Şimdi Ara

Marmaris ve Çevresi Öneriler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
23
Favori
40.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tüm köylere dolmuşla gitmek mümkün, kolay da olur. köyün neresinde ineceğinizi bilmek lazım sadece.
    selimiye de dahil 10 lira falandır, saat başı falan kalkar cift taraftan

1.Akyakaya gitmek için marmaristen haziran ortası direk sefer başlayabilir. Şu anda muğla minibüsleriyle gidip akyaka kavsağında inip oradan aşağıya belediye minibüsü vs ile inilebilir en kolay.

2. Büyük tur çok sürüyor, yorabilir doğru. Küçük tur kolay, yemekli falan 30 lira sanırım. Ciftlik marmarisin güneyinde merkezden kalkan bazı küçük turların içinde var. Hepsinde yok . Sorarak almak lazım.
    Hisarönü turu ayrı. Oradan hisarönü körfezi, selimiye, kızkumu , turgut ve d otel maris tarafına gider. O da güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:27:16 >
  • Ustadim islerimin yogunlugundan yazamadim ama suan marmaristeyimkismet olursa yarin icin tekne turu yapalim diyoruz 4 kisiyiz. Ama hangi turu secmeliyiz karar vermek zor. Bu konuda tavsiye edecegin bir tekne olurmu? Ayrica gezilecek guzergahta kesinlikle olsun diyecegin bir yer varsa memnun olurum. Ornegin harika isimli tekne var buyukce guzel duruyor ama daha ufak ozele yakin teknelerde var sana sormadan karar vermek istemedim ayrica tekne turleri icin kisi basi fiyat ort.ne kadar olursa oyi olur? Gokova tekne turu diye bir yerle konustum.icerigi soyle;azmak cayi akyaka su alti magaralari sedir adasi ince kum plaji lacivert koy. 70tl diyor kisi basi bence gazla gibi bunuda belrtmek istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onzy O kullanıcısına yanıt
    marmaristen kalkan küçük turarda kumlubük ve akvaryum koyuna gitse iyi olur. Amos a zaten girerler. Bunlar en iyi noktalar.

Bu sene tur fiyatlarını bilmiyorum, 40 liradan aşşağı olmaz o iş şu anda yemekli bence.
    İçecek yiyecek hangisi ne kadar , ne dahil diye sorun, bazısında içecek paralı ve pahalı olur oradan fiyat artar. Bazısında da her şey dahiller gibi ismi bilinmeyen içecekler vs verilir. Ona dikkat edin.

teknelerden görseli, ve personel kalitesi en hoşunuza gideni seçin , fiyatı 10 lira pahalı ise de verin çünkü bir nedeni olur.
    birde piyasaya yeni çıkan korsan gemileri var belki ilginç olabilir onlara da bakın.

Akyakalı olan tur güzeldir. Sedir adası , incekum ve akyakayı bir arada görürsünüz. Yemekli ve içecekli ise 70 olabilir ama bir araştırın. Tur satan farklı yerlere de sorun teknenizin resmine bakın çıkmadan tura.

Duş ve WC si güzel olanlara da dikkat edin. Sorun olabiliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 2 Haziran 2015; 11:44:06 >

• Ustadim onerilerine dikkat edecegim cunku bugun gidemedik kismetse onumuzde gunlerde gidecegiz. Bilgin varsa bi konuda daha senden yardim isteyecegim. Yillar once marmarise geldigimizde merkezdeki kapali carsida yanilmiyorsam nur bal diye balci vardi sanirim kapanmis. Marmaris de guzel bal alabilecegim onerebilecegin bir yer varmi?

• Cumhuriyet meydanınından hemen yukarı doğru çıkınca 4 yolda 3 balcı var. Sorarsanız gösterirler, 1 tanesi meşhurdur ama isim veremem. Siz istediğinizden alın.
    Ayrıca Marmariste balın müzesi açıldı balla ilgili bazı bilgiler alıp Osmaniye köyü içerisinden bir tur yapabilirsiniz.
    Arıcılık ve bal üretimiyle ilgili bir sunum da var.

www.marmarisbalevi.com.tr

Marmaris bal evine gidebilirseniz ,20 dk virajlı yolu var ve selimiye bayır söğüt tarafına oradan gidilir, o tarafları da görelim derseniz uğrayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:34:6 >
  • Ustadim yardimlarin cok tesekkur ederim. Bir konuda ikilimde kaldik.kismetse yarin sedir adasina gitmek istiyoruz. Turla mi gitmek iyi olur yoksa arabamla gitsemde iyi olurmu. Acikcasi arabayla gidip sanirim tekne ile sedir adasina geciliyor.sedir adasinda bir iki saat durduktan sonrada gezmek gormek adina datcaya gidelim diyoruz bu konuda bi onerin olurmu?datcada soyle yap boyle yap surdan badem al gibi

• Arabayla gidip oradan tekneyle geçebilirsiniz, giriş müzekarta ücretsiz ( işbank kartları müzekart oluyor bir ay boyunca sanırım )
    20 lira falan giriş ücreti vardır kişi başı

datçaya geçersiniz ama üst üste yorabilir. sedir adasından marmarise dönmek en erken 3 ü bulur , datça bir saat sürer. aciliyetiniz yoksa ayrı gidin.

datçada kargı koyunda denize gidilebilir. sorarsanız gösterirler.
    datçada yöresel ürün satan çok dükkan var merkezde, kaya market deki kekik balı baya iyiydi , onu tavsiye ederim varsa, yarım kilo 15 Tl gibidir , sorun gösterirler.
    Badem heryerde var zaten . Ondan alabilirsiniz ama tadına bakın, çeşitleri vardır. acıbadem çok yemeyin nedenini onlara sorarsanız söylerler.

Hoşunuza giden yerlerden alın reklam yapmayalım,

Sahilde güzel bir dondurmacı var , tam küçük amfi tiyatrolu yarımadaya geçerken , onu da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:35:9 >

• wreith üstadım :) Yazdıkların gerçekten çok yardımcı olacak Marmaris'e giden arkadaşlar için..

Ben de önümüzdeki ay eşimle beraber, kendi aracımızla Datça'ya gitmeye karar verdik. Datça ile ilgili biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin? Yaklaşık 4 gün kalmayı düşünüyoruz.. Datça merkezde mi kalmamız daha iyi olur? ya da başka yerler??

ayrıca hangi koyları,turları ve restaurantları önerirsin. Şimdiden teşekkürler :)
  • Datça yerli turistin çok olduğu bir bölgedir, sezonu temmuz ağustos gibidir, rüzgarlıdır, deniz biraz daha soğuktur.
    Merkezde kalınırsa her yere günlük gidilip gelinir.

Bodrum dan da Datça ya her gün feribot oluyor. Bodrum tarafına geçmek kolaydır ama eskihisar topçulardan daha fazla sallanır, akşamüstü özellikle. Marmaris e 1 saat 70 km dir.

Rüzgarın olmadığı gün az olur, Marmaris e göre daha serindir. Hava bunaltmaz. Yaşlı ve hastalara Datçayı öneririm.
    Marmaris şehir, Datça kasabadır.
    Datça da balık yemek daha pahalıdır.
    Sosyo-kültürel etkinlikler, konserler ve özel sergilerin insan başına en çok olduğu bölgelerden biri de Datça dır.

Sahili çok büyüktür ama hizmet verilen noktalar çok azdır. Yani Bakirdir. Marmaris sahildeki kalabalıklık ve kalite sorunu datçada yoktur.

Tekne turları merkezde limandan kalkar, farklı şekillerde anlaşılabilir, yemeğinizi onlara da yaptırabilirsiniz. Havanın iyi olduğu günü kollayarak 1 2 gün önceden tur işinin görüşülmesi lazım, götürdükleri yerler bellidir konuşulur.

Badem, yöresel ürünler ve kekik balı boldur , zeytin yağı datça merkezde bol bulunur, ancak bazı butik yağ , sabun ,
    hatta bir abimizin badem ezmesi yapmayı öğretmesi ile badem ezmesi satmaya başlayan dükkanlar da bulunuyor.

Knidos Türkiyenin en uç noktasındaki antik kent. Göründüğünden çok daha büyüktür ama üstü kapalıdır. Mesudiye tarafına giderken gün batımında uğranabilir.

Eski datça bölgesinde denilen taş evlerin olduğu küçük ve ileride alaçatı kıvamına gelebilecek bir bölgedir.

Reşadiye bölgesinde Butik zeytinyağı, sirkeler, vb ürünler üreten Olive Farm görülebilecek Datça için örnek mağazalardan biridir. Fiyatlar ucuz değildir ve ürün üst düzeydir.

Kargı koyu bölgesi Datça ya en yakın ve popüler ve güzel koylardandır, deniz tertemiz ve büyük yuvarlak çakıldır. 3 4 restoran hizmet verir fakat otopark sorunu olabiliyor, girişteki paralı ileridekiler bedavadır. Ancak saat ilerledikçe yer bulunmaz.

Mesudiye - Palamutbükü bölgesi Datçaya 15- 25 km arası mesafelerde olan koylar yazın popülerdir ve yer bulmak zor olabilir. Bazı popüler kişilerin de gizlice yaşadıkları denizi çok iyi olan koylar. 1 gün gezilebilir.

Burada genelde güney koylarını yazıyoruz çünkü denizin daha uygun olduğu ve yerleşimin olduğu yerlerdir.

Datçadaki bazı butik otel vb yerleri reklam olmasın diye yazmıyorum, çok güzel butik oteller açılmaya başlandı. İnternet ten araştırırsanız bulabilirsiniz.
    Restoran önerisi de yapmayalım, çok merak edenlere özelden detay veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:36:17 >

• @wreith arkadaşım birşey danışacağım.

biz de bu sene marmarise geleceğiz. şuan kafamda turunç ve orhaniye var acaba hangisi daha hareketli ve güzeldir.

amacım gündüzleri hanım ile birlikte denize girmek turlara katılmak vs. akşamları yemek gezinti dışarıda bir iki yerde birşeyler içmek vs.

planımda öyle bir yerde devamlı konaklama olamadığı için fazla pahalı olmayan yerlere bakıyorum. turunçda diplomat otel diye bir yer var mevkii olarak önerirmisin. Veya önerebileceğin otel yada mevkii var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk_mixed -- 3 Temmuz 2015; 15:26:44 >
  • Orhaniye daha köy gibi ve sakindir ama denize girmek için yakınlarında güzel yerler var. Selimiye ve bozburun'a daha yakın .Ben sakin olduğu için bu tarafı tercih ederim.
    Turunç çok küçük bir marmaris gibidir kozmopolittir, otel ve yabancı turist boldur, denizi güzeldir. Fiyatları daha düşüktür.

Turunç marmaris kadar hareketli olmayacaktır. Marmarise gelip gitmeyi düşünüyorsanız akşamları , merkezden de ayarlayıp turunca gidebilirsiniz günübirlik. 30 dk virajlı yolu vardır.

Tüm yarımada da iki kişi kahvaltılı Temmuz 15 - Eylül 15 arası 100 liradan aşağı yer olmaz. Turunçta oteller rekabetten dolayı diğer yerlerden daha ucuz olabilir.

Resimlerine bakıp tercih etmek daha iyi olur, internetten bir kontrol edin. Otel önerim yok o bölgede. Yorumu ve resimleri iyi olanı tercih ederseniz sorun çıkmayacaktır.
  • Kaç zamandır böylesine keyifle bir konuyu okumamıştım.

Ellerine emeğine sağlık.

Ben de geçen sene bir gece kalmıştım eşimle Marmariste o da araba içersindeydi :)

gece 11 gibi varmış ve aracı parkedip, bir tur atmıştık çokta beğenmiştik orayı, sonra arabaya geri dönmüş ve sabah 3 gibi uyumuştuk.
    ertesi gün sabahta muda da kahvaltı yapmıştık.

sonra Bodrum'a gitmiştik.
    Ve çokça keşke demiştik Marmaris'te kalsatdık, çok beğenmiştik zira.

Bu sene yine Antalya Manavgat'a gideceğiz, dönüşte Marmaris üzerinden geliriz diye düşünüyorum.
    2 gün geçirebiliriz sanırım orada ancak artık iki kişi değil 3 kişiyiz :)
    aile büyüyor...
    kızım 1.5 yaşında ve lüks sevdamız yok rahat edebileceğimiz bir yer bizim işimizi görür.

kahvaltıyı dışarda da yapabiliriz hotelde de.
    öğlen ve akşam yemeklerini dışarda yiyebiliriz.
    hotele vereceğimiz o farkı dışarda gezerek tüketebiliriz.

Böyle bir öneri bekliyorum sizden.
    Hem kalacak yer açısından, şehir merkezini çok beğenmiştik. oralarda bir yer.
    hem de 2 günlük küçük bir plan ve ne nerede yenir :) minvalinde önerielr silsilesi...

• Hazır uzmanı bulmuşken bende sorayım:)))
    Bayramdan sonra akyaka marmamris fethiye guzergahında çadır kampı yapacağım.Marmariste inbükü kampını dusunuyorum ama kapalı bu sene diyenler var acaba bilginiz varmı.
    Birde Çubucak kampını tavsiye edermisiniz.Çadır için marmariste önerebileceğiniz yerler varmı.Teşekkürler
  • Merhaba hocam sizden tavsiye isteyecektim egede 2 arkadas tatil yapmayi planliyoruz marmaris de olabilir 1500TL butcemiz var, 6 gunluk tatil yapmayi planliyoruz alkolune kadar hersey dahil ortami cok iyi olan guzel bir otel onerebilirmisiniz duruma gore butceyi 2000TL yede cikarabiliriz, otelin yeri guzel ortami guzel olsun yeter ozelden mesaj atabilirseniz de sevinirim ilk defa tatile cikacagiz o taraflara, yardima ihtiyacim var gercekten. Baska tavsiye verecek olan arkadaslarada acigim yardimci olursaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kajmeran89 -- 10 Temmuz 2015; 6:37:26 >
  • kabde ye özelden yazdım , bir kısmını buraya kopyalıyorum aynı konuda merak eden olursa diye,
    quote:

1 gün forumda konusu geçen yarımada turunu yapıp ,dönüşü hüsarönü tarafından yapıp turgut köyünde ----- restoran veya biraz daha mütevazi olsun isterseniz hisarönü köyü orhaniye yönü girişinden gelirken -------- denize girip geçebilirsiniz.

Selimiye tarafında sahile almak için mızmızlanırlar ve daha pahalı olur ama girmek isteriz derseniz --------- önü çok güzeldir. sahil normalde otelde kalanlar için. 220 tl iki kişi bu sezon sanırım gecelik.

Yarımada turu bir alternatif.

ikinci alternatif sedir adası , başlıbaşına çok güzel bir plaj, bunun da konusunu forumda yazmıştık, google dan da araştırabilirsiniz. dönüşte de ---- restoranda ------ kebabı yenebilir. aynı güzergahta fakat bu akyaka yönünde 15 dk mesafede.

üçüncü alternatif günlük tekne turu, ama ----- çocuk sıkılabilir, gürültülü olabilir, yeme içme konusunda her turun durumu değişir, tipini beğendiğiniz tekneyi seçebilirsiniz. ama ucuzlara pek aldanmayın.

bunlar marmaris çevresi gidelebilecek başlıca yönlerdir.

Marmaris içinde plajlar genelde ücretlidir, bu konuyu bazı arkadaşlarla konuştum forumda, bu normal şezlong parası isterler, verin geçin çifti 20 liradır en fazla. tipini beğenmediğiniz duşu olmayan yeme içme mecburiyeti olana girmeyin.

Gece için kale çevresi güzel olur, yürüyüş kaledeki limandan ( güzel bir marina var )
    içmelerin sonuna kadar kesintisiz yürüyüş yolu vardır. Akşam 9 dan sonra yürünebilir. güzeldir.

hellwaiters,

inbükü ve çubucak birbirine yakın çok güzel noktalar, inbükü biraz daha güzeldir, kapalı olduğunu duymadım, bu ikisi iyidir, başka da bu bölgede organize kamp aklıma gelmiyor, münferit kurabilirsiniz, bazı sakin kumsallarda . çubucak çok kalabalık olacaktır ama iyidir. inbükü uzak değil çubucaktan öğrenilir her halükarda durumu.

kajmeran89,

2000 / 6 desek günlük iki kişi 330 TL

haziranda 150 lira günlük denize sıfır çok güzel oteller vardı ama ramazan bayramıyla tam anlamıyla oteller dolar. Bundan dolayı fiyatlar uçar . özelden bir iki yer yazayım bir inceleyin isterseniz.

• Tesekkur ederim hocam tavsiyelerinizi dikkate alacagim

• merhaba Wreith,
    biz bayramda ailecek 3 günlük tatil planladık. tercihimiz marmaris ama kararsız kaldık. küçük 2 büyük 8 yaşında 2 çocuk var. küçük çok hareketli. dolayısıyla aman denize düşecek aman birşey olacak endişesi olmayacak ekonomik bir yer düşünüyoruz. araştırmalarım genelde iskele olduğunu gösteriyor ki bu da bizim için tehlikeli görünüyor. aslında merkezde apartta olabilir farketmez orada kalıp tavsiye edebileceğiniz plajlara gidebiliriz. önerilerinizi bekliyorum çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozig -- 13 Temmuz 2015; 18:36:56 >
  • Merhaba Pozig,

Marmariste kumsal çoktur , çocuk açısından sorun olmaz ama tekne turu vb kalabalık ve kısıtlayıcı gezilerde sorun olabilir çocuk.

Kumsal olarak sahilde heryere oturursunuz , belli bir ücreti vardır, yeme içme ile ücretsiz sokan da var ama önden konuşun, adamaların tipini beğenmezseniz oturmayın sorun çıkabiliyor.
    Yakın koylarda yukarıdaki yazılarda belirttiğimiz köylerde de denize girebilirsiniz.

Çocuk için uygun olabilecek plajlar,

1. Marmaris içindeki sahil
    uygun ama bazı oteller kendi müşterisine vereceğinden sahile sokmayabilir, sizde hoşunuza giden yan tarafına oturursunuz .
    İçmeler yönünde martı otelden orka otele kadar olan bir aralık var , bu bölge de olabilir. içmelere girişte fantasia veya martı otel çivarına araba bırakıp 150 m yürüyebilirsiniz.
    Şezlongcular vardır, üç beş verip tüm gün tutarsınız, hatta oralarda sadece şezlong kiralayanlar var, yiyecek içecek de sokabilirsiniz.

2. İncekum
    sedir adasının karşı karadan taraftaki sahili, denizi çok güzeldir, işletme ücret karşılığı sezlong vs büfe hizmeti verir, arabayla marmarise 15 dk, sedir adasına gider gibi gidip orada sorarsanız gösterirler. araba otoparka bırakılıp traktörle 5 dk da götürüyorlar sahile

3. Kumlubük - Turgut - Hisarönü

Bu üç köyde de sahilde işletmeler var hepsi de güzel, belli yeme içme olursa sahile giriş parası alınmaz, hisarönünde kerdime tarafı mütevazidir, turgut sahilinde 3 restoran var, kumlubükte birkaç restoran var, bunlar çocuk için çok uygundur.

bozburun yarımada turunu yaparsanız turgut veya hisarönünde de geçerken denize girebilirsiniz.

• Arkadaşlar,

Foruma arada bir girdiğimden mesajlara geç cevap verebilirim. Bu çalışmayı benzer sorulara cevap olması için ekliyorum.
    Marmaris bölgesi için google haritaları üzerinden , araç gps ve telefondan yerinizi bulup harita ile kıyaslayarak konumunuzu anlamayı sağlayacaktır.

Ekteki resimlerde marmaris bölgesi ve bozburun yarımada turu için tüm yol ve üzerindeki köyler görünüyor.
    Tüm tur 2 saatlik bir mesafe fakat durarak gidildiğinden uzayacaktır.

Büyük resimde ise dalaman havalimanından geliş, sedir adası yönü, akyaka, datça, bodrum ve tüm bölge görünüyor.

Kısaca detayları da yazayım hatırlansın,

Sadece deniz için Kumlubük , Turgut , Hisarönü en kolayıdır. Kumlubük biraz ters olabilir. Son nokta gibidir, geri dönek gerekir. Restoranlarda veya sahilde oturabilirsiniz.
    Bayır köyünden selimiye ve turgut yönüne dönüp söğüt ve bozburundan geçmeyebilirsiniz. 30 km kısaltır. Bu şekilde isterseniz selimiyeye gidip turgut a dönüp marmarise geçersiniz.
    Tur başında ilk içmeler çıkışı biraz virajlıdır , endişelenmeyin 5 dk sürer. bir de sögüt çevresinde biraz viraj olabilir.

Not:

Yol üzerindekileri isim vermeden yazayım

Kumlubük yolunda amos antik kenti
    Osmaniyede marmaris bal evi
    bayır asırlık çınaraltında gözleme ayrancı
    sögüt sahilde çok güzel ahtapotçu
    bozburunda süper günbatımı
    selimiyede meşur balıkçı
    turgut ve hisarönünde sahil plaj-restoranları ............. vardır, uğranabilir.

İyi Tatiller

• wreith, valla Marmaris'in kültür elçisi gibisin.
    çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.