|
Dünya’dan 20,6 milyar kilometre uzakta olan Voyager 2 can çekişiyor
-
-
1000 yıl çalışan nükleer piller yok mu. Bu pilleri kullanıp Voyagerin daha hızlı ve daha güncel modeli uzaya yollanamaz mı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1977 yapımı bir araçla yapılan "ışık hızı ile haberleşme protokolü"nün teknik bir dökümanını bir babayiğit verse de incelesek.
-
yollanır ama 50 yıl beklemen lazım.
-
dünyada da ışık hızı ile haberleşiyoruz. mesela emektar telgraf ışık hızında haberleşme sağlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Ekim 2024; 14:30:53 >
-
Voyager 2 için saygı duruşu ..
-
Pil probleminin çözüleceği zamanı söyleyeyim, bu haberden yola çıkarak: Güneş'in etkisinin bittiği andan itibaren elektrik üretilebilir konuma gelindiği zaman...
-
Radyo dalgası uzayda ışık hızı ile ilerler ama normal ışık gibi ilerlerken zamanla yayılarak zayıflar.
Bu yüzden lazer iletişimi geliştirmeye çalışıyorlar, daha sonrada quantum dolanıklığı ile zaman kayıpsız iletişim sağlamak amacındalar. Bir gün başaracaklarına inanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum ama peki "ışık hızı" nı çıkaralım, haberleşme protokülü diyelim o zaman. Meslela bazıları şunlarmış
- HTTP
- UDP
- TCP
- Bluetooth
- FTP
- SMTP
- POP
- IP
- IMAP
- SNMP
- Telnet
- SSH
- DHCP
- DNS
- NTP
Hepsininde çalışma presipleri ve çalışma adımları belli, her hangi bir varsayım söz konusu değil. Güneş sisteminin ötesindeki bir cihazla, üstelik 50 yıl önce üretilmiş bir cihazla hangi protokol üzerinden veri alışverişi yapılıyor onu merak etmiştim.
-
Düz "raw" olarak gelir.
Salın artık şunu nereye gidiyorsa gitsin
-
transport ışık hızında
-
NASA, bu araçlarla Deep Space Network üzerinden iletişime geçiyor.
Belki aradığın cevap bu sayfada olabilir:https://science.nasa.gov/learn/basics-of-space-flight/chapter18-3/
-
Daha güncel keşif uydularının gönderilmemesinin bir sebebi var mı acaba?
-
aslında bu araçlar asıl görevini tamamladıktan sonra intihar görevine yollanıyor. güncel bir araç göndersen bile 50 yıl sonra bu aracın ulaşacağı yere ulaşacak. belki de zaten yolda olan başka araçlar vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Ekim 2024; 17:23:45 >
-
Ben de enerji kaynağı güneş olsa depolayacak pillerin ömrü 47 sene nasıl dayandı derken "plutonyumun doğal radyoaktif bozunumu" cümlesini gördüm. Bu kısma takıldım, araştırınca karşıma şu çıktı.
Plutonyuma uranyum cevherleri içerisinde eser miktarda rastlanır. Kullanılabilmesi için sun'i olarak üretilmesi gerekir. Kütle numaraları 232'den 246'ya kadar değişen en az 15 izotopu yapılabilmektedir. Bunların içinde en önemlisi Pu-239 izotopudur.
Pu-239'un fisyon (bölünme) özelliğine sahip olması ve nükleer reaktörlerde yan ürün olarak elde edilebilmesi, bunun atom ve hidrojen bombaları için nükleer patlayıcı olarak kullanılmasına imkân sağlamaktadır. 1945 senesindeNagazaki'de patlatılan atom bombası Pu-239 izotopundan yapılmıştı.
Pu-239 izotopunun yarılanma süresi 24.360 senedir ve alfa ışını yayarak uranyum 235 izotopu haline dönüşür.
Diğer mühim izotoplarından Pu-238 yarılanma süresi 86,4 sene olup alfa ışıması yaparak yarılanır. Pu-238'in alfa ışını yayarken çıkardığı ısı, Apollo uzay araçlarında elektrik üretimi maksadı ile kullanılmıştır. Pu-238 sun'i kalp yapım çalışmalarında da kullanılmaktadır. Pu-242 ve Pu-244'ün tıp ve metalurjide kullanma sahaları vardır.
-
Ya Aypon 16 cikmis, hala voyager diyorsunuz, ne voyager'i, aypon 16 var artik, adamlar sinema filmlerini ayponla cekiyolar. SImdi bi tane aypon gondersek 4K resim gonderir ordan, hem de daha hizli A18 islemcili. Voyager'da 18 bitlik cpu var, hangi akla hizmet onu koydular, koy bi tane A18 biyonik chip, catir catir izle uzayi. Birak yeaaa, aypon var ne voyager'i.
Imza: Modern Turk genci, H.A.L.K'in evlatlarindan biri. Maarem o gece nerdeydi, biz 22 yildir bu siylimlirdin biktikcilardan...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 7 Ekim 2024; 21:54:45 > -
daha ne kadar gidecek? bir tane uzaylı denk gelmez mi şuna
-
Saatte 15-20 bin km hızla şuanki konumuna bir araç göndermek bile en az 10 yıl sürer, bu iş para veya sadece teknoloji ile olan birşey değil , bunun bir çözümü yok
O değil de bu haber başlığı beni üzdü be:D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
dünyada da ışık hızı ile haberleşiyoruz. mesela emektar telgraf ışık hızında haberleşme sağlıyor.
|
Ya Aypon 16 cikmis, hala voyager diyorsunuz, ne voyager'i, aypon 16 var artik, adamlar sinema filmlerini ayponla cekiyolar. SImdi bi tane aypon gondersek 4K resim gonderir ordan, hem de daha hizli A18 islemcili. Voyager'da 18 bitlik cpu var, hangi akla hizmet onu koydular, koy bi tane A18 biyonik chip, catir catir izle uzayi. Birak yeaaa, aypon var ne voyager'i. Imza: Modern Turk genci, H.A.L.K'in evlatlarindan biri. Maarem o gece nerdeydi, biz 22 yildir bu siylimlirdin biktikcilardan... |
Radyo dalgası uzayda ışık hızı ile ilerler ama normal ışık gibi ilerlerken zamanla yayılarak zayıflar. Bu yüzden lazer iletişimi geliştirmeye çalışıyorlar, daha sonrada quantum dolanıklığı ile zaman kayıpsız iletişim sağlamak amacındalar. Bir gün başaracaklarına inanıyorum. |
yollanır ama 50 yıl beklemen lazım.
|
Benzer içerikler
- instagram yazı stilleri
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- snapchat hesap silme
- instagram aktiflik kapatma
- tiktok hesap silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X