Şimdi Ara

Yeni Tesla Model Y, Çin’de büyük ilgi görüyor: Siparişler 70 bini aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Tesla Model Y, Çin’de büyük ilgi görüyor: Siparişler 70 bini aştı
    ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, Çin'de piyasaya sürdüğü yenilenen Model Y aracıyla büyük bir başarıya imza attı. Çinli medya kuruluşlarının haberlerine göre yenilenen Model Y, lansmandan sonraki ilk beş günde 70.000'in üzerinde sipariş aldı. Bu rakam, Tesla'nın kısa süre önce tanıttığı Model 3'ün makyajlı versiyonunun performansını geride bıraktı.

Yeni Model Y’ye ilgi büyük

Tesla, yenilenen Model Y’yi ilk olarak Çin’de tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. "Launch Series" adı verilen iki özel modelle satışa sunulan aracın teslimatlarının Mart ayında başlaması bekleniyor. Çin’de arkadan çekişli modeli yaklaşık 36 bin dolara, uzun menzilli dört çeker versiyonu ise 41 bin dolara satılan aracın en dikkat çekici yeniliklerinden biri, Cybertruck ve Cybercab robotaksi tasarımından ilham alınarak geliştirilen dış görünüşü oldu. Bunun yanı sıra batarya ve güç aktarma organlarında da iyileştirmeler yapıldı.

Ayrıca Bkz.Elon Musk’ın uzayda gezinen Tesla Roadster aracı asteroit zannedildi, araştırmacılar isyanda

Tesla'nın Şanghay fabrikasında üretilen Model Y, markanın küresel ölçekteki başarısına büyük katkı sağlıyor. Aktarılanlara göre Model Y'nin yenilenen versiyonu, Tesla'nın Çin ekibinin tasarım ve iç mekan geliştirmeleri üzerine yoğun çalışmaları sonucu geliştirildi. ABD ekibi ise Autopilot gibi yazılım özelliklerine odaklandı. Bu uyumlu çalışma, aracın hem tasarım hem de yazılım açısından güçlü bir konuma gelmesini sağladı.

Bu arada yeni Tesla Model Y, küresel pazarlarda da satışa çıktı. ABD’de sadece dört çeker varyantı satışa çıkarken aracın başlangıç fiyatı da yaklaşık 60 bin dolarak olarak belirlendi. Tesla’nın Türkiye web sitesinde yeni Model Y’nin sayfası eklenmiş olsa da aracın burada ne zaman satışa çıkacağı ise şimdilik belirsiz.

Kaynak:https://cnevpost.com/2025/01/27/teslas-facelifted-model-y-70000-orders-china-5-days-report/

• Türkiye’ye özel motorlu seçeneğine tahminen çok var zira Almanya fabrikası geçecekte sonra Avrupa’daki siparişleri doyuracak sonra özel motor için çalışacak vs.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende bu Çinlileri anlayamıyorum. Elektrikliler konusunda çok ileriler ve bizim gibi sınırlı modellerle (hem üretici hem de vergi oranlarından dolayı modeller) uğraşmıyorlar ama hala neden Tesla ya bu kadar ilgi gösteriyorlar ilginç. Mesela Geely nin Zeekr 7x modeli gerek teknolojisi gerekse tasarımıyla bence Y modelini ezer geçer

• gun kullanıcısına yanıt
    Berlindeki Fabrikada yeni model y nin uretimine basladı...Tesla dunyada en uygun tesla "Y" yi Turkiye de satarak hemde %10 vergi diliminde kalmak için motor gucunu dusurerek Turkiye piyasasına verdiği onemi gosterdi ve 2024 de avrupada satısları duserken Turkiye de satıslarını artırmayı basardı...elinde eski model y stogununda bitmek uzere oldugu soyleniyor..dolayısıyla Subat sonuna kadar teslanın Turkiye on satısları acacagını nisan-mayıs gibi de teslimatların baslayacagını dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 28 Ocak 2025; 20:09:27 >
  • El_domingo kullanıcısına yanıt

Merhaba, yorumuna katılıyorum, bende Nisan - Mayıs ayında siparişlerin başlayacığını düşünüyorum.

Not: Yorumunda 4 defa Türkiye yazmışsın, dördü de yanlış.

• Türkiye'de satışların 6 aydan önce başlayacağına düşünmüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.