|
General Motors Çin'de eriyor: 5 milyar dolar gelir kaybı bekliyor
-
-
Diğer ülkelerin vatandaşları her ülkenin malına ılımlılar fakat Çinli vatandaşlar Çin malı konusunda çok tutucular. Eğer bir ürünün kalitesi az da olsa yabancı menşeili bir ürüne yaklaşıyorsa çin malı olanı tercih ediyorlar. Ama sanırım dünyada tek bizim halkımız made in Türkiye olmasında neresi olursa olsun diyor bir ürün alırken.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlerleyen süreçte birçok amerikalı ve avrupalı firmanın çin pazarından çekileceği aşikâr ama buna karşılık çinli firmaları da avrupa ve amerika pazarında karanlık günler bekliyor. Kısacası çinli firmalar kendi pazarlarında büyürken globalde onları çok zor günler bekleyecek. Çin hükümetinin bu firmalara müthiş bir desteği var ama hükümetin sırtına çok büyük bir yük teşkil ediyorlar. Bu firmalar bir yere kadar dayanabilirler ama günün sonunda birçok çinli marka iflas bayrağını çekecek. Şu an nereden baksanız çinlilerin en az 50 otomobil markası vardır. Birkaç sene içerisinde tamamına yakını silinecek ve geriye sadece güçlü olan birkaç marka kalacak. (byd-geely-chery-saic-great wall motors-changan) bu markalar da ticaret savaşları böyle devam ederse bayağı yara alacak ve küçülmek zorunda kalacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan987654321 -- 5 Aralık 2024; 1:31:14 >
-
millet ne boş yapıyor yahu! biri diyor "bizim millet tutuzu değil ama çinlü tutuzu" :))) kardeş sen otomobil yaptım diyorsun panelinden yazılımına hepsi yurtdışından geliyor. biz zaten bu yüzden sana "araba yapamazsın" dedik. "gyavurun malını getirip birleştiremezsin" demedik.
diğeri de "evroba'da garannıh günner bekliyah" :)
evroba artık pek tınlanmıyor. adamlar latin amerika'ya kadar vardılar. zamanlar burada pazarları da iyice ele alacaklar. yani o avrupalı veya amerikalı dolarını belki tuvalette bir yerini silmek için kullanabilecek ama o para birkaç yıla diğer ülkelerde mendil muamelesinden başka birşey görmeyecek :)
-
Aynen 500 milyondan fazla nüfusu olan Avrupa tınlanmıyor sen de haklısın. Latin amerika’ya fabrika kurdukları doğru ama burada asıl amaç araçları meksika’da üretip kuzey amerika’ya satmaktı. (Abd-kanada) abd ve kanada’nın çin’e getirdiği yeni yaptırımlarla bu hayalleri de suya düştü. Çinli firmaları karanlık günlerin beklediğini ben söylemiyorum, bizzat çinli medya kuruluşları ve çinli uzmanlar bunu dile getiriyor ve birçok çinli firmaların silinip gideceğini, içlerinden sadece güçlü olanların kalacağını söylüyorlar. Abd ve avrupa’nın elektrikli araçlara olan teşviği yavaş yavaş kaldırması da bunun tuzu biberi olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GM kendi ülkesinde bile çok satılmayan Buick markasını Çin'de sevildiği için satıyordu diye biliyorum. Eğer Çin'de satışları dibe vurursa Buick markasını kapatabilirler
Avrupalı üreticilerin kısa dönem zarar edip Çinli firmalar ile aynı fiyatlardan satıp sonra çinli firmalar piyasadan silinince eski fiyatlandirmaları yapamaz mi? Çin'de bunu uygulasalar bence işe yarar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam kapatacaklarını en azından yakın bir gelecekte düşünmüyorum. Çin'de buick markası abd'den daha çok satılıyor ama abd'de de satışları kötü değil. cadiilac'tan daha çok satış rakamına sahipti diye hatırlıyorum en son satışlarda. Aslına bakarsanız tasarım açısından oldukça güzel modelleri var. (envision-envista-encore vb) fiyat açısından chevrolet'in altında konumlandırsalar kesinlikle iş yapacak bir marka. Türkiye'de satılmasını çok isterdim açıkçası.
-
ahahaha 500 milyon avrupa'nın %30'u 20 yıl sonrasını bile göremeyecek :D %geri kalan %30'u da çalışamıyor vaziyette olacak :)))
doldurulan araplar afrikalılar ile evet cazibe merkezi olacağı kesin :)))))))))))))
işte ben ne yazmışım? vakti zamanında o amerika'ya sümüklü mendil bile atmaya tenezül etmeyecek hale gelecekler.
-
Buick önceden Opel modellerini temel alan araçlar satıyordu. GM alt-orta segment için Chevrolet üst segmentte Cadillac üzerinde yoğunlaşsa Toyota-Lexus gibi daha doğru bir iş yapmış olmaz mı? Hatta GM adını kaldırıp direkt Chevrolet'yi şirket ismi yapabilirler
hocam general motors'un bünyesinde birçok marka var. gmc-corvette-cadillac-chevrolet-buick. Bu markalar chevrolet kadar olmasa da marka bilinirliği ve satış rakamları yüksek olan markalar. Durum böyleyken bu markaları öldürüp araçları sadece chevrolet ve cadillac rozetiyle pazarlayacaklarını zannetmiyorum. general isminin de abd için çok eskilere dayanan köklü bir mazisi var. general electric ve general motors abd sanayisinin temellerini atan iki firma olduğundan gm adını kaldıracaklarını sanmam.
-
Corvette bir marka degil Chevrolet'nin bir modeli. 2004'de Oldsmobil'i, 2008'de iflas ettiğinde Pontiac, Saturn gibi markaları kapatti. Hummer satilmaya çalışıldi. Saab kendi haline bırakıldı. Gmc'de Chevy'nin daha bol kromlu biraz daha lüks hali zaten. Devir değiştiği için daha dinamik bir yapı olarak Chevrolet/Cadillac dönüşümü doğru olur bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Diğer ülkelerin vatandaşları her ülkenin malına ılımlılar fakat Çinli vatandaşlar Çin malı konusunda çok tutucular. Eğer bir ürünün kalitesi az da olsa yabancı menşeili bir ürüne yaklaşıyorsa çin malı olanı tercih ediyorlar. Ama sanırım dünyada tek bizim halkımız made in Türkiye olmasında neresi olursa olsun diyor bir ürün alırken.
|
İlerleyen süreçte birçok amerikalı ve avrupalı firmanın çin pazarından çekileceği aşikâr ama buna karşılık çinli firmaları da avrupa ve amerika pazarında karanlık günler bekliyor. Kısacası çinli firmalar kendi pazarlarında büyürken globalde onları çok zor günler bekleyecek. Çin hükümetinin bu firmalara müthiş bir desteği var ama hükümetin sırtına çok büyük bir yük teşkil ediyorlar. Bu firmalar bir yere kadar dayanabilirler ama günün sonunda birçok çinli marka iflas bayrağını çekecek. Şu an nereden baksanız çinlilerin en az 50 otomobil markası vardır. Birkaç sene içerisinde tamamına yakını silinecek ve geriye sadece güçlü olan birkaç marka kalacak. (byd-geely-chery-saic-great wall motors-changan) bu markalar da ticaret savaşları böyle devam ederse bayağı yara alacak ve küçülmek zorunda kalacaklar
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X