Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi bir kaç üniversiteden sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu okula girmeden önce içeriye girip okulu görmek istemiştim. Ve beni o kadar heyecanlandırmıştı ki. Bir kere öğrencileri çiçek gibi, çok kaliteli düzgün insanlar. Giyimleri , konuşmaları, eğitim seviyeleri, aldıkları puanlar hepsi kalitelerini öne çıkarıyor. Bunu daha ilk günlerde farkettim. Okulun içinde(Kadıköy Göztepe Kampüsünden bahsediyorum) 4-5 tane çok güzel kafe var. Sanırım bir tane daha yapılacak. Her şey o kadar güzel ki. Spor salonu da var. Kartınızla gidip boş olduğu zaman ücretsiz basketbol oynayabiliyorsunuz. Dışarıda da basket sahaları var. Genelde boş oluyor. 3-4 tane var. Kütüphanesi 3-4 katlı. Bilgisayarları biraz eski. Yenilenmesi lazım. Eksikleri var. Düzeltilmesi gereken şeyler var. Ama her şeye rağmen okulumuzun harika olduğunu düşünüyorum. Bu okula girmek için kendimi çok yıpratmıştım. Ama ben en iyilerini hak ediyorum. Sağlam bir üniversitede olmam gerekir diye düşündüm hep. Bu yüzden ya Marmara ya hiçbiri mottosu ile hazırlandım sınavlara. Sınavı kazandıktan sonra yaşadığım duyguları size anlatamam. Okula girdikten sonra ilk bir kaç ay bürokrasi yavaşlığı nedeni ile okuldan biraz soğumuş olsam da okula gitgide alıştım. Ve şu anda burda olmaktan, burda kurduğum arkadaşlıklardan, üniversite ortamından çok çok memnunum. İstanbul Üniversitesi mi Marmara Üniversitesi mi diye düşünüyordum buraya girmeden önce. Puanlara baktığımda Marmara'nın daha yüksek olduğunu görmüştüm. Marmara'nın bir tık daha iyi olduğunu farketmiştim daha girmeden, sadece gözlemlerimle. Okula girdikten sonra ise İstanbul Üniversitesinin, Marmara Üniversitesinin ayağının tozu bile edemeyeceğini anladım. Marmara çok açık ara, İstanbul Üni den kat be kat daha iyi. Burayı seçtiğim için çooooook mutluyum. ❤❤❤ Yakında youtube kanalımda Marmara Üniversitesi ile ilgili bir video çekeceğim. Kanalıma abone olursanız sevinirim. Gelişmelerden de bu sayede haberdar olabilirsiniz. Kırmızı Elmayoutube #kütüphane #yks #tyt #dgs #ales #yeninesil https://www.youtube.com/watch?v=WFgpv85Dk9AEDİT: tercih sıralamaları Marmara Üniversitesi (İstanbul) 2022 Taban Punları ve Sıralamaları https://www.tercihsiralamalari.com/uni/marmara-universitesiŞu sıralamalara bakın hele. 3 milyon kişinin girdiği TYT-AYT de bu sıralamalara erişmek her baba yiğidin harcı değil ! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 7 Eylül 2022; 18:31:22 > |
Marmara Üniversitesinin Türkiye'nin En İyi Üniversitelerinden Biri Olması
Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en saygın ve köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite, 1883 yılında kurulmuş ve İstanbul'un en merkezi bölgelerinden birinde yer almaktadır.
Marmara Üniversitesi, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, mühendislik ve güzel sanatlar alanlarında geniş bir yelpazede lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Üniversitenin güçlü akademik kadrosu, uluslararası alanda tanınan araştırmacılardan ve uzmanlardan oluşmaktadır.
Üniversite, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası sıralamalarda sürekli olarak üst sıralarda yer almaktadır. Marmara Üniversitesi, sunduğu yüksek kaliteli eğitim, ileri düzey araştırma olanakları ve mezunlarının kariyer başarılarıyla öne çıkmaktadır.
Marmara Üniversitesi'nin kampüsleri, modern tesisler ve son teknoloji laboratuvarlarla donatılmıştır. Üniversite, öğrencilerine zengin bir sosyal ve kültürel yaşam sunmaktadır. Çeşitli öğrenci kulüpleri, toplulukları ve etkinlikleriyle öğrenciler, akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunabilirler.
Eğer Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim almayı düşünüyorsanız, Marmara Üniversitesi mutlaka değerlendirmeniz gereken seçenekler arasında olmalıdır. Üniversitenin köklü tarihi, akademik mükemmelliği ve öğrencilere sunduğu fırsatlar, onu Türkiye'de üniversite eğitimi için seçkin bir kurum haline getirmektedir.