Şimdi Ara

Masaüstü ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda bi sistem topladım ve sistem gereksiz yere sebebini bilmedigim bir şekilde ısınıyor.

Anakart : asus m5a97 le r2.0

işlemci : amd fx 8350 4ghz

ekran kartı : sapphıre r9 280 dual-x 3 gb 384 bit

kasa dark raiden 750 watt kasa

ram : 8 gb 1600 mhz

soğutucu modelini bilmiyorum ama stok sogutucu değil dandik bişeyede benzemiyor bakır ısı boruları felan var fanıda gayet iyi dönüyor termal macun sürülümü değil mi bilmiyorum : mesela lol oynuyorum 150 fps üstü çok rahat ama ısınıyor ve lol de 30 sn sonra kapanıyor acaba neden ısınıyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistem gayet iyi. Soğutucu montajında bir hata veya termal macun sorunu olabilir. PC de laptop gibi ısı sorunu pek olası değil.
  • valla kardeş bende öyle düşünüyorum anlıyamadım gitti valla moralim bozuldu yeni pc almıştık hevesli hevesli
  • Bu arada soğutucunun yönü aşşagı yani ekran kartına doğru bakıyor bunun ramleri doğru bakması asıl olan dimi ?
  • Yokmu biraz daha yorum yapacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquerort123

Yakın zamanda bi sistem topladım ve sistem gereksiz yere sebebini bilmedigim bir şekilde ısınıyor.

Anakart : asus m5a97 le r2.0

işlemci : amd fx 8350 4ghz

ekran kartı : sapphıre r9 280 dual-x 3 gb 384 bit

kasa dark raiden 750 watt kasa

ram : 8 gb 1600 mhz

soğutucu modelini bilmiyorum ama stok sogutucu değil dandik bişeyede benzemiyor bakır ısı boruları felan var fanıda gayet iyi dönüyor termal macun sürülümü değil mi bilmiyorum : mesela lol oynuyorum 150 fps üstü çok rahat ama ısınıyor ve lol de 30 sn sonra kapanıyor acaba neden ısınıyor

Kardeşim eğer kapanıyorsa işlemci fanında bir sorun var demektir öncelikle fanın o boruların sağlam olup olmadığını kontrol et. Daha sonra fanın işlemcinin üzerine tam oturup oturmadığını kontrol et kenarlarında küçük plastikler var onların tam oturup fanın kasaya tam oturduğuna dikkat et ve son olarak soğutucun ne kadar iyi olursa olsun termal macun yoksa bir işe yaramaz eğer macunun olup olmadığına şüpheliysen sakın bilgisayarı çalıştırma zorlama güzelim anakart almışsın yakarsın üzülürsün. Sen onları bir kontrol et eğer onlarda sıkıntı yoksa muhtemelen termal macun yoktur. Oturma gibi bir problem yoksa fanı sök bak bakalım macun varmı yoksa daha bilgisayarınla uğraşma yarın git termal macun al sür öyle kullan termal macun olmadan bir bilgisayar çalıştırmak bir arabayı yağsız çalıştırmak gibidir o yüzden dikkat et

• conquerort123 C kullanıcısına yanıt
    Isınıyor derken kaç dereceye çıkıyor?Anakarta monte ettiğin soğutucu ve markası nedir?Son olarakta işlemcin iyi güzelde,o işlemci o anakarta takılır mı üstad.İşlemciye yazık etmişsin.Bir kere o anakartta mosfet soğutucuları yok ve ısı işlemciye çok rahat vuruyordur.Bence o işlemci için o anakart yanlış bir seçim olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önerim şu:eğer anlıyorsan önce kasanı yan yatır ve dikkatli bir biçimde işlemci soğutucusunu anakartından ayır.İşlemcinin metal yüzeyini ve soğutucunun işlemciye temas eden metal yüzeyini güzelce temizle toz moz hiçbirşey kalmasın.Daha sonra işlemcinin üzerine iyi marka ve özellikte termal macunu ince bir katman halinde güzelce yay eğer bilmiyosan forumlarda ve video sitelerinde nasıl sürüleceği gösteriliyor.Sürdükten sonra soğutucunu üstüne güzelce yerleştir.Sonra sonucu görelim.
  • Yorumlar için teşekkür ederim anakart olarak bende bunu seçmemiştim ama babam alırken biraz fiyatı insin diye bunu aldırmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.