Şimdi Ara

MARVEL'S SPIDER-MAN [PS4 ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.757
Cevap
44
Favori
257.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Re-elect mevzusunu hatırlıyorum, aslında peşinde koşarken diyerek o mevkiinin devamını kast etmek istemiştim ama bir sürü şeyden bahsetmek isteyince orayı yeterince açıklamayı atlamışım. Eh, Spider-Man öldürmeyecek demek de yapımcılar tarafından verilen pek bir malumun ilanı bilgi olmuş sanki.

Insomniac her fırsatta bir Peter ile Spider-Man dengesinden bahsediyor. Kesinlikle Peter Parker kimliğine de en az Spider-Man kadar önem vermeyi amaçlıyorlar, bu oynanışa da yansıyacak olması da bu ayrımı daha gerçekçi yapacaktır . Ayrıca ağ atmanın da combat konusunda oldukça önemli bir yere sahip olduğundan bahsediyorlar ki bu kısım çok hoşuma gitti, oyuncular etraftaki unsurları da hesaba katarak adeta ağlarla ne kadar yaratıcı olabilecekleri üstüne düşünecekler deniyor. Ağ atma mekaniğinin de kesinlikle script olmamakla beraber fiziğe uygun bir biçimde tasarlanmasına özen gösterilmiş. E3 demosunda da bir tane ağ tuzağını gördük ama buna kıyasla oyunda düşmanları gafil avlayabileceğimiz pek çok alet edevat ve taktikler varmış. Oyunun kreatif yönetmeninin söylediğine göre Miles Morales de hikaye için oldukça önemliymiş ve kendisi Peter'ın daha önce hiç görmediğimiz bir tarafını ortaya çıkaracakmış. (?, bunu merak ettim)

QTE'nin çokluğunun yarattığı soru işaretlerine karşılık da oyunun kesinlikle çizgisel bir yapıda olmadığını, baştan sona açık dünya olarak tasarlandığını ve bir anlamda akrobatik bir biçimde doğaçlama yapabilme imkanımız olduğunu, Spider-Man'in de buna çok uygun bir karakter olduğunu garanti ediyorlar.

Haritanın kaynağına gelince:http://www.gamesradar.com/spider-man-ps4-map-size/

----

THQ tarafından yapım süreci sırasında ptal olan bir Avengers oyunu vardu vaktinde; FPS kamera açısıyla tasarlanmıştı, FPS ile TPS arasında geçiş yapabileceğimiz güzel bir Avengers oyunu şahane olurdu aslında, vallahi yıllardır kaliteli Marvel oyunlarına hasret kaldık konsollarda. VR değil ayrıca, hani ek olarak olur mu olmaz mı bilinmez tabii ama adı sanı belli olmadığı için Avengers Project diye anılıyor şimdilik kabataslak bir biçimde.

Morales ve Parker arasında bi abi kardeş ilişkisi görebiliriz belki

Hocam bi de geçen seneki fragmandan düşmanın Mr. Negative olduğunu nereden anladın çok merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Beerbender -- 15 Haziran 2017; 0:12:4 >

• Bu Sony çok akıllı ya ah ulan boşuna Japonlar akıllı demiyoruz adamlar hep en güzel şeyleri sona sakladılar, şimdi beklemekten çaremiz yok. Millet ellerinde konsolları satmasın diye çok çakallık yapıyorlar, ama haklarını yedirmem oyun dünyasında olmasalar böyle kaliteli oyunlar oynayamayacaktık.
  • Umarım Oyunun geçeceği bölgeler arasın da Coney İsland (Lunapark diyelim), gece bölümleri ve çok fazla ağ atılamayan Peter'ın orjinal evinin olduğu gibi muhitlerde oyun da yer alır. Dahası işte spiderman denince akla gelen çoğu mekanı oyun da görmek iyi olur.

Birbirinden gözle görülür mimari farklılıkları olan bölge tasarımları oyunu daha güzel yapar umarım bu konuları da es geçmiyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 15 Haziran 2017; 0:42:8 >
  • Orumcek adam guclerimizi kullanamadigimiz siradan bir insan olarak oynayacagimiz bolumler veya sivil hayat modu gibi birsey kesinlikle olmali. Cok zora dustugumuzde Keske simdi orumcek adam guclerim olsaydi dedirtmeli oyun, bu cok guzel bir his katicaktir oyuna. Yuksek binalarin arasinda guclerimiz olmadan dusme korkusuyla dolasmak veya birkac serseriden dayak yemek falan ayri bir hava katar kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Last Beerbender kullanıcısına yanıt
    Çizgi romandan tanıyordum. Spider-Man en sevdiğim çizgi roman kahramanıdır ve haliyle en çok okuduğumdur da benim küçüklükten beri, o yüzden yedi yıldır yazarı olan kişinin ortaya koyduklarını beğenmesem ve yazımını zayıf bulsam da el mecbur bakıyorum yine de meraktan.

---

Miles'a gelince bilmiyorum ortalıkta Peter gezinirken bakın bu aynı güçler ve biraz daha fazlasından bir tane daha geliyor diye bu oyunda onu da ısırtırlar mı, açıkçası pek sanmıyorum. Usta-öğrenci ilişkisi yapılabilir elbet ama muhtemelen bu oyunda Miles'ı hikayeye atarak ileriki oyunlar için bu işin önünü açmayı da düşünüyor olabilirler, ama Miles bu oyunda sivillikten ibaret kalacaksa da ne yapacak da Peter'ın görmediğiniz tarafını ortaya çıkaracak merak konusu. Ellerinde istedikleri gibi bir hikaye yazma şansları var.

Bu arada oyun yepyeni bir Spider evreninde geçeceği için Marvel dünyasından alışıldık bazı yüzleri alışılmadık rollerde görebilirmişiz, beklenmeyeni bekleyin diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 15 Haziran 2017; 8:10:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• The Last Beerbender kullanıcısına yanıt
    Nezaket gösterip cevaplamışsınız teşekkür ederim, 1 tb olanı aldırtıyorum. Cihaz fhd tv de çalışacak.

• Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    Yav hocam şimdi film haklarının başka firmalarda olduğunu biliyoruz. Peki oyun haklarıda mı başka firmalara ait? Yani biraz x-men,fantastic 4 olsa güzel olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Nezaket gösterip cevaplamışsınız teşekkür ederim, 1 tb olanı aldırtıyorum. Cihaz fhd tv de çalışacak.

Şimdiden hayırlı olsun
  • Oyun hakları başka firmalara ait değil. FOX, X-Men ve Fantastic Four'un sadece "live-action" haklarına sahip, oyunlar konusunda Marvel her karakteriyle istediğini yapabilme hakkına sahip ama yapmama ihtimalleri yüksek. Marvel'ın zaten FOX ile arası bir süredir bozuk ve son yıllarda çizgi romanlarda zarar olsun diye X-Men'i ve mutantları arka plana atıp yerine Inhumans'a ağırlık vermek, Wolverine'i öldürmek, Fantastic Four üyelerini sağa sola dağıtıp bir çizgi roman karesinde adeta dalga geçercesine gönderme yaptıkları oldu; bu ortamda film hakları kendi ellerinde olmayan MCU dışı karakterleri oyunlarına koyarak bedavadan FOX'a yarayacak hareketlerde bulunma ihtimalleri çok düşük geliyor bana. Artık en çok para getiren ve hitap kitlesi en geniş olan şey filmler maalesef, orda ne para getiriyorsa ona ağırlık veriliyor, son olarak Marvel vs Capcom Infinite'in karakter listesi de aynı durumdan nasibini aldı. Oyunun Capcom sağolsun inanılmaz güdük bir karakter listesi olmakla beraber Marvel tarafında 1-2 karakter dışında herkes ya sinemada gözükmüş ya da yakın zamanda gözükecek; X-Men veya FF hak getire.

Hani bence de keşke olabilse öyle bir şey, LEGO Marvel vari herkesin iç içe olduğu bir oyun şahane olurdu, Ultimate Alliance oyunları da böyleydi ve zamanına göre çok da eğlencelilerdi mesela ama filmlerin pastası aşırı büyük bir boyuta ulaştığından beri ister istemez yapılacak oyunlar da ondan nasibini alıyor ne yazık ki. Disney kendi karakterlerinin ön planda olmasını istiyor, yapımcılara mutant eklememe telkininde bulunduklarına dair söylentiler bile mevcuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 15 Haziran 2017; 17:6:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    Zamanında ultımate alliance oynadığımda çok hoşuma gitmişti.Keza lego marvel seriside öyle. Zaten bu marveldeki, karekter haklarına sahip olma karmaşıklığı insanın canını sıkıyor. Spideyi, deadpoolu ve daredevil yan yana görmeyi kim istemez ki? Ama gel gelelim uzun bir müddet ne oyunlarda ne de filmlerde bunu görmemiz çok zor olacak gibi gözüküyor. Allahtan DC'de böyle bir saçmalık yok.

Velhasılıkelam umarım şöyle sağlam ve hikayesi güzel bir Spideyi oyunu görürüz. TASM2 gibi saçma bir spideyi oyunundan sonra, umarım bu yeni oyun ilaç gibi gelir çizgi roman severler için.

• Konuyla alakasız ama Spider-Man dediğin Peter Parker dır ne lan o Miles'ı oyuna sokmalar felan?(Comic de de kesinlikle gerek yoktu bence) Siyahi karakterleri sürekli zorla biryerlere sokmaya çalışıyorlar bakın biz ırkçı değiliz imajı vermek için ne gerek var? Bırakın orjinalini sevdik orjinali kalsın. Filmlerde felan çok yapıyorlar bunu.

Kesinlikle ırçkı değilim hatta başarılı birçok siyahi oyuncu var ancak uyarlamalarda veya yeni hikayelerde yapmayın abi şunu.

Bu arada oyun mükemmel olmuş şu ana kadar çıkmış tüm spider-man oyunlarından tamamen farklı. Sony kesinlikle exc. işinde bir. numara!

• Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle sana katılıyorum. Gereksiz yere siyahi insanlarını koymaları çok absürt. Tamam ırkçı değiliz ama karekterlerinin özünüde bozmayın yahu. Örneğin yeni gelecek Flash filminde, Iris'in beyaz tenli değil de siyahi olması. Ne gerek var yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Oyun hakları başka firmalara ait değil. FOX, X-Men ve Fantastic Four'un sadece "live-action" haklarına sahip, oyunlar konusunda Marvel her karakteriyle istediğini yapabilme hakkına sahip ama yapmama ihtimalleri yüksek. Marvel'ın zaten FOX ile arası bir süredir bozuk ve son yıllarda çizgi romanlarda zarar olsun diye X-Men'i ve mutantları arka plana atıp yerine Inhumans'a ağırlık vermek, Wolverine'i öldürmek, Fantastic Four üyelerini sağa sola dağıtıp bir çizgi roman karesinde adeta dalga geçercesine gönderme yaptıkları oldu; bu ortamda film hakları kendi ellerinde olmayan MCU dışı karakterleri oyunlarına koyarak bedavadan FOX'a yarayacak hareketlerde bulunma ihtimalleri çok düşük geliyor bana. Artık en çok para getiren ve hitap kitlesi en geniş olan şey filmler maalesef, orda ne para getiriyorsa ona ağırlık veriliyor, son olarak Marvel vs Capcom Infinite'in karakter listesi de aynı durumdan nasibini aldı. Oyunun Capcom sağolsun inanılmaz güdük bir karakter listesi olmakla beraber Marvel tarafında 1-2 karakter dışında herkes ya sinemada gözükmüş ya da yakın zamanda gözükecek; X-Men veya FF hak getire.

Hani bence de keşke olabilse öyle bir şey, LEGO Marvel vari herkesin iç içe olduğu bir oyun şahane olurdu, Ultimate Alliance oyunları da böyleydi ve zamanına göre çok da eğlencelilerdi mesela ama filmlerin pastası aşırı büyük bir boyuta ulaştığından beri ister istemez yapılacak oyunlar da ondan nasibini alıyor ne yazık ki. Disney kendi karakterlerinin ön planda olmasını istiyor, yapımcılara mutant eklememe telkininde bulunduklarına dair söylentiler bile mevcuttu.

Bu oyunun peki herhangi bir şekilde bir film evreniyle bağlantılı olma ihtimali var mı? MCU'ya uzak gözüküyor da Sony'nin yeni kurduğu Marvel evreniyle bağlantılı olabilir mi? Mesela ileriki oyunlarda Venom görürsek Tom Hardy'e benzer mi ya da Black Cat ve Silver Sable'ı da aynı şekilde filmdeki gibi ekip olarak görür müyüz? Sadece PS4'e çıktığına göre Sony kendi evreninin tanıtımı için de kullanmak ister bence.

Konuyla alakasız ama eğer LEGO Marvel Superheroes 2'nin fragmanını izlediysen orada da sadece ilk oyundan sonraki Marvel filmlerindeki karakterler gözüküyor. Özellikle Doctor Strange ve Galaxy ekibi. Belki orada da bir sınırlamaya gidilmiştir veya öbürleri zaten var bunlar yeni diye hiç gösterilmemiştir.

• e3 ün yıldızı sony nin en önemli oyunlarından biriydi hakikaten. Zaten hepsi çok iyiydi ama kaliteli super kahraman oyunlarına açlığımız nedenıyle dahada bir ilgi çekti bu oyun. Valla söylenecek fazla söz yok vıdeo gırdıgınde önce film zannettım meğerse oyun içi gameplaymiş grafikler o derece muhtesem, combat desen oynanış çok çeşitli..

Yeni playstatıon exclusıve i hayırlı uğurlu olsun büyük başarılar kazanacaktır bu seri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 16 Haziran 2017; 2:29:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batmanden sonra yeni bir A kalite super kahraman oyunumuz oldu muhtemelen seri olacak hem peter hem milesi gosterdi adamlar ayni anda.

• İlk defa adam gibi bir Spiderman oyunu geliyor gibi. Hala emin olamadığım için erken konuşmak istemiyorum ama umut verici hayırlısı bekleyip göreceğiz...
  • E3 gidenlerden Ersin Kılıç oyunun özel sunumuna girmiş söylediği üzere oyun da farklı şekillerde ilerlenebiliyormuş yani video kurmaca ya da sahte değilmiş.

Ayrıca ben oyun içi grafiklerden de etkilendim. Bina da kavga ederken aşşağı da arabalar geçiyor insanlar yürüyordu kuşlar falan uçuşuyordu yani yaşayan bir çevre görünümü veriyordu.

Grafikler ile ilgili tek olumsuz düşüncem İnfamous second son oyunun da olduğu gibi binaların camlarından gerçek zamanlı yansımalar falan yok. Muhtmelen baya sistem istiyor bu olay. O yüzden pek göremiyoruz böyle geniş skalası olan yapımlar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 16 Haziran 2017; 10:26:50 >
  • Konsolu seviyorum ya, kafa rahat exc oyunlar geliyor, ne ekran kartını yükselt, ne ram'i yükselt, ne işlemci değiştir, ne psu değiştir, ne Windows kur çart çurt yemişim pc yi oyun çıkınca ver parayı sabaha kadar oyna bak keyfine. Al yanına çerezini cipsini kolanı taktik maktik yok bam bam bam
  • yaban arısı Y kullanıcısına yanıt
    O konuda bir bilgi yok. O yüzden ne desek yalan olur ama bana çok girmeyebilirler gibi geliyor öyle iddialı bir işe; çünkü Sony'nin "Spider-Man içermeyen Spider-Man evreni" fikrinin aksine bu oyunun ana odağında Peter ve Spider-Man var, ek olarak Miles var, şartlar böyleyken Venom veya Silver Sable gibi filmleri yaparken olabildiğince o film evreninde Spider-Man yokmuş gibi değinmekten kaçınmaya çalışıp Venom hikayesini daha farklı ele alacaklarını düşünüyorum -onu da nasıl yapacaklarsa artık, muhtemelen çuvallar yine Sony- ama oyundaki Venom çizimi Hardy'nin Venom'ından etkilenebilir elbet, sonuçta oluyor öyle şeyler biliyorsun. En basidinden Hugh Jackman Wolverine olduğundan beri Wolverine'in çizgi romanlardaki görüntüsü değişti, keza RDJ etkisiyle Stark da ona daha benzer çizilmeye başlandı, Civil War'da Spider-Man'in Ditko zamanı ilk çıktığı yıllarındaki göz şeklini kullandılar ve birden o popüler oldu tekrar, etkisi bu oyundaki Spider-Man çizimine kadar yansıdı. O yüzden o filmlerde göreceğimiz karakterleri bu oyun veya devam oyunlarında da görürsek görüntüleri göz aşinalığı adına birbirine benzetilebilir.

Evet o LEGO fragmanı benim de ilgimi çekti o açıdan ama iyi niyetle şöyle düşüneyim diyorum; oyunun duyurulduğu zamanlarda GoTG2 yeni vizyona girmişti ve Guardians anlayamadığım bir şekilde inanılmaz para ediyor, muhtemelen o rüzgardan yararlanmak ve oyunun reklamını daha iyi yapmak için ilk fragmanın çoğunda Rocket, Groot falan göstermiş olabilirler diyorum. Keza Doctor Strange de ilk LEGO Marvel oyunu ve sonrasında LEGO Avengers'ın ardından vizyona girdiği için ilk kez burada gözükecek diye biliyorum ve öne çıkarmışlar ama filmlerden bilinip öne atılan karakterler varken çizgi romanlardan da 2099, Spider-Gwen veya Ms Marvel gibi karakterler de var oyunda ve baya ön plandalar, hatta 2099 kapak çalışmasında en önde, ilginç.

Bu arada beklendiği gibi alternatif kostümlerin varlığı da onaylandı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 16 Haziran 2017; 12:31:16 >

• E3 gameplay kusursuzdu. Tek bir şey gözüme çarptı bir yere tırmanmak için ağ atarken, çıktıktan sonra ağ hemen kayboluyor. En azından sahnenin içindeyken yada o bölgeden uzaklaşana kadar kalsa daha iyi olurdu. E3 gameplay videosunda 1:27-1:31 dk arasına odaklanın ne demek istediğini anlarsınız. Bunlar gerçi düzeltilebilecek şeyler.

Ayrıca Peter Parker olarak görevler olacak mı acaba onu merak ediyorum. Bizi oyunun başından sonuna kadar örümcek kostümüne mahkum etmezler umarım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.