Şimdi Ara

Marmaris ve Çevresi Öneriler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
23
Favori
40.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Selimiye iyidir, çok ani derinleşmez. Sahilde çocuklar olur ama çok fazla gidemezler.

Hisarönü , kumlubük, marmariste içmeler plajları, datça sahil daha sığ yerlerdir. Akyaka en sığ plajdır fakat biraz ince kumludur.
  • Marmaris çevresinde turgut, kumlubük, hisarönü, datça gibi yerlerde birkaç gecelik kısa süreli çadır kuranlar görülüyor fakat uzun süre kalmıyorlar.

Parklarda yaptırmazlar.

Çadırlı kamping yaptıran yerler var ama gecelik çadırdan ücret alınır. Akyaka, çubucak, inbükü, dalyan, sarıgerme gibi birkaç kamp var. İnternetten de camp yerlerini araştırıp bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreith

Marmaris çevresinde turgut, kumlubük, hisarönü, datça gibi yerlerde birkaç gecelik kısa süreli çadır kuranlar görülüyor fakat uzun süre kalmıyorlar.

Parklarda yaptırmazlar.

Çadırlı kamping yaptıran yerler var ama gecelik çadırdan ücret alınır. Akyaka, çubucak, inbükü, dalyan, sarıgerme gibi birkaç kamp var. İnternetten de camp yerlerini araştırıp bulabilirsiniz.

Hocam zaten uzun süreli değil gecelik bir yerlerde kalıp sonra tekrar yolumuza devam etmek istiyoruz. Kamp yapılan yerler var ama gecelik 25 30tl ücret alıyorlarmış giriş için zaten çadırda kalıyorum ve kamp yapmaya gitmişken para vermek saçma gibi düşünüyorum . duş ve yemek için belki bir nevi verilebilir. Onun haricinde sahil kesiminde denize girilebilen yerlere yakın göze batmayacak yerlere kamp kurmayı düşünüyorum . daha önce hiç gitmediğim için nasıl olur bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediğim bölgelerin sahillerinde olabilir veya siz geçerken yolda durup sakin bulduğunuz bir yerde oturabilirsiniz. Uydudan bu sahillere bakın. Yoğun sezonda göze batmayan yer biraz zor da olsa , sakin aralıklar vardır yol üzerinde.
  • Merhabalar.
    Biz 4 erkek marmariste bir otel tutup sadece 1 gün araba kiralayip diğer günler minibüslerle gezmeyi düşünüyoruz bütceden dolayi.4 günlük tatilde neler yapmayi önerirsiniz . Ve minübüs fiyatlari 4 kişi için araba kiralamaya göre denk ise arabaylada olur görülecek yerler.Ve oteli nerden tutacağimizida karar veremedim. otelde sadece geceleri kalacağimizdan marmaris merkez diye düşündüm ama nasil olur.
    marmaris fethiye ölüdenize giden direk minübüsler var mi ve varsa fiyatlari ne kadardir ?
    Teşekkürler..
  • Forumu forum yapan değerli cevapların,en önemlisi de ilgin için teşekkürler kardeşim. Ailece üç yer belirledik kendimizce;birincisi söğüt te yasemin pansiyon.ikinci yer dalyan istuzu.ucuncusu akyaka...dalyan ve akyaka pansiyon belirleyemedik henüz. Bide senin fikrini almak isterim bu lokasyon hakkında.

• lusiuss L kullanıcısına yanıt
    Saolasın , teşekkürler.

Söğüt gerçek bir köy ve denizi en temiz yerlerdendir. Ani derinleşmez normaldir. Ahtapotçu var sahilde , ustası işbaşındaysa denenebilir.

İztuzu çok güzeldir ama çocukların sevdiği hızlı dalgalar vardır . Yanlarında durulup kontrol edilir. Eskiden duş yoktu plajda tuzlu kalmak istemeyen şişe götürsün.
    Dalyan ve akyaka bir tık daha pahalıdır marmaristen ama güzeldir. İnternetteki otel sitelerinden yorumlara resimlere göre seçebilirsiniz otel önermiyorum.

Akyakada balıkçılarda meşurdur . Azmak üzerindeki balıkçılar ileriye doğru gider mekanı hoşunuza giden elemanları temiz görünene girin . Ondada reklam yapmayalım.

Güzergah gayet güzel. Söğüte giderken bizim önceki sayfalardaki haritadan bakıp yarımadadaki noktaları görebilirsiniz.

İyi tatiller

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Marmaris merkez fiyat açısından en doğru nokta. Arabalar 80 tl falandır bu sene. Marmariste araştırıp netten uygun bulabilirsiniz .

Araba bozburun yarımadası turu , ölüdeniz yönü veya datçaya gidecekseniz işe yarar. Fethiye marmaris 20 tl kişi den aşşa değildir. Git gel 160 + ölüdeniz minibüsleri. Arabayla fethiye marmaris 250 km gibi . 100 tl yi bulmaz yakıt. Araba bu yönde 4 kişide mantıklı.

Bozburun yarımadaya giderseniz de benzer durum çıkar maliyet bu kadar olmasa da , minibüs dümdüz gider arabayla gezerek gidilir.
    4 kişi araba 2 gün de tutulur.

Ölüdeniz tek yön durmadan 2 saati geçer gidiş. Bu yöne gitmek isterseniz dönüşte akyaka ya girip akşam orayı da görebilirsiniz. Bu yönde dalyan iztuzuna girmek için zaman kalmaz bir günde zor.

Bozburun yarımada turu yapıp geze geze koylarda denize girebilirsiniz . 1 gün alır.

Tekne turu yapıp koyları bu şekilde de görebilirsiniz ama kalabalık olur.

Marmaris içinde tüm gün denize girip akşamına dışarı çıkabilirsiniz.

Bir gün sedir adasına gidip sabah da çamlıdaki restoranlarda kahvaltı da olur.

Bu yöne gidecek diğer arkadaşlara da alternatif olsun diye çeşitli yazıyorum.

• wreith kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yorumunuz için. 250 300tl lik herşey dahil 3 kişilik bütçe ile kafamdaki planim şöyle oluştu
    1 gün araba kiralayip bozburun yarimadasi turu.
    1 gün tüm günlük tekne turu
    1 günde ölüdeniz gider akşamlar geliriz diyordumda 20tl fln gider toplam diyordum.Ama zaten otobüs 50+ paraya ve git gel harcayacağimiz vakte değmez bence.
    Sedir adasi da birgün öğleden sonra görülüp gelinebilir diye düşünüyorum.
    Son olarak daha otel veya apart ev bakmadik.Ama sadece gece yatmak için kullanacağimdan apartda kalmak daha mantikli.3 kişilik kiyiya yakin düzgün apartlar ne kadardir yada özelden önerebileceğiniz konaklama yeri var mi?
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Sedir adası girişi paralıdır + tekneyle ulaşım + tekneye kadar marmaristen minibüs. Bunları netten araştırıp fiyat belirleyebilirsiniz. Tur firmaları da vardır daha uyguna gelebilir.

Otel sitelerinden uygun fiyatlar bulunuyor. Oradan bakın resmine yorumuna .Yerli turistin iyi yorum yaptığı yerler yerli için daha belirleyici olur.yabancıların tarzı farklı olabilir.

Haziranda 120 gibi , temmuz agustos 150 gibi 4 kişilik apart olması lazım.

• Son 6 yılda marmaris e gittim.Daha önceki gezilerime göre, 3 günlüğüne gitmiştim nisanın sonunda.yaklaşık 2 hafta önce döndüm.Tam sezon başlamadı tabi ki ama ilk defa bu kadar boş gördüm..Rusya krizi ve terör olayları baya baya etkilemiş..
  • Merhaba arkadaslar aylardir marmariste tatil plani yapiyorum hisaronunde fiyati uygun bir yazlik buldum simdi ailece gidecegiz 5 gece kalacagiz merkeze 18 km uzaklikta görünüyor araba oldugu icin pek sorun etmedim ama gece ayri gunduz ayri devamlida gezmeyi planlıyorum sizce hisaronunde fiyatininda makul olmasi sebebiyle bu yazlik tutulurmu?

• Merhabalar. İlk yazınızı okuyup tarihe bakınca çok eski deyip marmaris ve çevresi hakkında güncel bilgi için size mesaj atmışltım ama son sayfaya gelince zaten güncel olduğunu gördüm. Ben Milasta oturuyorum ailemle günübirlik gidebileceğim marmaris ve çevresinde gidilecek girişin ücretsiz olduğu yada astronomik ücret alınmayan plaj ve koylar varmıdır. Piknik mangal zıpkın ile dalış için uygun ise daha iyi olur tabi.teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir-ankara -- 27 Mayıs 2016; 16:15:37 >
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz plaj birçok yerde var marmaris bölgesinde,
    Merkez halk plajı ve koylara giderken yol üzerlerinde sahilden ücretsiz girilir. Hizmet yok tabi. Mangal ormanlık yerlerde yasaktır . Ancak sahili geniş ormandan uzak olursa olabilir.
    Zıpkın bildiğim kadarıyla yasak cezası var.
    Yasağı delen olabilir ama sonuçlarını bilmiyorum.

Siz yarımadada beya merkezdeki halk plajında girin en iyisi şemsiyenizi alın sandviçleri yapın gidin kafanız rahat olsun .

Teşekkürler arkadaşım.insanin paylaşacak bir birikimi olmasi güzel şey lakin paylaşacak kadar ilgili,yardımsever olması daha da güzel. Benim gibi marmaris çevresini keşfetmek isteyenler için fikirlerin çok değerli.

• merhaba,

marmariste önerebileceğiniz ultra herşey dahil otel var mı acaba?
    Cevabınız için çok teşekürederim. Zıpkın ve mangalı unutup sorumu öyle sorayım bence. Merkez plajı değilde şöyle şehirden birazcık uzak gölgeliği olan koy yada plaj önerebilir misiniz. En azından ailecek ufak bir piknik yapıp çocuğu denize sokabileceğimiz. Sarsala koyu , sarıgerme plajı, inlice koyu( buraları biliyor musunuz bilmiyorum ama) gibi.
    birde saklıgöl denen yer hakkında bilginiz var mıdır?
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Sarıgerme gibi alabildiğine rahat yerler o bölgede pek yok, belki kumlubük sahili , yarımadada köyler arasında kalan bölgelerde veya turguttan selimiye geçerken selimiye girişinde birkaç küçük koy var insanların girdiği, orası da olabilir. Ama şemsiye götürün.

Bir diğer alternatif paralı birkaç kamp inbükü vs gibi ama mangal serbestmi bilmiyorum.
    Saklıgölü bilmiyorum.
  • Lucifer kullanıcısına yanıt
    birkaç yer var fakat ultra larda dahi piyasa durumlarından dolayı kalite düşüşü olabilir dikkat edin, internetten görebilirsiniz fakat iyi midir yemekleri bilmiyorum.
    özelden birkaç büyük otel yazdım, herşey dahil olmayan fakat iyi olanlar da var , inceleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wreith -- 1 Haziran 2016; 17:14:43 >
  • öncelikle konuyu öylesine bilgilendirici kapsamlı açıp,hiç dağılmasına izin vermeden derli toplu devam ettiren ve hala güncelliğini takip eden üstadlara teşekkürlerimi ileteyim.
    benim size sorum ise, malum önümüz bayram eşim ve her ikimizin aileleriyle beraber ufak çaplı bir kaçamak yapalım istedik.
    7 kişilik yolculuk rotamızı antalya çıkışlı fethiye marmaris olacak şekilde düşünüyoruz. 1-2 gün fethiye civarına ayırıp kalan 2-3 günümüzü de marmarisde değerlendirelim diye düşündük yalnız daha evvel bir kaç fethiye yolculuğumuz olsa dahi bu düzergaha çokda hakim değilliz. sizce yol boyunca ve en keyifli hali yakalamak en bakir doğayı tatmak adına düzergah nasıl olmalı nerede kumsal deniz, nerde gezinti yapılmalı ne yenilip, içilmeli ve en mühimi her iki bölge içinde planımız daha çok kültür gezisi gibi olduğu için oteli göz ardı edip kalma problemini en uygun fiyatlarla, temiz ve nezih şekliyle nerde hangi apartla çözümlemeli?
    tavsiyeleriniz merakla bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.