Şimdi Ara

Mars-Dünya arası iletişim saniyede 128 bin bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8 bit = 1 byte

125 kbit = 15 kbyte .

Halimize sukur etmeliyiz. Koskoca nasa bile 15 kbyte ile veri iletisimi sagliyor. Bizim telekom coktan isi asmis

• hiç öle olduğunu zannetmiorum,tahminen uydu bağlantısı vardır(kablo döşiyecek halleri yok herhalde) ve aynı hizzaya girdiklerinde veriler aktarılıyordur
    çünkü aletlerin çektikleri resimler inanılmaz büyük boylarda,bu kadar ufak hızlarda iletişim olacağını hiç zannetmiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxoch -- 24 Mart 2006; 9:38:28 >
  • anaa marstada internet çekiyomuş

bide orda hayat yok diyolardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: jxoch

hiç öle olduğunu zannetmiorum,tahminen uydu bağlantısı vardır(kablo döşiyecek halleri yok herhalde) ve aynı hizzaya girdiklerinde veriler aktarılıyordur
    çünkü aletlerin çektikleri resimler inanılmaz büyük boylarda,bu kadar ufak hızlarda iletişim olacağını hiç zannetmiorum

Halen Mars’a giden uzay araçları, verileri radyo sinyalleriyle gönderiyor. MIT uzmanı Dr. Karl Berggren, mevcut kablosuz radyo frekansı teknolojileri ile video görüntü gönderiminin saatler aldığını belirtiyor. Dr. Berggren’e göre, gelişmiş lazer teknolojileri veri gönderimini bugünküne oranla 10 ila 1.000 kat daha hızlı gerçekleştirecek.
    Dr. Karl Berggren

Gerek lazer ve gerek radyo göndericileri, veriyi ışık hızına yakın bir süratte gönderebiliyor, ancak lazerin avantajı daha fazla veriyi sıkıştırabilmesi. Halen Mars’ta bulunan uzay araçlarında, Mars-Dünya arası iletişim saniyede 128 bin bit üzerinden gerçekleşiyor.

bilmeden konusmayalim

• quote:

Orjinalden alıntı: dh_ebac

quote:

Orjinalden alıntı: jxoch

hiç öle olduğunu zannetmiorum,tahminen uydu bağlantısı vardır(kablo döşiyecek halleri yok herhalde) ve aynı hizzaya girdiklerinde veriler aktarılıyordur

Halen Mars�a giden uzay araçları, verileri radyo sinyalleriyle gönderiyor. MIT uzmanı Dr. Karl Berggren, mevcut kablosuz radyo frekansı teknolojileri ile video görüntü gönderiminin saatler aldığını belirtiyor. Dr. Berggren�e göre, gelişmiş lazer teknolojileri veri gönderimini bugünküne oranla 10 ila 1.000 kat daha hızlı gerçekleştirecek.
    Dr. Karl Berggren

Gerek lazer ve gerek radyo göndericileri, veriyi ışık hızına yakın bir süratte gönderebiliyor, ancak lazerin avantajı daha fazla veriyi sıkıştırabilmesi. Halen Mars�ta bulunan uzay araçlarında, Mars-Dünya arası iletişim saniyede 128 bin bit üzerinden gerçekleşiyor.

bilmeden konusmayalim

tamam arkadaşım ne baarionki,zannetmiorum dedim mantıksız geldi sadece,hiç marstan veri indirmiorum

• Ya adamlar marsa araç gönderip onunla iletişim kurabilecek kapasitedeler, neymiş bağlantı hızları düşükmüş:)))

Valla başta konuyu geyik olarak açtığını düşündüm sonradan anladım ki geyik değilmiş. Türk telekomla nasa karşılaştırılır mı hiç? Biz şehirlerarası görüşmeleri bile bayram vs günlerde yoğunluk nedeniyle yapamıyoruz. Adamlar marsla iletişim kurmuşlar, bizim 60-70 yıl ilerimizdeler. ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dh_ebac

128.000 bit = 125 kbit

8 bit = 1 byte

125 kbit = 15 kbyte .

Halimize sukur etmeliyiz. Koskoca nasa bile 15 kbyte ile veri iletisimi sagliyor. Bizim telekom coktan isi asmis

dh_ebac ölçtünmü ölçtünmü

8 bit = 2 byte ' ise ne yapacan bunun bana 8 bit = 1 olduğunu bana nasıl ıspatlican ben buna 8 bit = 2 byte diyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: airea
    . Adamlar marsla iletişim kurmuşlar, bizim 60-70 yıl ilerimizdeler. ..

çık çık daha çık . hala telefon hattı olmayan köylerde yaşayanların olduğu bir ülkedeyiz. Yanılmıyorsam marstaki araca veri gönderip alması 70 dk falan sürüyordu discovery ch. da göstermişlerdi bir ara
  • Cat5 le bağlasalar arayada repeater fala atarlar marsta internet vardedide bi arkadaş önemli olan kim bağlanacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.