Bilgisayarım directx 11 olan oyunları oynatmıyor. Çünkü ekran kartım directx 10.1 destekliyor. Soru 1 : Yalnızca directx 11 destekli bir ekran kartı alsam yeterlimidir yeterli ise tavsiyeleriniz nelerdir Soru 2 : anakartım ddr2 8gb ddr3 4 gb destekliyor. bende ddr2 3 gb ram var buna ek yapıp 8 emi çıkarayım yoksa ddr3 4gb 1333 mhz mi yapıyım.
işlemcim yeterlimidir. değiştirmem gerekirmi. gerekirse anakart 775pin buna uygun işlemci tavsiyeniz nedir.
bu arada bilgisayarı mayıs 2008 de almıştım yaklaşık 5 buçuk yıl oldu.
hd7750 + 4 gb ddr3 ram yaparım ben sistemi bu işlemci ile kalacaksa ..ddr2 rami 8 gb yapmak çok masraflı olur onu yapıcağına yeni anakrt + işlemci alırsın...
serty23
kullanıcısına yanıt
tavsiyen için teşekkür ederim. Ben hd 7850 düşünüyordum. anakartım desteklemezmi sizce.
quote:
Orijinalden alıntı: cabudak
tavsiyen için teşekkür ederim. Ben hd 7850 düşünüyordum. anakartım desteklemezmi sizce.
Anakart desteklerde işlemcin desteklemez yani darboğaz olur en fazla hd7770 olabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
quote:
Orijinalden alıntı: cabudak
Anakart desteklerde işlemcin desteklemez yani darboğaz olur en fazla hd7770 olabilir...
+1
pekala eski ekran kartım 256 bit likti çok memnundum tek sorunum directx 10.1 olmasıydı. Tavsiye ettiğiniz 7750 ve 7770 kartlar 128 bit. Ekran kartında bit farkı neyi ifade eder. Almak istediğim yeni kartında 256 bit olması arzusundayım yoksa gereksiz bir ayrıntıyamı takıntı yapmışım.