bence sen kıskanıyorsun bizi. Sen YTÜ'de okuduğun için kendi üniversiteni övüyorsun. Ben ise objektif bakıyorum. Bu bile Marmara'nın daha kaliteli olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 19 Eylül 2022; 14:45:42 >

•      

• Kızları da güzeldir

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Hocam böyle sıralamalara inanmayın. Bunlar saçmalık. Sadece tez sayısına vs göre yapılan sıralamalar. Bu sıralamaların ne kütüphane ile, ne kampüslerle, ne okula girilen puanlarla hiçbir alakası yok. Hacettepe'yi 1. sıraya koymuşlar. 4. sırada İstanbul Üni yi, Boğaziçi yi ise 7. sıraya koymuşlar. Bu sıralamayı kime gösterirsen göster, güler geçer. Bu sıralamanın ciddiye alınacak hiçbir tarafı yok. Senin attığın listeye göre İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi'den daha iyi. Hem de açık ara. Bu mesajı okuyan arkadaşlar da bir baksınlar. Zaten bana hak vereceklerdir. Bu sıralama ne senin okuduğun 2003-2008 yıllarında, ne de şuan geçerli değil. Tamamen atmasyon bir sıralama.

Öğrenciler üniversitenin kalitesine göre tercih yapıyorlar. Üniversitenin kalitesi, kampüsleri, eğitimi, akademisyenlerin kalitesi, üniversitenin sunduğu imkanlar, yemekhane ve kütüphanenin kalitesi, spor salonları vs bunların hepsini tek tek puanlıyorlar kafalarında, ya da şey diyelim derecelendiriyorlar. Bundan sonra en iyi olduklarını düşündükleri okul hangisi ise onları tercih ediyorlar. Yani puan önemli bir kıstas. İstanbul Üniversitesinin puanı çok düştü eskiye göre. Marmara'nın puanı ise sürekli arttı.

Ayrıca 200-2008 yıllarından bahsetmiyorum ben. 2021 den bahsediyorum. Mesela eskiden İstanbul Üniversitesi Marmara'ya puan olarak yakın bir üniversiteydi. Marmara yine bir kaç puan üzerindeydi İstanbul Üniversite'sinin. Ama şimdi bu fark iyice açılmaya başladı. Şu anda Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesinden 10-15, hatta bazı bölümlerde 20 puan üzerinde. YTÜ'yü bile solladı, sollayacak.

Maltepe kampüsü ne kadar büyük haberin var mı? Toplam 2.985.627,97 m² olan yerleşkeler içinde alan itibarıyla en büyüğü 2.637.168,97 m² (181,7 dönüm) ile Başıbüyük Yerleşkesidir. (Recep Tayyip Erdoğan Külliyesidir.) İstanbul'daki, alan olarak en büyük üniversitelerden biri olacak Maltepe'ye taşınan kampüs. Bütün kampüsler bir arada olduğu için, Marmara Üniversitesi en çok üniversiteye benzeyen Avrupayi tarzda, kocaman bir üniversite olacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.