Şimdi Ara

Marmaris ve Çevresi Öneriler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
23
Favori
40.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bekar için önerileriniz nedir?
    nerde kalınır ne yapılır vs..
    teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engingulcan

quote:

Orijinalden alıntı: wreith

Merhaba,

Yıllar olmuş konuyu açalı :) eski fiyatları değiştirmiyorum, simdi daha yüksek olacaktır , ona göre hesabınızı yapın.

nisan sonu hava ılık olur t-shirt giymeye başlar insanlar ama deniz haziran ortasına kadar serindir, ama en temiz zamanıdır.
    Haziran ilk haftasonuna kadar fiyatlar çok düşüktür. o yüzden mayıs sonu idealdir.

aracı buradan heryerden kiralarsınız zor değil . Daha önceden ayırmaya gerek yok temmuz agustos haricinde. 70 tl gibi günlük şu ara.

Konaklama için marmaris merkezin her yeri denize arabayla 5 dk dır . Mesafe sorunu yok. ama yürüyerek denize inmek isteyenler sahile 300 metreye kadar olan otelleri tercih edebilir.

Burada önemli birkaç nokta var.

1. Aile olarak çoluk çocuk gidilecek otel var gidilmeyecek otel var unutmayın. Gençler için alternatif daha çok.
    2. Ulaşım çok kolay olduğundan bar ve sahile ulaşmak için yakın olmanıza gerek yok.
    3. Herşey dahillerde verilen yeme içme kalitesi özellikle ucuz sezonlarda pek iyi olmayabilir.
    4. Marmarisin merkezinden ziyade çevresindeki koylarda da gezilecek birçok nokta var. 4 günlük bir tatilin 2 gününü çevreye ayırmak lazım. Çevredeki koylarda çok güzel restoran , mekan ve plajlar var.

Yakında harita üzerinden bir güzergah çalışması yapacağım . Gelip gidecekler için de kolaylık olacaktır.

Üstad. Selamlar.

Bu yaz haziran sonu 4 gün Marmaris 3 gün Datça yapmayı planlıyoruz. Marmaris tarafı için selimiye de konaklayıp günübirlik gezeriz diye düşünüyoruz. Sizce plan nasıl? Alternatif öneriniz olursa beklerim. Bir de selimiyede konaklama öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
    saygilar.

Selamlar,

Selimiyede konaklarsınız tabiki, güzel de olur, sakin, denize en fazla 50 metre, kafa dinlenecek bir yer, eğlence arayan 25 liklere uymaz, kaliteli bir kafa dinleme olur, kitap okuyorsanız , su gibi akar.

Selimiyede konaklama için Kaptan var, iskelesi süperdir. Yemek için Sardunya var balıkta çok iyidir. Birçok denize sıfır konaklama mekanı var tabi bunlara alternatif. kafa dinlemek isteyene 3 gün yetmez bile.
    2 kişi 200 tl normal selimiyede sahil için, oda kahvaltı haziranda.

Datça tamamen yerli turistin ve yerleşik turistin olduğu seviyenin marmarise göre daha yüksek olduğu bir bölge.
    1 gün knidos mesudiye palamutbükü. 1 gün merkez kargı yeterli olur. 3. günü akyaka ya kullansanız da olabilir.

Marmariste gece hayatı barlar sokağı pek tavsiye etmiyorum seviye düşüktür, öndeki sahil yolunda daha iyi olabilir.
    Gece hayatında ailelerin zaten yeri yok .

Onun dışında yarımada da gece gidilecek çok güzel yerler var. Güzel restoranlar, canlı müzik mekanları, sahile masa atan kafeler çok daha kaliteli tercih olur.

İyi Tatiller

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

Hocam bekar için önerileriniz nedir?
    nerde kalınır ne yapılır vs..
    teşekkürler

Aslında tarza bağlı sakin yapınız varsa illa marmaris merkezde barlara yakın olup eğlence olacak hergün diye birşey yok,

Ama biz hareketli bölgelerde olmak isteriz derseniz, 1 gün bozburun selimiye sögüt turu , 2 3 gün marmaris olacak şekilde,
    marmaris merkezde uygun fiyatlı apartlarda kalıp yatmadan yatmaya gelinen , yemeği dışarda çözerek gündüz plaj, akşam hareketli bölgeler gibi bir şeyler olabilir.

Haritada kırmızı hareketli gezilecek bölge, Yeşil lüks oteller- en ön bant , Turuncu uygun fiyatlı otel apartlar, mavi en uygun fiyatın bulunacağı sahile 5 dk araba ile olan otellerin bölgeleridir, internetten iyi yorum almış otellerden tercih edebilirsiniz harita üzerinden seçerek.

İçmelere doğru incelen bölgenin ve içmelerin denizi daha az kalabalıktır.
    Marmaris ve Çevresi Öneriler
    Marmaris ve Çevresi Öneriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 23 Nisan 2015; 22:00:31 >

• yerimi alayım üstadım sana soracak çok sorum var şuan ama vaktim yok en kısa zaman da seni rahatsız ederim
  • tekrardan merhaba.

kısmetse haziranın ilk haftası 6-7 günlüğüne marmaris merkezde olacağız(4 kişilik aile )

bu konuyla ilgili booking ve yerli tur acentalarına baktım halende bakıyorum. İsteğim marmais merkezde; Atatürk caddesi, kemal seyfettin elgin caddesi, 207. sokak(sahildeki yürüş yolu) ya da bu caddelerin 1 arka sokaklarında bir apart yada uygun otel bulmak istiyorum. daha arka sokak yada cadde istemiyorum çünkü balkona oturduğumda ya deniz manzarası ya da hareketli bir manzara görmek istiyorum. Benim otelden beklentim otelin konumu(hem denize hem marina yürüyüş mesafesinde olmalı), apart hariç olursa diğer oteller için yemek kalitesi (yemek çeşidi fazla olmayabilir ama malzeme kalitesi ve lezzeti önemli benim için)

Bu açıdan şuan aklımda 3 yer var. Tekin apart, mehtap otel ve selen otel.Bu apart ve otellerle ilgili yorumunu bilmek isterim.Ayrıca önereceğin tavsiye edeceğin apart yada otel olursa memnun olurum

Bunun dışında birde Marmaris merkezdeki plajların durumu nasıldır Örneğin bodrum ve gümbette ücretsiz şezlong ve şemsiyeye oturtturuyorlar ama sonra ne yersin ne içersin diye akşama kadar başından ayrılmıyorlar bende nereye gidersem gideyim plajda bu tür sıkıntıları yaşamayacağım yerlere gitmeyi tercih ediyorum.

Tekin apart ve Selen otel ile görüştüğümde sistemin ücretsiz şezlong ve şemsiye olduğu ancak yeme içme ücretli dediler sonuç akşama kadar yine ne yersin ne içersin diye rahatsız edileceğiz anlamına geliyor Mehtap otel ise plajda kendi yerleri olduğunu yeme içme zorunluluğunun olmadığını böyle bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi. Marmaris merkezde plaj durumu hakkında deneyimlerini de yazarsan memnun olurum.

Son soru Haziranın ilk haftası Marmaris de denize girilebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onzy -- 4 Mayıs 2015; 10:20:44 >

• Merhaba Onzy,

Sonda başlayayım , sahil ve şezlong konusu gümbette olduğu gibi marmariste de sorunlu bir durum. Fakat halk plajları da var.
    Çok fazla yabancı turist olan yerlerde aynı sorunla karşılaşıyoruz çünkü turistin yeme içmesi çok olacak diye bir beklenti var işletenlerde.
    Ama son zamanda sahili kullandırıp iyi hizmet veren işletmelerde türedi. Temizlik , ciddiyete göre seçim yapabilirsiniz.

Hiç sevmediğim bir durum ama çözümü 10 lira verip 2 kişilik yatak parası akşama kadar arayan soran olmayacak bir yer bulmak. Aynı zamanda sahil güvenli de olmalı hırsıza karşı. Bu tip yerler haritada içmeler girişindeki ilk plajlarda var. İstersen restoranda da bir şeyler yersin.

İkinci çözüm denize sıfır otel ayarlaman. Yeme içme para vs şartı yok.

Ama her durumda iki kişi 10 tl yatak parası vermeyi planla otel dışı olursa, bunu bilerek gel huzurunu bozma, değmez. 20 liradan 5 gün olsa 100 lira eder. Hiç muhabbetini bile yapma ver geç keyfine bak.
    Biz az kavga etmedik eskiden biliyorum. Sahildeki adam eli yüzü düzgün olmuyor her zaman, her türlü adamı koyuyorlar uğraşmayın yani. Düzgün adam olursa bakıcı , gir otur.

Otel konusuna gelince, En önemli şey misafir yorumları. zaten her şey çıkıyor ortaya. Yemek kalitesi , personel davranışı, temizlik vs.

NOT: Herşey dahil ile yemeksiz kıyaslaması:

4 kişi günde 60 TL kahvaltı , 100 öğle , 150 akşam yesen, 300TL Toplam yemek yersin 4 yetişkin ama en iyi yerlerde.
    300 x 6 olsa 1800 bilemedin 2000 yesen , krallar gibi yemekler yersin. Herşey dahil olmayan otelin üzerine bu hesaba göre bir fiyat yerleştirmek lazım.
    Bu hesapları tüm koylarda en güzel restoranlara giderek çıkarırsın. Hem gezer hem çeşit görürsün.

Tekin 6 gece 4 kişi 900 gibi fiyat veriyor booking de , yeme içme yok dışarda yaparsın kalırsan.
    Denize sıfırlarda mehtap herşey dahil 2700 , ama herşey dahili ne kalitede bilmiyorum. Ona dikkat et. Plajı + sı.

Otellerin resimleri ve yorumlara göre bir karar ver. Ben karışmayayım. Fakat eski de olsa Tekin + yemekleri dışarda + sahile 20 - 30 TL günlük vererek, araba varsa koyları gezerek otele hapsolmadan alabileceğin en iyi fiyat gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:22:23 >

• üstadım cevabına binaen yaklaşık bir haftadır araştırmalar yapıyorum önerdiğin otellerde dahil olmak üzere neredeyse merkez ve merkeze yakın bütün otellere baktım. sonuç olarak herşey dahil otele gitme kararı aldım eğer bir terslik olmazsa herşey dahil otelde daha rahat edeceğim görüşüne hakimim. aklımda 5 otel var ve kısmetse birini seçip rezervasyon yaptıracağım

belirlediğim 5 otel(önem sırasına göre); 1) cle seaside hotel 2)moda beach otel 3)emre beach Otel 4) mehtap otel 5)selen otel.

bu otellerden cle seaside otele yakınım. özellikleri ve imkanları diğerlerine göre daha iyi geldi. aslında emre otelde çok iyi ama 3km gibi bir uzaklığı var merkeze! yani yürüme mesafesi dışında kaldığı için ilk tercihim değil. bu otellerle ilgili önerilerin olursa memnun olurum

plaj konusunu çok iyi açıklamışsın teşekkur ederim. marmaris merkezdeki plajlar malesef adam soyma yeri olmuş ben içmeleri tercih etmek istemediğim için merkezdeki plajda para vererek oturulacak şezlong olmadığını öğrenmiş oldum. dediğin gibi ben zaten şezlong yada şemsiye parasında değilim keşke boyle bir yer olsada vereyim paramı oturayım keyfime bakayım ama yok! bu konuda oda kahvaltı ve yarım pansiyon çalışan otellerde durum daha vahim. bu konseptte çalışan otellerle yaptığım görüsmelerde plaja dışarıdan su sokmak dahi yasak dediler bazıları da marifetmiş gibi otel müşterilerine plajda yeme içmede %10 civarında indirim yapıyormuş. ne kadar da çok! haziran ayının ilk haftasında 6-7 gece için dünyanın parasını veriyorum yetmiyor birde plaja su dahi sokamıyorum gerçekten ilginç bir durum...

• Belediye denetlemiyormu bunları bu kadar sacmalikmi olurmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey dahil oteller aşağı yukarı aynıdır , sen hangisinin yorumu daha iyi ve resimleri daha hoşuna gidiyorsa onu tercih et ben karışmayayım gerisine :)

Yarım pansiyonda öylemiymiş bilmiyordum , o zaman herşey dahil de tercih edebilirsin.
    Çok ucuz herşey dahilleri tercih edersen iyi bir yemek beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:23:16 >
  • İçmelerden bozburun yarımadasını dolaşmanız çok kolay, yukarıdaki yarımada turunu yapabilirsiniz. Bir gün kumlubük , bir gün selimiye ye gidilebilir.
    bunlardan kumlubük 30 dk, selimiye 40 dk sürer.
    eğer gezerek tur olacaksa her köy arası 15 dk falandır, 4 5 köy var. ama durmalarınızı siz hesaplayın.

Tabi burlara giderken söğüte, kızkumuna , turguta, bozburuna uğranacağından kumlubükü ayrı tutup, bir gün gidip aksama kadar deniz yemek yapılıp ,
    diğer tüm koylara tek günde gezerek gidilebilir çünkü yönü farklıdır.

bunlardan ayrı olarak batıya datça yönüne gidilip , inbükü koyuna gidebilirsiniz. Giriş paralı ancak güzeldir, yoğun sezonda tavsiye etmem.

kuzeye gidip çamlı köyüne gidebilirsiniz, çok iyi restoranlar var. sedir adası da o yönde zaten. daha önce yazdığımız yerlere gidebilirsiniz.

• marmaris otelleri beni şaşırttıkça şaşırtıyor daha önce gitmeyi düşündüğüm cle seaside otel ile birkez de ben görüşmek için aradığım da plajı özel şahsa kiraladıklarını plaja bu nedenle bir şişe su dahi sokamayacığımı belirtti resepsiyondaki arkadaş. daha önce eşim aradığında plajın kendilerine ait olduğunu yeme içme konusunda sıkıntı olmayacağını belirtmişlerdi plajın kendilerine ait olduğunu ancak yeme içme işini plajdaki işletmeden yapmam gerektiği olayı çok ama çok saçma sonuçta herşey dahil otele gidip otelin plajını kullanamıyorum yada ekstra masraf yapmam gerekiyor. bu durum canımı o kadar sıktı ki neredeyse marmarise gitmekten vazgeçeceğim

sonuç olarak otel konusunda planlarım alt üst oldu ve yeniden otel arayışına girdim. marmaris için herşey dahil olarak gidebileceğim 4 adet otel belirledim. Bu oteller; Moda beach-Emre beach- Mehtap beach-green nature diamond otel.

green nature diamond otel gerçekten çok farklı ve elit bir otel gibi duruyor.çok da pahalı. haziaranın ilk haftasında 2 kişi 7 gece 2.200 TL fiyatı var. 4 kişi olunca 2 ye katlanıyor bütçemi zorlamaya çalışıyorum acaba bu kadar fiyatı hak ediyor mu diye! eğer o olmazsa kısmet olursa moda beach tek alternatifim olacak. oteli aradım çok yardımcı oldular umarım dedikleri doğrudur mehtap beach merkeze yakın ama araba park yeri yok sonuçta aracımızı sokakta bulmadık olur olmaz yere koyamam! otelle görüşmemde arka sokaklar var diyor emre beach oteli beğendim ama bu otelde de araba park yeri sıkıntısı var malesef birde merkeze uzak kalıyor. tamam minibüsle 5 dk ama ben ve ailem yürümeyi seviyoruz yürümek istiyoruz ancak 3,5 km çok fazla geldi bana!

üstadım otel konusunda seni bayağı yordum ama son olarak bu 4 otel arasında büyük ihtimalle moda beach tercih edeceğim kısmetse. moda beach ile ilgili önerin olur mu olumlu olumsuz! yada bu 4 otel arasından ne olursa olsun şu oteli tercih et diyeceğin bir otel olursa memnun olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Belediye denetlemiyormu bunları bu kadar sacmalikmi olurmus.

zaten kiralayan belediye adamlar istediklerini yapıyorlar. tamam işletme o kadar para verip kiralıyor ve işletme para kazanmalı. peki vatandaş ne yapacak millete esir kul köle olacak olayın özeti budur
  • Green Nature Diamond yeni açıldı .baya iyidir tabiki.
    Emre beach iyidir tabiki ama yürümek istiyoruz tam merkeze yakın olsun diyorsanız, mehtap daha merkezi. Bize göre hepsi merkez aslında.
    Moda beach emre ile mehtap arasında kalır. Önerme yapmayayım yaklaşık hepsi bilinen yerlerdir, siz yorumlardan değerlendirin.

Her şey dahil olanlarda yemek kalitesi değişkendir, araştırın. Bu yüzden canınızı sıkmayın. Dışarıda bile yeseniz birşeyler arada , yine ucuz oteller.

Plaj konusunda da , otellerin kendi plajları ve para verip şezlong tuttuğunuz plajlarda yeme içme mecburiyeti olmaz. Bedava girdiğiniz plajda yeme içme bekleyebilirler.
    Nereye giderseniz gidin, sezlong mu paralı yoksa bedava girip yeme içmeden mi alıyorsunuz diye sorun. Normaldir bu yani , bundan dolayı canınızı hiç sıkmayın degmez. Prosedür bu.
    Adamlar para kazanmaya çalışıyor tabi.

Ama sahili olan otelde böyle durum olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 22 Nisan 2017; 15:26:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wreith

Green Nature Diamond yeni açıldı .baya iyidir tabiki.
    Emre beach iyidir tabiki ama yürümek istiyoruz tam merkeze yakın olsun diyorsanız, mehtap tam merkezi. Bize göre hepsi merkez aslında da :)
    Moda beach emre ile mehtap arasında kalır. Önerme yapmayayım yaklaşık hepsi bilinen yerlerdir, siz yorumlardan değerlendirin.

Yanlız tekrar belirtiyorum. Herşey dahilde yemek kalitesinden beklentiniz düşük olsun. O fiyata ancak o kadar olur . Bu yüzden canınızı sıkmayın. Dışarda bile yeseniz birseyler arada , yine ucuz oteller.

Plaj konusunda da , otellerin kendi plajları ve para verip şezlong tuttuğunuz plajlarda yeme içme mecburiyeti olmaz. Bedava girdiğiniz plajda yeme içme bekleyebilirler.
    Nereye giderseniz gidin, sezlong mu paralı yoksa bedava girip yeme içmeden mi alıyorsunuz diye sorun. Normaldir bu yani , bundan dolayı canınızı hiç sıkmayın degmez. Tatilinizi bozmayın . Prosedür bu.
    Adamlar para kazanmaya çalışıyor tabi.

Ama sahili olan otelde böyle durum olmaz.

peki otel konusunda fazla ısrar etmeyeyim o zaman

dediğin gibi yemekten tabiki beklentim düşük. sonuçta green nature diamond otel ile moda beach otelin yemekleri bir olmaz ama arada da ciddi fiyat farkı var artık hayırlısı neyse o olsun diyorum.

plaj konusu senin dediğin gibi olmalı ancak öyle değil. cle seaside otelde resepsiyondaki arkadaş plajın kendilerine ait olduğunu şezlong şemsiye parası almadıklarını fakat sahile bir şişe su dahi götüremeyeceğimi söyledi tamam şimdi sahilde hadi birşey yemeyelim ama içmeden nasıl duracağız! sonuçta plajın işletmesini şahsa vermiş adam akşama kadar yemeden içmeden plajda oturtur mu? bu konuyla ilgili hatta resepsiyoncu müdürüne danıştı ama malesef plaja hiçbir getiremezsiniz dedi! şimdi bu iş nasıl oluyor peki! sonuçta plaj otelin...böyle çok yer var can sıkmamak mümkün değil malesef benimde yapım bu plajda yatarken dinlenirken başıma birileri geldi mi sinir oluyorum

• Denize sıfır otelde herşey dahilde bu kadar ucuz fiyatlar olunca adamlar sineğin yağını çıkarmaya çalışıyor tabi.
    Birde sizin aklınıza gelmeyen bazı durumlardan dolayı böyle uygulamalar yapmaya başlamışlardır.
    Yabancı turistler baya çapulcu olduğu için sahile içecek indirip orada da arkadaşlarına veriyorlardır. Vs vs dir.

Ben her şey dahili pek tutmuyorum, böyle sınırlandırmalar olabiliyor. Yemekleri herkes yiyemiyor.
    Ama fiyatları nerdeyse konaklama bedeli zaten , yemek falan fiyata dahil değil gibi , dolayısıyla yemeği hediye kabul etmek lazım. Her türlü ucuz.

Veya sahili yok sayıp doğru düzgün hizmet veren ücretli bir plaja falan gidilecek .
    Ayrıca her gün merkezde omuz omuza denize gireceğiz diye uğraşmaya hiç gerek yok.

Merkezde şezlonga 2 kişi 10 lira verilen ve yiyecek içecek sokulan yerler var, o şekilde bir yere de gidilebilir.

15 dk mesafede köylerde tertemiz denizi olan mekanlar var.
    2 kişi yeme içme ortalama 50 tl verip tüm gün şezlongun, otoparkı duşu bedava , denizleri de merkezden çok daha iyi.

Merkeze yaklaştıkça deniz temizliği özellikle yoğun sezonda azalır.

• wreith kullanıcısına yanıt
    İyi günler ben ailemle kiralık ev tutmak istiyorum aksamları çarsısına inip dolaşmak eğlenceli vakit geçirmek istiyorm önerebilceğiniz bi yer varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel mesajla cevapladım
  • esnaf lokantalarında ucuza güzel yemekler yiyebilirsiniz.:)
  • Merhaba Wreith,

su ana kadar Marmaris'le ilgili yazmis oldugunuz yazilar gercekten cok aydinlatici olmus,ellerinize saglik.Bende kismet olursa esimle beraber haziran ortasinda 1 haftaligina marmarise gelecegiz. Sahilde butun gun guneslenmekten hoslanmadigimiz icin turlara katilmayi yada yakin yerlere gitmeyi planliyoruz.Size bu asamada bikac sorum olacak:

-akyaka,selimiye gibi yakin yerlere otobus veya dolmusla gitsek ayni gun donuste sikinti ceker miyiz?Arastirdigim kadariyla akyaka'ya gunde sadece birkac kez ulasim var.

-daha once turlardan bahsetmissiniz.biz de bir buyuk bir kucuk tekne ve efes turu yapmaya verdik.buyuk tur olarak marmaris,sedef adasi ve dalyan (cok yorucu diye duyduk gerci) arasinda kararsiz kaldik. Sizce hangisine gitmeli?Ayrica kucuk tur olarak bahsettiginiz ciftlik turu ile hisaronu turu ayni mi?

-son olarak deniz urunleri yemek icin tavsiye edecegiz restaurant var mi?

Simdiden cok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neloz -- 20 Mayıs 2015; 14:21:46 >

• selamlar
    öncelikle bu faydalı bilgi ve cevaplarınız için teşekkürler. biz 2 kişi 20 haziranda marmarise gitmeyi düşünüyoruz kendi aracımızla. 2-3 gün kalmayı planlıyoruz ama daha önce marmarise hiç gitmedik ve uygun bir tatil olsun istiyoruz hem doğayla başbaşa olabileceğimiz hem denizi güzel olan fiyatlardada çok yüksek olmayan bi yer önerirseniz çok mutlu oluruz. biz içmeleri düşşündük otel için ama orada 1 gün denize girip diğer kalan günümüzde saklıkenti ve çevre yerleri gezmeyi düşünüyoruz bize önerebilcğiniz otel v.s var mı ya da içmeler olması önemli değil başka bir yer de önerirseniz orayı inceleyelim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.